Şimdi Ara

Film izlemek 'kültür' sayılırken oyun oynamak neden 'çocukça' görülüyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
2
Favori
6.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rajeesh

    herifler milyon dolarlar kazanıyor oyun turnuvalarından bunlar hala oyunlarreöröröör yürüyün gidin futbol izleyin tamam

    +1

    Diyecek başka bişey yok.
  • Hem film izlerim hem oyun oynarım. Kaliteli oyunların az da olsa bir şey kattığını düşünüyorum. Örneğin araştırıcı bir kişilik COD'daki veya BF'deki silahların gerçek hayattaki özelliklerini kaç kalibre olduklarını , dakikada kaç mermi attıklarını, verdiği hasar, bıraktığı iz vb. birçok özelliğini öğrenebilir. Ya da Assassin's Creed de örnek verilebilir. Mesela bazı filmler vardır. Tamamen düz bir senaryo üzerinde ilerler, basit sahneleri olur. Yani kısaca vakit kaybıdır. Bazı filmler ise size belli mesajlar verirler. Hatta bazıları size imgesel bir anlatım sunarlar. Herkese farklı anlamlar çıkartan filmler de vardır. Oyunlarda ise genelde ticari bir amaç var ancak basit bir aksiyon filmi izlemek yerine Half Life serisini oynamak benim için çok daha değerlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fermiyon

    Hem film izlerim hem oyun oynarım. Kaliteli oyunların az da olsa bir şey kattığını düşünüyorum. Örneğin araştırıcı bir kişilik COD'daki veya BF'deki silahların gerçek hayattaki özelliklerini kaç kalibre olduklarını , dakikada kaç mermi attıklarını, verdiği hasar, bıraktığı iz vb. birçok özelliğini öğrenebilir. Ya da Assassin's Creed de örnek verilebilir. Mesela bazı filmler vardır. Tamamen düz bir senaryo üzerinde ilerler, basit sahneleri olur. Yani kısaca vakit kaybıdır. Bazı filmler ise size belli mesajlar verirler. Hatta bazıları size imgesel bir anlatım sunarlar. Herkese farklı anlamlar çıkartan filmler de vardır. Oyunlarda ise genelde ticari bir amaç var ancak basit bir aksiyon filmi izlemek yerine Half Life serisini oynamak benim için çok daha değerlidir.


    +1
    İyi bir oyun, iyi bir kitap ve iyi bir film kadar faydalıdır, kalitelidir, değerlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be
    Tarihi gerçekleri görebilirsin oyunda diyorsun. Sorsam hangi oyunmuş bu diye, herhalde tek cevabın Assassin's Creed olabilir. (Ben de oyuncuyum, varsa öyle tarihi anlatan söyle de bakayım. Bu arada Medieval/Empire Total War deme, bir strateji haritası ve birkaç üniformalı asker tarihsel gerçeklik değildir.) Assassin's Creed tarihi mekanların içinde geçen bir kurgu hikayesini barındırıyor. Bu mekanlardan biri olan Kapadokyaya da gemiyle gidiliyor.
    "hafızayı, sorumluluk alma güdüsünü, takım ruhunu, refleksleri, görsel zekayı, genel kültürü, iki eli aynı anda kullanabilme yetisini vb." oyunların güya bize kattığı (evet bir balinanın üzerindeki plankton kadar zeka katıyor bize oyunlar, sorumluluk alma güdüsü de, eh işte netteki hiç tanımadığımız insanlar için sorumluluk alıyoruz ama ailemiz için sıfır.) (merak ediyorum bu zekadan bahsedenler oyun oynamadan önceki iqsuyla oynadıktan sonrasını mı karşılaştırmış.) bu özelliklerin hepsini çeşitli spor dallarında fazlasıyla edinirsin, üstelik başka insanlarla tanışırsınız ve insanlara konuşacak/öğretecek bir şeyin olur, ayrıca öğrenme safhası oyunlardan zor ama eğlencelidir kısacası "ben şunu şu kadar öğrenebildim." deyince bir şey başarmış olursun.

    Kısacası: Video oyunlarını savunanlar hala adam gibi herhangi bir hobi edinememiş, hayatın kolayına kaçmaya çalışırken zamanını çöpe atanlardır. Arkadaş max günde 5-6 saat demiş, işe gidiyor mu öğrenci mi bilmiyorum ama günde max 5-6 saat demek çalışanlar için haftaiçilerinin 2/3'ü filan demek.
    Oyun oynamanın ne kadar saçma bir uğraş olduğuna bir kenara bırakırsak arkadaşın haklı olduğu çook ufak da olsa bir nokta var:

    Korku ve Aksiyon için abuk filmler izlemek yerine oyun oynanabilir. (Oyunlardan dram beklemiyorsunuz herhalde.) Bunu da şöyle açıklayayım.
    Alan Wake'i bitirdim. Oynadığım en iyi hikayeli oyun. Oynadığım oyunların hikayelerine çok sık bağlanmam, çünkü çoğunda diyaloglar sıkıcı veya "madem oyun oynuyorum hikayeden banane." mantığıyla oynuyorum, ki en mantıklısı. Bu oyunda dikkat ettim. Şimdi kazançlarıma bakarsak:

    Alan Wake 18 saatte bitti. Amacım gerilmekti. 18 saatte yaratıklardan kaçarken 5-6 defa, ve sonunda gerildim. 1-2 espiriye güldüm. 1 de gizem çözdüm. Yani 18 saatlik bir Mystery/Thriller geçmişim oldu.

    Ben bu 18 saattte 10 tane Mystery/Thriller izleseydim, filmleri imdbden ve çeşitli sitelerden seçseydim ve 7'sini beğenseydim.
    Her filmde 2 gerilim sahnesi ve 1 espiri olsaydı. 5'inde tatmin edici bir gizem olsaydı. (Beğenmediğim 3 filmi saymıyorum.)

    14 gerilim sahnesi, 7 espiri, 5 gizem. 10 farklı dünya. Alan Wake'ten edindiklerimden gayet fazla.

    Ve Alan Wake de bu dalda en iyi oyunlardan. Korku/gerilim oyunları önerisi istediğinizde Dead Space 1,2 Condemned, Amnesia, Alan Wake filan görürsünüz genelde.

    Fazla pragmatik yaklaştım ama sonuç ortada. Sahi pragmatizm neydi? Oyun oynayanlar biliyor mu acaba? Pardon onu bilmek için kitap okumak gerek.

    Tek cevabım Assassin's Creed mi? GÜLDÜM. Gerçek savaşların konu alındığı strateji oyunlarının yanı sıra, o kadar vietnam, wwII/I savaşlarının konu alındığı oyunlar ne oluyor? Ayrıca birkaç üniformalı asker tarihsel gerçeklik değildir dediğin oyunlar, adı üstünde strateji oyunudur ve zeka kullanımı gerektirir. Sen izlediğin her "based on a true story" filminin olayların birebir olarak yansıtılmış hali olduğunu zannediyorsan, sana diyecek bir şeyim yok. Filmlerde de senaryoya uyması ve filmin daha çekici olması amaçlı yapılan büyük değişiklikler var.

    quote:

    "hafızayı, sorumluluk alma güdüsünü, takım ruhunu, refleksleri, görsel zekayı, genel kültürü, iki eli aynı anda kullanabilme yetisini vb." oyunların güya bize kattığı


    Genel kültür hariç bu yukarıdakileri hiçbir film sağlamaz. Takım ruhu belki birazcık, ancak bir oyundaki kadar etkili olmaz.

    quote:

    eh işte netteki hiç tanımadığımız insanlar için sorumluluk alıyoruz ama ailemiz için sıfır.


    Sen beni pislik içinde ölümüne oyun oynuyorum sanıyorsan, yine sana diyecek bir şeyim yok.

    quote:

    (merak ediyorum bu zekadan bahsedenler oyun oynamadan önceki iqsuyla oynadıktan sonrasını mı karşılaştırmış.)


    Bana zeka geliştiriyor denen bir şey söyle. Herhangi bir şey. Sonra bu dediğin şeyi git bir uygula, uyguladıktan sonra IQ'un yükseldiyse, bu lafını kabul ederim. Bahsettiğim şey bilimsel araştırmalar sonucu söylenmiş bir şey.

    quote:

    üstelik başka insanlarla tanışırsınız ve insanlara konuşacak/öğretecek bir şeyin olur


    Multiplayer denen bir kavram ve bu kavram üzerine kurulu sosyal ağlar var. Başka insanlarla tanışmak illa ki yüz yüze gelmeyi gerektirmez. Hadi diyorsan ki yüz yüze gelmezsen olmaz, DH'de yapılan buluşmalar gibi oyuncular da buluşmalar yapabilirler.

    quote:

    Kısacası: Video oyunlarını savunanlar hala adam gibi herhangi bir hobi edinememiş, hayatın kolayına kaçmaya çalışırken zamanını çöpe atanlardır. Arkadaş max günde 5-6 saat demiş, işe gidiyor mu öğrenci mi bilmiyorum ama günde max 5-6 saat demek çalışanlar için haftaiçilerinin 2/3'ü filan demek.


    Oyuncu olan herkesin sadece oyun oynadığını sanıyorsan, yine sana diyecek bir şeyim yok.

    quote:

    Ben bu 18 saattte 10 tane Mystery/Thriller izleseydim, filmleri imdbden ve çeşitli sitelerden seçseydim ve 7'sini beğenseydim.
    Her filmde 2 gerilim sahnesi ve 1 espiri olsaydı. 5'inde tatmin edici bir gizem olsaydı. (Beğenmediğim 3 filmi saymıyorum.)


    Video oyunlarının Mystery/Thriller ve diğer oyunlar olarak ikiye ayrıldığını düşünmen çok saçma. Ha yani sen thriller ihtiyacını birkaç film yerine bir tane oyundan karşılayabiliyorsun ama bilim kurgu ihtiyacını, aksiyon ihtiyacını, fantezi ihtiyacını oyunlardan karşılayamıyorsun? O zaman sende BÜYÜK bir sorun var. Zira verdiğin bu örneği ben diğer türler için de uygularım.

    quote:

    Fazla pragmatik yaklaştım ama sonuç ortada. Sahi pragmatizm neydi? Oyun oynayanlar biliyor mu acaba? Pardon onu bilmek için kitap okumak gerek.


    Sen hala oyuncuların bilgisayar karşısında ağzından salyası aka aka oyun oynayan kişiler olduğunu zannediyorsun sanırım. Neyse, sana bu konuda diyecek bir şey yok. Ha bu arada kitap mı dedin? Vikipedi denen bir şey var.




  • up
  •  Film izlemek 'kültür' sayılırken oyun oynamak neden 'çocukça' görülüyor?


    Kaybettirdikleri var tabi,kazandırdıklarındanda fazladır

    fakat Türkiyede 75 milyon insan yaşıyor 20 milyon insan sigara içiyor hangisi daha zararlı diye sorarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 4 Eylül 2012; 23:32:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zamnest

    quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    aklıma ilk gelen şey film bi olayı anlatabilir bi duyguyu yaşatabilir ama oyun yapmacık oldğpu çok belli olduğu için önemsenmez.ha oyunda bi oalyı felan anlatır ama sanal olduğu için,mesela karakterler bilgisayr yapımı vb, pek önemsenmiyor

    Yanlış. Bir filmin yapabildiği her şeyi oyunlarda yapabilir. Karakterler bilgisayar yapımı olsa bile o karakterleri gerçek insanların modellerini kullanarak yaratıyorlar ve günümüz teknolojisi ile görüntü olarak gerçeğinden bir farkı kalmıyor.

    kardeş sana 50 kere cevap yazdım .50sindede forum çöktü dah da yazmıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be
    Tarihi gerçekleri görebilirsin oyunda diyorsun. Sorsam hangi oyunmuş bu diye, herhalde tek cevabın Assassin's Creed olabilir. (Ben de oyuncuyum, varsa öyle tarihi anlatan söyle de bakayım. Bu arada Medieval/Empire Total War deme, bir strateji haritası ve birkaç üniformalı asker tarihsel gerçeklik değildir.) Assassin's Creed tarihi mekanların içinde geçen bir kurgu hikayesini barındırıyor. Bu mekanlardan biri olan Kapadokyaya da gemiyle gidiliyor.
    "hafızayı, sorumluluk alma güdüsünü, takım ruhunu, refleksleri, görsel zekayı, genel kültürü, iki eli aynı anda kullanabilme yetisini vb." oyunların güya bize kattığı (evet bir balinanın üzerindeki plankton kadar zeka katıyor bize oyunlar, sorumluluk alma güdüsü de, eh işte netteki hiç tanımadığımız insanlar için sorumluluk alıyoruz ama ailemiz için sıfır.) (merak ediyorum bu zekadan bahsedenler oyun oynamadan önceki iqsuyla oynadıktan sonrasını mı karşılaştırmış.) bu özelliklerin hepsini çeşitli spor dallarında fazlasıyla edinirsin, üstelik başka insanlarla tanışırsınız ve insanlara konuşacak/öğretecek bir şeyin olur, ayrıca öğrenme safhası oyunlardan zor ama eğlencelidir kısacası "ben şunu şu kadar öğrenebildim." deyince bir şey başarmış olursun.

    Kısacası: Video oyunlarını savunanlar hala adam gibi herhangi bir hobi edinememiş, hayatın kolayına kaçmaya çalışırken zamanını çöpe atanlardır. Arkadaş max günde 5-6 saat demiş, işe gidiyor mu öğrenci mi bilmiyorum ama günde max 5-6 saat demek çalışanlar için haftaiçilerinin 2/3'ü filan demek.
    Oyun oynamanın ne kadar saçma bir uğraş olduğuna bir kenara bırakırsak arkadaşın haklı olduğu çook ufak da olsa bir nokta var:

    Korku ve Aksiyon için abuk filmler izlemek yerine oyun oynanabilir. (Oyunlardan dram beklemiyorsunuz herhalde.) Bunu da şöyle açıklayayım.
    Alan Wake'i bitirdim. Oynadığım en iyi hikayeli oyun. Oynadığım oyunların hikayelerine çok sık bağlanmam, çünkü çoğunda diyaloglar sıkıcı veya "madem oyun oynuyorum hikayeden banane." mantığıyla oynuyorum, ki en mantıklısı. Bu oyunda dikkat ettim. Şimdi kazançlarıma bakarsak:

    Alan Wake 18 saatte bitti. Amacım gerilmekti. 18 saatte yaratıklardan kaçarken 5-6 defa, ve sonunda gerildim. 1-2 espiriye güldüm. 1 de gizem çözdüm. Yani 18 saatlik bir Mystery/Thriller geçmişim oldu.

    Ben bu 18 saattte 10 tane Mystery/Thriller izleseydim, filmleri imdbden ve çeşitli sitelerden seçseydim ve 7'sini beğenseydim.
    Her filmde 2 gerilim sahnesi ve 1 espiri olsaydı. 5'inde tatmin edici bir gizem olsaydı. (Beğenmediğim 3 filmi saymıyorum.)

    14 gerilim sahnesi, 7 espiri, 5 gizem. 10 farklı dünya. Alan Wake'ten edindiklerimden gayet fazla.

    Ve Alan Wake de bu dalda en iyi oyunlardan. Korku/gerilim oyunları önerisi istediğinizde Dead Space 1,2 Condemned, Amnesia, Alan Wake filan görürsünüz genelde.

    Fazla pragmatik yaklaştım ama sonuç ortada. Sahi pragmatizm neydi? Oyun oynayanlar biliyor mu acaba? Pardon onu bilmek için kitap okumak gerek.

    Tek cevabım Assassin's Creed mi? GÜLDÜM. Gerçek savaşların konu alındığı strateji oyunlarının yanı sıra, o kadar vietnam, wwII/I savaşlarının konu alındığı oyunlar ne oluyor? Ayrıca birkaç üniformalı asker tarihsel gerçeklik değildir dediğin oyunlar, adı üstünde strateji oyunudur ve zeka kullanımı gerektirir. Sen izlediğin her "based on a true story" filminin olayların birebir olarak yansıtılmış hali olduğunu zannediyorsan, sana diyecek bir şeyim yok. Filmlerde de senaryoya uyması ve filmin daha çekici olması amaçlı yapılan büyük değişiklikler var.

    quote:

    "hafızayı, sorumluluk alma güdüsünü, takım ruhunu, refleksleri, görsel zekayı, genel kültürü, iki eli aynı anda kullanabilme yetisini vb." oyunların güya bize kattığı


    Genel kültür hariç bu yukarıdakileri hiçbir film sağlamaz. Takım ruhu belki birazcık, ancak bir oyundaki kadar etkili olmaz.

    quote:

    eh işte netteki hiç tanımadığımız insanlar için sorumluluk alıyoruz ama ailemiz için sıfır.


    Sen beni pislik içinde ölümüne oyun oynuyorum sanıyorsan, yine sana diyecek bir şeyim yok.

    quote:

    (merak ediyorum bu zekadan bahsedenler oyun oynamadan önceki iqsuyla oynadıktan sonrasını mı karşılaştırmış.)


    Bana zeka geliştiriyor denen bir şey söyle. Herhangi bir şey. Sonra bu dediğin şeyi git bir uygula, uyguladıktan sonra IQ'un yükseldiyse, bu lafını kabul ederim. Bahsettiğim şey bilimsel araştırmalar sonucu söylenmiş bir şey.

    quote:

    üstelik başka insanlarla tanışırsınız ve insanlara konuşacak/öğretecek bir şeyin olur


    Multiplayer denen bir kavram ve bu kavram üzerine kurulu sosyal ağlar var. Başka insanlarla tanışmak illa ki yüz yüze gelmeyi gerektirmez. Hadi diyorsan ki yüz yüze gelmezsen olmaz, DH'de yapılan buluşmalar gibi oyuncular da buluşmalar yapabilirler.

    quote:

    Kısacası: Video oyunlarını savunanlar hala adam gibi herhangi bir hobi edinememiş, hayatın kolayına kaçmaya çalışırken zamanını çöpe atanlardır. Arkadaş max günde 5-6 saat demiş, işe gidiyor mu öğrenci mi bilmiyorum ama günde max 5-6 saat demek çalışanlar için haftaiçilerinin 2/3'ü filan demek.


    Oyuncu olan herkesin sadece oyun oynadığını sanıyorsan, yine sana diyecek bir şeyim yok.

    quote:

    Ben bu 18 saattte 10 tane Mystery/Thriller izleseydim, filmleri imdbden ve çeşitli sitelerden seçseydim ve 7'sini beğenseydim.
    Her filmde 2 gerilim sahnesi ve 1 espiri olsaydı. 5'inde tatmin edici bir gizem olsaydı. (Beğenmediğim 3 filmi saymıyorum.)


    Video oyunlarının Mystery/Thriller ve diğer oyunlar olarak ikiye ayrıldığını düşünmen çok saçma. Ha yani sen thriller ihtiyacını birkaç film yerine bir tane oyundan karşılayabiliyorsun ama bilim kurgu ihtiyacını, aksiyon ihtiyacını, fantezi ihtiyacını oyunlardan karşılayamıyorsun? O zaman sende BÜYÜK bir sorun var. Zira verdiğin bu örneği ben diğer türler için de uygularım.

    quote:

    Fazla pragmatik yaklaştım ama sonuç ortada. Sahi pragmatizm neydi? Oyun oynayanlar biliyor mu acaba? Pardon onu bilmek için kitap okumak gerek.


    Sen hala oyuncuların bilgisayar karşısında ağzından salyası aka aka oyun oynayan kişiler olduğunu zannediyorsun sanırım. Neyse, sana bu konuda diyecek bir şey yok. Ha bu arada kitap mı dedin? Vikipedi denen bir şey var.

    Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz




  •  Film izlemek 'kültür' sayılırken oyun oynamak neden 'çocukça' görülüyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be

    Şöyle bir hesap daha yapacak olursak. Cod 5 (WaW) bitirdim. Minimum 15-20 saat vardır rahat. Öğrendiklerim: Esirlere kötü davranılıyor, sovyet bayrağını alamanların tepesine diktiler, japonlar süngüyle dalıyor, 5'e basınca silah roket atıyor. Bonba attılar mı kaç veya yakındaysa geri at. Naziler heryeri kuduz salgını gibi sarmış, bir de bu aklıma geldi. Evet 15-20 saatte tüm tarihi gerçeklere sahip oldum mutluyum.



    Sen galiba sadece popüler oyunları oynuyorsun. Tarih için mesela Europa Universalis, Hearts of Iron, Victoria, Crusader Kings gibi oyunları oynarsan bir çok şey öğrenebilirsin her ne kadar strateji oyunu olsada tarihle bire bir ilerleyen olaylar oluyor. Ayrıca birde şöyle projeler var

    http://minecraftedu.com/

    http://www.teachwithportals.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kobaruon -- 4 Eylül 2012; 23:57:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be



    quote:

    Video oyunlarının Mystery/Thriller ve diğer oyunlar olarak ikiye ayrıldığını düşünmen çok saçma. Ha yani sen thriller ihtiyacını birkaç film yerine bir tane oyundan karşılayabiliyorsun ama bilim kurgu ihtiyacını, aksiyon ihtiyacını, fantezi ihtiyacını oyunlardan karşılayamıyorsun? O zaman sende BÜYÜK bir sorun var. Zira verdiğin bu örneği ben diğer türler için de uygularım.


    sana oyunların kattığı tek şey; demogoji yapabilme yeteneği.

    ---

    Oyun oynamaya harcanan zamanla ilgili yaptığım hesaptan çok güzel bir ders çıkarmışın kardeşim aynen devam Neyse artık ilerde yanarsın boşa geçirdiğin zamanlara. Ha bu arada oyun oynayanları xx sanıyorsun gibi saçma sapan cümleler kuruyorsun. Sanarsın masonlardan bahsediyoruz. Çevremde herkes oyun oynuyor, yazımda da bahsettim, BEN DE OYUN OYNUYORUM. Ama sırf oyun oynamıyorum, film dizi kitap da izliyorum. Ve senin gibi kendimi kandırmıyorum. Oyunları stres atmak için oynuyorum, hiçbir zaman bana tarih öğretsin diye değil. Kitapları bazen kişisel gelişim için, bazen bilgi edinmek, bazen de kurgu için. Filmleri de genelde kurgu için. Zaten mesajlarımın hiçbirinde filmler süper oh oh filmler iyi diye bir şey söylemedim. Ama oyunları körü körüne savunanların yaptıkları çocukça.

    Şöyle bir hesap daha yapacak olursak. Cod 5 (WaW) bitirdim. Minimum 15-20 saat vardır rahat. Öğrendiklerim: Esirlere kötü davranılıyor, sovyet bayrağını alamanların tepesine diktiler, japonlar süngüyle dalıyor, 5'e basınca silah roket atıyor. Bonba attılar mı kaç veya yakındaysa geri at. Naziler heryeri kuduz salgını gibi sarmış, bir de bu aklıma geldi. Evet 15-20 saatte tüm tarihi gerçeklere sahip oldum mutluyum.

    Günümüzde film ve kitapların çoğu para için çıkarılıyor, oyun ve dizilerin hepsi. Yarar sağlaması için çıkarılan video oyunu yoktur. Oyunların diğer üçünden farkı teknolojisi aldı başını gidiyor, gün gelecek diğer üçünden daha yararlı olacak belki de, ama şu an değil.



    quote:

    evet ne güzel Amerikan tarihi ve girdiği ülkeler hakkında her şeyi biliyorsun. geri kalan tarih hakkında HİÇBİR ŞEY.


    Ha tabi benim sırf oyun oynadığımı düşündüğün için, çok haklısın. Ayrıca tarih bilmek zorunda değilim. Bu ilgi alanımda olup olmamasına bağlıdır ve tarih ilgi alanım değil. Zaten tarih öğeleri içeren oyunları da tarih var diye oynamıyorum.

    quote:

    Film sağlar dedim mi, yoksa okuyamıyor musun? Yazımın ilk iki paragrafında filmlerle ilgi tek cümle yok. "GÜLDÜM"


    Konu başlığını tekrar oku bence. Filmin kültür aktivitesi olarak sayılıp oyunların sayılmamasından bahsediyoruz.

    quote:

    Günde 5-6 saatin lafını yapıyorsun, bu rakamı kullanman bile hakkında fikir vermeye yetti, ötesini düşünmedim.


    Öğrenciyim ve bu zamanı buluyorum. Ailem başka şehirde ben başka şehirdeyim. Bir şey olduğu zaman gerekeni yaparız ancak günde 5-6 saat uykuyla arası iyi olmayan biri için gayet normal bence.

    quote:

    sen ne oynuyorsun bilmiyorum ama gtada taksi çevirmek veya codda sana atılan bonbayı geri bonbalamak zeka geliştirmez.


    GTA'dan bahseden kim? Strateji oyunları geliştirir. Ayrıca zekanın türleri vardır, sen her oyun oynayanın oynadıktan sonra Einstein'a kafa tutacak bir hal almasını istiyorsan bilemem.

    quote:

    Ben çevrede aga ile başlayıp oynadıkları oyunlar hakkında sıkıcı sohbetler yapan adamlardan başka bir şey göremiyorum.


    Tabi sen bizi "geçen gün abonoz küpeye +9 bastım qanqaa" diye sohbetler yapan insanlar sanıyorsan bilemem. Oyungezer'e gir. İlla oyundan konuşacağız diye bir şart yok. Oyundan da konuşuruz, ama başka şeylerden de konuşuruz.

    quote:

    sana oyunların kattığı tek şey; demogoji yapabilme yeteneği.


    demogoji değil o, demagoji.

    quote:

    Çevremde herkes oyun oynuyor, yazımda da bahsettim, BEN DE OYUN OYNUYORUM. Ama sırf oyun oynamıyorum, film dizi kitap da izliyorum. Ve senin gibi kendimi kandırmıyorum. Oyunları stres atmak için oynuyorum, hiçbir zaman bana tarih öğretsin diye değil. Kitapları bazen kişisel gelişim için, bazen bilgi edinmek, bazen de kurgu için. Filmleri de genelde kurgu için. Zaten mesajlarımın hiçbirinde filmler süper oh oh filmler iyi diye bir şey söylemedim. Ama oyunları körü körüne savunanların yaptıkları çocukça.


    Ben zaten oyunları tarih öğrenmek için oynamıyorum. Filmde de, kitapta da olan şeyler var oyunlarda. Bazı filmlerin görünmeyen yanlarını gösteren oyunlar var veya bazı oyunların filmleri, kitapları var! Yapmak istediğim körü körüne oyunları savunmak değil, yerine göre oyun da oynarsın, kitap da okursun, film de izlersin. Ancak istediğim şey, oyunların da filmler gibi, kitaplar gibi muamele görmesi. Günde 5-6 saat kitap okusam -belki sen yine aynı tepkiyi verirsin ama- iyi, aferin diyecek insanlar tanıyorum. Ben sadece buna karşıyım. Oyunların da faydası var, oyunlar da insanlara genel kültür katar, sadece vakit kaybı DEĞİL.

    Ha bir de oyun oynamayı seviyorum. Tarihti, zekaydı, zarttı zurttu hiçbir şey umrumda değil. Oyundaki karakteri yaşamak, hoşuma gidiyor. Hayal gücümü kullanmak hoşuma gidiyor. Aynı kitap okuyan birinin o anı yaşaması gibi. Film izleyen birinin kendini filmde hissetmesi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Eylül 2012; 0:13:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eldenayriyim

    Gts 4 sayesinde new yorkda bilmediğim cadde yok.

    Aynen gitsem kaybolmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Europa Universalis sayesinde dünya coğrafyasını,ülkelerin,şehirlerin yerini ezbere biliyorum.Yine oyunlar sayesinde farkında bile olmadan ingilizce öğrendim daha ne diyeyim.Gidip PES,kantır oynarsan tabi bir şey öğrenmezsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteSword -- 5 Eylül 2012; 0:10:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteSword

    Europa Universalis sayesinde dünya coğrafyasını,ülkelerin,şehirlerin yerini ezbere biliyorum.Yine oyunlar sayesinde farkında bile olmadan ingilizce öğrendim daha ne diyeyim. Gidip PES,kantır oynarsan tabi bir şey öğrenmezsin

    +1 Ben de tüm ingilizcemi bilgisayar oyunlarına borçluyum diyebilirim. Ayrıca beni tanıyanlar pratik bir zekaya sahip olduğumu söyler, oyunların buna da katkısı olduğundan şüphem yok.

    Ayrıca pes kantır kısmına da katılıyorum. Ben diyorum oyunların zekaya katkısı olur, adam diyor GTA'da taksi çevirmekle zeka gelişmez. E şimdi ben desem "Çılgın Türkler okuyarak kişisel gelişim sağlayamazsın bu yüzden kitapların kişisel gelişime faydası yok." diye, ne kadar mantıklı olur ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Eylül 2012; 0:15:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteSword

    Europa Universalis sayesinde dünya coğrafyasını,ülkelerin,şehirlerin yerini ezbere biliyorum.Yine oyunlar sayesinde farkında bile olmadan ingilizce öğrendim daha ne diyeyim.Gidip PES,kantır oynarsan tabi bir şey öğrenmezsin

    Kesinlikle ve kesinlikle oyunların en büyük katkısı: DİL.Bütün ingilizcemi oyunlara borçluyum ama malesef ki çevremdeki insanlar oyun düşmanı, oyun severlerde var fakat sınırlı sayıdalar ve sadece COD, Total War, PES, FIFA oynuyorlar başka bildikleri birşey yok.Tamam oynasınlar ama öbür oyunlara niye çamur atıyorlar anlamam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkndgr

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteSword

    Europa Universalis sayesinde dünya coğrafyasını,ülkelerin,şehirlerin yerini ezbere biliyorum.Yine oyunlar sayesinde farkında bile olmadan ingilizce öğrendim daha ne diyeyim. Gidip PES,kantır oynarsan tabi bir şey öğrenmezsin

    +1 Ben de tüm ingilizcemi bilgisayar oyunlarına borçluyum diyebilirim. Ayrıca beni tanıyanlar pratik bir zekaya sahip olduğumu söyler, oyunların buna da katkısı olduğundan şüphem yok.

    Ayrıca pes kantır kısmına da katılıyorum. Ben diyorum oyunların zekaya katkısı olur, adam diyor GTA'da taksi çevirmekle zeka gelişmez. E şimdi ben desem "Çılgın Türkler okuyarak kişisel gelişim sağlayamazsın bu yüzden kitapların kişisel gelişime faydası yok." diye, ne kadar mantıklı olur ki?

    Katılıyorum ben de oyunlar sayesinde tarih ve ingilizce öğrendim. Okulda bu iki derste hiç sıkıntı çekmedim ve üstelik dersleri sevmemi sağladılar. (age of empires serisi)

    Ayrıca şunu söyleyeyim bir gerçek zamanlı strateji oyunu (ha dur oyun oynamayanlar bunun ne olduğunu bilmez doğruya) bir satrançtan daha çok geliştirir insanı.



    Ayrıca yine bu forumdan şöyle bir yorum kaydetmiştim not defterime zamanında :

    quote:

    Oyun film size ne kattı falan diye saçmalayanlara da cEvap vereyim burdan hatta. Oyunun ve filmlerin amacı size birşey katmak değil sizin iyi zaman geçirmenizi, eğlenmenizi sağamaktır. Yine de insanlara birşeyler katar o boş iş olarak gördüğünüz film ve oyunlar. Ayrıca şöyle bir söz de vardır :

    The time you enjoy wasting, was not wasted. Yani eğlenirken harcadığın zaman boşa harcamamıştır




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cago135

    Bana göre film ve tv izleme oyundan daha bagimlilik.Sonucta; ben diablo,lol,hon tarzi oyunlari oynayan birisiyim suana kadar black ops undan tutta grand tourismo,bioshockuna kadar bir suru oyun oynadim.Ve hepsinden sıkılmis durumdayim.Ama filmde oyle degil.Gun boyu film izleyebilirim.ohoo

    sen hic wow benzeri oyun oynamadin galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KeanAtay

    quote:

    Orijinalden alıntı: frkndgr

    quote:

    Orijinalden alıntı: WhiteSword

    Europa Universalis sayesinde dünya coğrafyasını,ülkelerin,şehirlerin yerini ezbere biliyorum.Yine oyunlar sayesinde farkında bile olmadan ingilizce öğrendim daha ne diyeyim. Gidip PES,kantır oynarsan tabi bir şey öğrenmezsin

    +1 Ben de tüm ingilizcemi bilgisayar oyunlarına borçluyum diyebilirim. Ayrıca beni tanıyanlar pratik bir zekaya sahip olduğumu söyler, oyunların buna da katkısı olduğundan şüphem yok.

    Ayrıca pes kantır kısmına da katılıyorum. Ben diyorum oyunların zekaya katkısı olur, adam diyor GTA'da taksi çevirmekle zeka gelişmez. E şimdi ben desem "Çılgın Türkler okuyarak kişisel gelişim sağlayamazsın bu yüzden kitapların kişisel gelişime faydası yok." diye, ne kadar mantıklı olur ki?

    Katılıyorum ben de oyunlar sayesinde tarih ve ingilizce öğrendim. Okulda bu iki derste hiç sıkıntı çekmedim ve üstelik dersleri sevmemi sağladılar. (age of empires serisi)

    Ayrıca şunu söyleyeyim bir gerçek zamanlı strateji oyunu (ha dur oyun oynamayanlar bunun ne olduğunu bilmez doğruya) bir satrançtan daha çok geliştirir insanı.



    Ayrıca yine bu forumdan şöyle bir yorum kaydetmiştim not defterime zamanında :

    quote:

    Oyun film size ne kattı falan diye saçmalayanlara da cEvap vereyim burdan hatta. Oyunun ve filmlerin amacı size birşey katmak değil sizin iyi zaman geçirmenizi, eğlenmenizi sağamaktır. Yine de insanlara birşeyler katar o boş iş olarak gördüğünüz film ve oyunlar. Ayrıca şöyle bir söz de vardır :

    The time you enjoy wasting, was not wasted. Yani eğlenirken harcadığın zaman boşa harcamamıştır


    Çok doğru Daha da gelip oyun "boşa zaman geçirmektir yeaaaa" diyen mükemmel insanlardan görmeyiz herhalde buralarda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkndgr

    quote:

    Orijinalden alıntı: jo_be



    quote:

    Video oyunlarının Mystery/Thriller ve diğer oyunlar olarak ikiye ayrıldığını düşünmen çok saçma. Ha yani sen thriller ihtiyacını birkaç film yerine bir tane oyundan karşılayabiliyorsun ama bilim kurgu ihtiyacını, aksiyon ihtiyacını, fantezi ihtiyacını oyunlardan karşılayamıyorsun? O zaman sende BÜYÜK bir sorun var. Zira verdiğin bu örneği ben diğer türler için de uygularım.


    sana oyunların kattığı tek şey; demogoji yapabilme yeteneği.

    ---

    Oyun oynamaya harcanan zamanla ilgili yaptığım hesaptan çok güzel bir ders çıkarmışın kardeşim aynen devam Neyse artık ilerde yanarsın boşa geçirdiğin zamanlara. Ha bu arada oyun oynayanları xx sanıyorsun gibi saçma sapan cümleler kuruyorsun. Sanarsın masonlardan bahsediyoruz. Çevremde herkes oyun oynuyor, yazımda da bahsettim, BEN DE OYUN OYNUYORUM. Ama sırf oyun oynamıyorum, film dizi kitap da izliyorum. Ve senin gibi kendimi kandırmıyorum. Oyunları stres atmak için oynuyorum, hiçbir zaman bana tarih öğretsin diye değil. Kitapları bazen kişisel gelişim için, bazen bilgi edinmek, bazen de kurgu için. Filmleri de genelde kurgu için. Zaten mesajlarımın hiçbirinde filmler süper oh oh filmler iyi diye bir şey söylemedim. Ama oyunları körü körüne savunanların yaptıkları çocukça.

    Şöyle bir hesap daha yapacak olursak. Cod 5 (WaW) bitirdim. Minimum 15-20 saat vardır rahat. Öğrendiklerim: Esirlere kötü davranılıyor, sovyet bayrağını alamanların tepesine diktiler, japonlar süngüyle dalıyor, 5'e basınca silah roket atıyor. Bonba attılar mı kaç veya yakındaysa geri at. Naziler heryeri kuduz salgını gibi sarmış, bir de bu aklıma geldi. Evet 15-20 saatte tüm tarihi gerçeklere sahip oldum mutluyum.

    Günümüzde film ve kitapların çoğu para için çıkarılıyor, oyun ve dizilerin hepsi. Yarar sağlaması için çıkarılan video oyunu yoktur. Oyunların diğer üçünden farkı teknolojisi aldı başını gidiyor, gün gelecek diğer üçünden daha yararlı olacak belki de, ama şu an değil.



    quote:

    evet ne güzel Amerikan tarihi ve girdiği ülkeler hakkında her şeyi biliyorsun. geri kalan tarih hakkında HİÇBİR ŞEY.


    Ha tabi benim sırf oyun oynadığımı düşündüğün için, çok haklısın. Ayrıca tarih bilmek zorunda değilim. Bu ilgi alanımda olup olmamasına bağlıdır ve tarih ilgi alanım değil. Zaten tarih öğeleri içeren oyunları da tarih var diye oynamıyorum.

    quote:

    Film sağlar dedim mi, yoksa okuyamıyor musun? Yazımın ilk iki paragrafında filmlerle ilgi tek cümle yok. "GÜLDÜM"


    Konu başlığını tekrar oku bence. Filmin kültür aktivitesi olarak sayılıp oyunların sayılmamasından bahsediyoruz.

    quote:

    Günde 5-6 saatin lafını yapıyorsun, bu rakamı kullanman bile hakkında fikir vermeye yetti, ötesini düşünmedim.


    Öğrenciyim ve bu zamanı buluyorum. Ailem başka şehirde ben başka şehirdeyim. Bir şey olduğu zaman gerekeni yaparız ancak günde 5-6 saat uykuyla arası iyi olmayan biri için gayet normal bence.

    quote:

    sen ne oynuyorsun bilmiyorum ama gtada taksi çevirmek veya codda sana atılan bonbayı geri bonbalamak zeka geliştirmez.


    GTA'dan bahseden kim? Strateji oyunları geliştirir. Ayrıca zekanın türleri vardır, sen her oyun oynayanın oynadıktan sonra Einstein'a kafa tutacak bir hal almasını istiyorsan bilemem.

    quote:

    Ben çevrede aga ile başlayıp oynadıkları oyunlar hakkında sıkıcı sohbetler yapan adamlardan başka bir şey göremiyorum.


    Tabi sen bizi "geçen gün abonoz küpeye +9 bastım qanqaa" diye sohbetler yapan insanlar sanıyorsan bilemem. Oyungezer'e gir. İlla oyundan konuşacağız diye bir şart yok. Oyundan da konuşuruz, ama başka şeylerden de konuşuruz.

    quote:

    sana oyunların kattığı tek şey; demogoji yapabilme yeteneği.


    demogoji değil o, demagoji.

    quote:

    Çevremde herkes oyun oynuyor, yazımda da bahsettim, BEN DE OYUN OYNUYORUM. Ama sırf oyun oynamıyorum, film dizi kitap da izliyorum. Ve senin gibi kendimi kandırmıyorum. Oyunları stres atmak için oynuyorum, hiçbir zaman bana tarih öğretsin diye değil. Kitapları bazen kişisel gelişim için, bazen bilgi edinmek, bazen de kurgu için. Filmleri de genelde kurgu için. Zaten mesajlarımın hiçbirinde filmler süper oh oh filmler iyi diye bir şey söylemedim. Ama oyunları körü körüne savunanların yaptıkları çocukça.


    Ben zaten oyunları tarih öğrenmek için oynamıyorum. Filmde de, kitapta da olan şeyler var oyunlarda. Bazı filmlerin görünmeyen yanlarını gösteren oyunlar var veya bazı oyunların kitapları var! Yapmak istediğim körü körüne oyunları savunmak değil, yerine göre oyun da oynarsın, kitap da okursun, film de izlersin. Ancak istediğim şey, oyunların da filmler gibi, kitaplar gibi muamele görmesi. Günde 5-6 saat kitap okusam -belki sen yine aynı tepkiyi verirsin ama- iyi, aferin diyecek insanlar tanıyorum. Ben sadece buna karşıyım. Oyunların da faydası var, oyunlar da insanlara genel kültür katar, sadece vakit kaybı DEĞİL.

    Ha bir de oyun oynamayı seviyorum. Tarihti, zekaydı, zarttı zurttu hiçbir şey umrumda değil. Oyundaki karakteri yaşamak, hoşuma gidiyor. Hayal gücümü kullanmak hoşuma gidiyor. Aynı kitap okuyan birinin o anı yaşaması gibi. Film izleyen birinin kendini filmde hissetmesi gibi.

    tek tek alıntılamakla uğraşamayacağım yine.

    1-Madem tarih ilgi alanın değil, boşuna oyunlarda tarihsel gerçekler var diye geyik yapma. Tarih ilgi alanın değilse, böyle bir yargıya varamassın. Tarih kişilerin görüşlerine bağlanamaz.

    2-Konu başlığını tekrar oku bence. Ben de oyunların neden kültür aktivitesi olmadığını söylüyorum yarım saattir.

    3-

    4-Geliştirmez. AI'yle oynuyorsan. Multiplayer oynuyorsan da gene geliştirecek bir şey yok, ne de olsa bir sisteme bağlı kalıyorsun gene.

    5-Burası da donanımsitesi ama donanım dışında her şey konuşuyoruz şu anda. Forumlardan bahsetmiyorum ben, gene "demagoji".

    6-

    7-Filmde de, kitapta da olmayan şeyler yok işte, körü körüne savunuyorsun gayet de. En basitinden; gerçek insanlar yok. Çizimler var. Genel kültür olayını da artık yazmayın, kaç kere aynı şeyi yazıcam. Coda verilen 20 saatle o yazdıklarımı öğrenmek genel kültür kazanımı değildir.

    Bu arada başlığı bir daha okudum. Oyundaki karakteri yaşamak kültür/sanat değildir. (Ayrıca filmlerde kurgu daha ön plandadır, çoğu film yeni birsenaryo ortaya çıkarmak ister çünkü satan şey kurgudur (genellikle), oyunlarda ise (rpgler) hariç böyle bir mecburiyet yoktur.) Zeka veren şeyler kültür/sanat değildir. Zaten tarihti, zekaydı, zarttı zurttu umrunda olmayan şeyin kültürle alakası yoktur. Dolayısıyla oyunlar kültür sayılmazlar.

    .

    @Europe Universalisle dünya coğrafyasını bilen arkadaşlar.
    Atlaslardan ve şu ev ve kütüphanelerde sıra sıra dizili ama hiç kullanılmayan larousselardan çok daha fazla dünya coğrafyası öğreniyorsunuz, ben öğrendim. Ha evet filmlerden öğrenemiyorsunuz, henüz tüm dünya atlasını baştan sona tarayan bir sinema filmi çıkmadı. Ama belgeseller var gayet de iyi bu ülkelerin içini tanıtmada, sahi o e.u.te o da yoktu.




  • kardeşimin sırf strateji oyunları yüzünden tarih bilgisi coğrafya bilgisi ve genel kültürü o film manyaklarından kat ve kat fazladır onu biliyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.