Şimdi Ara

Fikirlerinizi Almak isterim!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar 250-350ytl arası bir dijital foto makinesi almayı düşünüyorum.Video çekimi benim için çok önemli değil.
    Sadece kullanımı kolay, compact, net ve canlı renklerde fotolar çekebilen bir makine arıyorum.
    Önerilerinizi bekliyorum.Bu arada hangi makinenin nasıl fotoğraf çektiğine bakabileceğim bir site varmı acaba?
    Teşekkürler..

• Dostum canlı fotoğraf ve bas-çek istiyorsan ben sana kesinlikle Casio öneririm s600 alabilirsen al ancak bütçen uygun değilse sana "---BU---" ürünü öneririm

• Sağol dostum s600 e oranla diğeri daha hoş bir dizayn.bide sanyo xacti var objektifi ortada olan bir model onuda dizayn olarak çok beğendim.
    Önerilerini bekliyorum artık Bide makinelerin çektiği resimlere bakabileceğim bir site olsa tam super olacak
  • http://www.steves-digicams.com/

bu siteyi inceleyebilirsin kardeş örnek fotolarda veriyor
  • Sanyo X-acti S60 modelini bu forumda çok detaylı anlatılmış, girip incelersen iyi olur, başarılı bir çalışma.,slm
    quote:

Orjinalden alıntı: ugiboy

Sağol dostum s600 e oranla diğeri daha hoş bir dizayn.bide sanyo xacti var objektifi ortada olan bir model onuda dizayn olarak çok beğendim.
    Önerilerini bekliyorum artık Bide makinelerin çektiği resimlere bakabileceğim bir site olsa tam super olacak
  • Saol dostum site için Sanyo VPC-e60 modelini kast etmiştim ben hoş bir model olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BossaNova -- 24 Mayıs 2007; 23:21:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugiboy

Saol dostum site için Sanyo VPC-e60 modelini kast etmiştim ben hoş bir model olarak

evet bu sanyo güzel alet.. paranın karşılığını alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet Sanyonun biraz mega pixeli düşük ama..Bide bu makineyi beğendim Kodak EasyShare V803 bilemedim hangisi güzel...
  • megapixele takılmayın
    aletle ilgili yorumları okuyun
    örnek fotolara bakın
  • quote:

Orjinalden alıntı: graphtec

megapixele takılmayın
    aletle ilgili yorumları okuyun
    örnek fotolara bakın

evet bence de artık megapikselin çok bi önemi yok.
  • Casio Exilim ler hakkında ne düşünüyorsunuz acaba??Arkadaşlar bir kaç makine önerin lütfen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BossaNova -- 25 Mayıs 2007; 19:10:17 >
  • Arkadaşlarında dediği gibi; ''fotoğraf makinesinde Megapixelin pek bir önemi yok... (Eğer büyük boyutlarda baskı alınmayacaksa veya bilgisayarda yüksek oranda croplama yapılmayacaksa)'' Öncelikli olarak, ''Sensör boyutu, manuel ayarlar (pozlama süresi, diyafram aralığı gibi...), yüksek iso değerinde makinenin gösterdiği performans ve lensin renk canlılığı gibi özellikler makine seçiminde daha öncelikli olarak bakılması gereken özelliklerdir...

Bunun dışında 250 - 300 YTL civarında alınabilecek makine olarakta ''Performans / Fiyat'' oranı yüksek olan Samsung Digimax S 500'ü tavsiye edebilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digitaldelisi -- 26 Mayıs 2007; 1:51:36 >
  • Olması gereken değerler nedir peki?Sensör boyutu ,İSO değerleri diğer kıstaslar?
    Birde çekilen fotoları inceledim ve Sanyo VPC-E60 ın çektiği resimler harika.
    Özelliklede Yıldız kullanıcı adlı arkadaşın çektikleri..
  • Aşağıda bazı değerler yazdım ama bu değerleri taşımayan makinelerin kötü olduğu anlamı çıkmasın... Sadece bazı makinelerin bu özellikleri taşıması teknik anlamda üstün olduğu anlamına gelir...

Sensör boyutu; Yaklaşık 1/1.8'' veya 1/1.7'' olabilir...

İso Değeri; Burda önemli olan İSO değerinin ne kadar yüksek olduğu değil, zor şartlarda kullanılan yüksek İSO değerinde makinenin fotoğraf kalitesini bozmadan iyi bir fotoğraflama yapabilmesidir... Örneğin aynı şartlarda 2 ayrı makine ile aynı İSO değerinde çekilmiş bir fotoğraf kalitesi aynı olmayabilir... Fakat genelde çok özel konumlar haricinde İSO değeri 400 veya 800'ü geçerse pek kaliteli fotoğraf beklemek yanlış olur...

Pozlama Süresi; 30'' (30 saniye) ile 1/2000 (saniyenin 2000'de biri) süresinde olması yeterli olacaktır...

Diyafram aralığı; 2.7 ile 5.4 arası normaldir...

Renk Canlılığı; Tabi bunu ancak almak istediğimiz makineyle çakilmiş örnek fotoğraflara bakarak anlayabiliriz...

Bu saydıklarım dışındada belki bakılması gereken özellikler olabilir ama öncelikle önemli olanlar bunlardır diyebilirim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.