Şimdi Ara

FIFA 21 PS4 Online Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar,


    Yaklaşık 6 senedir playstation üzerinden fifa oynuyorum ve artık bu sene sinir krizi geçirmemek açısından online oyun kalitesini arttırmaya yönelik çalışma yaptım fakat sonuç aynı.


    Kablonet kullanıyorum, 100 - 5 mbit ve gayet memnunum. 700'e yakın maç oynadım daha 1 tane DC yediğimi hatırlamıyorum. PS'e CAT 6 Lan kablosu ile bağlıyım, modemede aylık 6 tl kiralama bedeli ödüyorum.


    1 - DNS Google, her DNS'i denedim en stabili bunun olduğunu düşünüyorum artık.

    2 - Portlar açık (hiçbir şey farkettirmedi)

    3 - Modem arayüzünden güvenlik duvarlarını kapattım, statik IP alıp playstationumun sahip olduğu IP adresine özel izin verdim.

    3 - Rivals & fut oynarken Wifi sinyalini kapatıyorum, bütün yoğunluk kablo ile PC ve PS'te

    4 - Kolu kablo ile bağlıyorum, 1ms gecikmeli 144hz monitör ile oynuyorum

    5 - Genelde geceleri girmeye çalışıyorum serverlar rahat olsun diye

    6 - EA serverlarını pinglediğimde 70-80 ms arası ping alıyorum

    7- oyunlarda ortalama 55 - 70 ms alıyorum, olabildiğince düşük MS li oyunlara ve HOME müsabakalarına girmeye çalışıyorum ve SONUÇ;


    Yavaş gameplay

    95 Agility adamımın kendi etrafında dönme süresi 5 saniye,

    Kendimi bildim bileli online oyun oynarım ve orda yazan 55 MS dünyanın en büyük yalanı, min 120 130 ms ile oynuyorum ve hissiyatı da öyle.

    Kablonet'e kaç defa arıza kaydı bıraktım, sinyal değerlerinin normal olduğunu söylediler.




    Diğer firmaları aradığımda (Superonline ve Vodafone) evime max 50mbit hız verebilceklerini söylediler. Açıkcası yüksek hızla çok işim yok bana stabil ve yurt dışı server ping değerleri iyi olan bir internet sağlayıcısı lazım. Daha akıcı bir oyun için bütün önerilerinizi bekliyorum.


    Teşekkürler.




  • Hocam inan senle aynı duyguları paylaşıyorum. Bende 5 senedir PS4 de FIFA oynuyorum ve son senedirde ultimate e sardım. 100 Mbt internetim var ping 50 den aşağı düşmüyor. Aramadigim denemediğim yol kalmadı. Resmen oyunun yavaş olduğunu anlıyorum. Dediğin agility 99 adamim 5 saniyede dönüyor. Oyun yavaş olunca adamlar defans arkasına sarkamiyor.

    Port açma, dmz, DNS vs denemediğim yol kalmadı benimde. Lanet ettim sinirden kolu kıracak duruma geliyorum. Ama bende bir çözüm bulamadım.


    YouTube da bazı elemanlar takip ediyorum elemanlar bir şekilde oynuyorlar. Ping değerlerini göremiyorum ama.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı sorunu ben ve çoğu kişi yaşıyor. Bunun kanıtını şöyle açıklıyım sana hafta sonu ankaraya gitmiştim cihazıda yanıma aldım. Evimde kullandığım fiber ttnet orada da vardı. Div 7 den div 5 e çıktım 1 gecede ve oyun inanılmaz şekilde hızlıydı. Attığım paslar tam istediğim şekilde oyuncu karşılıyordu yani normalde rakip keserdi ama öyle olmadı. Gel gelelim memlekete geldiğimdeki duruma herşey bıraktığım gibi maalesef. Dediğin gibi oyuncular oynamak için kendini zorlamıyorlar bile.

    Dün gece de söyle birşey denedim. Tttnet i arayıp statik ip satın aldım. Bunu da Tuna Yurdakul ( twitch yayıncısı) dan yardım isteyerek öğrendim. Ttnet 24 saat içinde aktif olur dedi yani umarım bugün akşama aktif olur. Eğer olumlu bir sonuç alırsam bilgilendirme yaparım. Sizde son durum nedir peki hala aynı şekilde yavaşlama var mı?

  • static ip ne gibi fayda sağlar merak ettim. farkı var ise bilgilendirir misiniz? @Serdaressizer

  • Merhaba, hala Kablonette misiniz? Sorun hala devam ediyor mu?

  • Serdaressizer kullanıcısına yanıt

    Hocam statik ip çözüm oldumu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @DarKKnight9712 Statik ip filen hikaye bunlar


    Boşuna paranızı sokağa atmayın. Sömürülmeyin Adı üstünde statik ip sürekli aynı olan ip adresidir.


    Türk Telekom genel de Statik ip adreslerini 78 ile başlayan ip bloklarından oluşturur..


    Statik İp para tuzağıdır neden statik ip satın alırsın ? cgnat denilen sanal ip adresleri var ip4 adresler günümüzde yetmediği için isp ler telekom ve diger firmalar sanal ip adresleri veriyor abonelerinin bir kısmına buda sen güvenlik kamerasıdır veya manuel ayar yaparak port açman gereken uygulamar da cgnat havuzundan ip adresi alıyorsan sorunlar yaşıyorsun...


    1-2 tık pingin yükselir vs...


    İşte burada STATİK İP satın alırsan tüm bu sorunlarını aşıyorsun fakat gelelim dej avantajına Sen oyunda veya forum da internet aleminde kurar ihlali yaptın küfür vs dir. Sana ip ban attılar gg güle güle hiç birşekilde kurtuluşun yok...


    Veya gmail-youtube üyelik açman lazım yedek olarak veya başka birşeyde kullanmak için alamazsın çünki sadece 1 ip adresinden 1 tane üyelik açarsın.. açmaya kalktıgın da ise telefon doğrulama ister bunlar hep sıkıntı !


    Ayrıca STATİK İP size hiç birşekilde online oyunlarda düşük ping sağlamaz oyun deneyiminiz mevcut durumunuzdan daha iyiye gitmez.


    Fakat isp ler ip bloklarını farklı lokasyonlar routing edebilir yani sen modem e restart atarsın veya kablosunu çıkar tak yaparsın ip adresin değişir.


    Örnek türk telekom 78 - 88 - 85 - 95 li ip bloklarını kullanıyor whatsap my ip adress gibi sitelerden veya modem arayüzünden ip adresine bakarsın hangi bloktasın


    sonra girer oyun içinden pinglerini analiz edersin sana en düşük pingi veren ip blok u tespit edip bi nebze daha akıcı deneyim elde edebilirsin...

  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim, dns degistirmeyi denedim cok fark etti artik disconnect yemiyorum oyundan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.