Şimdi Ara

Film izlemek mi dizi izlemek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Film izlemek isteyince bir türlü seçim yapamıyorum bu sıkıcıdır şu şöyledir falan diye ama güzel bir diziye başlayınca baya idare ediyor. Ama şöyle bir yanı var ki ortalama 4 sezonluk bir dizi izlemeye ayırdığımız vakitle 25 tane falan film izleyebiliriz. Hem film izlemenin kültürü daha çok geliştirdiği bir gerçek.

Sizce hangisi?

Film ve Dizi İzleme Arasındaki Farklar

Film ve dizi izleme, boş zamanlarını değerlendirmek için popüler iki seçenektir. Her ikisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları olsa da, hangisi senin için daha uygun olduğuna karar vermek, tercihlerine ve yaşam tarzına bağlıdır.

Süre ve Bağlılık

En belirgin farklardan biri, filmlerin genellikle iki ila üç saat arasında sürmesi, dizilerin ise birden fazla sezona yayılması ve her bölüm genellikle 30-60 dakika arasında sürmesidir. Film izlemek tek seferlik bir taahhüttür, ancak bir diziye başlamak sürekli bir bağlılık gerektirebilir.

Hikaye Yapısı

Filmlerin genellikle başı, ortası ve sonu olan bağımsız bir hikayeleri vardır. Öte yandan, diziler genellikle karmaşık, devam eden hikayeler anlatır ve bölümler arasında karakterlerin ve olay örgüsünün gelişmesine yer verir.

Karakter Gelişimi

Filmlerdeki karakterler genellikle sınırlı bir süre içinde tanıtılır ve geliştirilir. Diziler, uzun süreli süresi sayesinde karakterleri daha derinlemesine keşfetme ve zamanla ilişkilerini ve kişiliklerini geliştirme fırsatı sunar.

Tutarlılık

Filmler genellikle tek bir yönetmen ve senaristin görüşünü yansıtırken, diziler genellikle bir yazar ekibi tarafından oluşturulur ve yönetilir. Bu, dizilerin bölümler arasında tutarlılık açısından farklılık gösterebileceği anlamına gelir.

Erişilebilirlik

Hem filmler hem de diziler çeşitli platformlarda mevcuttur, ancak erişilebilirliklerinde bazı farklılıklar olabilir. Bazı filmler ve diziler yalnızca belirli akış hizmetlerinde veya sinemalarda bulunabilirken, diğerleri DVD, Blu-ray ve dijital indirme olarak daha geniş bir şekilde mevcuttur.

Sonuç olarak, film ve dizi izleme arasındaki farklar, süresinden bağlılığına, hikaye yapısından karakter gelişimine kadar uzanmaktadır. Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermek, bireysel tercihlerine ve izleme alışkanlıklarına bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diziler çok sürdükleri için ben film izlemeyi tercih ediyorum, ama arada sırada televizyonda güzel dizi koyarlarsa izliyorum, hele Arka Sokaklar gibi yerli dizileri hiç kaçırmadan izliyorum Mesela önceki yaz Arayıcının Efsanesini izlemiştim tv'de, ama sadece filmin 1. sezonunu türkçe dublajlı yayınlamışlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 27 Haziran 2013; 15:29:12 >
  • Dizinin oyuncusu olur, içine girersiniz. Karakterler arasında çok geniş analizler yapabilirsiniz. Filmler çeşitli duyguları belli zamanda verir ve biter. Hem kültür geliştirir hem de fikirler verir çeşitli olarak. İkisini de izlerim, aynı oranda da zevk veriyor şahsen.

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Dizinin oyuncusu olur, içine girersiniz. Karakterler arasında çok geniş analizler yapabilirsiniz. Filmler çeşitli duyguları belli zamanda verir ve biter. Hem kültür geliştirir hem de fikirler verir çeşitli olarak. İkisini de izlerim, aynı oranda da zevk veriyor şahsen.

+1 Çok iyi anlatmışsın hocam.

Jim Carrey Fan Club
    Sessizce gitmek en iyisi
  • bence film

• İkisinide izliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence de film

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Face>(height>Body)>Status>(Location/propinquity)>(Personality/voice)>Money>everything else aka FBSLPM
    eye area>jaw line> (Teeth/bridge/philtrum)>skin>hair>skull size>everything else face
  • Film çok uzun olsa bile 3 saat oluyor ve tüm herşeyi 3 saatte anlatmaya çalışıyor, özellikle karakterleri anlatmak açısından çok çok yetersiz kalıyor.

Dizide ise zaten 50 bölümdür izlediğiniz karakterler, hepsinin davranışlarını, huylarını, sevdiği şeyleri, sevmediği şeyleri biliyor oluyorsunuz. O yüzden size onları tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmıyor. 20 dakikalık bir bölüm bile olsa vermek istediği şeyi verebiliyor rahatlıkla, ama filmde 1 saatte karakterlerin adlarını anca öğreniyorsunuz.

Filmde ana karakterin filmin sonuna kadar ölmeyeceğini biliyorsunuz mesela, ama dizide öyle değil. Ana karakter olarak giriyor, ilk sezon sonunda ölebiliyor. Veya filmde olayların gidişatında bir aksaklık olduğunda meselenin hemen çözüleceğini biliyorsunuz ama bu dizide 1 sezon dahi sürebiliyor.

O yüzden ben dizi diyorum (kaliteli diziler tabiki)

Genel kültür konusunda ise Ed Wood'a katılıyorum, filmler genel kültürü geliştirmede dizilerden daha yararlı, lakin karakter analizleri, olayların gidişatındaki mantık, işin psikolojik tarafı kısmında ise kesinlikle diziler daha ağır basar.
    Yani genel kültür için izliyorsanız film izlersiniz, ama drama ve karakterlerin psikolojisine yönelik bir şey izlemek istiyorsanız dizi açık ara fark atar en iyi filmlere.

@Ed Wood

bu liste günceli yansıtmamaktadır

• Diziye vakit ayırmak gerekiyor o yüzden film diyorum ben

Film.
  • Film Izlemek Insana Bilgi Kazandırır Ders Verir Dizilerde Ise Bu Çok Nadir Olur Bu yüzden Film Izlemek Diyorum

Jason Statham
    İnsanlar farklı düşünür, farklı konuşur ve farklı dövüşür.

• dizi izlemek cunku yeni bolumun cikmasini bekleyip cikar cikmaz izlemek guzel bisey

''Yaşamak bir ziyafettir. Bu ziyafete davetli kişiler pek çoktur, ama masaya oturmayı başaranlar çok azdır.''-Charles Darwin
  • Dizideki mesajı 4 sezon sonra alırsın filmde 120 dk sonra. Dizi vakit öldürmek, eğlenceli vakit geçirmek içindir kısaca. Filmde konu, karakter ve hikayeyi takip etmek daha yorucudur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.