Şimdi Ara

Fikirlerinizi Merak Ediyorum - Pasta Cila - Şüpheli İşlem - Seat İbiza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bugün İstanbul Ataşehirde zincir markalardan veya kurumsal kimliklerden olmayan herhangi bir mahalle oto yıkamacısına aracımı pasta-cila işlemi yaptırmak için götürdüm. 2021 model seat ibiza beyaz renk. Aracımı yakın tarihte metal kaldırım dubasına park ederken sürttüğüm için ön tamponun sağ ön kısmında boyayı kaldıracak kadar çizik oluştu.

Pasta-Cila + rötuş işlemiyle kapattırma amacıyla; öğlen 12:00’de aracı bıraktım en geç 17:00’de geri almak vaadiyle birkaç sokak ötedeki evime gittim.

16:20 gibi arkadaş aradı; “Pasta-cila tamam, ancak bugün pazar olduğu için aracın boya koduna uygun tam doğru boyayı alamadım(boyacı kapalı olduğu için) dolayısıyla aracını şimdi gel al, yarın akşam iş çıkışı yarım saat uğrarsın rötuşu hallederim” dedi.

Aracın başına gittiğimde; “Boya kodunu bagaj havuzunda, kapı içlerinde, kaput altında, iç döşeme altında vs. herhangi bir etiket göremediğim bulamadığım için yan aynanın plastik kapağını söktüm içindeki etikete baktım, bilgin olsun” dedi.

Ben ise; “Ön camda bile şase numarasını görebiliyorsun. Herhangi bir boyacıyı arayıp aracın marka modelini şase numarasını söylesen sana boya kodunu söylememe ihtimali yok neden aynamı söküyorsun? Elektronik bunlar, ya düzgün takamadıysan? Yarın bir gün arıza yaşarsam ben ne yapacağım” dedim.

Karşılık olarak bana; “Aynanı sökmedim, sadece beyaz plastik kapağını çıkarttım içindeki aracın plastik aksamını niteleyen etiketine baktım geri kapattım. Tırnakla bile kaldırıp çıkarıp geri yerine takabileceğin bir aksam bu zaten. *Hırsızlık yapmak istesem akşama kadar yıkadığım araların aynalarını söker değiştirirdim zaten*” dedi.

Günahını almak istemiyorum olan oldu. Ama yaptığı uygulamanın ne izahı var ne anlaşılır tarafı. Nitekim benim aynamı komple sökse yerine yan sanayi bir ayna taksa ruhum duyar mı? Hayır.

Velhasıl olan oldu. Biraz içimi dökmek istedim galiba. Bununla birlikte belki aramızdaki değerli dostlardan başına benzer bir olay gelen veya konu hakkında fikri olan birileri çıkar. Görüşlerinizi merak etmekteyim.

Herkese iyi pazarlar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bh19 -- 19 Temmuz 2026; 20:41:13 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bence adam doğruyu söylemiş. Pratik mantık yürütüp ayna kapağının içinde olabileceğini düşünmüş boya kodunun ki, mantıksız değil.

Çoğu arabanın artık boya kodunu nerede yazdığı bir sır, bulamıyorsun. Kapı içi falan diyenler bilmeden sallayan tipler orada olmuyor, bagajda da yok çoğu arabada.

Bence bir kapak için kimse hırsızlık veya dümencilik yapmaz sanmıyorum.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Teşekkürler yanıtınız için.

Ben de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama bunun daha kolay yolu yok muydu neden bu yola başvurdun dediğimde sanki hırsızlıkla suçlamışım gibi çıkışması garip gelmedi değil. İletişim önemli.

Kapağı söktüm demeseydi haberim bile yoktu, kimsenin günahını almaya gerek yok 👍🏼 haklısınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.