Şimdi Ara

FIFA 11 vs. PES 2011 KİM KAZANDI (İNCELEME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde futbol büyük bir tutku. Bu, gerçek hayatta olduğu gibi sanal dünyada da böyle. Yıllardır EA Sports'un FIFA ve Konami'nin PES serilerini karşılaştırıp durduk. Sonuçta ikisi de futbol oyunu ve bize en iyi deneyimi sunan oyunu sahiplenip, bir sonraki yıl yenisi çıkana kadar saatlerimizi başında geçiriyoruz.

Son yıllarda EA Sports'un birçok atak yaptığı ve PES ile arasında bulunan açığı kapattığı bir gerçek, hatta zirveyi tekrar geri aldığını bile söyleyebiliriz. Baktığımızda bu yıl, hem oyun satışları, hem de inceleme puanları bazında FIFA 11, rakibi PES 2011'i geride bırakmayı başarmış gibi görünüyor. Yine de PES 2011'in son satış rakamlarının henüz duyurulmadığını belirtelim.

Gamerankings'teki puan ortalamaları:

FIFA 11 - PS3: 87,38
    FIFA 11 - X360: 86,37

PES 2011 - X360: 78,53
    PES 2011 - PS3: 76,59

Metacritic'teki puan ortalamaları:

FIFA 11 - PS3: 88
    FIFA 11 - X360: 88

PES 2011 - PS3: 76
    PES 2011 - X360: 79

Baktığımızda her iki oyun da yeni nesil konsollar olan PS3 ve X360'da fazlasıyla incelenmiş ve ortaya FIFA 11'in liderliği çıkmış. Wii ve PC versiyonlarında ise, çok nadir incelemelere yer verilmiş. İkinci etap, satış rakamlarına geldiğimizde ise, yine FIFA 11'in liderliğini görüyoruz. Hemen hemen aynı dönemde satışa sunulan iki oyun, en çok satanlar listelerinde kolaylıkla yer buldu, ama FIFA 11, zirveye yakın oynamayı severken, PES 2011 ise genellikle son sıralarda yer almayı becerebildi.

Rakamlara göz atmak istediğimizde, henüz PES 2011 için Konami'den gelmiş resmi bir satış rakamı açıklamasının olmadığını görüyoruz. Dünya çapında satışlar hakkında istatistikler tutan (ve genelde az da olsa yanılma payı olan) VG Chartz sitesinin verilerine göre, PES 2011'in 1 milyondan fazla satıldığı biliniyor. FIFA 11 ise, bayağı yükseklerde yer alıyor. Yeni bir açıklama yapan EA, FIFA 11'in 8 milyon rakamını geçtiğini bildirdi.

Az evvel de belirttiğimiz gibi FIFA 11'in satış listelerindeki konumuna baktığımızda, sürekli PES 2011'in çok önünde olduğunu görüyoruz. Konami'den yeni açıklama gelir gelmez de sizlere haber olarak sunacağız.

Şu anki sonuçlara baktığımızda, oyuncuların büyük bir kısmının bu yıl FIFA 11'i tercih ettiğine şahitlik ediyoruz.

kaynak: merlininkazani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A R D A -- 3 Kasım 2010; 21:40:56 >

• bu sene fifa kesinlikle önde bence de ;)
  • Pes 6 dan Pes 2010'a kadar Pes oynadım ve hakikaten her alanda Konami'yi savunurdum . Ama bu sene savunulması imkansız saçma sapan kurgusuz pasları berbat şutları rezalet bir oyun yapmışlar . Bir de buna Gerçekçilik ismini takmışlar . Çok yazık . Fifa kusursuz olmamasına rağmen gayet güzel ve kusursuza yakın .
  • Az önce uzun bir aradan sonra pes oynadım da; top dinamiği, kalecileri, şutları gerçekle alakası yok..
  • ben fanboy falan değilim bana bir kâr getirmiyor oyun satışları fakat iki oyunuda edindim ve peste 2 maç yaptım yada yapmadım gibi birşey. direkt kutusuna koyup kaldırdım peste beklentim yoktu fakat fifa 10 a kadar pes oynardım ne yalan söylüyeyim. fifa 10 dan sonra world cupla devam ettik ve 11 i resmi cıkısından once forumdaki herkes gibi spotculardan edindim tek oynadıgım oyunda fifadır ps de suan
  • Tabiki de fifa
    Geçen gün pes 2011 i kurdum bir bakayım nasıl yapmışlar diye.Oyuna girdim 1 dk oynadım sonra hemen çıktım. Fifa 11 deki görüntüyü gördükten sonra Sanırım pes i uzun süre oynamam
  • pes 2011 denedım hiç alışamadım çok tuhaf geldi fifayı oynanabilirlik acısından gecmesi zor
  • çoğu kişi diyor ki işte alışmamışsınız fifaya alışmışsınız yok öyle bişey ya biri oyun biri simülasyon ayarında fark çok ama çok açık....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cris..

Pes 6 dan Pes 2010'a kadar Pes oynadım ve hakikaten her alanda Konami'yi savunurdum . Ama bu sene savunulması imkansız saçma sapan kurgusuz pasları berbat şutları rezalet bir oyun yapmışlar . Bir de buna Gerçekçilik ismini takmışlar . Çok yazık . Fifa kusursuz olmamasına rağmen gayet güzel ve kusursuza yakın .

Ben de en son Fifa 05 oynamıştım. Ondan sonra hep Pes fakat bu yıl Fifa gerçekten çok iyi
  • en son fifa 2000 oynamistim herhalde. o da 1-2 mac kadar. pc de psx emulatoruyle iss 2 oynuyodum surekli. pes 5, pes 6, pes 2009, pes 2010 derken xboxda fifa 10 ile tanistim. o zaman bile pes 2010dan daha iyi gelmisti oyun. sadece penaltilardaki adamin plase vurusu bile yetmisti yahu. ps3e pes 11 demoyu indirdim. abi boyle birsey yok ya. hakkaten seabass oyunun icine tukurmus. simulasyon yapacaz diye, oyunun cilkini cikarmislar. animasyonlar desen keza fifa 11 her sekilde onde. yanliz fifa 11in bir eksigi grafikler bence. futbolcularin yuzleri ve grafiklerin temizligi (smoothness) acisindan pes 11 daha onde kanimca.

not: bunu yazan adam saglam PES'ciydi kisa bir sure once. naaptin be PES. o guzelim japon spikerinin `ofsaydo nayn` diyebilme ihtimalini sevmistim ben senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: javiflores

not: bunu yazan adam saglam PES'ciydi kisa bir sure once. naaptin be PES. o guzelim japon spikerinin `ofsaydo nayn` diyebilme ihtimalini sevmistim ben senin.

grafikler konusunda haklısınız fakat oyunun akışı daha önemli herşey rayına otursun grafik elbet halledilir diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardadgr

grafikler konusunda haklısınız fakat oyunun akışı daha önemli herşey rayına otursun grafik elbet halledilir diye düşünüyorum..

psx emulatorde iss2 oynuyodum dedigim gibi. o zamanlar fifa da vardi hatta grafikleri 10 basardi. ama oynanis rezaletti. emulator grafiklerini hele birde psx in 320x240 cozunurlugunu bir dusunun :) onemli olan zaten oyunun sarmasi. samimi soyluyorum, karsima pes 11 ve sensible soccer koysalar su anda sensible soccer secerim. bunlari saglam bir pes'ciye soyleten konamiyi Allah nasil biliyorsa oyle yapsin. cirosu azalsin.

• her oyunun bir dönemi var demek ki :) ama bu saatten sonra zor toparlar konami bence isterse türkçe spiker yapsın orjinal yine almam oynamam böyle devam ettiği sürece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cris..

Pes 6 dan Pes 2010'a kadar Pes oynadım ve hakikaten her alanda Konami'yi savunurdum . Ama bu sene savunulması imkansız saçma sapan kurgusuz pasları berbat şutları rezalet bir oyun yapmışlar . Bir de buna Gerçekçilik ismini takmışlar . Çok yazık . Fifa kusursuz olmamasına rağmen gayet güzel ve kusursuza yakın .

Duygularıma tercüman oldun :)
  • Pes şu robot futbolcu olayını düzeltmesi gerek.Fifa 11 her yönden en iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starblind

Pes şu robot futbolcu olayını düzeltmesi gerek.Fifa 11 her yönden en iyi.

zaten beni fifaya çeken en büyük özellik oyuncuları dilediğim gibi yönetebilmem... peste top aşırı açılıyor hareketler sanki asimo robot gibi paslar cok saçma birde gerçekçilik demişler ben hiç öyle bir futbol maçı izlemedim hayatımda
  • ya arkadaşlar fifa güzelde gittiğim her ps3 kafede çoğunluk pes 11 oyunyordu bazıları fifa neden
  • quote:

Orijinalden alıntı: fetok12

ya arkadaşlar fifa güzelde gittiğim her ps3 kafede çoğunluk pes 11 oyunyordu bazıları fifa neden

malesef cafelerde bir pes cılgınlıgıdır gidiyor alışkanlıklar kolay terk edilmiyor. ama fifa oynayanların çoğu evinde kendi ps3 ü olan kişiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

Az önce uzun bir aradan sonra pes oynadım da; top dinamiği, kalecileri, şutları gerçekle alakası yok..

Zaten PES sanki artık bunlara önem vermiyor. Geçen sene lider FİFA olmasına rağmen, FİFA eksilerini çok iyi tespit edip yerinde transferler yapmış. Pes ise aynı kadro aynı hoca aynı yönetim... eee doğal olarak taraftar kaybediyorlar. Lider FİFA ise başarılarına başarı katıyor her platformda ... Taraftarlar FİFA'dan oldukça memnun ...
  • 2011 e kadar PES hayranıydım ama bu yıl PS3 fifa muthiş oturup onu oynuyorum bütün gün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.