3D printer için filament extruder yapmaya çalışıyorum.Filament extruder ile ilgili türkçe kaynak olmadığı için karşılaştığım sorunları ve ilerlemeleri sizle paylaşmak istedim.Bayadır denemeler yapıyorumve ortaya bişeyler çıkmaya başladı.
Hocam cahilliğimi mazur görün tam olarak ne işe yarıyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Granür plastiği Fdm tipi 3 boyutlu yazıcıların kullanabileceği filamente(normal yazıcıların kartuşu gibi) çeviriyor
nereden yaptınız hocam bende yapmak istiyorum işe yarıyor mu orjinali kadar işe yarar mı?
Mantığı basit aslında ama stabiliteyi sağlamak çok zor.Ben hala stabil ölçüde filament alamadım ama geliştirmeye devam ediyorum. orjinali burda :http://www.thingiverse.com/thing:380987
Ramoo3dR
kullanıcısına yanıt
böyle bir çaly?ma yapyp bizle payla?ty?yn için te?ekkürler.
Ben de aslynda üzerinde dü?ünüyordum. Elimde PID sycaklyk kontrolcüsü olmady?yndan ertelemeye karar vermi?tim. eldeki imkanlarla gayet güzel görünüyor.
ilk ba? normal redüktörlü dc motor kullanma?syn.
alttaki resimde de silecek motoru galiba. hotend fi?ekleri kullanmy?syn ysytma için. Güzel görünüyor. Peki PID yapabildin mi .? Yani istedi?in ayarda alabilmen için PID ?art. Sycaklyk sabit olmaly.
Ben teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Yazdıklarınız doğudur.Isı kontrolünü arduıno mega+ramps 1.4 üzerinden yapmayı düşünüyorum.Bu yaptıklarım sistemi anlamak içindi ısıyı manuel ayarlamaya çalıştım .Malzemeleri topluyorum şuan,sarı plastik olan kısımları metalleriyle değiştiricem.İlerlermeleri sizinle paylaşıcam hem siz fikir edinin hem ben takıldığım yerleri size sorayım.