Şimdi Ara

Fikir, Tavsiye ve Öneri Yarışması [Ödüllü]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İsmini belirtmek istemediğim bir hipermarkette kasiyer olarak çalışıyorum. (Çok merak eden olursa özelden belirtirim)

Çalıştığım yerde şu anda çalışanlar arasında bir yarışma düzenleniyor ve fikirleri beğenilen ilk üç kişiye ödül olarak " sadece çalıştığım mağazada kullanılabilinen" 50-100 liralık hediye çekleri veriliyor.

Yarışma; tamamen çalışanların fikir ve tavsiyelerine dayanıyor.

"Peki ne hakkında fikir ve tavsiye?" diye sorarsanız;

"Önümüzdeki ramazan ayı boyunca ciromuzu ve verimliliği nasıl arttırabiliriz?"

Kompozisyon gayet açık. Kısacası ramazan ayında daha fazla müşteriyi nasıl kazanabiliriz temalı.

Benim birkaç fikrim var lakin daha parlak fikirlerin çıkacağına inanıyorum.

Eğer bu etkinlikte ilk üç kişi arasında yer alırsam; çalıştığım yer tarafından beğenilen fikrin sahibi arkadaşa her ne kadar cüzi bir hediye olsa da;

- Battlefield 3 CD key (Rusça)
    - 30 Günlük RapidPro
    - 30 liraya kadar domain
    - 20 lira hesaba havale

Yukarıdaki ödüllerin içinden sadece bir tanesini fikir sahibi arkadaşa hediye edeceğim. Seçim, tamamen fikir sahibi arkadaşa ait.

He şimdi diyeceksiniz ki; sana neden güvenelim?

Doğrudur. Kazansam da kazanmamışım gibi yapma seçeneğim var ya da herhangi başka birşey. Ama karşılaştığınız ya da tanıştığınız her insan aynı değildir. Ki zaten en kötü ihtimal başınıza bile gelse, kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Taş atıp da yorulmayacaksınız.

Şimdiden, konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 22 Haziran 2012; 0:00:50 >

• Düşmesin konu aşağılara. UP

Mâlum Ramazan ayı bence süpermarketi (yeterince büyükse ? ) tam bir ev ortamına çevirin . Böyle bazı yerlerde top olsun (iftarda atılan top) bazı yerlerde ne biliyim şerbet yapılan o büyük tencerelerden . Böyle kıraathane tarzında köşeler olsun mesela . Yani Ramazan temasını markete uygulamaya çalışın .
  • Ramazan bayramı olduğu için halkı cezbetmeniz lazım bence. Mesela eğer ses sistemi imkanı varsa geleneksel parçalar çalınır ve dikkat çeker. Asıl büyük kampanya ise örneğin maksimum 5 kişilik bir aile için çekilişle günde 5 kişiye iftar verebilirsiniz. Anlaşmalı bir yeriniz olur 1 ay boyunca rezerve ettirirsiniz. Çok büyük bir çekiliş olur ve bu 15 tl üzeri alışverişlerde olabilir mesela. Müzik sistemi zaten müsait ortam varsa dıştan direk dikkati çekecektir, büyük afişlerde asılırsa marketin önüne bayağı alış veriş talebi olur diye düşünüyorum. Tabi bunu konuşmak gerekir yemek masrafı ne kadar tutar kampanya kendini amorti eder mi tarzı değerlendirmesi gerekli bence. Bu tarz bir etkinlik oluşturulabilirse büyük bir kesimi çekebilirsiniz marketinize. Hem konuyu açarken hediye diye belirtmenize bile gerek yoktu çok fikirler çıkardı. Maksat sohbet ortamı oluşsun. Benim fikirlerim bunlar belkide saçmadır bilemiyorum. İyi forumlar

*Douglas Noel

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

BF3 beni cezbetti ben şöyle kaba taslak fikirlerimi yazıyorum :

Mâlum Ramazan ayı bence süpermarketi (yeterince büyükse ? ) tam bir ev ortamına çevirin . Böyle bazı yerlerde top olsun (iftarda atılan top) bazı yerlerde ne biliyim şerbet yapılan o büyük tencerelerden . Böyle kıraathane tarzında köşeler olsun mesela . Yani Ramazan temasını markete uygulamaya çalışın .

Mağaza yeterince büyük fakat; fransızların yönetiminde. Böyle bir temanın uygulanmasını uygun göreceklerini pek sanmıyorum. Ama yine de fikir güzel tabi ki.

Orijinalden alıntı: blackhawk---

Ramazan bayramı olduğu için halkı cezbetmeniz lazım bence. Mesela eğer ses sistemi imkanı varsa geleneksel parçalar çalınır ve dikkat çeker. Asıl büyük kampanya ise örneğin maksimum 5 kişilik bir aile için çekilişle günde 5 kişiye iftar verebilirsiniz. Anlaşmalı bir yeriniz olur 1 ay boyunca rezerve ettirirsiniz. Çok büyük bir çekiliş olur ve bu 15 tl üzeri alışverişlerde olabilir mesela. Müzik sistemi zaten müsait ortam varsa dıştan direk dikkati çekecektir, büyük afişlerde asılırsa marketin önüne bayağı alış veriş talebi olur diye düşünüyorum. Tabi bunu konuşmak gerekir yemek masrafı ne kadar tutar kampanya kendini amorti eder mi tarzı değerlendirmesi gerekli bence. Bu tarz bir etkinlik oluşturulabilirse büyük bir kesimi çekebilirsiniz marketinize. Hem konuyu açarken hediye diye belirtmenize bile gerek yoktu çok fikirler çıkardı. Maksat sohbet ortamı oluşsun. Benim fikirlerim bunlar belkide saçmadır bilemiyorum. İyi forumlar

Ses sistemi mevcut fakat şöyle diyebilirim ki 9 aydır çalışıyorum ve müzikler ne olursa olsun değişmedi. Halk efsanelerine göre çalınan parçalar insanları alışverişe itiyormuş Çekiliş olayı güzel fakat iftar olayını pek uygulamaya koyacaklarını sanmıyorum Fikirleriniz gayet güzel teşekkür ederim paylaştığınız için.

• Böyle şeyler insanları alışverişe çekiyor mu? Yani bence şöyle bişey var, benim alışveriş yaptığım belli bi market var, onun dışında biyere gitmiyorum. İnsanların alışkanlıkları vardır, genelde de evlerine en yakın olan büyük markete giderler alışveriş için. Yani bu şeylerin pek bi etkisi yok sanırım.
    Ama madem böyle yarışma tarzı bişey var, hani hoş bi ortam olması için marketin içine büyük kartonlara resim olarak cami resmi konur, minareleri arasına yazı yazılır. Ramazana özel kampanyalar yapılır, et fiyatlarında biraz indirim olursa daha iyi olur mesela. İndirimlerin duyurusunu yapan kişiler oluyo ya, onlara kostüm giydirip eline davul verirsiniz, davula vura vura duyuruyu yapar. Ücretsiz tadımlık yiyecek ikramı yaparsanız müşterilerin gönlünü cezbedersiniz kanımca :) Mesela ramazan akşamları iftar saatinden sonra markette tavla turnuvası yapabilirsiniz, yada farklı bi turnuva, kazanana hediye çeki veya başka bişey verilir falan. Bunlar müşterinin sempatiğini artttırır diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

(⌐■_■)

Intel i5 8400 | MSI Z370-A PRO | Asus Geforce GTX1080 ROG Strix Gaming | VENGEANCE 2x8 GB DDR4-3000Mhz | ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD | Seagate 1TB HDD | OCZ 240GB TL100 SSD | Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB LED | PHANTEKS P400 Black | FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.