Şimdi Ara

Firefox'ta fontların bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Firefox 20.0.1'i kurdum ve resimlerdeki sorunla karşılaştım.

Yazıları seçmeye çalışınca düzeliyor ama yeni bir sayfa açtığımda ya da sayfa üzerinde aşağı ya da yukarı yönde hareket ettiğimde tekrar bozuluyor.

Sorun Firefox'a özgü. IE ile denediğimde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Dilerim bir çözümü vardır.

Şimdiden teşekkürler.

• Bu olayı ben de yaşıyordum. Genelde ATI kartlarının (nVidia ya da Intel yapıyor mu bilmiyorum) driver'larından kaynaklanıyor sanırım ve driver bazında bir çözümü yok diye biliyorum. (Varsa bana da söyleyin.)

Firefox işlemi hızlandırmak için, varsayılan olarak GPU kullanarak ekranı çiziyor. Ben HW Acceleration'u kapatarak çözmüştüm sorunu. Belki sizde de düzelir.

Seçenekler-> Gelişmiş -> "Mümkün olduğunda donanım ivmesini kullan" seçeneğinin tikini kaldırmayı bir deneyin.

Sonra Firefox'u yeniden başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreaOfEffect -- 1 Mayıs 2013; 1:58:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AreaOfEffect

Bu olayı ben de yaşıyordum. Genelde ATI kartlarının (nVidia ya da Intel yapıyor mu bilmiyorum) driver'larından kaynaklanıyor sanırım ve driver bazında bir çözümü yok diye biliyorum. (Varsa bana da söyleyin.)

Firefox işlemi hızlandırmak için, varsayılan olarak GPU kullanarak ekranı çiziyor. Ben HW Acceleration'u kapatarak çözmüştüm sorunu. Belki sizde de düzelir.

Seçenekler-> Gelişmiş -> "Mümkün olduğunda donanım ivmesini kullan" seçeneğinin tikini kaldırmayı bir deneyin.

İşe yaradı.

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stephie

quote:

Orijinalden alıntı: AreaOfEffect

Bu olayı ben de yaşıyordum. Genelde ATI kartlarının (nVidia ya da Intel yapıyor mu bilmiyorum) driver'larından kaynaklanıyor sanırım ve driver bazında bir çözümü yok diye biliyorum. (Varsa bana da söyleyin.)

İşe yaradı.

Teşekkür ederim.
    Rica ederim. Keşke bu özelliği kapatmadan bir çözüm bulunabilse, çünkü gerçekten hızlandırıyor sayfaları.

• Konu üzerinden 4 5 ay geçmiş ama benimde başıma gelince bir araştırayım demiştim. Sorunu o seçeneği kaldırmadan halletmenin bir yolu varmış. Eskidende başıma geliyordu ve hep güncellemelerden sonra olurdu sonraki güncelleme ile geçerdi hiç araştırmamıştım bu seferki iyice can sıkmaya başladı fotoları bile bozuyordu. Çözümü için ;

Firefox un adres satırına about:config yazıp enter tuşuna basıyoruz.
    Gelen ekranda Söz veriyorum dikkatli olacağım (I’ll be careful, I promise!) ‘ a tıklıyoruz.
    Karşımıza gelen ekran Firefox’ un config ayarlarının bulunduğu ekrandır gerekli tüm düzenlemeleri buradan yapacağız.
    Filter: kısmına 2d yazıp enter tuşuna basınız, 2 adet config ayarı karşınıza gelecektir.
    gfx.direct2d.disabled olan değere çift tıklayarak Value değerini true yapınız.
    Firefox’ u kapayıp açın, sorununuz düzelecektir.

Kaynak malesef bilmiyorum çoğu sitede bu şekilde paylaşılmış. Anonim bir bilgi olarak paylaşıyorum mecburen :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.