Arkadaşlar vücut geliştirme bölümüne girip şu sporu yazın görüntü yapmak için değil de bu spora gönül vermiş olan insanlar eminim ki 3-4 başlık okuyunca bir sinir olup üzülüyordur. Aslında kimseye de kızmamak gerekir bu konuda insanlar yanlış bilgilendiriliyor, yanlış yönlendiriliyor, kulaktan dolma bilgilerle anca bu spordan soğutuluyor. Diğer ülkelerden dünya çapında modeller olağanüstü vücutlar çıkıyorken, biz hala burada body boy kısaltır mı? Her gün karın çalışsam karın kaslarım çıkar mı? Proteinlere ek besinlere steroid gözüyle bakarak insanların verdiği emeği hiçe sayarak ''ooo vurmuş iğneyi, vurmuş tozu şişmiş '' diyerek çok da bi yerlere gelebileceğimizi düşünmüyorum. Donanımhaber olarak bu başlıkta çevremizdeki insanların fitness ve bodybuilding ile ilgili farkına vardığımız yanlışları düzeltelim istiyorum.
1-) Body boy kısaltıyor abi ben daha uzamak istiyorum. Güzel kardeşlerim body boy kısaltmaz hele yeni başlayan biri için boy uzamasını durduracak kilolara ulaşabilmek senelerini alır ve insan o zamana kadar profesyonel manada az çok bilinçlenmiş olur. Body sanılanın aksine çalışmayan kaslarınızı çalıştırır, beslenmenize, uykunuza dikkat ettiğiniz için gelişme çağında doğru yapıldığı taktirde büyüme hormonlarının salgılanmasında çok büyük faydaları olur kimse bunu inkar edemez.
2-) Her gün karın kası çalışmak. Arkadaşlar karın kasları da diğer kaslar gibi dinlendirilmesi gerekir. Her gün göğüs, her gün bacak çalışıyor musunuz? Hayır. O zaman mide kasları da dinlendirilmelidir.
3-) Ben bu resimdeki adam gibi canavar olmak istemiyorum O resimlerde gördüğünüz insanlar gibi olmanız zaten 1-2 senede olacak iş değil kaldı ki bunu söyleyen insanların çoğu 3. aydan sonra yelkenleri suya indiriyor. 1 ay çalışarak o resimdekiler gibi olamıyorsunuz arkadaşlar.
arkadaşlar devamını da sizden bekliyorum.
ClassımDeğilsin
kullanıcısına yanıt
dayıo sorma.ağırlıkla güç kazanamzın diyolar bana.ee sen nasıl kazandın.ERKEKLİĞİMLE kazandım.ben bu kadar çük hayranı insan görmedim hayatımda.
iş/okul ortamında bişey taşınacaktır ve ya kaldırılacaktır...ee hadi sen sporcusun, haltercisin tek başına taşırsın... tabii zaten ben protein tozu değil herkül'ün mokunu yiyorum zaten
veya gaza gelmişsindir tek başıma atarım ben bunu diye...ama olmaz kalkmaz ve ya o anda sakatlanacağını hissetmişsindir...peh peh peh o kadar da ağırlık kaldırıyon neye çalışıon sen...o kadar tozu, hapı ben alsam ohhooooooo... bu konuda çoook güzel bi video buldum..birazcık uzun ama sıkılmazsanız izleyin..
Birde bayanların düştüğü bir tuzak vardır ki dillere destandır :) Haspam haftada 3 gün 5 kg ağırlık kaldırırsa Hulk gibi olacağını sanır... Bu arada bende bir bayanım afedersiniz ama bu hemcinslerim beni bir gün öldürecek!
quote:
Orijinalden alıntı: cand_mag
iş/okul ortamında bişey taşınacaktır ve ya kaldırılacaktır...ee hadi sen sporcusun, haltercisin tek başına taşırsın... tabii zaten ben protein tozu değil herkül'ün mokunu yiyorum zaten
veya gaza gelmişsindir tek başıma atarım ben bunu diye...ama olmaz kalkmaz ve ya o anda sakatlanacağını hissetmişsindir...peh peh peh o kadar da ağırlık kaldırıyon neye çalışıon sen...o kadar tozu, hapı ben alsam ohhooooooo... bu konuda çoook güzel bi video buldum..birazcık uzun ama sıkılmazsanız izleyin..
Bi gün bunların hepsini aşmış olcaz inşallah :D videoyu izledim söyleyecek pek de bir şey bırakmamışlar
5) ne kadar ağır kaldırırsam okadar büyür gelişirim diyorlar ya hani abi sen önce bi o barı o haleteri kaldır kaldırabıldıgın kıloda setlerını adam gıbı tamamla son setin son tekrarlarında cıglık atmamaya basla kolların tıtrememeye baslasın sonra agırlık eklersın kaldırabıldıgın kadar. adam 45 kılo kılo almak ıcın body ye gelmıs 5 kıloyla hareketı tam vurduramıyor diyorkı ben bunu 12.5 la yapayım haftaya 15 e gecerim :) geç güzel kardesim geç 12.5 hafıf 15 kıloyla yap sen
Gözlemlediklerim;
-Setlerde verilen sayıların abartılması 12 10 8 6 şeklinde bir set verilmişse size gidip 15 12 6 7 gibi farklı düzenler izlemeyin.
-Sonuncusunu basamayınca aynı sete tekrar girmek sen zaten sonda çok zorlanıp basamadıysan hakkını vermişsin,tekrardan aynı sete girmeye gerek yok
-Kaldıramayacağı ağırlık altına girmek En meşhuru ve karıştırılan,hareketi doğru yapmak 'esas',ne kadar ağırlık kaldırırsan kaldır ilgiyi bölgeyi çalıştıracak şekilde hareket etmiyorsan hiç bir anlamı yok,boşa kürek sallıyorsun.Daha kötüsü bu kasların simetrik çalışmasını bile yanlış yola soktuğu için aylar sonra sol taraf sağa göre daha şişik gibi kötü sonuçlarla karşılaşırsınız.
-Koşuyu çok hızlı yapmak İnanın bana metabolizmayı düzene oturttuktan sonra istediğiniz kadar koşun,boşa kürek yine.Sizin amacınız burada metabolizma hızını arttırmak,yoksa bantta verdiğiniz 100 kalori zaten çok yer eden bir miktar değil.Belirleyici diyet olacaktır,spor sadece onun sağ koludur
-Su içmeyi ihmal etmek Vücudunuz eğer kaybettiği suyu karşılayamazsa halsizliğe açık davet etmiş olursunuz.Bu da hareketleri yaparken performansınızı azaltır.Ort 1-1,5 LT su spor esnasında molalarda tüketilmelidir.
-Yemek yedikten sonra en az 2 saat geçmesini beklemeden salona dalmak Muazzam yapılan hatadır.Antreman sırasında hem beklediğiniz enerjiyi karşılamamış olursunuz,hem de mide bulantısıyla baş etmek zorunda kalabilirsiniz.
şimdilik aklıma gelenler bunlar,başka olursa eklerim.
sırf kendinden küçük diye karşındakini dinlememek bence adama hareket yanlış diyosun sallamıyo hoca gelip uyarıyo kuyruk sallıya sallıya yapmaya başlıyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme