Şimdi Ara

Film arşivi nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
7.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar senelerdir internetten film izliyorum da bazen sorun oluyor , en sağlıklısı indirip izlemek ve arşivlemek istiyorum çoğu kişinin yaptığı gibi.

Arkadaş çevremden bir kaç kişi sakın başlama o işe acayip bağımlılık yapıyor dedi bilmiyorum doğru mu ?

Gelelim konumuza bu işlerden pek anlamıyorum açıkçası

Belirli bir sitesi mi var? Nasıl hallediyoruz bu indirme işini ?

Cevaplarınızı bekliyorum

Teşekkürler İyi Forumlar

• Evet bağımlılık yapıyor bir kere indirdin mi silmeye kıyamıyosun. Yer kalmayınca mecbur siliyosun. Torrent diye program var onu kurup torrent sitelerinden filmin linkini bulup indiriyorsun. Detaylı açıklamayı google'da bulursun.
  • Bu konuda baya uğraş veren biri olarak biraz açıklayayım. Bağımlılık soruna cevap vereyim öncelikle. Çok fena bağımlılık yapar arşiv işi. Bunun maddi boyutu da var. Bunu belirlemek için arşiv yapacağın filmlerin kalitesini belirlemek şart. 650 MB - 1,5 GB arası mı gidip geleceksin, yoksa 720p, 1080p (4, 15 gb) kalitede mi arşiv yapacaksın. Fakat benim tavsiyem 720p arşiv yöntemi. Yalnız her izleneni arşive atmak olmaz. Kendiniz için özel olan ya da beğendiğiniz filmleri arşive atabilirsiniz. Bunun için kendinizi belirli bir liste yapın, o sıraya göre ilerleyin.

Arşivde en önemli şey torrent kullanmaktır. Genellikle private trackerlar yapılacak arşiv için önemli. Ancak bu tarz sitelerde seedbox olmadan tutanmak zordur. Bunlar davetiyeyle çalıştıkları için örnek vereyim bir şey olmaz umuyorum ki.. (Hd-Torrents, HD-Space, HDME.eu, Sceneaccess.eu, İptorrents, -Broadcasthe, Freshon.tv-) Bunların yanında public denilen ücretsiz torrent siteleri de mevcut. Onları özelden cevaplarım.

Bunların yanında arşive yapacağınız şu tarz şeylerle;

Film arşivi nasıl yapılır ?

Bu işi daha zevkli hale getirip, iyi bir hobi edinebilirsiniz. Yine uyarayım biraz maliyetli bir iştir. Lâkin kendinizi tam olarak kaptırırsanız çok eğlencelidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 8 Haziran 2014; 17:36:45 >

• Indir utorrenti ac yify yi sort by rating yap aban tum filmlere download

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiem for a Dream

Indir utorrenti ac yify yi sort by rating yap aban tum filmlere download

daha aciklayici yazmanız mümkün müdür ?

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: muaz1984

quote:

YIFY bir tane rip türü. 700 mb'lık boyutlarda HD kayıtlar sunuyor, ses dts değil, o yüzden boyutları düşük.

Bence divx arşivi son derece lüzumsuz bir şey. Müzik de değil sürekli dinleyesin. Bir film yirmi dakikada iniyor zaten. Arşiv yapılacaksa orijinal dvd/blu-ray neyse alınır raflara dizilir ama siz bilirsiniz tabii.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana sorarsan YIFY'den arşiv yapma derim. Boyutu küçük tamam ama aynı oranda o kadar kalitesiz. 4-8 GB arası 720p sürümler idealdir bana göre. Tabi en sevdiğin filmleri 1080p indirirsin, YIFY'e göre az ama öz filmlerin olur.
  • Ben hiç uğraşmıyorum torrent ile :) idm ile istediğim siteden aklıma gelen filmi indiriyorum :) ama internet kafeye gidince onların arşivlerinden de yararlanıyorum indirmeye gerek kalmıyor :) bilgisayar hafızası dolmak üzere 1 tb alacağım olmuyor böyle :)

• Cidden bağımlılık yapıyor,2-3 aydır başladım bende şuan 250 gblik bir arşiv oluştu.
  • 2011' de başladım şuan 2 tb var hdd lerde.
  • ben de mi başlasam ne
  • Gözünüzü seveyim bulaşmayın tamamen hastalık

Yok ben yaparım diyorsanız 720p yapın. Topluca film indirip arşive atmayın. İzlemeden önce araştırın izlemeye değer filmleri izleyip arşivleyin. Üşenmeyin hepsine tek tek kapak yaparsanız çok zevkli oluyor. Tabi bu durum çevreniz tarafından duyulunca eve girip çıkan harddisklerin haddi hesabı olmayabilir
  • Acaip bağımlılık yapıyor,yok böyle bir şey.

Torrentten indirmem çünkü torrent'ten sen indirirken ağ üzerinden bir başkasıda senin bigisayarın'dan o filmi indiriyor,yani iki taraflı çalışıyosun açıkçası buda bana ters geliyor.

Yani torrent'ten indirirken aynı zamanda paylamış da oluyorsun,kanunen sakat bir durum!

Ben film indirme siteleri var onların paylaştıkları dosyaları indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinirlisinek

Acaip bağımlılık yapıyor,yok böyle bir şey.

Torrentten indirmem çünkü torrent'ten sen indirirken ağ üzerinden bir başkasıda senin bigisayarın'dan o filmi indiriyor,yani iki taraflı çalışıyosun açıkçası buda bana ters geliyor.

Yani torrent'ten indirirken aynı zamanda paylamış da oluyorsun,kanunen sakat bir durum!

Indirmek kanunen sakat değil de paylaşmak sakat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ps_hero

quote:

Evet torrent sakat!

• quote:

quote:

quote:

Evet torrent sakat!

tamam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet torrent sakat!

tamam

ok.

• Çok bağımlılık yapıyor, bi yandan da eğlenceli.

Ben uzun zamandır arşiv yapıyorum eskiden vcd-dvd alırken (şuan 250 ye yakın var) şimdi torrent üzerinden indiriyorum belli sitelerden (niye torrent dersen, bence en iyisi torrent her türlü rip bulunuyor ve daha hızlı) eskiden 600-700 mb normal boyutta kalitesiz indirirken insan bi süre sonra kalite arıyor şimdi indirdiklerim 720p ve 1080p hepsi CHD-JYK-PublıcHD sürümleri bunlar yetiyor. Ben 119cm tv de 5.1 izlediğim için yify e çok sıcak bakmıyorum he ama bilgisayar başında çok güzel bir şekilde izlenilebilir bence, dediğim gibi çok uğraştırıyor insanı şuan 1tb HDD var 950gb dolu 500 ü geçik film var, kolay gelsin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Btuhan35 -- 9 Haziran 2014; 11:08:16 >
  • edit : gerek kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi youngmoney -- 9 Haziran 2014; 18:53:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.