Şimdi Ara

Firefox 9.0'ın beta sürümü kullanıma sunuldu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Firefox 8i kuralı bayağı oldu. çok hızlandı. format atıcaktım sırf ff yüzünden vazgeçtim
  • Chrom'da hiçbir ayar yapmadan hp dizüstü bilgisayarım ile parmak izi uygulamasını kullanıyorum, böylelikle facebook'a girerken parmak izimi okutmam ytiyor. Firefox'ta bunu ayarlamak mı gerekiyor acaba böyle bir şey mümkün müdür FF'de ?
  • Eklentilerin çoğu çalışmıyor.. En iyisi 3,6 sürümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Çok bilen arkadaşlara da bir lafım var. XP,Vista ve Windows 7 olmak üzere Firefox hepsinde ayrı performans veriyor. Hatta kendi içerisindeki versiyonlarda da farklı. Çoğunlukla XP kullanan birisi olarak Firefox 8 XP'de kesinlikle sorunlu. Ayrıca çok bilen arkadaş herkes senin gibi Beta sürüm peşinde koşmuyor, ben ve çoğunluk "official retail version" ne ise onu indiriyoruz.. Daha iyisi olduğunu düşünsem zaten diğerlerini kullanırım, bilgisayarımda hepsi de yüklü. Programı bütün platformlarda test etmeden işletim sistemi de dahil her şeyin son versiyonunu kullanma havaları içerisinde gelip de burada ukalalık taslamanın alemi yok...

İşin asıl tuhafı şurdaki sorunların hiç birini yaşamayan milyon tane de kullanıcı var. Zaten herkes sorun yaşasa bu kadar kullanılan bir tarayıcı olmaz değil mi. Bunu hiç soruyormusunuz kendinize neden hep bizde oluyor bu sorunlar diye. Diyorsun ki 8 xp de sorunlu, bende diyorum ki hayır değil. Her türlü kullanıyorum, ne hata veriyor ne bişey. Nasıl olcak şimdi.

Sonra şu var, madem hata var diyorsun gidersin bildirirsin adamlara, bir işe yaramış olursun bari. Kalkıp burda sorunlu demen sorunu mu çözecek. Ben alfa kullanıyorsam gelip burda hiç muhattabım olmayan senin gibi kişilere hava basmak için değil, tarayıcının gelişmesine bir katkım olsun, bulduğum bug ları geri göndereyim de düzeltsinler diyedir.

Bak adam hala eklentilerim çalışmıyor diyor :)) Bunu neden diyor biliyormusun ? Araştırmıyor, öğrenmiyor, önüne bişey koyuyorsun oynuyor onunlan. 3.6 diyor biliyormu ki o zamandan bu zamana kaç tane yeni teknoloji çıktı, kaç tane güvenlik açığı yamandı. Biliyormu ki 4.0 dan sonra GPU hızlandırması gelip CPU yükü azaltıldı. Bilmiyor, ama diyorki firefox kasıyor.. Kasaaar.. 2 mesaj yukrıda 4.0 daki eklentileri 11 de kullanabiliyoruz diyorum, adam NASIL demek yerine 3.6 iyi demeyi tercih ediyor.

Başkada bişey demiyorum. Siz beni istediğinzi gibi görün, neticede ben olmak istediğim yerdeyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 16 Kasım 2011; 23:33:18 >

• Muhatabin olmadigim icin mi yoksa cok bilmisim ben demek icin mi bu kadar dusunup cevap yazdin bilmiyorum ama 2smoke madem o kadar cok biliyosun kaydettigim oturumu yeniden actigimda firefox un neden kilitlendigine yapacak bir yorumun vardir herhalde? Xp pro sp3 32 bit sistemim. Enterasan olan ne biliyo musun arakadasim, ayni problem 64 bit sistemde yasanmiyor.. Sık sık meydana gelen donmalardan bahsetmiyorum bile. Merak etme cokuslerde bug lari mumkun oldugunca bildiriyoruz ilgili yerlere. Takmissin kafayi eklenti sorununa evet bu cozulmeyecek bir problem degil zaten ama donmalardan,problemlerden de sikayet eden milyonlarca kisi var. Mesele sadece programin hizli calismasi degil, hatasiz ve stabil calisma da onemli, bu yuzden herkes 3 lu surumleri ariyor.. Ben tek oturumda en az 30 sekme aciyorum, 1000 in uzerinde yer imim var, sen bu programi nasil kullaniyorsun bilmiyorum ama farkli kullanimlari goz onunde bulundurmadan ve bu kadar insani kucumseyip bende problem yok siz bilmiyorsunuz bu isi diyebilecek kadar ukalalik yapmadan once problemlerin var oldugunu kabullenip cozumlere katkida bulunabilir ve bu bos sozlerine oranla daha cok ise yarayan bir sey yapmis olursun ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Muhatabin olmadigim icin mi yoksa cok bilmisim ben demek icin mi bu kadar dusunup cevap yazdin bilmiyorum ama 2smoke madem o kadar cok biliyosun kaydettigim oturumu yeniden actigimda firefox un neden kilitlendigine yapacak bir yorumun vardir herhalde? Xp pro sp3 32 bit sistemim. Enterasan olan ne biliyo musun arakadasim, ayni problem 64 bit sistemde yasanmiyor.. Sık sık meydana gelen donmalardan bahsetmiyorum bile. Merak etme cokuslerde bug lari mumkun oldugunca bildiriyoruz ilgili yerlere. Takmissin kafayi eklenti sorununa evet bu cozulmeyecek bir problem degil zaten ama donmalardan,problemlerden de sikayet eden milyonlarca kisi var. Mesele sadece programin hizli calismasi degil, hatasiz ve stabil calisma da onemli, bu yuzden herkes 3 lu surumleri ariyor.. Ben tek oturumda en az 30 sekme aciyorum, 1000 in uzerinde yer imim var, sen bu programi nasil kullaniyorsun bilmiyorum ama farkli kullanimlari goz onunde bulundurmadan ve bu kadar insani kucumseyip bende problem yok siz bilmiyorsunuz bu isi diyebilecek kadar ukalalik yapmadan once problemlerin var oldugunu kabullenip cozumlere katkida bulunabilir ve bu bos sozlerine oranla daha cok ise yarayan bir sey yapmis olursun ;)

1000 tane yer imi mi olur, arasında kaybolursun onla rın. Googla yazsan daha çabuk ulaşırsın gideciğin sayfaya. :))

Sen beni istediğin gibi düşün, ister çok bilmiş de, istersen ne dersen de. Hiç problem değil.

Bak şimdi üşenmedim emin ol bu video yu yaptım. Şimdi seyret bakalım, birde video sonundaki sisteme dikkat et. Aslında iyi de oldu kendi konuma da eklerim, merak ediyorum videoyu seyrettikten sonra ne diyeceksin diye. Bu kadar işi yaparken bir yanda da bu HD videonun çekildiğini söylememe gerek yok herhalde.

Ben şunun her zaman arkasındayım. Problem %99 Firefox kaynaklı olmuyor aslında. Problemi ya bir eklenti çıkartıyor, ya kullanılan windows sürümünün stabilitesinin bozulmuş olması, genelde sistem hızlandıracam diye yapılan garip garip tweak işlemleri, java ya da flash ın güncel olmaması, anti virüs programının dandik olması. Bir sürü şey sayılabilir. Ama bunların hiç biri Mozilla yı bağlamaz. Adam sana yapmış vermiş, sorun yok diyor, bende diyorum. Örneği de video olarak verdim senin sorun dediğin olaya karşılık. Bundan sonrarı senin sorunundur. Bakacaksın sistemine, tabanı olmayan bir sistem üzerinde programların hatalı çalışmasına sebep olur her zaman.

Kolay gelsin. Yine şunu da ekleyimde, sen sen ol tanımadığın insanların neyi ne kadar bildiğinden emin olmadan bazı sıfatlar yakıştırma. Umarım gün gelir sen de benim kadar UKALA olursun.

• Bu video ile neyi ıspatlamaya çalıştığını anlamadım ama bendeki ve pek çok kişideki bu donma sorunu yeni sürüm güncellemesinden sonra meydana geldi, benim sistemimde bir problem olsa daha önce olurdu. Hem garip olan şey bu donmayı her zaman yapmaması.. Yurtdışı forum sitelerini araştırdığım kadarıyla aynı sorun pek çok kişide mevcut. Ayrıca yaklaşık 5 senedir kullandığım ve hiç bir sorun bulunmayan sistemimle kullanıyorum. Bu sorun win 7 ultimate kurulu sistemimde meydana gelmedi.

2. konu da tamam firefox fanatiği olabilirsin ama insanlara siz bir şey bilmiyorsunuz, firefox mükemmeldir sorunsuzdur, sorun sizdedir şeklinde bozuk bir uslüpla yaklaşırsan bunun da direk tanımı ukalalık olur. Bir şeyler biliyosan ve bunları doğru bir dille de anlatırsan bunun adı da insanlara yardımcı olmak olur.

Sen de tanımadığın insanlara küçümseyici yaklaşımda bulunma istersen, kimin kimden çok bildiği belli olmaz.. Kimseye vaaz verecek tecrübede olduğunu da sanmıyorum. Faydalı olmak çok bilmekle-aşağılayıp-iğnelemekle değil bildiklerini insanlara doğru bir uslüpla sunabilmekle olur...

1000 tane yer iminin ne olduğunu hafızanda tutacak kadar kapasiten varsa google'da ararsın elbet ve sen bir hafıza şampiyonusun demektir.. Forumların içerisindeki takip ettiğin konuları,download yaptığın spesifik sayfaları ya da ebay'de beğendiğin ve bookmark ettiğin bir ürünü google'da nasıl aratıyosun merak ettim? Boş konuşmak diye de buna denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 17 Kasım 2011; 20:35:19 >

• quote:

Bu video ile neyi ıspatlamaya çalıştığını anlamadım ama bendeki ve pek çok kişideki bu donma sorunu yeni sürüm güncellemesinden sonra meydana geldi, benim sistemimde bir problem olsa daha önce olurdu. Hem garip olan şey bu donmayı her zaman yapmaması.. Yurtdışı forum sitelerini araştırdığım kadarıyla aynı sorun pek çok kişide mevcut. Ayrıca yaklaşık 5 senedir kullandığım ve hiç bir sorun bulunmayan sistemimle kullanıyorum. Bu sorun win 7 ultimate kurulu sistemimde meydana gelmedi.

2. konu da tamam firefox fanatiği olabilirsin ama insanlara siz bir şey bilmiyorsunuz, firefox mükemmeldir sorunsuzdur, sorun sizdedir şeklinde bozuk bir uslüpla yaklaşırsan bunun da direk tanımı ukalalık olur. Bir şeyler biliyosan ve bunları doğru bir dille de anlatırsan bunun adı da insanlara yardımcı olmak olur.

Sen de tanımadığın insanlara küçümseyici yaklaşımda bulunma istersen, kimin kimden çok bildiği belli olmaz.. Kimseye vaaz verecek tecrübede olduğunu da sanmıyorum. Faydalı olmak çok bilmekle-aşağılayıp-iğnelemekle değil bildiklerini insanlara doğru bir uslüpla sunabilmekle olur...

1000 tane yer iminin ne olduğunu hafızanda tutacak kadar kapasiten varsa google'da ararsın elbet ve sen bir hafıza şampiyonusun demektir.. Forumların içerisindeki takip ettiğin konuları,download yaptığın spesifik sayfaları ya da ebay'de beğendiğin ve bookmark ettiğin bir ürünü google'da nasıl aratıyosun merak ettim? Boş konuşmak diye de buna denir

İnan uzun uzun yazmaktan sıkıldım. Sen benim ukalalığımlan kafayı bozmuşun. Farkındamısın bilmem ama, asıl arızanın senin cihazda değilde firefox ta olduğu konusunda inat ederken kendin biraz ukalalık yapmıyormusun.

Bak sana üşenmedim video koydum belki kafanda bir şimşek falan çakar diye. De ki kendi kendine lan adam video koydu, benim idda ettiğim gibi kilitlenmiyor. Oysaki ben kesinlikle sorunlu diyordum. 1 GB ramle 25 sekme açıyor kapıyor banamısın demiyor. Neden bende böyle yapıyor diye bir merak et. Bunu sormak yerine bana videoda neyi ispatlmaya çalıştığımı soruyorsun. Güleyim mi alayım mı bilmiyorum.

Sen diyosun ki bu bir sorun ve şikaytçi milyonlar var. Milyon tane de yaşamayan var. Hal böyle olunca demek ki belli sebeplerden dolayı bazı kişilerde bu sorun oluşuyor. O zaman da nereye varılıyor ? Tarayıcının değil altında kullanılan sistemde bir aksaklıkğın buna sebep olduğu mevzusuna.

Düşün bir oyun çıkmış, 1000 kişi almış, 1000 kişinin hepsi birden 3.bölümde oyundan atıyor derse bu oyunun sorunudur. 1 kişi bile çıkıp bende atmıyor derse o zaman kalan 999 kişinin cihazına bakılır ve o 1 kişinin cihazından ne farkı var bu bulunmaya çalışılır. Neden çökme raporu oluşturulup gönderilmeye çalışılır. Çünkü sistem özellikleri eklenir o rapora ki bir veri tabanı oluşsun. Böylece karşılaştırmalar daha rahat yapılabilir. Örneğin derki adam NT çekirdeğinin falanca versiyonunu kullananlar ama şu güncellemeyi almamış olanlarda falanca sorun oluşabilir.

Dolayısı ile benim olaya yaklaşım tarzım budur. Firefox çalışmıyor veya arızalı diye bir şey yok. Dediğim gibi arızalı olsa herkes de olmalı. 3 kişi de olup 5 kişide olmuyorsa insan hatayı kendinde aramalı. (Cihazında yani.)

Top topu anlayacağın bu kadarlık bişey. Daha fazla kabalaşıp bana hakaret etmeyi bırak da mantıklı düşün azıcık. Hadi gecen iyi olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 17 Kasım 2011; 23:35:51 >

• Her neyse bu konusma biraz bos ilerliyor o yuzden fazla uzatmayacagim. Anlama zorlugu cektigin icin son kez yaziyorum Bu donma sorunu bazen meydana geliyor bazen olusmuyor. Bazen kelimesinin altini ciziyorum. Yurtdisi forumlardan da okudugum kadariyla programda bellek kullanimi ile alakali bazi sorunlar var ve overflow turunde bir problem yaratiyor ve bu cok can sıkıcı bir durum. Son resmi guncellemeye kadar ben de bu turde bir hata yasamadigimin da altini ciziyorum.. Ayrica halen firefox kullandigimin ve bu donmayla birlikte her oturumda birkac kez programi restart yaptigimin da altini ciziyorum. Umarim anlasilmayan bir durum kalmamistir. Varsa bir cozumun ondan bahset. Yoksa bak ben video cektim bende hata yok hata sende diye yaklasimda bulunursan ben de sana ayni sistemde 2 video kaydeder koyarim birinde hata veren digerinde vermeyen. Benim sistemim de q9400 core 2 quad ve 4 gb ram(3.2 gb win 32 bit).. Ayrica hakaret falan ettigim yok sadece senin uslubuna uygun konustum,liseli talebeler gibi birbirimize ustunluk kurmak icin laf koyma cabasina da gerek yok.. iyi gunler.

• firefox chrome'a özene özene artık ismini değiştirecek
  • 4 ten 8 e geçince hafif bi kasılma gibi bişi oldu sekmeleri açınca mause in topu ile kaydırınca eski oynarlık yok bu bilgisayardan kaynaklanan birşey de değil tarayıcı takılıyor resmen belli buna bi çözüm bulunur inş benim gözümde düştü bu şekilde firefox.
  • Maaşallah maaşallah.
  • ustasından Firefox tarifi :)

Firefox 9.0'ın beta sürümü kullanıma sunuldu

firefox açılırken birden fazla internet sayfasının aynı anda açılması için

gereken giriş sayfası adres kısmına

https://www.google.com/reader/view/#overview-page|http://www.youtube.com/|https://www.facebook.com/

burada isteğe bağlı "adres" ten sonra >> | << boru işareti ile isteğe bağlı adresleri yan yana yazabilirsiniz :)

----------------

şimdi gereken eklentiler:

FaviconizeTab
    https://addons.mozilla.org/ja/firefox/addon/faviconizetab/

Close All Tabs
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/close-all-tabs-reloaded/

ve son olarak isteğe bağlı olarak

Tab Counter
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-counter/?src=search

önemli not : bu konuda yorumlarınızı
    bu konuda açılan http://forum.donanimhaber.com/m_55022867/tm.htm
    bu konu başlığına yazarsanız sevinirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 27 Kasım 2011; 8:58:46 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.