Şimdi Ara

Fitness ve beslenme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce konuyu yanlış yere açmışım yöneticiler o konuyu silebilir.
    Merhabalar arkadaşlar.Derslerin sona erdiği dönemde biraz spora ağırlık vermek istiyorum.Basketbol oynamaya başlayacağım haftada 3-4 kez oynarım.Pek yağ problemim olmadığını düşünüyorum ama daha fit olmak amacım.Formda kalmak daha doğrusu.Aşırı bir kas yapma amacım vs yok uzun zaman gerektirdiğini biliyorum.Birkaç program isteyeceğim sizden ama sorularım beslenme ağırlıklı olacak.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.Boyum 1.81 kilom 72 bu arada, belki soran olur.

1-Yağlanmadan kaçınmak için ne tüketmeli ne tüketmemeli ? Günlük alınması gereken yağ miktarı maksimum nedir ?

2-Kaç gram karbonhidrat tüketmeli ? Hangi besinlerdeki karbonhidratlardan uzak durmalı ?

3-Kas yapımında rol oynayan, yüksek proteinli sebzeler nelerdir ? Sebzeleri severim, hayvansal besinlerin çoğu yüksek besinsel değere sahip zaten.

4-Merak ettiğim bir şey.Zeytinyağının yağ yakımında etkili olduğu söyleniyor.Tereyağı da böyle mi ? Tüketmek gerekir mi ? Bir diğeri bulgur pilavı.Diyette yeri önemli mi ? Tüketmenin zararı olur mu ? Çok severim çünkü.

5-Antrenmandan ne kadar önce ne kadar sonra, ne tüketmeli ve ne tüketmemeli ?

6-Son olarak, karın kaslarını çalıştıracak bir program önerebilir misiniz ? Yağ yakımını maksimum seviyeye çıkarmak için hangi hareketleri önerirsiniz ? Kolay-orta-üst diye sınıflandırırsak, orta düzey isteyeceğim sizden.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D849E1C -- 27 Temmuz 2015; 18:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncelleyelim.

• Alicagin yaglari kaliteli yag kaynaklarindan almalisin . Ornek badem findik gibi kuruyemisler ve zeytin yagi.
    Kac gram k.h tuketcegin hedefine gunluk aktivitelerine gore vs degisir . Basit k.hlardan uzak durman lazim . Ornek dondurma jelibon gibi sekerler.
    Bulgur pilavi cok guzeldir rahat rahat tuket.
    Yemek yedikten sonra en az 1.30 saat gecmesini bekle antrenmana gitmek icin yoksa rahatsiz eder. Antrenmandan 1 saat sonrada yemek yiyebilirsin.
    Yag yakimi daha cok beslenmeyle olur.

• Öncelikle yorum için teşekkürler.Mesajımda da belirttiğim gibi, günlük aktivitelerim basketbol ve karın etrafındaki yağları eritip kasları ön plana çıkaracak hareketlerden oluşacak.Bu durumda ne önerirsiniz ?

• Bence suan kilonun 4-5 kati k.h alman lazim. Yani 70 kilosun 300-350 gr k.h alman lazim. Hareket olarakda bence karin hareketi yapmana gerek yok. Zaten squat-deadlift gibi komple hareketleri yapiyorsan karin icin yeterli . Karin kasi yag oranina bakardaha cok.

• Emin misiniz hocam biraz fazla gibi geldi kb miktarı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Jack Randall

Emin misiniz hocam biraz fazla gibi geldi kb miktarı ?

Ben kutle arttirman gerektigini dusunerek yazdim. Tabi daha azda alabilirsin. Sadece yag k.h protein degil kalorileride hesaplamayi unutma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtta Beslenme-Fitness
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kütle artırmak gibi bir niyetim yok hocam bu kiloda kalmak istiyorum.Protein ve kalori kolay da yani hesaplaması, yağ ve kh merak ediyorum.

• Yağlanmaman için az kalorili doğru şeyleri yemen lazım veya günlük kalorilini aşmaman lazım ihtiyacın olan ne yemen sana kalmış ama genelde bu sporu yapanların
    Tavuk göğüsü , hindi göğüsü , lor , yoğurt , fasulye , nohut , esmer tahıllı makarna piliçler vazgeçilmezdir

150 200 gr karbonhidrat idealdir günlük , karb'ı kaliteli şeylerden al mesela yulaf , bulgur , lapa gibi.

Zeytinyağı fitness için önemlidir ama Tereyağı için aynı şey söylenmez. Bulgur pilavı yiyebilirsin tabi ama önemli olan kaç gr kaç kalori olarak yediğin.

Antremandan 2 saat önce kalite karb al enerji için 2 saat sonra antreman yap , antreman sonrası protein al tavuk veya hindi göğüs , somonda olabilir az bi miktar karb al ama az al veya protein tozu.

( TOZ KESİNLİKLE ŞART DEĞİLDİR )

Karın kası için çok uğraşma yağ oranını düşür haftada 2 3 gün karın çalış zamanla olur mekik vs bunlarla uğraşma.

• StoryBro kullanıcısına yanıt
    Antrenman öncesi fıstık ezmesi sürülmüş 2 adet tam buğday ekmeği dilimi, sonrasında ise muzlu süt ve yoğurt yemek uygun mudur hocam sizce ? Fitnessla ilgileniyor musunuz bu arada ?

• Antreman öncesi fıstık ezmesi iyidir'de antreman sonrasında ise muzlu süt ve yoğurt yemek saçma biraz muzlu süt falan gereksiz yani yoğurt neysede.

Antreman sonrası 100 150 gr tavuk göğüsü veya hindi göğüsü yiyebilirsiniz
    Evet ilgileniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StoryBro -- 28 Temmuz 2015; 2:48:34 >
    Bilgiler için teşekkürler.

Hocam ben antrenmandan 15-20 dk sonra bir ölcek whey ve whey'den 10 dk sonra da 250 gr tavuk gogsu yiyorum. Whey ile tavugun arasini biraz daha fazla tutmam gerekirmi sizce?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Hocam ben antrenmandan 15-20 dk sonra bir ölcek whey ve whey'den 10 dk sonra da 250 gr tavuk gogsu yiyorum. Whey ile tavugun arasini biraz daha fazla tutmam gerekirmi sizce?

Yok hocam sanmıyorum birşey olacağını keşke tek derdimiz bu olsa sporda
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

quote:

Hayırdır hocam ne derdiniz var sporla ilgili?

• quote:

quote:

quote:

Beslenme parası var salon ücretleri var hadi ücretleri geçtim'de salona gitme hevesi motivasyonu vs bunlarda önemli mesela şahsen diyeti 2 gündür bozdum salona gitmiyorum moralim ve motivasyon yerlerde salona hiç gidesim yok sanki bütün yaptıklarım boşa gitmiş gibi geliyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Beslenme parası var salon ücretleri var hadi ücretleri geçtim'de salona gitme hevesi motivasyonu vs bunlarda önemli mesela şahsen diyeti 2 gündür bozdum salona gitmiyorum moralim ve motivasyon yerlerde salona hiç gidesim yok sanki bütün yaptıklarım boşa gitmiş gibi geliyor

Anladim hocam hepsi birer sorun ne yazikki.

Umarim duzeni saglarsiniz tekrardan

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladim hocam hepsi birer sorun ne yazikki.

Umarim duzeni saglarsiniz tekrardan

Çok sağolun Hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.