Kablonet Yurt Dışı Ping Problemi
Bir yayıncı olarak oynadığım oyunların çoğunda yurt dışı serverlarına bağlanıyorum ve ping problemi yaşıyorum. Bu problemi çözmek adına defalarca Kabloneti, Netmasterı aradım, forumlarda çözüm bulmaya çalıştım ve gereğinden fazla bunu çözebilmek adına mesai harcadım sonuç olumsuz. Yaptıklarımı özetlemek gerekirse;
1 - 50mbit olan internetimi 100Mbit hızına çıkardım (ekstra ücret)
2 - Playstation 4 üzerinden bağlandığım LAN kablosunu yeniledim, DMZ açtım ve post forwardladım
3 - Kablonetin önerdiği ve Google DNS leri kullandım
4 - Playstation üzerinden her LAN kablosu ile bağlandığımda internet erişimine sahip olan bütün ağları engelledim
5 - Modem ayarlarından bir sürü ayar denedim, Unpnp kapattım güvenlik duvarlarını kapattım vs.
6 - IP bloğumu defalarca kez değiştirdim, statik IP de kulandım bi ara. (Ekstra ücret ödedim)
7 - Son olarak Kablonet tarafından modemimde sıkıntı olduğu, aylık 6 TL ücret karşılığında yeni modeme geçilirse sorunun düzeliceği ibare edildiği halde değerlerde neredeyse hiçbir değişme olmamıştır.
Sonuç olarak bu ping değerlerinde %5 e yakın bir gelişme oldu o kadar ama halen çok fazla ping alıyorum ve bu hem yayıncılık kariyerimi hem de oynadığım oyunun kalitesini etkiliyor. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını arz ediyorum. Ortalama bir Almanya da buluna servera ping attığımnda 80 MS civarı alıyorum ve bu çok fazla. 80 pingin üstüne Playstation network server gecikmesi ve oyuna bağladığım serverların yoğunluğu eklenince 150 200 ms'ten aşağıda oyun oynayamıyorum. Örnek olarak EK kısmında 275 ping ile oynadığım FIFA 21 oyununun fotoğrafını bırakıyorum.
Bir üst katımda oturmakta olan ve başka bir internet sağlayıcısını kullanan arkadaşım da ise bu değerler 25-30 ms arası değişmekte nerdeyse yarı yarıya daha iyi bir ping almakta. Bu konuda uzun zamandır uğraştığım için artık gerçekten yoruldum ve çözümlenmesini talep ediyorum.
Saygılarımla,
İyi günler.
FIFA 21 PRO CLUB TAKIMIMA OYUNCU ARIYORUM (PS4)
Herkese selamlar,
5 yıldır Pro club'da kendi takımı kuruyorum ve olabildiğince ekip aktif olarak oynamaya çalışıyoruz.
'TEAM CORTADO' takımımız şu anda DIV 2 de ve DIV 1 e çıkmaya çalışıyoruz. Genelde her gece 22:00 gibi giriyoruz ve 2-3 saat oynuyoruz.
Takımımıza tercihen 18-30 yaş aralığında, aktif olarak FIFA oynayan ve Pro club dinamiklerine hakim olan;
1 - LB / RB
2 - CB
3 - GK
arıyoruz.
Genel olarak FIFA hakkında sohbet ettiğimiz Whatsapp grubumuz da mevcuttur, ilerleyen zamanlarda kendimizi daha da geliştirip turnuvalara katılmayı hedefliyoruz.
Teklifleriniz için PM
İyi günler.
FIFA 21 PS4 Online Ping Sorunu
Öncelikle herkese selamlar,
Yaklaşık 6 senedir playstation üzerinden fifa oynuyorum ve artık bu sene sinir krizi geçirmemek açısından online oyun kalitesini arttırmaya yönelik çalışma yaptım fakat sonuç aynı.
Kablonet kullanıyorum, 100 - 5 mbit ve gayet memnunum. 700'e yakın maç oynadım daha 1 tane DC yediğimi hatırlamıyorum. PS'e CAT 6 Lan kablosu ile bağlıyım, modemede aylık 6 tl kiralama bedeli ödüyorum.
1 - DNS Google, her DNS'i denedim en stabili bunun olduğunu düşünüyorum artık.
2 - Portlar açık (hiçbir şey farkettirmedi)
3 - Modem arayüzünden güvenlik duvarlarını kapattım, statik IP alıp playstationumun sahip olduğu IP adresine özel izin verdim.
3 - Rivals & fut oynarken Wifi sinyalini kapatıyorum, bütün yoğunluk kablo ile PC ve PS'te
4 - Kolu kablo ile bağlıyorum, 1ms gecikmeli 144hz monitör ile oynuyorum
5 - Genelde geceleri girmeye çalışıyorum serverlar rahat olsun diye
6 - EA serverlarını pinglediğimde 70-80 ms arası ping alıyorum
7- oyunlarda ortalama 55 - 70 ms alıyorum, olabildiğince düşük MS li oyunlara ve HOME müsabakalarına girmeye çalışıyorum ve SONUÇ;
Yavaş gameplay
95 Agility adamımın kendi etrafında dönme süresi 5 saniye,
Kendimi bildim bileli online oyun oynarım ve orda yazan 55 MS dünyanın en büyük yalanı, min 120 130 ms ile oynuyorum ve hissiyatı da öyle.
Kablonet'e kaç defa arıza kaydı bıraktım, sinyal değerlerinin normal olduğunu söylediler.
Diğer firmaları aradığımda (Superonline ve Vodafone) evime max 50mbit hız verebilceklerini söylediler. Açıkcası yüksek hızla çok işim yok bana stabil ve yurt dışı server ping değerleri iyi olan bir internet sağlayıcısı lazım. Daha akıcı bir oyun için bütün önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
|
Hangi ASUS modelini almalıyım? (FL Studio/Müzik Yapım)
|
Samsung S4 Kamera / Video görüntü kalitesi Sorunsalı
|
Fifa 13 online pass nasil ve nerden alinir ?
|
FIFA 13 Online Pass ?
|
PSN Kredi kartı para aktarma SORUN !
|
|
Less is more. |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.000
İkinci El Bölümü Mesajları: 137
Konularının görüntülenme sayısı: 21.358 (Bu ay: 210)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO