Şimdi Ara

Filmini izledikten sonra kitabını okumak mı, kitabını okuduktan sonra filmini izlemek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Sadece filmi izlemek.Ama eğer kitap okusaydım, önce okur, sonra izlerdim.Yalnız son zamanlarda Dracula dikkatimi çekti dizi olan.Kitabınıda okuyasım gelmiyor değil
  • @Batman Beyond kitaplar güzel oluyor ya. Her ne kadar filmlerini çok beğensem de Harry Potter serisinin kitaplarının hiç birini okumadığım için hafif bir pişmanlık var içimde :D
  • Önce filmini izleyip kitabını okursan kitaptaki karakterleri beyninde canlandırırken filmdeki oyuncular gözünün önüne gelir halbuki önce kitabı okursan kendi hayal dünyana göre her karakteri şekillendirip aldığın hazzı 2 katına çıkarırsın.Tabi önce kitabını okuduğun için filmdeki her olayı bilirsin,eksiklikleri,yanlışlıkları görürsün buda filmden aldığın zevki etkiler belki hayal ettiğin karakterler ile yönetmenin seçtiği oyuncular arasında tutarsızlık vardır ve film senin için hayal kırıklığı olabilir.Bu yazımdan çıkarılacak ders kitabı olan filmleri izleme gibi bişey oluyor sanırsam.
  • Önce filmi izle. Çünkü önce kitabı okursan filmde bir sürü hata-eksiklik bulursun bu da dikkatini dağıtır filmde beğenmezsin.
    Mesela Harry Potter'ın filmleri kitaplarına göre çok rezil. Yüzüklerin Efendisi serisi bu yönden daha başarılı ama onlarında hataları var. Bu konuda en başarısız filmde Eragon bence. Eragon'un filmi 5 para etmez. En barizi filmde Elf ve Cüce diye bir ırk yok gibi gözüküyor. Ama sığındıkları yer cücelere ait ve Arya'da elf. Yani Eragon'un kitabını önce okursan emin ol filmi yarıda bırakırsın.
  • İlk filmi izlersen kitabı daha uzun bir sürede okurken bir heycanı kalmaz sonunu biliyorsun çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Bane -- 17 Aralık 2013; 0:23:46 >
  • ikisi olmaz en azından bende olmuyor çünkü kitaplarını okuduğum filmleri izlediğimde filmden keyif alamıyorum mesela hobbit'i okudum filmini izledim beğenemedim çok yüzeysel geldi bana film
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sofie'nin Dünyası adlı kitabını okurken felsefe hocamız filmini izlettirmişti. Ve kitabın bir anlamı kalmadı. Ama Harry Potter kitaplarını ve Millenium serisini okuduktan sonra filmlerini izledim. Benim için kitabı okurken hayal ettiklerimin canlanmış hali gibiydi ve bu durumdan gayet hoşnut olmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skiboart

Sofie'nin Dünyası adlı kitabını okurken felsefe hocamız filmini izlettirmişti. Ve kitabın bir anlamı kalmadı. Ama Harry Potter kitaplarını ve Millenium serisini okuduktan sonra filmlerini izledim. Benim için kitabı okurken hayal ettiklerimin canlanmış hali gibiydi ve bu durumdan gayet hoşnut olmuştum.

onunda mı filmi vardı çok cahil kalmışım şu sınav bitsin de başlıyım filmlere ama kitap çok iyiydi
  • Önce Oku Sonra Filmi İzle Ya da sadece izle
  • Kitapta yer alan ve aklında kalmış konu ve karakterlere filmde yer verilmezse bu can sıkabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.