Şimdi Ara

fiesta lpg problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracma atiker marka sıralı sistem taktırdım. montajdan sonra shell'den 45 lt'lik simit depoyu fulledim ve 60 tl verdim. yani 36 lt almış. 192 km yol yaptıktan sonra aracın ne kadar yaktığını öğrenmek için yine yakıt aldım ve 29 tl'lik lpg aldı. yani km'de 0,15 krş yakmış oldu. daha sonra depo full halde( ya da öyle sanıyorum) 216 km'de lpg bitti. ayrıca 4 ışıklı kademenin 1. bayağa bi gidiyor. diğer ışıklar hızlıca düşüyor ve araç, daha kırmızı yanmadan benzine geçip duruyor.
    lpg çabucak bitince po'dan 20 tl'lik gaz aldım ve 100km yaptım 1. kademe hala yanıyor. ama kısa süreli parklardan sonra aracı çalıştırınca 1-2 defa benzine geçiş yapıyor. yani anlayacağınız daha yeni montaj yaptırmama rağmen lpg olayından soğudum. tüm bunların sebebi ne olabilir sizce?



  • Bende aracıma Atiker taktırdım.
    Öncelikle söylemek istediğim göstergeye kesinlikle güvenmeyin hava ısınır gaz genleşir gösterge fazla gösterebilir.Gazı stabil olarak ölçmek çok zor.
    Deponuzu doldurun gaz tamamen bitip benzine geçince km kontrol edin ve tüketiminizi tespit edin.Gaz seviyenizi km olarak ölçün.
    Normalde gaz azalınca kırmızı yanması lazım bende genelde son yeşil lamba yanarken gaz bitiyor.Bazen de yarım depo varken kırmızı yanıyor sonra düzeliyor.
    Prensip olarak depomda yarımdepo benzin tutuyorum çeyrek olunca tekrar yarım olacak şekilde dolduruyorum bu önlem olmadık yerde gaz biterse ortada kalmamaı sağlıyor.
    Genel olarak gazı da tam bitmeden dolduruyorum.benim depom 53 tl ye doluyor 32 litre alıyor.Yaklaşık 550 km şehir içi gidiyor ben 300 km olunca gaz alıyorum.
  • fiesta
  • 6 Temmuz 2009; 11:15:55
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.