Şimdi Ara

Fiyat Aralığı ve Boyuta Göre Netbook-Ultrabook Sıralaması (KONU AKTİF DEĞİLDİR) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
517
Cevap
10
Favori
65.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG'nin çok iyi F/P ürünleri vardı, kötü olmuş sabit kurun kalkması. Bunu zaten şov amaçlı bir ürün olarak koymuştum. Kimsenin alacağını sanmıyorum. Teşekkür ederim öğretmenim
  • valla 1200 ler civarında kalsaydı aslında işadamları pazarlamacılar v.s için çok iyi bir seçim olabilirdi ama hayat devam ediyor tabii yapacak birşey yok...
  • boşluk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 28 Aralık 2010; 15:38:55 >
  • Ben boşuna uyarıda bulunmadım. Fakat arada sabırsız arkadaşlar da çıkıyor. İlk mesajı tam olarak okumadan mesaj yazmayalım zahmet olmazsa.

    Netbookta SU4100 işlemci bulunması (ki bu tür cihazlar ultra taşınabilir notebook sınıfına giriyor aslında genelde) onun performans odaklı üretildiğini göstermez. ULV işlemcinin açılımı Ultra Low Voltage olup, ekonomi odaklı ve ultra mobil olması en belirgin özelliğidir. Maalesef yanlış derken, argüman belirtmeden giriş yapmayalım.

    COD oyununu hangi ayarlarda multide 50 FPS ile oynuyorsun arkadaşım? Asus N10Jc'de ben de oynuyorum bu oyunu. Oynamadan oynamaya fark var. Ayarlarını ve çözünürlüğünü yazarsan, aynı donanıma sahip olan cihazlar için de ipucu vermiş olursun.

    Heyecanını anlıyorum, iyi bir alışveriş olmuş gibi duruyor. Fakat HP DM1'den bir fazlası yok cihazın. DM1'de 3G desteği var hatta, bilmiyorum Dell'de mevcut mu. O da 800 liradan satılıyordu zaten belirtmiştim. Ayrıca buraya koyduğum her ürün F/P ürünü değil. Altarnatif marka önerileri olarak yerleştirdim birçoğunu. 500-600 lira seviyesinde birbirine bu kadar benzeyen ürünlerin hepsinin koyulmasının sebebi de buydu anlaşılacağı üzere.

    Son olarak, stok bilgisiyle birlikte nerelerde satıldığını söylersen, listeye alabilirim.




  • Güzel ve yerinde bir konu olmuş tebrikler, bu bölümde birçok konu hangi netbooku alayım diye oluyor, araştırma yapanlar bu konuya göz atınca çoğu soru işaretini giderebilirler.

    Bu ürünlerin çoğunun anakonuları var ayrıca bu bölümde, ama cihazın artısı eksisi iyi-kötü yönleri vs. 50-100 sayfa içinden bulmak cidden çok zor, konuyu açan kişi eğer kendi kullanıyorsa bir inceleme yapıp cihazı herşeyiyle ilk mesaja yazmalı, kendi almadıysa konu içinde alıp inceleme yapanları ilk mesaja eklemeli.Benim Acer konusunda yaptığım gibi, bu da bir tavsiye olsun konu açanlara.

    Bu arada arkadaşlar, bu netbook olayı ne kadar kısa sürede ortaya çıktı ve gelişti böyle, hayret ediyorum.İlk çıktığı zaman 0.5 Ghz işlemcili, 5-10 GB harddiskli, 256 Mb ram olan cihazlar vardı ve belki de firmalar öylesine tutulmaz diye birkaç tane çıkardı piyasaya.Sonra bir anda tutuluverdi Asus EeePC'ler 60 GB harddiskleri vardı, gelişti gelişti ve şuanda N550 çift çekirdek ve 250-320 GB harddiske kadar geldi ve yabana atılmayacak da bir performanslarıı var.Artık insanlar oyun oynamayacağı 3-4 kilo bilgisayar taşımak istemiyor, +1000 TL vermek de.Benim ablam öğretmen Bilecik'te, Lg notebook kullanıyordu ve ben bunu taşımak istemiyorum her gün okula dedi, Acer D260 alıp gönderdim, aynı hafta içinde 2 öğretmen arkadaşı da aynısından almışlar.Oyunla alakaları yok zaten, yaptıkları her gün bilgisayarı akıllı tahtaya bağlamak ve netbook bunun için çok çok yeterli...

    Çok uzattım galiba kusura bakmayın ama kendinize iyi bakın

    Selamlar...




  • Ne demek, katkın için teşekkürler Yns.

    Gelişim konusunda kesinlikle hak veriyorum. Ben de 8,9 inçlik bir Eee PC kullanınca tanışmış oldum bu cihazlarla. Kısa sürede tutuldu çünkü insanlar taşınabilirliğe ağırlık vermeye başladılar. Bir zamanlar 3 kilogramın altında olan notebooklar hafif sayılırken artık 2 kilogramın üstüne olunca ağır kabul edilmeye başladılar netbooklar nedeniyle. Netbooklarda da 1 kilogram ortalamasına her gün yaklaşılıyor. Başlıkta da uç örnekler mevcut bu sınırın altında olan.

    1,5 sene önce, netbookların hangi aşamaya geldiğini görmek adına, yukarıda linkini verdiğim yorumu buraya aktarıyorum:

    quote:

    Arkadaşlar, bizzat kullandığım ve piyasadaki en iyi tek çekirdekli Atom işlemcili model olan Asus N10Jc'nin 525 liraya indiğini görünce paylaşayım istedim. Ben tam bir yıl önce indirim üstüne indirimle 785 liraya almıştım.

    Diğer Atom'lu modellerle karıştırmamanızı öneririm. Diğerlerinde 720p filmleri oynatmak dahi eziyet iken, bu cihazdaki harici nVidia kart ile, 1080p filmleri dahi sorunsuzca izleyebilirsiniz. Sitelerde kullanıcı adı ve şifre yerine parmak izinizi kullanabilirsiniz güvenlik için.

    Sitedeki bazı bilgiler yanlış görünüyor tabi. ürün 6 hücreli pile sahipse, ağırlığı 1,7 kilogram. Ayrıca gerek Intel GMA950, gerekse de nVidia 9300M GS'de 1024x768 çözünürlük seçeneği mevcut. 10,1 değil 10,2 inçlik monitörü var. Bu yüzden çözünürlük diğer netbooklara oranla daha iyi durumda. Ayrıca bellek 667 MHz'de çalışmakta. hız aşırtmayla 700 MHz'ye kadar çıkarabilirsiniz. Ben 2 GB 800 MHz'lik bellek kullanıyorum cihazda. Tek slot halinde 4 GB 800 MHz DDR2 bellek de destekliyor ürün. Parası olan ve merak edenler bunu da deneyebilirler. Forumda necro83 rumuzlu arkadaş bu şekilde kullanıyor.

    Dahili kartla beraber 5 saatin üzerinde pil ömrü sunuyor. Hepsinden önemlisi de HDMI çıkışı ve parmak izi okuyucusu var. LCD TV'nize bağlayıp, rahatça 1080p filmleri izleyebilirsiniz.

    Windows XP ile geliyor ürün fakat ben 2 GB bellek ile Windows 7 Ultimate 32 Bit'i sorunsuzca kullanıyorum. HDD ve RAM değişimi çok basittir ayrıca. Küçük bir kapaktan halledebiliyorsunuz ikisini de. Ayrıca cihaza Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat kurdum, sorunsuz kullanılıyor o da.

    N270, N280, N450, N455, N470, N475 işlemcili netbookların hemen hemen hiçbiri 1080p film oynatamaz ve bunu LCD'ye aktaramaz. Bu cihazla bunu yapabilirsiniz.

    Ayrıca PES 2010'u 1024x768'de, tüm ayarlar en yüksekte iken rahatlıkla oynatabiliyor (Windows XP). GTA San Andreas'ı da aynı çözünürlükte, 3xAA ile en yüksek detaylarda oynatabiliyor (Windows 7). İşlemcisi de tek tıklamayla 2,1 GHz'ye kadar hız aşırtılabiliyor. Gerek görenler ekran kartına da hız aşırtabilirler.

    N Draft destekli kablosuz bağlantısı da mevcut. 3G yok cihazda. Bluetooth var. VGA da var yine HDMI'ye ek olarak. Ürünün kendine özel Asus logolu (Logitech marka) faresi ve çantası da var kutu içeriğinde. Son olarak da ExpressCard34 yuvası var. Buraya USB 3.0 veya Express SSD gibi donanımlar bağlayabilirsiniz.

    Siteyle hiçbir alakam yoktur. Yukarıda reklamı da var zaten, oradan görüp merak ettim. Dolaşırken bu ürüne rastladım.

    http://www.antifiyat.com/?urun-detay_3618_ASUS_N10JC160_ATOM_N270_1_6GHz_1GB_160GB_10_2inc_XPH.html

    Sitedeki hatalı bilgilerin düzeltilmesi için de mesaj attım kendilerine.

    Ürünü bizzat kullandığım için, sorularınızı da cevaplayabilirim.


    Dandik tabiri biraz ağır kaçmış, o kısmı sildim.

    Günümüzde daha da ileri gidildi tabi. AMD'nin Fusion işlemcileri sayesinde, işlemci sıkıntısı da büyük oranda çözüldü. Yani yakın zamanda, kaliteli ve pahalı bir medya oynatıcı almak yerine, belki de 500 liraya, Atom'lardan çok daha güçlü ve her türlü multimedya ihtiyacını karşılayabilecek netbooklar alabilecek isteyenler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 27 Aralık 2010; 15:46:36 >




  • Netbooklar ultra taşınılabilirlik+uzun şarj süresi (Pil ömrü)+.....yönleri ile ön plana çıkıyorlar.Ben netbook kullanıcısı değilim.15,6'' ve 2,7 kg'lik notebook kullanıyorum.Hergün okula taşımaktan gerçek anlamda usanç geldi.Okuldaki arkadaşlarımdan bir bölümü de netbook ile geliyorlar.

    İşin doğrusu netbook ile gelen arkadaşlara imreniyorum.Söz yerinde olacaksa , ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar.Tüm güncel işlerini rahatlıkla halledip evlerine gidiyorlar.Bana ise bu notebook sanki hergün ağırlaştığı hissini veriyor.Bazen de hamallık yaptığımı düşünmüyor değilim.

    Kararımı tam olarak şekillendirmesem de birkaç aya her an netbook alabilirim.Netbook alırken de acaba şu mu yoksa bu mu ? diye fazla düşüneceğimi zannetmiyorum.Bakacağım adres belli.Sağolsun @jay jay justified Üstadım , kapsamlı bir araştırma yaparak bu başlığı açmış.Benzetme yapmak gerekirse etlisinden, sütlüsüne ; tatlısından,tuzlusuna bize güzel bir ziyafet sofrası sunmuş.İsteyen canı ne arzu ederse tercihte bulunabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 27 Aralık 2010; 23:59:21 >




  • vatanda geçen hafta 29 asus modeli vardı bu hafta 15 model kalmış. kesin indirim yapıcaklar ondan böyle yaptılar. 1015pem ve 1018p modeli vardı yoksa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre4232

    Netbooklar için ultra taşınılabilirlik+uzun şarj süresi (Pil ömrü)+.....yönleri ile ön plana çıkıyorlar.Ben netbook kullanıcısı değilim.15,6'' ve 2,7 kg'lik notebook kullanıyorum.Hergün okula taşımaktan işin doğrusu usanç geldi.Okuldaki arkadaşlarımdan bir bölümü de netbook ile geliyorlar.

    İşin doğrusu netbook ile gelen arkadaşlara imreniyorum.Söz yerinde olacaksa , ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar.Tüm güncel işlerini rahatlıkla halledip evlerine gidiyorlar.Bana ise bu notebook sanki hergün ağırlaştığı hissini veriyor.Bazen de hamallık yaptığımı düşünmüyor değilim.

    Kararımı tam olarak şekillendirmesem de birkaç aya her an netbook alabilirim.Netbook alırken de acaba şu mu yoksa bu mu ? diye fazla düşüneceğimi zannetmiyorum.Bakacağım adres belli.Sağolsun @jay jay justified Üstadım , kapsamlı bir araştırma yaparak bu başlığı açmış.Benzetme yapmak gerekirse etlisinden, sütlüsüne ; tatlısından,tuzlusuna bize güzel bir ziyafet sofrası sunmuş.İsteyen canı ne arzu ederse tercihte bulunabilir.



    Aynısı zamanında benim de başıma gelmişti hocam.

    Yıl 2005, 1650 TL'ye ilk notebook'umu almışım , Asus F3F T2050 1.6 Ghz,512 MB Ram,80 GB Harddisk.Adaptörüyle faresiyle çantasıyla 4 kilo.Arkadaşlara felan gösteriyorum, tabi ilk bilgisayar heyecanı.Sonra eve diğer arkadaşlardan biri geldi, o da yeni almış.Toshiba'nın 12.1" modeli.1 kilo, incecik,hafif.Biraz muhabbet ettik aleti çantaya koydu çantayı da omzuna taktı gitti.Arkasından ne bakmıştım ama, ben takıyorum omzuma onu taşıyacağım diye kıvranıyorum.Zaten son zamanlarda sinirlendim koydum eve, hiç biryere götürmedim.Sonra da üst üste gelen arızalar vesilesiyle iade ettim, bir daha da 15.4 alet almiyacağıma kendime söz verdim.Şuanda minik Acer'ımla mutluyum...




  • bizim okuldada iki bayan hocada var netbook zarif çıkarıyorlar ilsisten işlerini hallediyorlar.Koca laptoplarla uğraşıyoruz.Tegra platformu birde amd fusion çıksın ozaman seneye bende düşünüyom netbook.
  • Acer AOD255 N550 modelinin 2 gb lık ramli olanını en uygun fiyata nerden bulabiliriz acaba? verdiğiniz kısa yolda sadece 1 gb lık var sanırım. kendim alıp takayım desem 1 gb daha ram onuda beceremeyiz sanırım. sipariş edeceğimiz firmadan isteme imkanımız olabilir mi acaba? bu aletin kasa sı da sağlamsa benim için ideal olacak sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: modülatör

    Acer AOD255 N550 modelinin 2 gb lık ramli olanını en uygun fiyata nerden bulabiliriz acaba? verdiğiniz kısa yolda sadece 1 gb lık var sanırım. kendim alıp takayım desem 1 gb daha ram onuda beceremeyiz sanırım. sipariş edeceğimiz firmadan isteme imkanımız olabilir mi acaba? bu aletin kasa sı da sağlamsa benim için ideal olacak sanırım.


    Hocam onun 2 GB'li modeli yok ne yazık ki. İçindekini çıkarıp, satarak ya da başka bir cihazda değerlendirerek kullanmak lazım. 2 GB DDR3 bellekler de 50-60 lira civarında sanırım. Eskisi satılırsa, cihazın maliyeti en fazla 600 liraya gelir diye tahmin ediyorum. 2 GB bellekli bir AOD255 almış olursun. Onun dışında N550 işlemcili ve 2 GB bellekli en ucuz seçeneği Samsung NF210 olarak belirttim yukarıda fakat aradaki farka değmez kesinlikle.

    RAM takma işi bu cihazda sorun olabilir çünkü kullanıcı başlığına yazdığımda, arka tarafın komple açılması gerektiğini söylemişlerdi. Amatör bir kullanıcının kesinlikle kalkışmaması gereken bir iş. Zaten yetkili servis de garantiden çıkar demiş sanırım böyle bir durumda.

    Mesajla sorduğunuz notebook içinse buradan yazayım; ikisi farklı cihazlar. Bu netbooktan, o cihazın performansını bekleyemezsin. Fakat o notebooktan da bu cihazın hafifliğini, ergonomisini, pil ömrünü bekleyemezsin. Kararı buna göre vermen lazım. İkisi farklı dünyaların ürünleri yani.




  • http://www.teknolojix.com/pinfo.asp?pid=14215


    bu netbook f/p açısından en başta yer alana göre daha iyi değil mi?
  • O modelin Türkiye'ye bir süredir gelmediğini biliyordum. Stoklarda görmek iyi oldu. Ekliyorum şimdi uygun yere. Teşekkürler.
  • Ne demek. katkı sunabilmek güzel oldu ki Kaç gündür Aragorn üstadı laptop seni netbook için onca soruyla meşgul ettim!!! Elimden gelen ne varsa yardım etmeye çalışacağım artık...
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/115184/sony-vaio-vpcm13m1e-w.aspx


    Bunu almayı düşünüyorum beyaz olması ve sony olması beni etkiledi.Ne gibi artıları eksileri var ? 1gb ram olması beni biraz düşündürüyor ama normal laptopumda DDR2 1 gb ram im var ordan çıkarıp oraya taksam bir uyumsuzluk olur mu ?

    Film izleme konsuunda bir problem çıkar mı vga veya HDMI yoluyla tv ye bağlantı yapıp?



    EDİT:Ürünü sipariş ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emesdos -- 1 Ocak 2011; 16:21:25 >
  • @jay jay justified

    Açtığınız konu faydalı oldu. Netbook siparişini verdim.
  • emesdos, satın aldığın ürünün iyi bir tercih olduğunu söyleyemem. Hiçbir ekstrası olmayan bir cihaza, diğerlerine oranla zayıf bir donanımı da hesaba katarsak, epeyce yüksek bir meblağ ödemişsin gördüğüm kadarıyla.

    Cihazda HDMI yok. Olsa da cihazın HD film oynatma kapasitesi yok. VGA'dan, uygun medyaları televizyona aktarabilirsin. Güle güle kullan diyelim.

    KenanBirkan, güle güle kullan. Hangi modeli, kaç liraya aldın? Fiyat uygunsa, diğer arkadaşlar da istifade edebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 1 Ocak 2011; 20:16:41 >
  • Ram dışında büyük bir eksiği yok gibi gelmişti bana sizce hangi donanımları bu fiyatlardakinden düşük durumda ?

    Kendi bilgisayarımdaki fazladan ddr2 rami bu cihaza taksam uygun olur mu ? Ayrıca garantisi bozulurmu kendim taksam.
  • Takabilirsin fakat garanti konusunda yorum yapamam. Markanın, satış sonrası hizmet politikasıyla ilgili bir durum. Arayıp sorman gerekir. Kimi markalar garanyi dışı kalır diyorlar çünkü.

    İlk mesajdaki Dell çok daha mantıklı bir seçim olurdu. Dell'in satış sonrası hizmeti de cabası.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.