Şimdi Ara

Finding Dory (2016) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: emmesen

Nemo çok iyi bir animasyon değildi bence gereksiz ama ne diyelim çıktığında göreceğiz.

Kendi adına konuş ilk çıktığı zaman ailecek bayılmıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

quote:

Orijinalden alıntı: emmesen

Nemo çok iyi bir animasyon değildi bence gereksiz ama ne diyelim çıktığında göreceğiz.

Kendi adına konuş ilk çıktığı zaman ailecek bayılmıştık.

O mesajı ne zaman yazdığımı bile hatırlamıyorum yorumum hükümsüzdür
  • Balina seklinde konusuyordu birde deniz anasina jöle dediği sahne vardi türkçe dublajı çok ilginçti yıllarca muhabbetini yapmıştık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nemo'yu izlemiştim ama hiç hatırlayamıyorum. Bu vizyona girmeden tekrar izlerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film bugün çıkacağından, dün oturup Kayıp Balık Nemo'yu izledim, 10 kere falan izlemişimdir eskiden ama bayadır izlememiştim.Filmi izlemeye başlarken "P. Sherman 42 Wallaby Yolu Sydney"nin hala ezberimde olduğunu farkettim. Yine aynı keyfi alarak izledim ve filme hazırlanmış oldum.

Türkçe seslendirme ekibi değişmiş, ilk başta biraz rahatsız edici geldi açıkçası ama sonradan alıştım biraz, yine de birinci film çok daha iyiydi bence bu konuda.

İlk filme benzer bir formül kullansa da, ilk filmin büyük kısmının okyanusta geçmesinden de kaynaklı, çok daha güzel bir macera yaşamışlardı.Oradaki olaylar ve karakterler hem değişik hem de daha zevkliydi.Deniz yaşamını da severim zaten.Tabii bir çok şeyi ilk filmde kullandıklarından bu konuyla ilgili, burada o kısmı çok hızlı bir biçimde atlamalarını anlıyorum elbette.Bir iki göndermesi güzeldi ilk filme, şimdi onları buraya yazıp spoil etmeyelim ama mesela ilk filmin sonunda akvaryumdan kaçan diğer balıkları da görsek daha iyi olurdu.Onlar haricinde de yan karakterler ilk filmdeki gibi güzel değildi bence, ayrıca sayı olarak da yetersizlerdi, hatta Dory de acıların çocuğu gibi takıldığından, o eski enerjiyi veremiyor.Açıkçası çok derinlemesine inceleme yapamıyacağım şu an ama ilk film kadar keyif alamasam da, güzel bir animasyon filmiydi diyebilirim.Zaten pek beklentim yoktu, o yüzden hayal kırıklığı da yaşamadım, animasyon seven biri olarak sıkılmadan izledim, yine de tekrardan ekliyeyim bir Kayıp Balık Nemo değil.

Filmden önce gösterdikleri kısa animasyon bu arada baya hoştu, onu da eklemeden geçemiyeceğim.IMDb'den baktım adı, Piper'mış.http://www.imdb.com/title/tt5613056/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 4 Eylül 2016; 2:03:15 >

• Bir ümit sinemada altyazılı olur ya da gece geç saatlerde olur diyordum ama yok. Öbür türlü çok çocuk oluyor rahatsız ediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Film bugün çıkacağından, dün oturup Kayıp Balık Nemo'yu izledim, 10 kere falan izlemişimdir eskiden ama bayadır izlememiştim.Filmi izlemeye başlarken "P. Sherman 42 Wallaby Yolu Sydney"nin hala ezberimde olduğunu farkettim. Yine aynı keyfi alarak izledim ve filme hazırlanmış oldum.

Türkçe seslendirme ekibi değişmiş, ilk başta biraz rahatsız edici geldi açıkçası ama sonradan alıştım biraz, yine de birinci film çok daha iyiydi bence bu konuda.

İlk filme benzer bir formül kullansa da, ilk filmin büyük kısmının okyanusta geçmesinden de kaynaklı, çok daha güzel bir macera yaşamışlardı.Oradaki olaylar ve karakterler hem değişik hem de daha zevkliydi.Deniz yaşamını da severim zaten.Tabii bir çok şeyi ilk filmde kullandıklarından bu konuyla ilgili, burada o kısmı çok hızlı bir biçimde atlamalarını anlıyorum elbette.Bir iki göndermesi güzeldi ilk filme, şimdi onları buraya yazıp spoil etmeyelim ama mesela ilk filmin sonunda akvaryumdan kaçan diğer balıkları da görsek daha iyi olurdu.Onlar haricinde de yan karakterler ilk filmdeki gibi güzel değildi bence, ayrıca sayı olarak da yetersizlerdi, hatta Dory de acıların çocuğu gibi takıldığından, o eski enerjiyi veremiyor.Açıkçası çok derinlemesine inceleme yapamıyacağım şu an ama ilk film kadar keyif alamasam da, güzel bir animasyon filmiydi diyebilirim.Zaten pek beklentim yoktu, o yüzden hayal kırıklığı da yaşamadım, animasyon seven biri olarak sıkılmadan izledim, yine de tekrardan ekliyeyim bir Kayıp Balık Nemo değil.

Filmden önce gösterdikleri kısa animasyon bu arada baya hoştu, onu da eklemeden geçemiyeceğim.IMDb'den baktım adı, Piper'mış.http://www.imdb.com/title/tt5613056/

Dory de '.......körfez mücevher california' diyorlardı. Tamamı neydi hatırlıyor musun?

• Nemo'yu tekrar izlemek zor geldiğinden dün akşam son seansa gidip direk bunu izledim. Ben çok beğendim. Nemo'yla kıyaslayamam çünkü hatırlamıyorum nasıl olduğunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Film bugün çıkacağından, dün oturup Kayıp Balık Nemo'yu izledim, 10 kere falan izlemişimdir eskiden ama bayadır izlememiştim.Filmi izlemeye başlarken "P. Sherman 42 Wallaby Yolu Sydney"nin hala ezberimde olduğunu farkettim. Yine aynı keyfi alarak izledim ve filme hazırlanmış oldum.

Finding.Dory.2016.1080p.BluRay.X264-AMIABLE sunumu dün akşam düştü ve tam uyumlu altyazısı da hazır. Animasyonu az önce bitirdik.

Söylediklerini aynen katılıyorum ancak ben bu animasyondan az da olsa bir şeyler bekliyordum ve ne yazık ki beklediğimi bulamadım. Gerçi fragmandan da anlaşılıyordu pek umut verici eser olmadığı. Ancak bu bir Disney Pixar yapımı boru değildir, hem önceki film de Kayıp Balık Nemo gibi mükemmel ötesi bir eser: kötü olmasına imkân yok diye düşünüyordum ancak o imkân maalesef varmış.

Ilk filmin ruhu yoktu. O heyecan, o atmosfer yoktu. Macera ve gizem hissi yoktu. Mizah son derece kıttı, neredeyse hiç güldüğümü hatırlamıyorum. Dory ile olan duygusal sahneleri fazla abartmışlar ve duygusallıktan ziyade sıkıcı bir hava oluşturulmuş. Bu arada ben Dory'nin hafıza sorununun kendi türüne özgü olduğunu sanırdım, meğer bu sadece Dory'nin sorunuymuş. Dediğin gibi yan karakterler pek çekici değildi, ilk filmdekiler bu konuda çok daha iyiydi. Mekanların hep kapalı, birbirini tekrar eden, dar alanlardan oluşması da o macera ve merak hissini baltalıyor. En fazla görselleri için bir şeyler söyleyebilirim ancak onların da büyük bir numarası yok. Ilk filmin üzerine çıkamamış o konuda da. Zaten görselleri ile ezebilecek daha iyi animasyonlar mevcut.

Şu ahtapot karakteri epey işlevseldi. 7 kolunda 10 marifet. Yeteneklerini ve hareketlerini çok iyi kullanıyor.

Balinanın sonar sistemini güzel betimlemişler. Hoşuma gitti.
    Belirli bir mesafeden sonra görüntüde parazit oluşuyor.

Filmin sonunda da yani jenerik sırasında veya tüm yazılar bittikten sonra bir sahne var orayı kaçırmayın: Kayıp Balık Nemo'daki karakterler görünüyor. Yahu ilk filmini Türkçe dublaj olarak tüm diyaloglarını ezberleyesiye izlemişimdir. Ben de bir 10 kere filan izlemişimdir. Ancak buna rağmen o akvaryumdan su dolu ağzı kapalı naylon torbalar için kurtulmaya çalışan balıkların olduğunu unutmuşum. Hani gördüğümde de hemen aklıma gelmedi, biraz zor hatırladım. Demek ki 10 seneden fazladır filmi izlemeyince ayrıntılar hafızamdan uçup gitmiş. Tıpkı "P. Sherman 42, Wallaby Yolu, Sydney" gibi. Benim de aklımda "Lokanta kapalı, yok yok lokanta kapalı..." replikleri kalmış. Hatırlarsın niye böyle mutluluk şarkısı söylediklerini.

Demek Türkçe dublajı da değişmiş. Aslında bu beklenen bir şeydi. 13 yıl geçmiş aradan. Aralarında 1 sene olan devam filmlerinde bile seslendirmeler değişebiliyor. Aynı ses sanatçılarını bulup anlaşmak zor iş. Belki bu işten elini eteğini çekti, belki hastalığı vardı, belki öldü, belki ücrette anlaşamadılar ve belki de sadece seslendirmek istemiyorlardı. Yani aynı ekibi bulmak ve anlaşmak -hele hele aradan 13 sene geçtikten sonra- çok zor. Umarım dublajı güzel olmuştur. Belki de bir kez dublajlı olarak tekrar izlemeye çalışırım.

Ama ilk filmle bunun arasında uçurum varken bu çok zor olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Ekim 2016; 13:02:00 >

• Credits'ten sonraki kısmı izlememiştim ben, şimdi baktım ve güzel olmuş o sahne.Zaten yorumumda onları gösterselerdi keşke demiştim, adamlar göstermiş de bizim haberimiz yokmuş.Keşke sonları güzel bitseydi onca çabadan sonra.
  • Gişede bir milyar doları aşkın kazanmışlar; fakat halen buralar ıssız, enteresan.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=pixar2015.htm

• Bende bu filmde üzüldüm. Sürekli unutkanlık hastalığı olan dişi balığımız kayıp ailesini bulmaya çalışıyor. Bildiğin dram. Nemo daki etkiyi yapmadı ama sonuna kadar sıkılmadan seyrettim. Yan karakterler iyi değildi. Konuda gayet vasattı. Ahtapot karakterini çok sevdim. Nemo gibi bir animasyonun devamını yapmak kolay değil yinede iyi iş çıkartmışlar.
  • Harika bir animasyon yapmışlar.bir solukta sıkılmadan izledim. büyük, küçük izlemeyen herkes kaçırmasın derim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.