Şimdi Ara

Final Fantasy XIII vs Final Fantasy XIII Versus XIII yeni videolar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XIII videosunun 30. saniyesinden 65. saniyesine kadar olan bölüm oyun içi. Gerisi ve VersusXIII videosunun tamamı CGI..

Sineq, hocam o kalitede oyun yapılması mümkün değil maalesef. PS4 veya PS5'e inşallah:))
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

quote:

Orjinalden alıntı: homeedition88

hmm ragdol, white engine gercekten u-e3 den daha basarili duruyor. belki de sony citlatmistir square'e u-e3'e gecebilirsiniz masraf diye dertlenmeden; yakinda optimizasyonumuz olacak diye. 2009 da gecilecek. bu arada bi hata yapiyoruz saniyorum unreal engine'de gelistirilmeye acik bir motor. yani white'da ps2'de kullanılan bir motordu ve ps3 icin yeninden ayarlandi.

ise diger tarafindan bakarsak yani bu herifler unreal-e3'e white gibi zor bir motordan ziplayarak daha fazla gelistirebilirler. daha az masrafli, sony tarafindanda optimize edilmis bir motor ile white'in verdiginden daha fazlasini bekleyebiliriz. geriye tek bir sorun kalir o da unreal engine'i gelistirme haklarina sahipler mi? :))

PS2'de kullanılmadı diye biliyorum hocam ben. Cell için geliştirmişlerdi bu motoru. Yanlış biliyor olabilirim ama emin misin?

UE3'ün kolaylığı üst limiti haliyle. Yapılabilecek detay belli, motorun kaldırabileceği seviye ortada. Görünen o ki White Engine bu limiti katlıyor ve adamların mesaisi de katlanıyor, tabiki masraf da. UE3'te 5000 poligonlu model çiziyorsa WE'de 20000 poligon çiziyor atıyorum.

UE3'ü o seviyeye çekebilecek firma Square değildir en azından; Epic yapamıyorsa Square nasıl yapsın?

Yok yanlis yazmisim white ps2'de kullanilmadi... Epic'de 2009'a kadar boş durmaz aslında. geow'dan, unreal tournament 3'e bir yilda geldiler. gerci haklisin motorun bir limiti var, insan kestirebiliyor daha ne olabilir diye baktığında.

Motorun source'u uzerinde degisiklikler, kaplamalar uzerinde yapilacak degisikliklere gereksini mi var bence square'in. geow, ut3 tarzi grafikler ile FF serisi cok fan kaybeder. nede olsa animeye yakin grafik ve cizimleri o bukadar tutulmasina sebep olan seylerden biri...

•  Final Fantasy XIII vs  Final Fantasy XIII Versus XIII yeni videolar

Final Fantasy XIII vs  Final Fantasy XIII Versus XIII yeni videolar

aa eksikliği var oyunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darky -- 16 Aralık 2007; 15:12:36 >

• Son 3 resme oyun içi denir, onlarda etkileyici degil zaten

Ragdol üstte senin verdiğin resimlerden etkilenip CG demedim, tam tersi o kadar iyi degil dememin sebebi zaten o resimlerdir. Kötü de çekilmiş olabilir ama o görüntülerde hiçbirşey yok. Sanki PS2 oyunundan alınmış gibi.

Ayrıca "RPG yi RPG yapan adamlar" lafını söylememiş olduğunu varsayıyorum...Daha önce konuştukmu bilmiyorum ama ben J-RPG leri RPG den bile saymam. Duyguyu vs güzel yansıtırlar, ara videoları çok güzeldir ama bu onları kaliteli RPG yapmıyor, hatta benim için RPG bile degillerdir..
    Klasik AD&D ci olaraktan j-rpg ler bana son derece ilkel gelir. Ne serbestlik, ne seçim, ne adam gibi skill sistemi, ne farklı davranan NPC ler vs...Hele random encounter ve komik şekildeki turn-based sistemleri ile RPG yi RPG yapmaktan çok uzaklardır..
    RPG yi RPG yapan bildiğin üzere Bioware, Blizzard, zamanın Black Isle vs gibi şirketleridir bana göre

Ama ben bu konuyu tartışmam..J-RPG fanlarına anlatamam olayı, onlarda bana J-RPG lerin kaliteli RPG ler olduğunu anlatamaz. Benim RPG anlayışıma uyan nerdeyse hiçbir özellik içermezler. Serbestçe rol yapmadığım oyunlara kaliteli RPG diyemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Aralık 2007; 15:40:01 >

• Oyun içi olan sahneler belli zaten, Ragdol'un da dediği gibi bir üst limit var poligonlarda, rahatça belli oluyor ancak rahatça belli olduğunu söylerken de bunun kötü olduğunu söyleyemeyiz. Görüntüler akıcı bir frame rate ile son derece harika görünüyorlar. Bilmiyorum, Koray beğenmemiş olabilir ama eğer bu Ps2 görüntüsü gibiyse, Şakagucci'nin 360'a 'idareten' yaptığı Lost Odyssey ne gibi duruyor merak ettim? Koray'ın bi lafı vardır, o aklıma geldi:

''Görüntüler şahane, bunu bir de hareket halinde düşünün, asıl o zaman anlarsnız..''

• Dun ps2'de FF12'ye bakiyim dedim ustune gow2 takildim birsure , adamlar gercekten ps2'nin enson limitlerini kullanmislar bu iki oyunda. Ama ne yazikki gercektende grafikler berbat geldi gozume. Ps2 artik zamanini coktan doldurmus. Muzeye kaldirmak lazim diye dusunuyorum. O yuzden FF13 gibi muazzam bir yapit olucak oyunun(her serisi muhtesem bir yapittir), bu oyun ici videolarini (cgi kisimlari haric) herhangi bir ps2 oyunu ile karsilastirmak gercekten cok anlamasiz/gereksiz birsey oluyor. Arada muazzam bir fark var. Ha Unreal engine 3 ile white engine karsilastirilabilir ama ps2 tamamen lig disi.

J-rpg ' yi kimisi sever kimisi sevmez . Normaldir ama kalkip bundan dolayida bu turun ana yapi taslarindan biri olan j-rpg'yi , "rpg'den bile saymamak" gibi laflar biraz komik oluyor. Sevmem denir olur biter.

not : bu arada gercektende FF13'un oyun ici videolari , ps2 oyunlarinda kullanilan CGI'lar kalitesinde resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerich -- 16 Aralık 2007; 17:40:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Son 3 resme oyun içi denir, onlarda etkileyici degil zaten

Ragdol üstte senin verdiğin resimlerden etkilenip CG demedim, tam tersi o kadar iyi degil dememin sebebi zaten o resimlerdir. Kötü de çekilmiş olabilir ama o görüntülerde hiçbirşey yok. Sanki PS2 oyunundan alınmış gibi.

Ayrıca "RPG yi RPG yapan adamlar" lafını söylememiş olduğunu varsayıyorum...Daha önce konuştukmu bilmiyorum ama ben J-RPG leri RPG den bile saymam. Duyguyu vs güzel yansıtırlar, ara videoları çok güzeldir ama bu onları kaliteli RPG yapmıyor, hatta benim için RPG bile degillerdir..
    Klasik AD&D ci olaraktan j-rpg ler bana son derece ilkel gelir. Ne serbestlik, ne seçim, ne adam gibi skill sistemi, ne farklı davranan NPC ler vs...Hele random encounter ve komik şekildeki turn-based sistemleri ile RPG yi RPG yapmaktan çok uzaklardır..
    RPG yi RPG yapan bildiğin üzere Bioware, Blizzard, zamanın Black Isle vs gibi şirketleridir bana göre

Ama ben bu konuyu tartışmam..J-RPG fanlarına anlatamam olayı, onlarda bana J-RPG lerin kaliteli RPG ler olduğunu anlatamaz. Benim RPG anlayışıma uyan nerdeyse hiçbir özellik içermezler. Serbestçe rol yapmadığım oyunlara kaliteli RPG diyemiyorum

RPG değil de ne peki? FPS mi bunlar. Senin RPG anlayışına göre Halo3 en iyi RPGdir allah bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray.83 -- 16 Aralık 2007; 17:32:09 >

• Adventure sen iyice küçülttün gözünde PS3 ü. 2005 yılında böyle degildin yahu. Uçacak, kaçacak dedigin cihaz için şu görüntülere iyi diyorsan gözünde iyice küçültmüşsün cihazı. Ha bak resimler kötüdür bilemem, ama şu resimlerde görüntüler iyi degil. LO ya PS2 oyunu gibi diyenlere şu resimler ne gibi derim

koray.83 stratejik-adventure desek daha doğru olur. Çorba yapmadan tartışırsan iyi olur

- Lineer oynanış
    - Rol yapamama (videolarla kotarılır j-rpglerde)
    - İyi, kötü ayrımı yok
    - Seçim yok
    - Robot NPC ler
    - Kötü bir skill sistemi

Sana göre RPG dir, üsttekilerden dolayı bana göre degildir. Yada şöyle diyeyim, RPG olarak keyif almam. Ne Morrowind, ne KOTOR, ne Mass Effect ne Fable ne Baldurs Gate gibi RPG oynadıgım hissini veremezler. Ama videoları, duygu aktarımları güzeldir, hiç lafım olmaz

Kısaca, random encounter lı abuk fight sisteme sahip J-RPG ler gözümde çöptür sadece. 5 kurul değeri yoktur benim için
    FFX bu nedenle benim için çöptür..Ama FF12 değildir, çünkü doğru şeyler yapılmıştır düşmanı görmek, fight sistemi vs açısından. Skill sisteminde FF12 de çuvallamışlar ama onuda düzeltirler

FF13 de eger random enc. olursa, abuk skill sistemi olursa oda çöp olur benim için. Senin için her durumda sanat eseri olabilir, saygı duyarım. Anlayış ve oyun zevkidir. Birşey diyecek değilim zaten. Heralde bizim zevkimize ve RPG anlayışımızada laf edecek degildir kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Aralık 2007; 17:47:54 >

• Niye gözümde küçülteyim yahu, o zaman sen de gözünde iyice büyütmeye başlamışsın, baksana bunları beğenmiyorsun Görüntüler gayet iyi, kaldıki ben bunlara 'ps3'ün altından kalkabileceği son limit' falan demiyorumki küçülmüş olsun gözümde, görüntüler çok iyi diyorum sadece. Mesela B.Paradise görütüler şahane değil mi? Ama ne 360 ne de Ps3'ün esas gücünün yanından geçemezler icabında. Bu da öyle bi olay. Sen Ps2 gibi diyosun, aerich'in de dediği gibi, ps2 ile alakası varsa o da CGI kısmı gibidir..

RPG tartışmasına girimyorum bu arada, en iyi rpg B.Gate'dir. Kotor da iyi

• Söylem ve şovlarda anlatılıp gösterilenlere göre şunlar tabiiki önemli degil. Dünyanın en güçlü işlemcisi, şöyle proses yapacak böyle render olacak, oyunlarda fizik uçup kaçacak, farkı bu olacak , fps ler şöyle olacak filan falan..E ben bunları dinleyip sonra şunlar için oha olmam yani. Ben büyütmüyorum, söylenenlere göre şeyler bekliyorum o kadar...Zaten PS üde benim temel eleştirme sebebimde budur
  • Güzel de piyasaya çıkalı 1 yıl oldu hocam, pat diye olmazki bu işler, sen de biliyorsun. 2008'den itibaren açılır, hatta bakarsın katlaya katlaya giderek yükselir kalite, 2009'da bir bakmışsın PC'ler bile geride kalmış.. Yani olur olur, aradan 5 yıl geçişte, 'e olmadı..2 diyebileceğimiz bir durum yok yani.

Sen rahat ol
  • Bakalım ,sene sonu almış olurum gibi ama şu şekilde gidersede almam şahsen. Orjinal hakkım 360 da saklı şimdilik. İki cihaza birden zor olur.
    Geçen burada sordum 80GB NTSC-J cihaza 950 ytl dediler. Bunlar düşsün biraz. NTSC-J PAL e göre daha iyi galiba...220v zaten birde bluray bölgedede R2 ler uyuyormuydu bunlara neydi ?

Şu imzayada bi el at be hoca...Gözüm ilişiyor ,acıkıyorum paso...Adamı hasta etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Aralık 2007; 18:28:56 >
  • Region olayını bilmiyorum valla ama imzayı değiştirecem bi ara, güzel bişeyler bulayım da öyle
  • quote:

Adventure sen iyice küçülttün gözünde PS3 ü. 2005 yılında böyle degildin yahu. Uçacak, kaçacak dedigin cihaz için şu görüntülere iyi diyorsan gözünde iyice küçültmüşsün cihazı. Ha bak resimler kötüdür bilemem, ama şu resimlerde görüntüler iyi degil. LO ya PS2 oyunu gibi diyenlere şu resimler ne gibi derim

koray.83 stratejik-adventure desek daha doğru olur. Çorba yapmadan tartışırsan iyi olur

- Lineer oynanış
    - Rol yapamama (videolarla kotarılır j-rpglerde)
    - İyi, kötü ayrımı yok
    - Seçim yok
    - Robot NPC ler
    - Kötü bir skill sistemi

Sana göre RPG dir, üsttekilerden dolayı bana göre degildir. Yada şöyle diyeyim, RPG olarak keyif almam. Ne Morrowind, ne KOTOR, ne Mass Effect ne Fable ne Baldurs Gate gibi RPG oynadıgım hissini veremezler. Ama videoları, duygu aktarımları güzeldir, hiç lafım olmaz

Kısaca, random encounter lı abuk fight sisteme sahip J-RPG ler gözümde çöptür sadece. 5 kurul değeri yoktur benim için
    FFX bu nedenle benim için çöptür..Ama FF12 değildir, çünkü doğru şeyler yapılmıştır düşmanı görmek, fight sistemi vs açısından. Skill sisteminde FF12 de çuvallamışlar ama onuda düzeltirler

FF13 de eger random enc. olursa, abuk skill sistemi olursa oda çöp olur benim için. Senin için her durumda sanat eseri olabilir, saygı duyarım. Anlayış ve oyun zevkidir. Birşey diyecek değilim zaten. Heralde bizim zevkimize ve RPG anlayışımızada laf edecek degildir kimse

Koray şu söylediklerini 360 oyunları içinde söylesen çok güzel olacak...Yaw senin şu ps3 ile derdin nedir çözemedim daha..

• her oyunun basında aynı laflar aynı sırayla soyluyorsun koray ılk cgı baslıyosun sonrasın herkes bılıyor... ama gt5 den sonra (ki daha gt6 var ) istenildiginde neler yapılabilecegini gostermıs oldu ..bana gore ne kz2 patlaması ne( bu oyunu hep merak etmısımdır ama bı alamadım) ff inin kotu olma olasılıgı yok ... zamanında gt5 ılk vıdeosunada CGI denmıstı ama oyun ıcı cıktı...bunlarda sapasaglam olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren87speed -- 16 Aralık 2007; 19:56:31 >
  • Benim anlamadığım Final Fantasy XIII ve Final Fantasy Versus XIII White engine ile mi yapılıyor yoksa unreal 3 ile mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİNEQ -- 16 Aralık 2007; 21:27:16 >
  • Açıkçası oyun içi resimleri bende çok beğenmedim.Karakterler güzelde.Çevre çok sırıtıyor.

1080p bir video yayınlanmış.İzlemek lazım aslında.

Bende RPG severim.Ama FF serisine ısınamadım hiç bir zaman.
  • quote:

Evet ben de gıcık oluyorum random enc. olayına ama bu oyunda olmayacağını söylediler, inşallah olmaz. Final Fantasy X'de dans ederek büyü atılıyordu, çok kötü kız oyunu gibi gelmişti. Öyle olursa uzak durarım bu oyundan, ama Lightning'e de aşık olmamak elde değil. İki konsola orjinal oyun yetiştirmek zor olur, ki zaten Xbox360'a çok güzel oyunlar çıkacak iflas edersin.

• quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

Koray şu söylediklerini 360 oyunları içinde söylesen çok güzel olacak...Yaw senin şu ps3 ile derdin nedir çözemedim daha..

Konu J-RPG ler...PS3-360 degil
    Bildiğin üzere, 360 da J-RPG şu anda çok daha fazla sayıda
  • koray j-rpg'ler hep konsollar üzerinde geliştirilmişti ve ps2, gamecube falan filan yapay zeka konusunda donanımsal yetersizlikler yüzünden beterdi. Nitekim x360 icin yapilan j-rpg'lerde ben Robot NPC ler görmedim. FF'dede bundan sonra görmeyeceğime inanıyorum.

Ayrıca rpg demek sadece grafik demek değildir bana göre hiç bir zaman. ayrı konu o ya neyse dağıtmayalım şimdi muhabbeti...

seçimler var ancak konuyu değiştiren tarzda olmayabiliyor. Fakat içeriği ve oynanışı hatta oyunun zorluğunu değiştirecek kadar etkili seçimler oluyor.

Skill sistemi için hmmm.... ne desem bilmiyorum ne de olsa j-rpg oynayarak başladım rpg'ye o yüzden tarafsız yorum yapamam. bence çok iyiler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.