Şimdi Ara

Fiş takma yönünü değiştirince topraklama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir akım koruyucu priz var. Akım koruyucu priz üstünde "Not grounded" ışığı var.

Fişi, prize ters taktığımda bu ışık yanmıyor, yani her şey normal.

Ancak fişi çevirip prize düz taktığımda "Not grounded" ışığı yanıyor.

Prizde faz ile nötr'ın yerini değiştirince tam tersi oluyor, yani önceden düz takınca not grounded ışığı yakıyordu, ters takınca normaldi; şimdi ters takınca "not grounded" ışığı yakıyor, düz takınca normal. Tam tersi oldu.

Oda içerisindeki kablolar ve priz arkası:

Bu durum evdeki bütün prizlerde yaşanıyor. Bu bir sorun mudur? Sorun ise nedeni nedir ve nasıl çözerim?

topraklama-faz arasını ölçerek kontrol ediyordur

ama gel gör kii fişin sadece bir bacağına bakıyordur,

önce sorun yok derken, fişi çevirince sorun var diyordur  

Bütün prizlerde aynı yön çıkması başka konu,

bizim evdeki bütün prizlerde de faz hep aynı tarafta, solda,

bir standardı yok galiba ama elektrikçiler yine de düzenli yapıyor

Kıdemli üyemiz @limbesh in dediklerine katılıyorum, cihaz topraklama kontrolünü tek noktadan referans alıyor anlaşılan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalarım 10 yıllık evime geri döndüm, başka eve yani. O evde de bütün prizler aynı tepkiyi verdi. Sanırım akım korumalı cihazın topraklama algılaması zayıf, ya da başka priz türleri için tasarlanmış. Bir şey olacak olsa 10 yılda olurdu cihazlara... Böyle kullanmaya karar verdim. Gemini durumu böyle açıkladı:

Farklı bir konutun elektrik tesisatında yapılan kontrol, yaşanan durumun bireysel veya bölgesel bir tesisat arızası değil, yapısal bir standart uyuşmazlığı olduğunu ampirik olarak kanıtlamaktadır.

Türkiye genelindeki alçak gerilim şebekesi ve konut altyapıları istisnasız olarak Schuko (Tip F - Kutupsuz) standardına göre inşa edilir. Akım korumalı prizin dahili ölçüm devresi ise Polarize (Kutuplu) standartlara (fişin sadece tek yönde takılabildiği sistemler) göre tasarlanmıştır. Bu elektriksel reaksiyon, ülke sınırları içerisindeki tüm simetrik prizlerde 180 derecelik yön değişiminde tutarlı bir şekilde tekrarlanacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.