Şimdi Ara

Firefox ve kullanılan Ram miktarı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce fark etmemiştim ama az önce Görev yöneticisine baktığımda Firefox'un ( v2.0.0.9_tr) ortalama 80 mb ram kullandığını gördüm.Tek pencerede 3 sekme açık. Aynı şekilde 3 adet IE 6-tr penceresini açtım ve toplam 3 IE sayfası ortalama 40 mb ram kullanıyor gözüküyor. Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa Firefox IE den daha az ram kullanıyor iddiasında bulunmuyor muydu? İşletim sistemi Xp-Pro_Tr.İşlemci 2.8 CeleronD.Ram 256mb DDR 3200.

• Firefoxa çok fazla sayıda add-ons eklendiğinde öyle durumlar ortaya çıkabiliyor bir de gezilen sayfaların içeriği de önemli zannedersem
  • hayır dogru goruyosunuz
    firefoxun yıllardır ustesinden gelemedigi bi sorun bu

googleden firefoxu hızlandırmak yada püf noktaları diye aratırsan bazı kodlar sayesinde bi nebze daha az ram kaplayacak hale getirebilirsiniz
  •  Firefox ve kullanılan Ram miktarı?

ben de tam bunla ilgili konu aççaktım 80 ne ki
    buna bak bi de
    150 mb
  • quote:

Orjinalden alıntı: penkala

çözüm burda:

http://resim.donanimhaber.com/m_6612890/mpage_1/key_/tm.htm

Ben de bu çözümü uygulamıştım daha önce,ram kullanımında biraz düşüş oluyor ama çok fazla bir fark oluşmuyor...
  • http://resim.donanimhaber.com/m_18952304/tm.htm

burda arkadasın anlattıgı yöntemleri uygulamanı tavsiye ederim o zaman
  • Gereksiz eklentileri ve temaları kaldırın; FF çok güzel çalışıyor. Ama çok da az bellek tüketicek konuma düşmez. Minimum 20MB falan...
  • quote:

çözüm burda:

biraz faydası oldu.teşekkürler
  • quote:

çözüm burda:

Teşekkürler,
    Bu çözümü uygulamadan önce tek firefox penceresi açıkken 80 mb civarı olan ram kullanımı 20 mb civarına düştü. Ama Tek pencerede yine 3 sekme olunca ram tekrar 75 lere fırladı. Çok olmasa bile bir nebze olsun yararı oldu bu çözümün.

Selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Algol Perseus

Gereksiz eklentileri ve temaları kaldırın; FF çok güzel çalışıyor. Ama çok da az bellek tüketicek konuma düşmez. Minimum 20MB falan...

FireFox'a hiç bir eklenti yüklemedim hocam. Direkt indirdim ve kullanmaya başladım. Ayrıca, önerilen ikinci linkteki önbelleği boşaltma vs. gibi önerileri zaten ilk FireFox kullanmaya başladığımdan beri yapıyorum. İşyerindeki Ram 512. Pek zararı dokunmuyor. Evde kullandığım ( geçici olarak ) bilgisayardaki ram 256 olunca sistemi bayağı kastırdığından var mıdır alternatif çözüm onu merak etmiştim. Ortalama 50 Mb lerde kalsa güncel sistemlere pek zararı dokunmaz diye düşünüyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Firefoxa çok fazla sayıda add-ons eklendiğinde öyle durumlar ortaya çıkabiliyor bir de gezilen sayfaların içeriği de önemli zannedersem

FifreFox'a hiç bir eklenti yüklememiştim. Ek olarak, FireFoxta açılan aynı sieleri IE ile de açıp o şekilde karşılaştırmıştım. FireFox'u kullanmayı gerçekten seviyorum. Düşük ramli sistemlerde bu gerçekten çok büyük bir ram tüketimi. Diğer bilgisayarımda 1 gb ram vardı ve daha önce hiç dikkat etmemiştim tüketim miktarına :)
  • Merak etmeyin.
    Firefox 3.0 ile bu sorunda tamamen ortadan kalkıyor.

Explorer'dan çok daha iyi ram kullanımı olacak.
    Merak edenler beta versiyonunu indirebilirler.(Tam da beta değil beta öncesi gerçi. 1-2 güne kadar beta sürümü çıkacak.)
  • Firefox kullanılmaz.Acaip ramlerden kullanıyor.
  • firefox bazen çıldırtıyor 200 mbye falan çıkıyor
  • Pencereyi kapatınca arada ram cleaner kullanın faydası olur
  • firefox 3.0 çıksada bi rahatlasak yahuu
  • Firetune kurun ve 3 sayfadaki "optimize firefox memory usage" yi işaretleyin. (Önce geçerli ayarlarınızı yedekleyin)
    Ben de yarı yarıya farketti.
  • Hocam çok sağolasın bu program önerisi için. Tek pencerede 6-7 tane sekme açmama rağmen 40 mb kullanımını geçmedi ( ki çoğu zaman 25 mb civarında ) . Program gerçekten işe yaradı.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Firetune kurun ve 3 sayfadaki "optimize firefox memory usage" yi işaretleyin. (Önce geçerli ayarlarınızı yedekleyin)
    Ben de yarı yarıya farketti.

• Ben de 256MB RAM'li makinede kullanıyorum. 50MB'ı ya geçiyor, ya geçmiyor. Winamp falan dert değil, ama üzerine bir de Ulead açtığım zaman anakarttan türküler dinliyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.