beyler şöyle bir durumum var: nerdeyse 3 yıldır aynı pc sistemini kullanıyorum.hiç bir şikayetim yok.ama sıvı soğutmaya geçip elde yeni bir kasa yapmak istiyorum.ama bunun için şu an ki sistemimi satıp yeni bir sistem alsammı diye düşündüm fekat bir kaç kişiden sistemi satmamam yönünde bir iki parçayla iyileştirmem yönünde bir fikir aldım.kararsızlığa düştüm.sizlere danışmak istedim.sistemim şöyle:
asus m4a78 -E anakart onboard hd 33oo grafik kartı amd phenom II x2 3.1 ghz 55o black edition işlemci kigston hyper x 2 x 2b (4 gb) ddr 2 ram seagate barracuda sata 2 5oo gb hdd xigmatek midgard modlu kasa 6oo w psu lu lg 22" flatron w2234s lcd monitör.
sistem genel olaak bu şekilde.şu an elimde hd 577o erkan kartı var 2 kez garantiye gitti ve sanki hafiften yine sorunlar çıkarmaya başladı gibi.vatan dan 36o a alınmıştı kart para iadesi isteyip farklı bir kart almayı düşünüyorum.bir iki arakdaş iyi bir akran kartı ve yeni bir monitörle güzel bir sistem olarak bir kaç yıl daha götürebileceğini, yeni toplayacağım sistemin bundan pek güçlü olamayacağını ve boşuna fazla para vereceğimi düşündüklerini söylediler.eğer yeni bir sistem alırsam ekran kartı hariç max. 1200 tl gibi bir bütçe ayırabilirim.sistemde hiç bir sorun yok.monitörde ölü tek bir piksel yok sorun yok.cpu yu bir ara oc ile 3.8 ghz e çıkarmıştık.stock fan olunca sonra iptal etmiştik.eğer geliştirmem gerekirsede monitör kesin değişecek lg 22 inç led monitör almayı düşünüyorum.sonra grafik kartı zaten eskisi yenisinin neredeyse tüm parasını çıkarıcak, ramlara 2 slot daha destek ekleyebilirim yine hyper x. yeni kasayı elde yapıcağım için modüler bir psu alıcam.hatta belki bir de 6o gb lık ssd alabilirim.bunun yanında 6oo tl lik universal bir soğutma sistemi almayı düşünüyorum.bu parçarları almam içinde psu+kasayı, monitörü elden çıkarmam gerekecek.sanırım monitör+ kasa+ psu yeni monitörün fiyatını karşılar.öyle düşünüyorum.sizce sadece sisteme yani parçalrla upgrade yapmak yeterli olurmu yoksa yeni bir sistemmi alsam?
Bence gerek yok. Sistemin günümüzde idare edecek seviyede...