Değişik alanlardaki internet sitelerimiz ile eSpor ve onlineoyunlar üzerine girişimlerimiz devam etmekte son olarak Silkroad serverı açma düşüncesinin üzerinde durur olduk. Piyasada barındırma hizmeti sağlayan çok firma olmaması ile birlikte çok sağlam serverda yok, ne kadar sağlam olsalarda periyodik olarak hemen hemen aynı sürelerde kapanan serverler görmek mümkün.
Benim sorum, silkroada ilginiz eskisi gibi mi ? Kapanmayacak ve yapılandırılmalı titizlik ile hazırlanmış bir server açılsa katılmak istermisiniz ? Sizin için bir serverı server yapan nedir ?
kardeşim eskiyi anımsatsın eski günleri tekrar yasıyalım yani sw yi öyle iyi yapın ki eski sürüm olsun server full ceksin.Mesela duckroad valentus swsinde oynuyorum sw bazen crowded almıyo oyuna 5-10 dk.Aynı eskiyi anımsatıyo.Girdiginde oyuna sevinmelisin yani.Ve cok kalabalık olup rekabet olmalı.Eski sürüm olmasıda nostaljik duygu uyandırsın diye bence cok güzel olur.Kısaca ECsro filesli full ceken sw cok güzel olurdu.Güzel bi reklam lazım tabi bunada.
eryx online şuan 1500 player var hocam o sw varken sizin şansınzı hiç yok arkadaşlarda açtı ve bu işin profuydu vsro fileslerinden beri bu işle uğraşıyodu süper bi cap 100 açtı ama 20 kişi geldi ve 1 ay sonra kapattılar mecbur olarak
Emre hocam özleminizi anlıyorum bende çok eski oyunculardanım oyun tekrar karşımıza çıkınca diğer projelerimizinde yanına katmayı düşündük. Dediğiniz gibi reklam çok önemli.
Meraxes hocam araştırdığım kadarıyla eryx gibi birçok server mevcut bence hepsi kendi kitlesi ve çevresine hitap etmekte reklam ve teşvik çalışmaları olduktan sonra oyuncuların servera bağlanacağına inanıyoruz. Aynı şekilde Türkiyedeki serverlar içinde bunu başaran arkadaşlar mevcut. Tabi bunların hepsi birlik beraberlik, reklam ve geribesmeler sonunda yapılan iyileştirmeler ile olacak şeyler.
Peki bir serverda sizin en kötü gördüğünüz 3 özelliği nedir, kapanması, lag, paralı item satışı vb gibi ?
İtem satışı kesinlikle olmamalı onu söyliyim , Lag zaten olmamalı bu yüzden kac tane sw çöktü.Bide academy olmamalı milletin bilgisayarı acıyo 10 tane char kasıyo academy buff.Ben ve arkadasım sadece en fazla 2 char acabiliyoz mesela eşitlik yok yani.
quote:
Orijinalden alıntı: emre4152
İtem satışı kesinlikle olmamalı onu söyliyim , Lag zaten olmamalı bu yüzden kac tane sw çöktü.Bide academy olmamalı milletin bilgisayarı acıyo 10 tane char kasıyo academy buff.Ben ve arkadasım sadece en fazla 2 char acabiliyoz mesela eşitlik yok yani.
Peki hocam playerların diğer oyuncuları kasmaları için nasıl bir teşvik sağlanabilir başka ? Academy biraz haksızlık öyle bakıldığında fakat kazanılan + ların sadece o hesapta kullanımı kısıtlanırsa bunu tolere eder diye düşünüyorum, yada academy deki mantık gibi diğer oyuncuların başka bir oyuncu tarafından kaslması için nasıl birşey önerirsiniz.
Birde level atlama sizce zor mu olmalı kolay mı ?
Level atlama zor olsun ki insan emek verince charıyla daha iyi bağdaşıyo ve char biraz daha değerli oluyo onun için zor kasınca.Baska oyuncular birilerini kasmasın eskisi gibi olsun herkes eliyle emek vererek kassın partyler kursunlar 8 kişilik oyun daha zevkli olsun.
Eskiden oyunu oynatan arkadaşlarmış bunu şimdi anlıyorum piyasada onlarca private server var ama hiçbiri o eski tadı veremiyor ne yazık ki.
Yeni sunucu açacaksanız bence formatı değiştirip ilginç bir farklılık yaratın. Örneğin Dota; içindeki script kurgusu sayesinde normal bir warcraft map i olmaktan çıkıp kendi başına bir janra oluşturdu. Bu tip bir şeyle ortaya çıkabilecek derecede oyuna aktiflik kazandırabilecekseniz bence bu işe girin. Bir diğer olayda eğer bu işten para kazanmak istiyorsanız oyuncular arasında dengesizlik oluşturacak herhangi bir itemi (premium,devil,iksir,silah,giysi,vb) satmayın. Sadece kozmetik farklılık oluşturabilecek itemleri satışa koyun. Bunlar eski bir sunucu sahibi olarak benim görüşlerim(oyunculardan edindiğim tecrübeler neticesinde).
Herkes gibi CAP ne olsun, EU CH olsun mu olmasın mı, Oranları nasıl istersiniz, tarzında sorular sorup sıradan bir sunucu açacaksanız(istediğiniz kadar farklı event düşünün farketmez *örnek, at yarışı,unique kesme,fw haftada iki kez,arena,job cave,vs..), forumdaşınız olarak şimdiden uyarayım boşa uğraşırsınız.
Bu işe kafayı takarsanız size yine bir iki tavsiye daha vermek isterim.
Takım olarak
1- DB-pk2 editçi (MSSQL den ve kullanacağınız dosyalardan iyi anlayan-vsro-jsro-ecsro) 2- Assembler,C bilen reverse engineering yapan geeky arkadaş (olursa başınıza gelebilecek exploit-crash tipi olayları çözmenize yardım edecek) 3- Sunucu korumasından ve bakımından sorumlu IT ci arkadaş (sürekli gözleri gelen ataklarda olabilecek) 4- Sunucu dosyalarından anlayan eleman 5- Web site programlaması yapabilecek eleman (.net kullanırsanız daha iyi olur. Çünkü açık arayan elemanlar genelde .php bilirler. .NET e gelince pek uğraşmazlar) 6- Geçici grafiker 7- Community Manager (forumlarda , sosyal medyada sürekli aktif olacak kişi) 8- Proje yöneticisi (tüm takımın organizasyonundan sorumlu, genel kararları alacak,işin finansal boyutunu yönetecek) 9- GM ve veya oyun içi yardımcı asistanlar - web supportta görev alacak kişi veya kişiler (dönüşümlü)
Eğer ciddi iseniz bu şekilde minimum 5 kişilik (yukarıdaki görevlerin bazıları paylaştırılabilir) bir grupla yola çıkmanızı şiddetle tavsiye ederim. Olmazsa yine yapılır ama çok kolay yıpranırsınız ve olan vaktinize ve maddi harcamalarınıza olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Deniztns
Yeni sunucu açacaksanız bence formatı değiştirip ilginç bir farklılık yaratın. Örneğin Dota; içindeki script kurgusu sayesinde normal bir warcraft map i olmaktan çıkıp kendi başına bir janra oluşturdu. Bu tip bir şeyle ortaya çıkabilecek derecede oyuna aktiflik kazandırabilecekseniz bence bu işe girin. Bir diğer olayda eğer bu işten para kazanmak istiyorsanız oyuncular arasında dengesizlik oluşturacak herhangi bir itemi (premium,devil,iksir,silah,giysi,vb) satmayın. Sadece kozmetik farklılık oluşturabilecek itemleri satışa koyun. Bunlar eski bir sunucu sahibi olarak benim görüşlerim(oyunculardan edindiğim tecrübeler neticesinde).
Herkes gibi CAP ne olsun, EU CH olsun mu olmasın mı, Oranları nasıl istersiniz, tarzında sorular sorup sıradan bir sunucu açacaksanız(istediğiniz kadar farklı event düşünün farketmez *örnek, at yarışı,unique kesme,fw haftada iki kez,arena,job cave,vs..), forumdaşınız olarak şimdiden uyarayım boşa uğraşırsınız.
Bu işe kafayı takarsanız size yine bir iki tavsiye daha vermek isterim.
Takım olarak
1- DB-pk2 editçi (MSSQL den ve kullanacağınız dosyalardan iyi anlayan-vsro-jsro-ecsro) 2- Assembler,C bilen reverse engineering yapan geeky arkadaş (olursa başınıza gelebilecek exploit-crash tipi olayları çözmenize yardım edecek) 3- Sunucu korumasından ve bakımından sorumlu IT ci arkadaş (sürekli gözleri gelen ataklarda olabilecek) 4- Sunucu dosyalarından anlayan eleman 5- Web site programlaması yapabilecek eleman (.net kullanırsanız daha iyi olur. Çünkü açık arayan elemanlar genelde .php bilirler. .NET e gelince pek uğraşmazlar) 6- Geçici grafiker 7- Community Manager (forumlarda , sosyal medyada sürekli aktif olacak kişi) 8- Proje yöneticisi (tüm takımın organizasyonundan sorumlu, genel kararları alacak,işin finansal boyutunu yönetecek) 9- GM ve veya oyun içi yardımcı asistanlar - web supportta görev alacak kişi veya kişiler (dönüşümlü)
Eğer ciddi iseniz bu şekilde minimum 5 kişilik (yukarıdaki görevlerin bazıları paylaştırılabilir) bir grupla yola çıkmanızı şiddetle tavsiye ederim. Olmazsa yine yapılır ama çok kolay yıpranırsınız ve olan vaktinize ve maddi harcamalarınıza olur.
Aynen öyle hocam federal hocam, takım ve arkadaşlık olmadan bir hiç olan bir oyun, gerçi bu çoğu oyun için geçerlidir.
Emre hocam, dediklerinize katılıyorum çabuk kasılan hesapların bir değerinin olmamasıyla birlikte boş boş botta kasan hesapları görmek gerçekten kötü, bunun yerine makara muhabbet ve paylaşım ile 8 kişilik partilerde kasılmak daha zevkli ve tatmin edici olacaktır.
Deniz hocam tavsiyeleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim, şahsım adına konuşuyorum programlama dilleri üzerine bilgim mevcut aynı şekilde, sem,seo ve diğer cms sistemleri yönetimi üzerinede.
GM ve asistan konuları sizin gibi değerli tavsiyelerde bulunan gönüllü arkadaşlar ve çevre ile sağlanabilir diye düşünmekteyim. Meslek gereği akranımız olan kişilerde grafik ve Community Manager olarak görev alabilecekler. Aynı şekilde web site programlama konusunda da sıkıntı yaşacağımızı düşünmemekteyim hali hazırda bir çok referansımız mevcut yayında olan küçük ölçekte olsun büyük ölçekte olsun bir çok sitemiz de mevcut keza hali hazırda bir e-ticaret sitesinin yönetimini sağlamaktayiz.
Sunucu konusunda, BT geçmişim yıllar öncesine dayanmakta bununla birlikte bir çok güvenlik açığı sql-rfi-xsrf-csrf üzerine bilgim mevcut, akabinde güncel açıklar olsun site üzerine gelebilecek tüm saldırı denemelerinin başarısız olacağını düşünmekteyim keza hali hazırda SRO serverlerı için kullanılan sağlam bir .net temelli asp.net bir panel mevcut sanırsam. Bununla birlikte server için prof. destek alınacak hali hazırda editlenmiş dosyaların bulunduğu yada edit desteğinin olduğu, ddos gibi saldırılara karşı güvenlik barındıran bir sunucu seçimi yapılacak.
Fakat bahsettiğiniz üzere bu editleri yapacak kişi çevremde yok. Özel olarak nasıl bir çalışma yapıp editleri neye göre düzenlemeliyiz bununla alakalı sizinle musait olduğunuzda da konuşabilirsek çok iyi olur.
GameOis ebR
kullanıcısına yanıt
Konuşmak isterseniz müsait olduğumda skype ta iletişime geçeriz.
Madem konuyla ilgilisiniz o halde size olaya giriş yapmanıza olanak verecek şeylerden bahsedeyim.
Öncelikli olarak hangi dosyaları kullanacağınızı seçmelisiniz. Genelde sunucu sahipleri kendi oynamak istedikleri oyunu en iyi yansıtacak dosyalara yöneliyorlar. Veya en güncel , kurulumu en rahat olan dosyaları seçiyorlar. Tabi bir de RAW dediğimiz test db mi kullanılacak yoksa başka bir sunucu projesi neticesinde yayınlanmış hali hazırda editli DB mi kullanılacak ona da karar vermek gerekiyor.
Bence nostalji için SWSRO,ECSRO,JSRO (avantajı eskiyi yadetmek isteyen kitleyi sunucunuza rahat çekebilirsiniz ki bu oyuncular yaşları daha ilerlemiş,olgun insanlar olur - dezavantajı ise fixlemeniz gereken şeyler (otomatik update,exploit ve buglar) artar ve işi bilen bir takım oyuncunuz yoksa daha test aşamasına gelmeden çuvallarsınız.)
Eğer düşlediğiniz özelliklere benzer formata sahip olduğunu düşünüyorsanız BR , VSRO dosyalarını kullanın (avantajı; modifiye edebileceğiniz pekçok yeni özellikler içerirler, daha fazla içerik sahibi olursunuz. Fix lemeniz gereken exploitlerin sayısı azdır, Otomatik update fixli gelir. Dezavantajı, olgun kitleyi kendinize bağlamak için gerçekten hiç denenmemiş ve tutacak ve aynı zamanda oyunun ruhuna olumlu katkı sağlayacak (oyunu değiştirmeyecek ama oyuna başka bir açıdan yaklaşılmasını sağlayacak) yeni bir şey getirmeniz gerekecektir.
SRO sunucusunun başarılı olması için: Adalet (para verenle vermeyen arasındaki farkın az olması) , Takımın müthiş bir şevkle sunucu için çabalaması, Rekabetin ve ilerlemenin(level atlama,silahları üstü başı yükseltme) sürekli ayakta tutulması, Takip edilebilir bir Kıyas sistemi (web üzerinde oyuncuların kendi ilerlemelerini başkalarıyla kıyas etmeleri için) ve başarının o veya bu şekilde kozmetik fark yaratacak şekilde ödüllendirilmesi, ve bu emeğin iyi şekilde tanıtılması gerekir.
Yalnız çok ciddi söylüyorum, tüm bunları yapmanız için gerçekten tüm takımın kordineli olarak geceli gündüzlü çalışması gerekmekte. Sonrası community management a kalıyor. O da genelde istekleri dinlemek,filtrelemek, kendi düşüncenize uygun olanlarla mozayiğe oturtmak, kapalı beta, açık beta ile mini kitle yaratmak akabinde reklam ve forum iştiraki ile açılış gününü heyecanlandırmak (mini ödül vs) ve açılışla beraber sistemin düşmemesi için elinden geleni yapmak özetle çalışmak çabalamakla olacak bir iş.
Bunca şeyden sonra birileri çıkıpta sizi olmadık şeylerle suçlayıp,canınızı sıktığında ve diğer insanları caydırmaya çalıştığında sinirlerinize hakim de olabilirseniz gerisi gelecektir =)
çok zor bir iş, silkroadın espor için uygun olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunda adil bir pvp düzeni yok. bu oyunu adam etmek için yeniden yani sıfırdan yazmak şart gibi geliyor bana.
quote:
Orijinalden alıntı: pacaveli
çok zor bir iş, silkroadın espor için uygun olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunda adil bir pvp düzeni yok. bu oyunu adam etmek için yeniden yani sıfırdan yazmak şart gibi geliyor bana.
Evet dediğiniz gibi eSporluk genel bir tarafı olmasa da oyundaki eski muhabbet ve takım oyununun çoğu oyunda olmadığını tecrübe etmiştim, eSpor organizasyonlarımız ayrı olarak devam ederken böyle bir server kurulumuda yapalım dedik. Sizin görüşleriniz nedir ?
quote:
Orijinalden alıntı: GameOis ebR
quote:
Evet dediğiniz gibi eSporluk genel bir tarafı olmasa da oyundaki eski muhabbet ve takım oyununun çoğu oyunda olmadığını tecrübe etmiştim, eSpor organizasyonlarımız ayrı olarak devam ederken böyle bir server kurulumuda yapalım dedik. Sizin görüşleriniz nedir ?
ben oyuna başladığımda 80 cap yeni gelmişti, henüz 17 yaşlarımdaydım. abilerimiz vardı ablalarımız dahi vardı oyunda oyun o zaman çok saygındı.. Asker abilerimiz oynuyordu, öğretmen abilerimiz oynuyordu gerçekten müthişti.. karakterimi kasamıyordum 30 olunca tıkanıyorduk çünkü ne bot alacak paramız ne de sürekli oynayacak zamanımız vardı.. neyse bu saygın kişilerin pvplerini izlerken dahi ben çok haz alıyordum. sonra eu hakkında bilgi edindim ve ksroya başladım. eu müthiş gelmişti bana.. kendime dedim ki eu global sroya gelene kadar sro oynamak yok! ardından eu geldi yine kasmaya çalıştım ve bu sefer tutundum biraz oyunda oyuna 90 cap gelmeye yakın. eu olayı müthişti ama oyundaki o eşitlik olayını ve job olayını bozmuştu (job olayı eu ırkı ile değilde gelen sistemle oldu gerçi). elit insanların bir kısmı duruyordu, bir kısmı.. şimdi oyun sorun değil kimse aslında grafiği önemsemiyor yeri gelince, içeriği bile önemsemiyor! ama önemli olan şey şuydu; düzgün insanları bir oyunda tutmak ve bunu en yoğun şekilde yapmak. gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum artık.. sro bugün öyle bir hale geldi ki düzgün bir adam kendine o oyunu oynamayı yakıştıramıyor. bana sorarsan avatar olayı tamamen saçmalıktı, premium keza öyle, hele ki sonradan çıkan o coin sistemi felaket! devil spriti unutmamak gerek.. neyse zor level alınan bir oyun olması lazım. oyun içinde para rekabeti değilde level rekabeti olması lazım! maalesef sro pvp konusunda parayı o kadar içine soktu ki sistemin; parayı veren düdüğü çalar oldu. işiniz zor, dilerdim sizin gibi yürekli adamlar oyun yazma yeteneğine sahip olsalardı ve sro değil srodan kat kat daha güzel bir oyun yazsalardı.. tek önerebileceğim şey sürekli yenilik yapan insanların ellerindeki bu oyunu monotonlaştırmamanız lazım...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: GameOis ebR
quote:
ben oyuna başladığımda 80 cap yeni gelmişti, henüz 17 yaşlarımdaydım. abilerimiz vardı ablalarımız dahi vardı oyunda oyun o zaman çok saygındı.. Asker abilerimiz oynuyordu, öğretmen abilerimiz oynuyordu gerçekten müthişti.. karakterimi kasamıyordum 30 olunca tıkanıyorduk çünkü ne bot alacak paramız ne de sürekli oynayacak zamanımız vardı.. neyse bu saygın kişilerin pvplerini izlerken dahi ben çok haz alıyordum. sonra eu hakkında bilgi edindim ve ksroya başladım. eu müthiş gelmişti bana.. kendime dedim ki eu global sroya gelene kadar sro oynamak yok! ardından eu geldi yine kasmaya çalıştım ve bu sefer tutundum biraz oyunda oyuna 90 cap gelmeye yakın. eu olayı müthişti ama oyundaki o eşitlik olayını ve job olayını bozmuştu (job olayı eu ırkı ile değilde gelen sistemle oldu gerçi). elit insanların bir kısmı duruyordu, bir kısmı.. şimdi oyun sorun değil kimse aslında grafiği önemsemiyor yeri gelince, içeriği bile önemsemiyor! ama önemli olan şey şuydu; düzgün insanları bir oyunda tutmak ve bunu en yoğun şekilde yapmak. gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum artık.. sro bugün öyle bir hale geldi ki düzgün bir adam kendine o oyunu oynamayı yakıştıramıyor. bana sorarsan avatar olayı tamamen saçmalıktı, premium keza öyle, hele ki sonradan çıkan o coin sistemi felaket! devil spriti unutmamak gerek.. neyse zor level alınan bir oyun olması lazım. oyun içinde para rekabeti değilde level rekabeti olması lazım! maalesef sro pvp konusunda parayı o kadar içine soktu ki sistemin; parayı veren düdüğü çalar oldu. işiniz zor, dilerdim sizin gibi yürekli adamlar oyun yazma yeteneğine sahip olsalardı ve sro değil srodan kat kat daha güzel bir oyun yazsalardı.. tek önerebileceğim şey sürekli yenilik yapan insanların ellerindeki bu oyunu monotonlaştırmamanız lazım...
Güzel tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim, oyun yapısını ayrıntılı incelememiz gerekiyor sonrasında oyuna katkı sağlayacak rakabet arttırıp monotonluğu giderek çalışmaları en yükseğe çıkarabiliriz böylece. Planlı bir şekilde yakın zamanda başlıcaz çalışmalara hayırlısı diyeyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme