Şimdi Ara

Firmaların ürünle birlikte Türkçe garanti belgesi yollamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çoktandır bilgisayar parçası satın almıyordum. Geçen gün AIO sıvı soğutucu aldım, içerisinden Türkçe garanti belgesi çıkmadı. Yetkiliyi arayıp görüştüm kutunun orjinali jelatinli olarak geldiği için bozmak istemediklerini söylediler, AM4 bracketle birlikte garanti belgesinide yollayabileceklerini belirttiler. Ok.

Ancak şimdi elime Asus CH6 anakart ulaştı, onun içerisinde de herhangi bir Türkçe garanti belgesi, yetkili distribütöre ait herhangi bir iz yok. Çizgiye girip garanti kontrolü yaptım, orada görünmüyordu, pentaya girip baktım, ayın 14'ünde garantisi başlamış olarak görünüyor. Ya bu arkadaşların sisteminde yarın bigrün bir hata olursa ve ben garantide görünmezsem ne olacak?

Yeni trend bu mudur? Artık aldığımız ürünlerin içerisinden Türkçe garanti belgeleri çıkmayacak mı?

• fatura veriyorlar. aldığın bileşenin faturasına cihaz serisi ekleyip saklarsın.
    millet olarak takıntılı olduğumuz için dışı jelatinli cihazlara garanti belgesi konmaması normal. yoksa burada acaba cihazım kullanıldı mı konuları dökülüverir.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Normal bende açıp içerisine garanti belgesi koysunlar demiyorum zaten. Ancak usb flash disk bile alsanız bir kenarına garanti belgesini zımbalayıpta gönderiyorlar. Zaten Türkiye distribütörleri dünyanın kârını ediyorlar satarken, bir naylonun içine garanti belgesi koyup onu çift taraflı bantla ürüne yapıştırmak masraflarını çokta katlamasa gerek.
    Ayrıca anakartlar açık olarak gönderiliyor. Herhangi bir jelatin kaplama vs olmadan. İçerisine garanti belgesi konulmadan gönderilmesi çokta mantıklı gelmedi bana.

Ben vatandaş olarak kutuyu açıp içinde o belgeyi görünce bir rahatlama hissediyorum, ürün spot değilmiş aldatılmamışım diye rahatlıyorum. Bu haliyle distribütörlerin sitelerini tek tek gezip garanti kontrolü yapmam gerekiyor ve herkes bu kontrol imkanını sunmuyor (örneğin NZXT)
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Fazla takilma, buyuk firmalarda alirsan faturadan dolayi belge ile ugrasmazsin. Belgelerde zaten genelde seri no ve tarih isaretli olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.