Şimdi Ara

Film Arşivi yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinema Filmleri arşivi yapmak istiyorum ama daha önce hiç böyle bir şeye kalkışmadım o yüzden pek anlamam.Bilmiyorum 1 TB Harici yeterli olur mu? Önereceğiniz harici disk var mı? Bir de nasıl yapacağım? Filmleri bilgisayara indirip hariciye mi atmam gerekiyor? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler

• IMDb 250'den baslayin, indirip diske atin.
  • En iyi görüntü ve en düşük boyutları yakalamaya çalış..

Torrentlerde indirmeden önce çözünürlük ve ses kalitesine bak.
  • Harici disk öneriniz var mı acaba?
  • yify de boyutuna göre iyi filmler var bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pick&Roll

Harici disk öneriniz var mı acaba?

1tb silicon power harici diskim var.kesinlikle almani öneririm çok hızlı,ısınma sorunu ise hiç yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle tavsiye ettiğim HDD

Film Arşivi yapmak istiyorum

En iyisinin bu olduğunu garanti edebilirim sana.

1 TB kapasitenin yeterli olması tamamen sana bağlı. 720-1080p boyutlarında kaydetmek istiyorsan sana yetmeyecektir kısa bir süre sonra. Kaliteli filmleri 720p kaydet, kaliteli olmayanları rip olarak. 720p riplerde ESiR, CHD tercih etmeni öneririm. 700 mb ve 1.5 gb arasında ki riplerde de yify'den şaşmamalısın. Filmleri bilgisayara indirip hariciye atacaksın. Eğer onlara özel klasör istiyorsanhttp://forum.donanimhaber.com/m_71338288/key_muthis+gorunum/tm.htm / Bu konumdan da yararlanabilirsin. Soracağın başka birşey olursa yazarsın. Kolay gelsin şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

Arşiv programı
    http://forum.donanimhaber.com/m_61965886/tm.htm

Teşekkürler hocam da biraz emek olsun istiyorum, kendim tek tek ayırmak istiyorum.
  • Siz beni çok yanlış anlamışsınız hocam benim bu konularda hiç bir bilgim yok biraz karışık anlatmışsınız rica etsem biraz daha basitleştirerek açıklar mısınız?

-720p ile 720p rip'in farkı nedir?
    -ESiR ve CHD dediğiniz şey nedir? Yify gibi siteler mi onlarda?

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thor bin Odin -- 19 Nisan 2013; 20:56:14 >
  • Arşiv işini tavsiye etmem 3 yıl ugraşırsın bir gün hdd bozulur bitersin.

Yify'in 1080pleri 1 TB için ideal
  • Eski filmleri 480p izlesen de olur. En iyi filmleri 720p olarak seçebilirsin. yify kalite gayet iyi.
    WD disk alabilirsin. Arşiv tavsiye etmem, bir filmi kaç kez izleyeceksin her Allahın günü film çıkıyor. Çok takılmayın şu filmlere az biraz gezin dolaşın.

konu kilit
    üye ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19232E7C9 -- 19 Nisan 2013; 21:49:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robert Knepper

Eski filmleri 480p izlesen de olur. En iyi filmleri 720p olarak seçebilirsin. yify kalite gayet iyi.
    WD disk alabilirsin. Arşiv tavsiye etmem, bir filmi kaç kez izleyeceksin her Allahın günü film çıkıyor. Çok takılmayın şu filmlere az biraz gezin dolaşın.

konu kilit
    üye ban

valla hocam rüyalarımızda bile film izliyoruz :D
    benim 8 gb usb var filmi indirip lcd de izliyorum sonra siliyorum arşiv pek mantıklı gelmiyor bana izlediğim filmide imdb watchliste ekliyorum arşiv bana güzel gelmiyor

• -Hocam filmleri millet indiriyor seviyor diye değil siz seviyorsunuz diye indirin bence
    -16 ve üzeri filmleri indirmeyin çünkü muhtemelen o kaliteyi verebilecek bir tv alamayacaksınız (Aynı benim gibi) (1.5-2 milyar olacak iş değildir )
    -Filmleri 8 gb indirin (gayet yeterlidir) (Ben 12 indiriyorum genelde)
    -1 tb az onu belirteyim
    - Sabırlı olmalısınız ... Ben 1.5 tb datayı yaklaşık 2 yılda biriktirdim ( İndirmiş olmak için indirmedim asla .. Gerektiğinde indirdim)
    - Benim arşivim 200 gb çizgi film(Asla anime değil animelerden nefret ederim . Hepsi GERÇEK ve yetişkinlerin bile izlemesi gerekenlerdir . Şirinler , Pembe panter , Cedric , Taş devri , Beyblade , Tsubasa , Vikingler , hepsi çocukluğumu yaşamamı sağlayan çizgi filmlerdir vs .. ) 400 gb dizi 500 gb sinema (Yaklaşık rakamlardır ... ) Geri kalanda oyun , müzik film falandır ...
    -Benim pc 1 aydır duraksamadan film indiriyor ( İndirmek için indirmiyorum hepsi indirmeyi önceden belirlemiş olduğum kaliteli filmlerdir) Sizde gerekirse PC'yi hiç kapamadan indirirsiniz ...

Ve şunu belirteyim arşivinizi yaptığınız zaman ne kadar gereksiz bir işle uğraştığınızı farkedeceksiniz ama kendiniz farkedene kadarda gereksiz olduğuna ne dersem diyeyim inanmayacaksınız . Yapın ve bizzat kendiniz farkedin ... Ben öyle yaptım

Bu arada kendimi yırtmama rağmen Taş devri nin sadece 1 bölümünü bulabildim ve yaklaşık 2 yıldır bıkmadan , duraksamadan arıyorum ... Bulupta bana PM'den iletecek arkadaşa çok çok müteşekkir olurum ... Çizgi film arşivimin en önemli eksiği o çizgi filmdir ki benim en sevdiğim çizgi filmde o'dur

Yardımlarınızı bekliyorum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rock 'N Roll Bebeğim

Torrent sitelerinin herhangi birinden istediğim filmi indiriceksin sonra bi klasörün içine atıcaksın o filmi sonra uyumlu altyazısını indiriceksin sonra alyazıyıda filmin oldugu klasöre atıp film ile altyazının isimlerini aynı yapıcaksın sonra tv den rahat rahat izlersin

Aslında pek izlemek için istemiyorum amacım hobi olarak yapmak.Zaten evimde ki TV'de şu an bunun için pek uygun değil, belki ilerleyen yıllarda
  • Buraya yazmak istiyorum.Önceden yify yi kalitesiz diye indirmezdim.Yer boşaltmak için elimde bulunan 720p(4.5 gb civarı olanlar) bazı filmlerin yify 1080p sürümlerini indirdim.Bazı filmlerde gerçekten fark yok denecek kadar az,ama bazı filmlerde de kalite farkı rahat anlaşılıyor.Farkın anlaşıldıgı filmleri saklayıp, indirdigim yify sürümlerini siliyorum.Farkı gözle göremedigim filmleri yify ile degiştirip,720p filmin içindeki ac3 ses dosyasını yify ye atıyorum böylece sesten bir kaybım olmuyor,ses de cuk diye oturuyor her filmeToplamda 2 gb civarı oluyor.%50 yerden tasarruf

Bazı filmlerin iyi ripleri bile net görüntü veremezya işte o filmlerde genelde fark fazla belli olmuyor.İstisnalar buldum ama.Kaldıki tv den 2-3 metreden izleyince hiçbir fark kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 5 Haziran 2013; 16:00:32 >

• yify den veya film izleme sitelerindeki 720p kalitelerini indir derim diğer türlü 1 tb hemen dolar 1 film 15-20gb oluyo bence cok gereksiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pick&Roll

Sinema Filmleri arşivi yapmak istiyorum ama daha önce hiç böyle bir şeye kalkışmadım o yüzden pek anlamam.Bilmiyorum 1 TB Harici yeterli olur mu? Önereceğiniz harici disk var mı? Bir de nasıl yapacağım? Filmleri bilgisayara indirip hariciye mi atmam gerekiyor? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler

İndereceğin filmlerin kalitesine bağlı eğer saf blu-ray indiriceksen(boyutları 30 gb civarıdır) en az 2 tb ve daha fazla boyutta olması lazım.1080p hdtv(büyük led ekranlarda izlenenler,boyutları 9-15 gb civarı) 1tb arşiv yeterli.Yok eğer ben laptop larda veya küçük inçli monitörlerde izlicem dersen yify'yi öneririm bunun içinde 500 gb yeterli ama ben laptopta veya küçük inçli monitörde izleyip görüntüden zevk almak istiyorum dersen küçük boyutlarda blu-raylerde var onları deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 5 Haziran 2013; 18:47:28 >

• Benim de ufak bir arşivim var yaklaşık 260 filmlik.720p 4.3gb'dan küçük film bulunmamakta.Fakat ben gece gündüz film indirmiyorum.Film izlemek istediğim zaman araştırıyorum.Kaliteli bir filmi indiriyorum ve izleyip öyle atıyorum arşive.Benim düşünceme göre izlenmeyen film arşivde dursa ne durmasa ne.Zaten internette duruyor.Ben izlemeyeceğim şeyi neden diskime atıp yer kaplatayım.Ayrıca zaman zaman sıkıldığımda beğendiğim filmlerin bazı sahnelerini açıp tekrardan izlediğimde oluyor.Hem filmleri unutmamamı da sağlıyor.Tabiki bu benim düşüncem.Herkesin düşüncesine saygım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 9 Ocak 2016; 23:27:20 >
  • Benim de bi ara arşiv yapma planlarım vardı, üniversite sınavı geçince bol bol zamanım olucak o aralar bu konuya da bakmak üzere konu linkini alıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.