Şimdi Ara

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ???? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
0
Favori
14.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 çekirdek destekli programlar yaygınlaştığı zaman Q6600 çöp olur. Bu yüzden E8500 daha iiyi.
  • Oyun Oynuyucaksanız E8500 Normal Kullanıcı İse Q6600 Daha İyi Olur.
  • Bence oyun İnternet farketmez E8500 tabiki ben E8200 kullanıyorum Oc da yapmıyorum (kesmetse yapacam ileride)super valla tadından yenmiyor ne bu kavga herkez ıstedını alsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGate

hocam bu da bulduğum sadece bir performans testidir.daha bunun gibi daha birçok test var.arayan bulur

overclocklu ve overclocksuz halde bir sürü test yapmış adamlar.bakın bakalım hangi CPU iyiymiş.

Fiyatlar Eşitlendi E8500 mü Q6600 mü ????

enerji harcamada Q6600 birinci olmuş.helalll ona

BETTER İYİ OLANI GÖSTERİR.KİMİ ZAMAN YÜKSEK İYİDİR KİMİ ZAMAN ALÇAK OLAN.BETTER YANINDAKİ OK YÖNÜNE DİKKAT !!!

ELBETTE E8500 HATTA FİYAT/PERFORMANS OLARAK E8400

ARKADAŞLAR GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ NE YAPTIĞINIZA BAĞLI işlemcinin performansı

• şuna bak millet birbirine girmiş 4 çekirdeğe yüzde 100 destek veren uygulama çıktıgında isterseniz çift çekirdekli işlemciyi 6ghz yapın yine 4 çekirdek daha performanslı çalışır kesinlikle q6600 diyorum zamanında tek çekirdekten çift çekirdeğe geçiş yapılırkendemi dediniz çift çekirdğein ne anlamı var bilnemne diye ama hepiniz seve seve geçtiniz şimdi e8500 ü4 ghz yaptın oyunların hepsi 4 çekirdeğe destek verince 2.4 ghz 4 çekirdekli işlemcimle adam gibi oynarken 4ghz hızındaki çift çekirdekleri nabıyim?BENİM DİYECEĞİM Q6600 SONRADAN ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ NEHALEM ÖNCESİ 4 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ ALIN EĞER ŞU ANDA İŞLEMCİ ALICAKSANIZ Q6600 ALIN
  • intelde tarladan karpuz toplar gibi işlemci cıkarıyor kardesim,tam bi model begeniyorsun ertesi gün bi üst modeli cıktı diye haberler geliyor,aynı işlemcinin GHz hızını 2.4 ten 2.6 ya cıkarıyor uzerine 50 $ ekleyip piyasaya sürüyor,işin suyunu cıkarıyorlar resmen
  • ya cocuk gibi konuşanlar var.. uzun vadede kullanıcaksan al q6600 keyfine bak.. ama yok bende para pok wcde istediğim zaman basarım hersenede işlemcimi değiştiririm diosan zaten git al q9xxx serisini..

hesabını düşünen adam ileride değiştirmeyi planlamayan adam alır q6600 sını keyfine bakar.. cok performans istiosan oyunlarda git ps3 al..
  • Çoğunluğun fikri anladığım kadarıyla Uzun vadede Q6600 kısa vadede E8500. Evet çoğu uygulamada e8500 üstündür, bazılarında Q6600 üstündür.

Açıklığa kavuşturulması gereken durum şu, şu anda Q6600 ün üstün olduğu uygulamalar 4 çekirdek destekliyor mu?? Bunun ispatlanması gerek.

Çünkü unutmayın, doğal 4 çekirdek olmayan Q6600 sadece 4 çekirdek hevesi yaşatıp pazarlama politikasıdır. Günlük bilgisayar programlarının tamamı 4 çekirdeğe geçeceği zaman Q6600 bana hurdaya çıkarmış gibi geliyor açıkçası.

Ayrıca Q6600 konusunda OC olarak herkes al OC yaparsın lafını eksik etmiyor. E8500 e OC yapılmıyor mu yani? İkisine de OC yaparsan E8500 yine üstün olacaktır.

Ben de yeni işlemci alma arifesindeyim ve ikisi arasında kaldım. Ama bana Q6600 ün 4 çekirdekli programlarda üstünlük sağlayacak olması çok inandırıcı gelmedi. Çünkü o işler bakkal hesabı ile dönmüyordur. Bir takım ispatlar, teknik bilgiler gerek. Tabloları açıp bir sonuca varılamaz.

İspatlanması gereken tek şey Q6600 ün 2 sene sonra da çok güçlü bir işlemci olacağıdır. 2 sene sonra çöp olacaksa tabiki e8500 almak akıl işidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: blacksilence

Çoğunluğun fikri anladığım kadarıyla Uzun vadede Q6600 kısa vadede E8500. Evet çoğu uygulamada e8500 üstündür, bazılarında Q6600 üstündür.

Açıklığa kavuşturulması gereken durum şu, şu anda Q6600 ün üstün olduğu uygulamalar 4 çekirdek destekliyor mu?? Bunun ispatlanması gerek.

Çünkü unutmayın, doğal 4 çekirdek olmayan Q6600 sadece 4 çekirdek hevesi yaşatıp pazarlama politikasıdır. Günlük bilgisayar programlarının tamamı 4 çekirdeğe geçeceği zaman Q6600 bana hurdaya çıkarmış gibi geliyor açıkçası.

Ayrıca Q6600 konusunda OC olarak herkes al OC yaparsın lafını eksik etmiyor. E8500 e OC yapılmıyor mu yani? İkisine de OC yaparsan E8500 yine üstün olacaktır.

Ben de yeni işlemci alma arifesindeyim ve ikisi arasında kaldım. Ama bana Q6600 ün 4 çekirdekli programlarda üstünlük sağlayacak olması çok inandırıcı gelmedi. Çünkü o işler bakkal hesabı ile dönmüyordur. Bir takım ispatlar, teknik bilgiler gerek. Tabloları açıp bir sonuca varılamaz.

İspatlanması gereken tek şey Q6600 ün 2 sene sonra da çok güçlü bir işlemci olacağıdır. 2 sene sonra çöp olacaksa tabiki e8500 almak akıl işidir.

şuna çok kızıyorum; Q6600 doğal 4 çekirdek değil muhabbetini yeni duyanlar gelip "doğal 4 çekirdek değilmiş ıyyyy" muhabbetini yapıyorlar. arkadaşım 4 çekirdeğin doğal olup olmamasının performansa bir etkisi yok. güç tüketimine var. zaten 2.4ghzlik bir 4 çekirdekli işlemcinin 3ghzlik bir 2 çekirdekli işlemciyi bir testte geçebilmesi için tabi ki uygulamanın 4 çekirdek desteğinin olması şart. biraz mantık kullanırsanız ispatı zaten bulursunuz. bir uygulama eğer 4 çekirdek desteğine sahipse Q6600 onu ortalama 2.4ghz+(0.8)*2.4ghz+(0.8)*2.4ghz+(0.8)*2.4ghz=8,16ghz hızında yapabilirken E8500 3.16ghz+(0.8)*3.16ghz=5.68ghz hızında yapacaktır.yani 4 çekirdek destekli uygulamalarda Q6600 daha performanslı olacaktır.zaten testlerde bunu gösteriyor. ispatın salt gözünüze sokulması gerekmiyor.biraz mantık işi çözüyor.

• q6600 tabi ki
  • adama bak ya aynı konuya attığı 2 ayrı mesaj..
    biri 1.sayfada biride yukarda

iyikide çizilmiş klavyesi olan yazıyor
    alacaklara tavsiyem doanım piyasasını yakından takip eden üyeleri bellesinler onlara sorsunlar.
    genel başlıklara herkes yazıyor..

not:ben q6600 almış bulunmaktayım.
    q6600 tavsiye ediyorum her ne kadar daha faydasını göremesemde

quote:

Orjinalden alıntı: MertcanE.

E8500 + o/c

quote:

Orjinalden alıntı: MertcanE.

tabikide q6600

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: selomcak

ciddi bir cewap yaw hangisi hızlı stardart kullanımda...

E8500 elbette

Arkadaşlar Lütfen Yapmayın Biri 4 Çekirdek biri 2 Akıl Var Mantık Var Bence Q6600 Al gitsin..

• E8500 ü 3.4 üstü kullanmak için bile çok iyi bir soğutuya ihtiyacınız var.. Sakın stok fanla bu değerlere ulaşmaya çalışmayın.. Yoksa ansızın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExxE-CooL

quote:

quote:

ciddi bir cewap yaw hangisi hızlı stardart kullanımda...

E8500 elbette

Arkadaşlar Lütfen Yapmayın Biri 4 Çekirdek biri 2 Akıl Var Mantık Var Bence Q6600 Al gitsin..

quote:

hocam bu da bulduğum sadece bir performans testidir.daha bunun gibi daha birçok test var.arayan bulur

overclocklu ve overclocksuz halde bir sürü test yapmış adamlar.bakın bakalım hangi CPU iyiymiş.

BETTER İYİ OLANI GÖSTERİR.KİMİ ZAMAN YÜKSEK İYİDİR KİMİ ZAMAN ALÇAK OLAN.BETTER YANINDAKİ OK YÖNÜNE DİKKAT !!!

ELBETTE E8500 HATTA FİYAT/PERFORMANS OLARAK E8400

ÇEKİRDEĞİN NE ÖNEMİ VARRRRR (LAY LAY LOMMM) MÜHİM OLAN PERFORMANSSSS (LAY LAY LOM)

BU TESTİ BURNUNUZA YAPIŞTIRMAK LAZIM

• Ya arkadaşım siz şunu söyleyin. Şimdi Q6600 alacak adamın derdi şu. Bir kaç aya bunu efektif kullanabilecek mi?

Windows çalışırken 4 çekirdek kullanacak mı?
    Winamp, Firefox, Opera, MSN, BS Player, Office, Winrar, Photoshop, 3DSTDIOmax vs vs gibi programlar 4 çekirdek kullanacak mı?

Oyunlar zaten 4 çekirdekli çıkar ama bu uygulamalar, masa üstü kullanım 4 çekirdek çalışacak mı? önemli olan budur. Yarı yıla kadar bu gelecekse Q6600, gelmeyecekse e8500 çok çok daha mantıkllı
  • O dediğin programlar 4 çekirdeği zaten bir açıdan şimdi bile kullanıyor aslında.. :)
    Şöyle açıklamaya çalışayım..Masaüstü kullanımda zaten o dediğin programları peşpeşe açmaya başlayıp CPU üzerindeki baskı arttıkça CPU nun kendisi gelen verileri çekirdeklere paylaştırıyor..Önceki bazı mesajları okuduysan YOĞUN masaüstü kullanımı sırasında Q6600 ün bariz bir ferahlık sağladığından bahsetmiş arkadaşlar..Ne kadar iş olsada PC tıkanmadan seri bir şekilde çalişmaya devam ediyor Quadlarda..Elbetteki bu destek yeni Windows sürümü ve bahsi geçen programların yeni sürümleriyle iyiliştirilebilir..o zaman 4 çekirdekler dahada avantajlı hale gelir..

Ben Q6600 taraftarı değildim önceleri ama sonra gerek AMD gereksede Intelin yeni mimarilerinde bu çoklu çekirdek kullanımına aynen davam edecek olmaları Hatta 6 ve 8 çekirdekli CPU ların yolda olduğunu öğrenince Q6600 satın aldım..64 bit yaygınlaşmadı ama o zaman Intel bunu işine gelmediği için frenlemişti.Şimdi ise iki tarafta çekirdeklerin sayısını arttırıyor ve endüstriyi buna yönlendiriyor.Yeni windows un yaklaşık 1 yıl sonra tamamlanıp hazır hale geleceği dedikoduları bile var..

Çok çekirdekli yazılımlar beklenenden hızlı yaygınlaşacak gibi..
    quote:

Orjinalden alıntı: blacksilence

Ya arkadaşım siz şunu söyleyin. Şimdi Q6600 alacak adamın derdi şu. Bir kaç aya bunu efektif kullanabilecek mi?

Windows çalışırken 4 çekirdek kullanacak mı?
    Winamp, Firefox, Opera, MSN, BS Player, Office, Winrar, Photoshop, 3DSTDIOmax vs vs gibi programlar 4 çekirdek kullanacak mı?

Oyunlar zaten 4 çekirdekli çıkar ama bu uygulamalar, masa üstü kullanım 4 çekirdek çalışacak mı? önemli olan budur. Yarı yıla kadar bu gelecekse Q6600, gelmeyecekse e8500 çok çok daha mantıkllı

• arkadaşlar bu konu uzar gider
    yok oc yaptın mı, yok 5-6 program birden çalıştırdın mı
    vs vs vs
    şahsi fikrim 8500 yada fiyatı daha uygun olan8400
    NEDEN
    default sistemlerde kullandığımızda oyunlarda son derece akıcı oynayabiliyoruz
    bir darboğaz sözkonusu değil
    kimsede tahmin etmiyorum aynı anda 4-5 proğramı sürekli kullanacak
    belki 2 proğram kullanaılabilir zaten 8000 serisi çift çekirdekli aynı anda iki proğramı kaldırma esprisi ile yola çıkmamış mıydı
    yani bir problem oluşturmuyor
    bazıları çekirdek çok olsun
    çekirdek başına düşen yük azalır
    yada bir işi birden fazla çekirdek aynıanda daha hızlı yapar
    diye düşünebilir
    ama bu imkansız
    isterse cpunuz ayçekirdeği çiçeği gibi çekirdekten geçilmese bile br işlem için bir çekirdek görev yapar
    aksi düşünelemez bile
    hem tüm kuralları ihlal ettik kullanabildik diyelim
    askerde şöyle bir söz vardır
    bir asker 30 yumurtayı kırmadan taşıyabilir ama 30 asker bir yumurtayı kırmadan taşıyamaz
    geleceğe yatırım diyenler içinse
    adamlar bas bas bağırıyorlar nehalem diye 1600 fsb den bahsediliyor oc sınırın 1.6 w olacağını söylüyorlar
    Allah aşkına ne yatırımı
    öyle işlemciler yaygınlaşınca 8500 de q6600 de sadece anılarımızda kalır
    kimse kullanmaz kullananlarda
    şimdiki onboard ekran kartı takılı bilgisayarı olan kişiler gibi bilgisayarlarında doğru düzgün bir şey yapamadan durup başkalarının bilgisayarlarına iç geçiren bir hal alır
    şunu söyleyenler çıkabilir
    nehalem nezaman yaygınlaşır sen bunu farkındamısın diye
    onlara peşin cevap
    çift çekirdek dört çekirdek vista ne kadar hızlı hayatımıza girdiyse oda hızlıca girer
    biz daha yıılar var derken bakarızki herkes kullanıyor

birde oclu kullanıp faturayı nekadar kabartığınızı unutmayın bu sene içinde %65 zam geldi vede zamlar otomatiğe bağlandı
    yazdıklarımda haksız olduğumu düşünen varsa cevaplasın lütfen

• quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

quote:

Arkadaşlar şimdi farkettim q6600 65nm e8500 45nm bende diyordum neden aynı fiyat ikiside q6600 45nm değilmiş işe yaramaz o halde 8500 almaya karar verdim...

65 nm diye işe yaramaz öyle mi

65nm ile 45nm arasında fark var tabii ki, sadece ince olmakla kalmıyor, küçük olduğundan dolayı, bağlantıların uzunluğu kısalıyor ve daha hızlı işlem yapıyor, ve daha az ısınıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: gigabit78

arkadaşlar bu konu uzar gider
    yok oc yaptın mı, yok 5-6 program birden çalıştırdın mı
    vs vs vs
    şahsi fikrim 8500 yada fiyatı daha uygun olan8400
    NEDEN
    default sistemlerde kullandığımızda oyunlarda son derece akıcı oynayabiliyoruz
    bir darboğaz sözkonusu değil
    kimsede tahmin etmiyorum aynı anda 4-5 proğramı sürekli kullanacak
    belki 2 proğram kullanaılabilir zaten 8000 serisi çift çekirdekli aynı anda iki proğramı kaldırma esprisi ile yola çıkmamış mıydı
    yani bir problem oluşturmuyor
    bazıları çekirdek çok olsun
    çekirdek başına düşen yük azalır
    yada bir işi birden fazla çekirdek aynıanda daha hızlı yapar
    diye düşünebilir
    ama bu imkansız
    isterse cpunuz ayçekirdeği çiçeği gibi çekirdekten geçilmese bile br işlem için bir çekirdek görev yapar
    aksi düşünelemez bile
    hem tüm kuralları ihlal ettik kullanabildik diyelim
    askerde şöyle bir söz vardır
    bir asker 30 yumurtayı kırmadan taşıyabilir ama 30 asker bir yumurtayı kırmadan taşıyamaz
    geleceğe yatırım diyenler içinse
    adamlar bas bas bağırıyorlar nehalem diye 1600 fsb den bahsediliyor oc sınırın 1.6 w olacağını söylüyorlar
    Allah aşkına ne yatırımı
    öyle işlemciler yaygınlaşınca 8500 de q6600 de sadece anılarımızda kalır
    kimse kullanmaz kullananlarda
    şimdiki onboard ekran kartı takılı bilgisayarı olan kişiler gibi bilgisayarlarında doğru düzgün bir şey yapamadan durup başkalarının bilgisayarlarına iç geçiren bir hal alır
    şunu söyleyenler çıkabilir
    nehalem nezaman yaygınlaşır sen bunu farkındamısın diye
    onlara peşin cevap
    çift çekirdek dört çekirdek vista ne kadar hızlı hayatımıza girdiyse oda hızlıca girer
    biz daha yıılar var derken bakarızki herkes kullanıyor

birde oclu kullanıp faturayı nekadar kabartığınızı unutmayın bu sene içinde %65 zam geldi vede zamlar otomatiğe bağlandı
    yazdıklarımda haksız olduğumu düşünen varsa cevaplasın lütfen

3 sene önce x2 3800 alanlar işlemcilerini sorunsuz hala kullanabiliyorlar.ama 3 sene önce 3800+ alanlar işlemcilerini değiştirmek zorunda kaldılar. kendin de diyorsun nehalem geliyor diye.ama 2 çekirdekli işlemci tavsiye ediyorsun. 8 çekirdekli işlemcinin arefesinde 4 çekirdekli dururken 2 çekirdekli tavsiye etmek ne kadar mantıklı. 1 sene sonra 4 çekirdekli 2 çekirdekliden daha hızlı çalışacak. tıpkı şu an iki çekirdeklinin tekliden daha iyi çalışması gibi.
    not:Q6600 üm var. hem fm2008 oynuyorum hem tv(skyvision) izliyorum hem de nette geziniyorum yavaşlama olmuyor.bilgisayarı sürekli bu şekilde kullanıyorum.

• bence q6600.. eşit hızlarda daha üstündür...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.