Şimdi Ara

Firefox yer imlerini hangi dosyada saklıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Verilerimi yedeklerken kullandığım Firefox 3.0.6'nın sık kullanılanlarını (yer imlerini) yedeklemek istiyorum.
    Opera'da "opera6.adr" ya da "opera6.htm" diye bir dosyada saklıyor. Acaba Firefox'da bu dosya hangisi?

• C:\Documents and Settings\KULLANICI ADIN\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\v7bnq58m.default
  • Cevabın için sağol. Bir sorum daha var.
    Bende rd2b904i.default klasörü var. 10.2 mb boyutunda. Bu klasörün tamamını mı yoksa bu klasörün içindeki "bookmarksbackups" klasörünü yedeklesem olur mu?
  • Yedekleme için şöyle yapabilirsin:
    Yer imleri > Yer imlerini düzenle > İçe aktarma ve yedekleme > HTML olarak dışa aktar.
  • bookmark backup diye eklentisi olcaktı.en iyisi onu kur.günde 1 yedekliyo tarayıcını her kapattığında.sen uğraşmadan.mesela ben d:ye bi klasör açmıştım yedek diye oraya otomatik atıyordu hep
  • Firefoxun herşeyini backuplayan FEBE diye bir eklenti var o da tavsiye edilir. Aşağıdaki linkte anlatımıda mevcut .

http://www.pcteknik.net/showthread.php?t=45438
  • quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Yedekleme için şöyle yapabilirsin:
    Yer imleri > Yer imlerini düzenle > İçe aktarma ve yedekleme > HTML olarak dışa aktar.

Aradığım buydu. Halbuki Operadaki gibi Dosya-Al-aktar gibi seçenek olsaydı daha iyi olurdu.
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Firefoxla ilgili bir sorum daha olacak.
    Firefox'da yer imlerinde bir adresi tıkladığımda açılıyor. Başka bir adresi tıkladığımda ilk açılan adresin üstüne açıyor. Ancak adresin üstüne gelip "yeni sekmede aç" dersem 2. adres olarak açıyor. Açık bir adres varken 2.bir adresi de tıkladığımda nasıl açabilirim? Araçlar-Seçenekler-Seekmelerde "Yeni sekmede" işaretli.
  • teşekkürler benim'de işime yaradı firefox kullanmayacağım artık kitlenmelerinden bıktım yer imlerini alabilmem iyi oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ettu

Firefoxla ilgili bir sorum daha olacak.
    Firefox'da yer imlerinde bir adresi tıkladığımda açılıyor. Başka bir adresi tıkladığımda ilk açılan adresin üstüne açıyor. Ancak adresin üstüne gelip "yeni sekmede aç" dersem 2. adres olarak açıyor. Açık bir adres varken 2.bir adresi de tıkladığımda nasıl açabilirim? Araçlar-Seçenekler-Seekmelerde "Yeni sekmede" işaretli.

Herhangi bir linke farenin orta tekerleğiyle tıklarsanız veya CTRL tuşuna basılı olarak normal tıkladığınızda yeni sekmede açar.
  • Çok sağolun. Ctrl basılı iken adrese tıklayınca yeni sekmede açıyor. Şimdi Firefox'u kullanmak daha güzel.
  • DieselTRoniC, FF çöktüğünde sekme kurtarma mevcut.

ettu, ben Tab Mix Plus eklentisini kullanıyorum. Her türlü sekme ayarını yapabilirsin. Böylece ctrl veya tekerlekle tıklama yükünden de kurtulursun. Ben farklı olan her tür site adresini yeni sekmede açacak şekilde ayarladım. Yani gezdiğim site içinde yine o siteye ait link varsa sekmenin üstüne yazıyor. Harici bir adrese yönlendirilmiş link varsa yeni sekmede açıyor. Tabi tüm yer imlerini de yeni sekmede açacak şekilde ayarladım.

FF 3.0.6 kullanıyorum. Normalde Tab Mix Plus eklentisi FireFox 3 serisiyle uyumlu değil. Sanırım geliştirmeyi durdurdular. Ancak Nightly Tester Tools eklentisi sayesinde uyumsuz olan tüm eklentileri kullanma şansın var. Ben böyle yaptım, çünkü Tab Mix Plus aşmış bir eklenti. Ancak bu yöntemi istemezssen daha başka bir sürü sekme eklentisi mevcut. Birinden biri mutlaka istediğin özellikleri destekliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 7 Mart 2009; 3:01:26 >

• Foxmarks Bookmark Synchronizer adlı eklentiyi öneririm. Görevi online olarak yer imlerinizi yedekler ve format sonrası eklentiyi tekrar kurduğunuzda tüm yer imlerinizi otomatik olarak son bıraktığınız halde firefoxa ekler. Ayrıca başka bir pcde oturum açtığınızda o pcde de tüm yer imlerinizi görebilirsiniz.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410
  • quote:

Orjinalden alıntı: comma

Foxmarks Bookmark Synchronizer adlı eklentiyi öneririm. Görevi online olarak yer imlerinizi yedekler ve format sonrası eklentiyi tekrar kurduğunuzda tüm yer imlerinizi otomatik olarak son bıraktığınız halde firefoxa ekler. Ayrıca başka bir pcde oturum açtığınızda o pcde de tüm yer imlerinizi görebilirsiniz.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410

ben de kullaniyorum. ozellikle laptop pc arasinda bookmark senkronizasyonu icin super...

• Yardımlarınız için sağolun. Ctrl tuşu işimi fazlasıyla gördü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ettu
    Yardımlarınız için sağolun. Ctrl tuşu işimi fazlasıyla gördü.

Google amca ile "firefox kısayolları" gibi bir arama yaparsanız daha pek çok güzel kısayollar olduğunu göreceksiniz.
    Firefox eklentileri ile harika bir tarayıcı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.