Şimdi Ara

FIFA 11 PC OZEL HAREKETLER DETAYLI ANLATIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
51.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Oncelikle Z --> LT (skill modifier) atadim. X--> RB F3 --> iki ayakla topu kaldirirken Z ile birlikte kullandigimiz tus olsun (Z + F3)

1 2 3 ve 4 ise sirayla ; up down right ve left olsun (RS)

up arrow down arrow left arrow ve right arrow ise LS tuslari olsun.

tap --> basip cekme ; hold --> basili tutma
    Buna gore ;

NOT : Asagida, sol sag yukari asagi yazdiklarimda YON TUSLARI'ni kastettim.

1- Body feint (Beden calimi) sag --> Z + 3(RS) 'e bas cek

2- Aynisi sol --> Z + 4'e bas cek

3- Stepover sag(topun uzerinden gecme) --> Z + 1 3

4- Stepover sol --> Z + 1 4

5- Reverse(tersi yonde) stepover sag --> Z + 3 1

6- Aynisi sol ---> Z + 4 1

7- Ball roll sol (topu sola dogru, bir ayak topun ustunde olacak sekilde surukleme(yuvarlama) --> Z + 4 'e basili tut

8- Aynisi right --> Z + 3'e basili tut

9- Drag back(topu bir ayaginla geriye cekme) --> Z + asagi yon tusuna bas cek

10- Heel flick(topu herhangi bir ayakla topuk vurusuyla one itme) --> Z + 1 2 ' ye bas cek

11- Flick yukari(topu azicik(diz hizasina kadar) havaya kaldirma --> Z + 1 1 1 'e bas cek

12- Roulette sag(topla birlikte kendi etrafinda donus) --> Z + 2 4 1 3

13- Roulette sol --> Z + 2 3 1 4

14- "While running(kosarken)" Fake sol and go sag( sola feyk verip saga gitme) --> Z + 4 2 3

15- Aynisi f r g l(kisaltma) --> Z + 3 2 4

16- Simple rainbow(topu iki ayagin tokusturulmasiyla kafayi da gececek kadar havaya kaldirma) --> Z + 2 1 1 'e bas cek

17- Advanced rainbow(Ayni hareketin bir ust duzeyi) --> Z + 2'ye bas cek, 1'e basili tut , 1'e bas cek (timed)

18- " While standing(hareketsizken)" Feint sol and exit sag(sola feyk verip saga cikis) --> Z + 4 2 3

19- Aynisi ters yonde --> Z + 3 2 4

20- Elastico(Ronaldinho'nun, topu sola dogru gosterip kivrak bicimde saga cekme hareketi) --> Z + 3 2 4

21- Drag back fake and exit sol(while standing) --> Z + down arrow(asagi ) right arrow(sag) right arrow(sag) down arrow(asagi) left arrow (sol) (sadece bir kez yapabilmis biri olarak sunu soyleyebilirim : topu topugunuzda gezdiriyorsunuz. Bir ayak onde oburunun topuguyla...)

22- Tersi --> Z + down arrow(asagi) left arrow(sol) left arrow(sol) down arrow(asagi) right arrow (sag)

* 23- Klas bir hareket olan Chop sol[Cr.Ronaldo'nun topa 45 derece yon degistirdigi hareket] "While running not standing" --> Z + 31 31

24- tersi --> Z + 41 41

* 25- Yine klas bir hareket olan Scoop turn sol "While standing" (roulette gibi 360 derece olmasina ragmen sol ve/veya sag ayagin onuyle yapilan donus hareketi) --> Z + 31 31

26- Aynisi sag -> Z + 41 41

* 27- Klas bir hareket daha ... Hocus pocus(Sol ve sag ayagin kesisip ucgen seklini aldigi topuk hareketi RABONA orta yapilirken alinan sekil )
    --> Z + 2 4 4 2 3

28- Triple elastico(elastico ucleme) --> Z + 2 3 3 2 4

29- Ball roll and flick sol "while running" ---> Z + 4'e basili tut , 1 3 'e bas cek

30- Aynisi sag --> Z + 3'e basili tut , 1 4 'e bas cek

* 31- Bir klas hareket daha... Sombrero flick( Top onunuzdeyken ayaginizla kaldirip havalandirarak arkaya atma)
    "While standing" ---> Z + 1 1 2 'ye bas cek

* 32- Turn and spin sol (scoop turn'a benziyor ama daha basiti) --> Z + 1'e bas cek 3 'e bas cek

33- Aynisi sag --> Z + 1'e bas cek 4'e bas cek

------Top sektirme kombinasyonlari-----

34- Sadece sektirme --> Z + hold X(RB)

35- Sombrero flick backwards (geriye) --> once Z + hold X, ardindan down arrow

36- sola --> Z + hold X, ardindan left arrow(sol)

37- saga --> Z + hold X, ardindan right arrow(sag)

38- Around the world --> Z + hold X, 2 3 1 1 4 2 veya Z + hold X, 2 4 1 1 3 2

39- Hop the world --> Z + hold X, Hold all arrows + 2 3 1 1 4 2

40- In air elastico --> Z + hold X, tap 4 tap 3

41- Rabona fake( sut cekermis ya da orta yaparmis gibi yapip 360 donup topu geriye cekme) --> Z + D/A (sut veya orta) , S(pas) + down arrow
    "sprint sirasinda"

42- ball roll fake sol--> Z + hold 4, hold right arrow(sag)

43- ball roll fake sag --> Z + hold 3, hold left arrow(sol)

* 44- Klas bir hareket daha ISMINI BILMIYORUM --> yine Ronaldinho,Cr.Ronaldo gibi oyuncular yapabiliyor... Z + 2 2 1 1

5-10 tane hareket eksik! Onlari bilemiyorum artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usak_Efesi -- 26 Eylül 2010; 22:42:02 >

• benim gördüğüm yeni hareketlerin eski oyunlara göre değiştirildiği,misal rainbow hareketi değişmiş,önceden up.left,down olan kombinasyon up,down,down olmuş.
    GErçi rainbow hareketini yapamıyorum şimdi ama logitech rumblepad 2 kolda nedense zorluk çekiyorum.Logitech in chillstream kolu düşünüyorum şimdi zira fifanın onayladığı ve tavsiye ettiği bir kol.
  • saol güzel anlatmışsın gamepad alana kadar klavyede yapmaya çalışcaz artık
  • FIFA'ya yabancı olanlar için gayet karmaşık bir anlatım olmuş. Şunu buna atadım, bunu da şu yaptım deyince anlayamıyorum ben mesela. Numaralar falan hepsi karışmış gitmiş. Daha açıklayıcı bir anlatım yok mudur?
  • gamepad için olan tuşlar olsaydı daha iyi olurdu xbox kontorolleri için mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

benim gördüğüm yeni hareketlerin eski oyunlara göre değiştirildiği,misal rainbow hareketi değişmiş,önceden up.left,down olan kombinasyon up,down,down olmuş.
    GErçi rainbow hareketini yapamıyorum şimdi ama logitech rumblepad 2 kolda nedense zorluk çekiyorum.Logitech in chillstream kolu düşünüyorum şimdi zira fifanın onayladığı ve tavsiye ettiği bir kol.

Rumblepad 2 de önerilen bir kol. Rumblepad 2 ile bir tek rabona yapamıyorum en zoru o zaten acayip karışık
  • Teşekkürler yapmayı becerebildiğim tek hareket ayaklarının arasına alıp havaya kaldırdı
    Bakalım öğreneceğiz artık tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla işime yarayacak bayağı hareket öğrendim ama malesef bazı hareketler galiba klavyeyle yapılamıyor. mesela stop and turn hareketi (başka yerde böyle yazıyordu) yapması çok basit görünüyor ama bir türlü olmadı. "fifanı altın çocuğu hjk..?!" diye açılan konudaki videoda güzel gösrerilmiş mesela.

ayrıca benimki laptop olduğundan yeni bir tuş kombinasyonu buldum çok hoş oldu. bende üst yön tuşuna bitişik sağında End, üstünde Pad enter (nümerik tuşların ordaki -num lock açıkken-) solunda da shift var. sol yön tuşunun solunda da ctrl var. bunları Rup, Rright, Rleft ve Rdown olarak ayarladım şu an çok rahat. özellikle ronaldo hareketleri ani hareketlenmeler, topu ayağından açma çok kolay oldu. benzer tuşları olan varsa tavsiye ederim.

• yukarda yapamadığımı yazdığım hareketi yapmayı başardım ama sadece ronaldo ve messi yapabiliyor (real ve barça'dan).hareketi yapmak için o anda yürüdüğünüz yöne bir defa ve dönmesini istediğiniz yöne bir defa basın.

örneğin sağa doğru hücum yapıyorsak ve aşağıya dönmesini istiyorsak LT+Rrigt+Rdown. Rdown'a hareketi tamamlayana kadar da basılı bekleyebilirsiniz.

barcelona'yı sevmediğim için hiç onunla oynamamıştım ilk defa bu gün denedim. messi güçsüz olmuş diyenlere

çok fazla şut çekmeyi denemedim ama özel hareket kullanmadan bile çok kıvrak. ayrıca ronaldo'yla yaptığım hareketleri barcelona ve real madrid'den bir tek messi yapabiliyor. başka takımlarla denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

yukarda yapamadığımı yazdığım hareketi yapmayı başardım ama sadece ronaldo ve messi yapabiliyor (real ve barça'dan).hareketi yapmak için o anda yürüdüğünüz yöne bir defa ve dönmesini istediğiniz yöne bir defa basın.

örneğin sağa doğru hücum yapıyorsak ve aşağıya dönmesini istiyorsak LT+Rrigt+Rdown. Rdown'a hareketi tamamlayana kadar da basılı bekleyebilirsiniz.

barcelona'yı sevmediğim için hiç onunla oynamamıştım ilk defa bu gün denedim. messi güçsüz olmuş diyenlere

çok fazla şut çekmeyi denemedim ama özel hareket kullanmadan bile çok kıvrak. ayrıca ronaldo'yla yaptığım hareketleri barcelona ve real madrid'den bir tek messi yapabiliyor. başka takımlarla denemedim.

barçadan ibramoviç ve Juveden amuri mı ney var onlar da yapıyo klas hareketleri

• tap ve hold tusu hangisi beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: otoroz

tap ve hold tusu hangisi beyler?

tap ve hold tuş değil. onlar ingilizce olarak tap:"bir defa bas", hold:"basılı tut" anlamında.
  • quote:

quote:

tap ve hold tuş değil. onlar ingilizce olarak tap:"bir defa bas", hold:"basılı tut" anlamında.

Tap:"bir defa bas" değil "seri seri bas" anlamına geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Juvixted

quote:

quote:

Tap:"bir defa bas" değil "seri seri bas" anlamına geliyor.

çok önemli bir ayrıntı bu zira tab tuşunu bende bir kez bas olarak biliyordum.

Birde liste gerçekten karışık olmuş.
    Şöyle yön tuşlarını adlı yazarsanız daha güzel olacak misal sağ+sol+yukarı vs gibi
    Listeniz güzel ama biraz daha akılda kalıcı olması bakımından detaylı olması daha anlaşılır olacakdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 26 Eylül 2010; 20:08:15 >

• Kopyala yapıştır bilgiler özümsenmemiş bilgiler olunca bilen için kolay bilmeyen için ayrı bir sıkıntı oluşturmaktan başka bir şeye yaramıyor.
  • o 1234 ile yön tuşlarına aynı atayamıyormuyuz ? @Usak_Efesi @Usak_Efesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.