Şimdi Ara

Finansbank kredili mevduat hesabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar annem arkadaşı için finasbanktan kredi çekti arkadaşı ödemeleri geciktiriyo bir kaç gün her seferinde aramışlar annemi demişler mevduat hesabj borcunuz var araştırdımda kredili mevduat hesabı diye bişeymiş sanırım bu borç nasıl iptal edilebilir bilgisi olan var mı bankadaki memur kredi bitene kadar gelir bu borç demiş anlamadım ne alaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kredi ödenmemiş.

kredi borcu, kredili mevduat hesabından tahsil edilmiş.

kredili mevduat hesabındaki borca da faiz yansıyor.

yani şuan faizin faizini ödüyorsunuz.

bankayla görüşüp borç tutarını öğrenin ve sıfırlayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam bugün bankaya gidip öğrendim detayları

• özet geçersek kredi çekince banka kredili mevduat hesabı açar parayı zamanında ödersen hiçbir sıkıntı çıkmaz
    ancak parayı zamanında ödemezsen banka alacağını tahsil etmek için seni beklemez parayı kredili hesaptan çeker
    hesap da eksi bakiyeye düşürülür eksi bakiyedeki bu miktara da günlük faiz işletilir (100 Tl için günlük 8 kuruş, 1000 TL için günlük 80 kuruş,.....)
    para birkaç gün sonra ödense bile taksit tutarını aynen yatırmayıp daha fazla bir miktarı para yatırılıp hesabı eksi bakiyeden kurtarmak gerekiyor
    ayrıca kredi borcu tamamen bitene kadar kredili mevduat hesapları kapatılmaz.
    kmh kullanılınca bazı bankalar tarafından kmh hesap işletim ücreti gibi ücretler tahsil edilebilir

şikayetvar.com a göre ;
    vatandaşın biri 23 Nisan 2014 de 100 TL KMH hesabından kullanmış 24 Nisan tarihinde 7+7+7+7+4, 32 TL Ocak ayından buyana
    her ay için KMH kullanım ücreti yine KMH hesabından borçlandırılarak alınmış,
    ayrıca tamamına faiz işletilerek 06/05 tarihinde toplam 135 TL ödeyerek borcu ancak kapatabilmiş.
    yani 12 gün için 100 TL ye tam 135 TL ödemiş.

bu tarz durumlara da hazırlıklı olun
    kredi çekince zaten bir sürü faiz yükünüz olacak birde ekstra durumlara düşmemek için parayı zamanında ve hesap eksi bakiyede kalmayacak şekilde ödemeniz gerekiyor
    bu tarz ücretler için anlaşmazlık durumunda yasal mahkemeler önünde hakkınızı arayabilirsiniz (dava kazanma şansı %50-%50) çünkü bankacılık sisteminden
    kaynaklanan bu tarz ücretlerde anlaşmazlık durumunda tüketici hakem heyetlerinin karar verme yetkisi yok. (bu konuda yargıtay kararı var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 30 Eylül 2014; 14:17:28 >

• Teşekkür ederim hocam cevap için peki örnek veriyorum. Benim üzerime olan krediyi başka birinin üzerine devretme gibi bişey var mı biliyo musunuz?

• tolgabjk T kullanıcısına yanıt
    Olmaz olurmu , forum öyle hayırsever dolu zaten..Kimin kredisini ödesek diye fellik fellik geziyorlar.......

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

Teşekkür ederim hocam cevap için peki örnek veriyorum. Benim üzerime olan krediyi başka birinin üzerine devretme gibi bişey var mı biliyo musunuz?

ev arsa tarzı bir yer için bu dediğin kısmen olabilir ancak tüketici kredilerinde olmaz
    ev/arsa için şu şekil oluyor :
    a şahsı c bankasından x evini/arsasını kredi ile alıyor sonra k kişisi evi a şahsından almak istiyor
    ve ikisi anlaşırsa sonraki aşamada tekrar c bankasına gidiyor banka ile anlaşılırsa a şahsının çektiği krediyi k kişisine devredebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vadesiz Banka Hesabı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.