ya bu fifa2005 de bitürlü yenemediğim arkadaşlar var.bana iyi bilen biri yardım etsin.taktik gerekiyor.
adamlar hep kanattan gol atıyo kanatı koruyamıyorum ve kanattan golde atamıyorum.bide kornerden hep gol yiyiorum.korneri garanti bişekilde gol yemeden kurtarmayı nasıl başarırım.ve ince taktikleri varsa lütfen gerekli
Kornerlerde ya kaleciyi çıkartırsın yada adamın arkasına geç onu arkadan itirmeye uğraş
kornerlerde hayali bir çember çıkıyor rakibi o çemberin dışında tutacaksın...yani iteklemen gerekiyor...sistem olarak kanatlardan oynamak istersen 3-5-2 ideal bir sistem...takım olarak da arjantin...tevez-crespo ikilisi kafa toplarını affetmez...
ama benim sıkıştığım anlarda kullandığım sistem 4-1-2-1-2 kontra atakta işi bitiriyor...ve rakibin senin defansının göbeğinden hücum yapması imkansız gibi...bu sistemle 8 time da word class'ta arsenal a 8 tane atmıştım...sağlam bir sistem
adamlara önünden faul yaparsan hakem düdük çalmıyor! önden sert oyna ve direkt ileri pas at. kenarlarla uğraşma. en kolay goller kaleye direk hizasından yaklaşıp sert vuruşla oluyor. çaprazdan da kolay gol yiyor. kornerden gol atmak için seni savunan adamı itelemen lazım. tabii gücün yeterse! rakip korner atarken hangi adam gol atmaya çalışıyorsa ona göre önlem alıcan. kaleye yakın olansa mesela adamı iteleyeceksin. arkadan gelenin önünü kesiceksin.
anladımda kanatlardan gelen kafaları nasıl engellicem kanatı kapamalıyım
4-4-2 sistemiyle kanatları daha iyi kontrol edersin.
walla ben caf e işletiorm,, genelde millet hırs yapıor, ve benden iisi çıkmadı, 10 15 atıorm normalde rekor 18-0 4 3 3 en baba sistem, bende kanatları engellemiordum, ama sonra hç yemiorm, kornerde defasını çıkar dışarı sonra rakip forvet afallıor daima dışarı atar
arkadasım kornerde adamın yanına gel yiteklemeye caılıs
kanatlarıda U seklinde 4-4-3 yap okey
bence 5-2-3 oyna defansı korursun ve kornerlerde adamın atcağı yere yuvarlak oluşuyor oraya giden adamı tut
önce maça 4-4-1-1 ile başla defansif oyna, rakibin iyice sıkılsın, sonra 30.uncu dakikadan sonra 4-1-2-1-2 ye dön ve mentality-attacking ve wings yap, kantalrdan veya 10 numaranın üğzerine oyna, ilerdeki iki forvetini sürekli kaçır bunun için q tuşunun zamanlmasını iyi kullan. top rakipdeyken e ve d tuşlarına bas, adam değiştirmak için s ye bas, rakip karşıdan gelirken acıma a ya bas ayağına dal , faul vermez, bi de maçın ilk bölümlerinde topu ayağında tut, rakibinin canını iyica sık, sana faul yapmak zorunda kalsın, kırmızı kartla 10 k,işi bıraktır,işin kolaylaşsın
quote:
Orjinalden alıntı: resul_5048
4-4-3 oynarlarsa kuraldışı hareketten hükmen mağlup sayılırsın çünkü futbol 11 kişiyle oynanıyor
Şaka bir yana ben 2 senedir 4-3-3 taktiğiyle oynuyorum ve gerçekten iyi oluyor ayrıca offside taktiğini açıyorum birde defansı press taktiğiyle oynatıyorum
Kornerde eğer rakip ceza sahası içinde sabit durup gelen topa yandan kafa vuruşu yapıyorsa ya adamı çemberin dışına iteceksin yada kale direğine kadar git tam korner atıldığında topa vuracak adama doğru koş ve a ya bas. bu 2. dediğim taktikle hiç gol yemiyorum kornerden eğer adam direk karşıdan kaleye doğru geliyorsa ozamanda mecbur adama engelleme yapacaksın
Ayrıca istediğin taktiği kullan yinede adamlar sana kenardan orta yapacaktır bildiğim bütün fifa serilerinde bu dandiklik var adamlar hep aynı şekil oynuyorlar.
bu kadar basit bise y yapamionnnnnnnnnnnnnnn takım değiştir golleri tıka kaleye
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme