Şimdi Ara

Find My iPhone Nasıl Çalışır ve Ne işe Yarar? (Detaylı Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
27.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Find My iPhone Nasıl Çalışır ve Ne işe Yarar? (Detaylı Anlatım)

Öncelikle bu özellik yeni 4.2.1 ile gelmiş bulunmaktadır. Telefonuzu kaybettiğinizde kullanmanız için yapılmış çok güzel bir mobilme hizmetidir.Sadece iPhone 4, iPad ve iPod Touch 4G için ücretsizdir.

Kurulum Aşamaları

Not : Resimler apple sitesinden alınmıştır.

1.adım : Öncelikle telefonumuzda 4.2.1 yüklü olduğun emin oluyoruz.

2.adım : Telefonda ayarlar sonrasında "Mail, Contacts, Calendars" kısmına giriyoruz .

3.adım : "Add Account" seçip "MobileMe" yi seçiyoruz .

4.adım : Apple ID ve şifremizi giriyoruz .

5.adım : "Not Verified" yazıyor gördüğünüz gibi mail adresimize girip gelen mesajdan doğruluyoruz işlemleri .

6.adım : MobilMe kısmına geri girip uygulumayı açıyoruz .

Find My iPhone Ne işe Yarar?

1- Telefonunuzun Haritadan Yerini Bulur.

2- Telefonunuzda Tuş Kilidi Olsa Bile Mesaj Gösteren Mesaj Gönderebilirsiniz.

3- Uzaktan Telefona Kilit Kodu Koymanıza İzin Verir.

4- Telefondaki tüm bilgilerinizi Uzaktan Silmenize Olanak Sağlar.(ÖNEMLİ: Bunu yaparsanız bütün verileriniz silinecek ve telefonu takip edemeyeceksiniz. Bu seçenek telefonu artık bulmaktan umudu kestiğinizde son çare olarak kullanılır.)

Ayrıntılı Bilgi iÇin Video:http://www.apple.com/ipodtouch/find-my-ipodtouch-setup/#video-fmip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kngbld -- 23 Kasım 2010; 17:59:54 >

• 4.1 de çalışmıyor mu acaba?
  • 4.1 de bu ozellik yok malesef ancak 4.2 ye yuksetmeniz lazim
  • Peki nereden takip edecegiz?
  • Çalınıp çalınmadığını anlamak için çok güzel bir uygulama, yada bi yerde unutulduğunda.
  • 3g den sonra 3gs de finish cizgisini uzaktan gordu
  • Harika bir özellik.

Peki calışması için telefonda veri servislerinin açık olması gerekiyor mü ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf bu özellik için iPhone 4 alınır ya. Hangi telefon üreticisi şöyle bir şey yapmayı akıl edebildi bunca zaman?!
  • Tabi cihazın internete bağlı olması gerekiyor değil mi?
  • ben mobileme uyeligimi 2008 de aldım o yıldan beridir find my iphone calısır durumdadır.

4.1 de de var ama bu servisi mobileme de ucretsiz hale getirmiş olabilirler..

quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

4.1 de bu ozellik yok malesef ancak 4.2 ye yuksetmeniz lazim
  • arkadaşlar bu servis çok şarj yermi ?

programı ON yaptığımızda yerimizi bulmak için devamlı nete bağlı olmak zorunda yada GPS aktif olmak zorunda buna bağlı olarak şarj yeme olasılığı varmıdır ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: prooge
    arkadaşlar bu servis çok şarj yermi ?

programı ON yaptığımızda yerimizi bulmak için devamlı nete bağlı olmak zorunda yada GPS aktif olmak zorunda buna bağlı olarak şarj yeme olasılığı varmıdır ??

var
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdinDžeko

3g den sonra 3gs de finish cizgisini uzaktan gordu

seneye ios5 gelse bizi takmayacaklar anlaşılan
  • güzel servis ama şarj sorunu olmasa iyi olucaktı

ayrıca Allah korusun böyle bişi geldiğinde başımıza biz msj göndersek ne olur telefona adam uçurur gider :D bence tabi ama herkes yapar demiyelim
  • quote:

güzel servis ama şarj sorunu olmasa iyi olucaktı

ayrıca Allah korusun böyle bişi geldiğinde başımıza biz msj göndersek ne olur telefona adam uçurur gider :D bence tabi ama herkes yapar demiyelim

Valla insan olan arar telefonu teslim eder.
  • Benim apple id imi mobile me kabul etmedi..Apple id imle itunesten oyun programda satın alıyorum üyeliğim aktif ona rağmen şifremi ve kullanıcı adımı kabul etmiyor.Mobile me için ayrı bir hesap mı yaratmak gerekiyor?
  • Operadan girilmiyor mu bu mobileme uygulamasına?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLTuu

Tabi cihazın internete bağlı olması gerekiyor değil mi?

cihazın servisle bağlantı kurabilmesi için öncelikli olarak tabii ki data hattı uzerinden servis merkezine bilgi verebilmesi ve alabilmesi için internet bağlantısının olması gerekmekte.

quote:

güzel servis ama şarj sorunu olmasa iyi olucaktı

sarj sorunu degil aslında bu, ne kadar online olunursa o kadar cok sarj gider meselesi, pushing olayında bile servis açık oldugu için onda bile sarj sorunu oluyor, boyle bir servis için o kadar da sarj da gitmez ayrıca, bu arada hangi konu olursa olsun, işin çalıntı yada kaybolma durumunda içindeki verilere gore yorumlanır bu tarz durumlar, cihaz içindeki veriler cihazdan daha on plandadır, amaç cihazdan cok verileri korumak amaçlı çıkartılmıs ön plana, cihaz 2. sırada önemli etkendir.

quote:

Orijinalden alıntı: ulas3567

Benim apple id imi mobile me kabul etmedi..Apple id imle itunesten oyun programda satın alıyorum üyeliğim aktif ona rağmen şifremi ve kullanıcı adımı kabul etmiyor.Mobile me için ayrı bir hesap mı yaratmak gerekiyor?

aslında alması gerek sorun cıkartmaması lazım, ama sanırım ya daha onceden mobile.me uyeligi alınmıs yada o id ile mobile.me uyeligi var. vermiş oldugu hata raporuna gore yorumlamak lazım

quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

Operadan girilmiyor mu bu mobileme uygulamasına?

bir ara safari, firefox, opera, chrome urunlerinden girilirken internet explorer urununden girilmesine izin vermiyordu ama firefox tan az once denedim aslında giriyor ama built-in kodlarda bir sıkıntıdan dolayı firefox ve varyantlarında sorun yasanabilir, chrome ve safariden girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcff -- 23 Kasım 2010; 14:55:07 >

• Ya Yok çok şarj falan yemiyor bende kullanıyorum 1 sene oldu Mobileme de iphone üzerinden bişey açmanıza gerek yokki direk pcden mobileme hesabıma bakıyorum haritada gösteriyor. yani sadece ben göster dediğim zaman gösteriyor durmadan gpse bağlanma veya internetten veri çekme gibi bi durumu yok. Ama iphone kurulan find my phone ne işe yarıyor bilmiyorum (: ben öle bişi kurmadım.

Ayrıca pcden mesaj atıyorsunuz "telefonumu getir len " diye mesela telefonun ekranında bu mesaj çıkıyor siz mesajı atmadan önce soruyor zil sesi çalayımmı diye eyer onaylarsanız siz mesajı attıktan 2 dk sonra çalan kişiye hiç bişi sormadan tlefon çalmaya başlıyor :D

Güzel bişi yani ben mobileme hesabını bunun için almıştım :D artık ücretsiz oldu 140 lira vermeme gerel kalmadı (: gerçi 20 gb fln alanda veriyor ama bi tabi @me.com mail var: D
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulmate

Sırf bu özellik için iPhone 4 alınır ya. Hangi telefon üreticisi şöyle bir şey yapmayı akıl edebildi bunca zaman?!

Android'de zaten vardı bu özellik, ios'a yeni geliyor. Bkz: HTC Desire HD.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.