|
Figure AI’ın insansı robotları artık C-3PO gibi yürümüyor

-
-
ev işleri ve yemek yapıcak duruma gelselerde bizde eve geldiğimizde dinlensek.
-
şu robotları insana benzetme sevdası nedir anlamadım.Robotları insanlara ısındırmak için mi ? elinde imkanlar var daha ergonomik daha işlevsel yapabilirsin örneğin neden 5 parmaklı yapıyorsun belki 6 parmakla daha işlevsel daha kullanışlı olacak gibi gibi...
-
Aslında robotları insana benzetme isteğinin arkasında farklı motivasyonlar yatıyor. Şu anda gelişen yapay zekalar, insan gibi yazabiliyor ve konuşabiliyor. Ayrıca, botlar sahte profiller oluşturup, insan gibi yorumlar yaparak kullanılabiliyor. Gelecekte ise, insan gibi hareket eden robotlar birer 'yürüyen bot' haline gelebilir. Bu robotlar, savaşlar veya sokak olayları gibi durumlarda sahte insanlar olarak görev alacak gibi görünüyor. Ya da en azından, bu yönde bir çaba olduğu hissiyatına kapılıyorum.
-
hala iyi değil en iyi yürüyen robot yine boston dynamics
-
Doğa her canlıyı en işlevsel şekilde oluşturur .. Bütün hayvanlar buna göre evrimleşmiştir .. uçaklar kuşlardan ilham alınarak yapılmıştır.. pek çok alet edavat bu canlılardan esinlenerek yapılmıştır..
İnsanda dünyada iki ayağı üstünde durabilen tek canlıdır.. haliyle en kusursuz canlıdır bu konuda.. haliyle iki ayaklı bir şey yapıcaksan tabiki insana benzemesi doğal..
Bir başka neden psikolojik bu robotlar evde hizmet,çocuk bakımı, yaşlı bakımı gibi alanlarda kullanılacak insan evinde karşısında kaba saba metal den bir şey görmektense insanımsı insana benzeyen bir şey görmeyi tercih eder... Bu psikolojikman moralini de düzeltir.. çünkü bu robotlar insan affectide yapabiliyorlar üzgünlük ifadesi , mutlu olma ifadesi, falan
Üretim tesislerindede fabrikalarda insanlara göre onların üretim şekline göre tasarlanıyor ..
haliyle robotların üretim tesislerinde fabrikalarda insanların yerlerini alması gerekirse insanımsı olması onlarla aynı şartlarda aynı işleri yapması gerekir ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 28 Mart 2025; 11:41:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kuşlarda iki ayaklarının üzerinde durabiliyorlar bu yanlış bir açı bence D
benim demek istediğim tasarımları insan merkezli yapmak bazı yönlerden kendini kısıtlamak oluyor.
-
Katılmıyorum çünkü;
sizin örnek verdiğiniz biyolojik evrimleşme, organik malzemeler için geçerli,
mekanik ve robotik ile olan benzerliği çok az bence.
Örneğin kaslarımız sadece çekme yapıyor, robotlarda ise çeşitlilik çok.
-
En başta kuş örneği yanlış onu belirtiyim kuş sadece durur ileri geri gider motor fonksiyon hareketleri yapamaz yani yan yan yürüyemez yada tek ayağı ile ileriye misal diyorum zıplayamaz yada geriye takla atıp iki ayağı üstünde duramaz..
Misal Boston dynamics geliştirme videolarına bakın robotlara özellikle motor fonksiyon hareketler öğretiliyordu yan yan yürüme, ters takla atma falan ..
Diğer olaya gelince katılıp katılmamak önemli değil yapılan ortada .. yapılan robotlara bakın ben takip ediyorum hepsi insanımsı sadece dış görünüşleri metal kaplama var ilerde onuda kapatırlar suni deri insan yüzü falan ile baktın mı birebir insan görürsün ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X