Şimdi Ara

FiÇiPi - Serenay Sarıkaya & Mehmet Günsur & Ozan Güven & Berrak Tüzünataç (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
4
Favori
28.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noxiousu

Şu reklamlardan yakınan herkesi tek tek bloklicam şu kadronun beleşe dizisini izliyoruz hemde 1 saatlik, 10 15 saniyelik reklamlara takılıyorsunuz yeter sıktınız. Gidin ötede ağlayın. Ben bu konuya dizi ile ilgili yorum okumak için giriyorum saçma sapan reklam mesajlarınızı değil

Hocam aslında size hak veriyorum bende reklamlardan rahatsız değilim ama daha iyi şekilde yapılabilir. Son bölümde mesela Özge'nin araca sızması sahnesinde Numan gelip "atın şu çantayı Amarok'a" diyor. Zaten 1 tane araç var orada. Hem kelime hem reklam çok absürt durdu mesela.

Bunu yapmak yerine bana sorarsanız kamerayı Numan'dan Özge'ye 360 derece ile döndürürüm o süre içinde de Amarok yazısını gösteririm. Hiç olmazsa biraz daha akıcılığı ve gerçekçiliği kesmemiş olur bu şekilde.

Velhasıl kelam sıkıntı reklamlarda değil, uygulanma şeklinde.

• noxiousu kullanıcısına yanıt
    Bende başından beri reklamları savunuyorum ama şu son 2 bölümde bence işin tadı kaçtı.

Hele o Browni reklamı yok mu , irrite edici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noxiousu

Şu reklamlardan yakınan herkesi tek tek bloklicam şu kadronun beleşe dizisini izliyoruz hemde 1 saatlik, 10 15 saniyelik reklamlara takılıyorsunuz yeter sıktınız. Gidin ötede ağlayın. Ben bu konuya dizi ile ilgili yorum okumak için giriyorum saçma sapan reklam mesajlarınızı değil

ekşi sözlükte sizin gibilerine cevap niteliğinde bir yazı vardı onu kopyalıyorum umarım tek seferde anlarsınız, ayrıca bloklayın emin olun bizim yaramıza olacaktır.

"burada reklamları eleştiren yazarları, eleştirmeye kalkan ve reklamları savunan bir grup var ki inanan biri değilim ama allah düşmanıma musallat etmesin diyorum böyleleri için.

belirtelim, biz hiç reklam olmasın istemiyoruz, reklamların dizi içerisine düzgün yedirilmesi gerektiğini düşünüyoruz, kör köze parmak basarcasına değil. biz burada eleştiriyoruz ki adamlar biz ne yapıyoruz deyip daha iyisini yapmaya çalışsınlar. ne bekliyorsunuz her türlü olumsuzluğa rağmen ooo çok güzel dizi, reklamlar süper mi diyelim?

bizim derdimiz reklam olması değil, dizide reklam olacak tabi ancak biz sırf bir ürünün tanıtımını yapmak için özel sahneler yazılmasını, konuyla alakasız repliklerle ürünün tanıtımının yapılmasını istemiyoruz. özellikle son iki bölümdeki samsung ekranının bölünebilme özelliği, honda mıdır hundai midir volkswagen midir nedir o marka arabanın tv de gösterilen reklamlardaki gibi çekilmesi, buzdolabının dondurucusunun soğutcuya çevrilmesi, vodafone red zımbırtısı vs bunların gösterildiği bütün sahneler dizi ve senaryo ile alakasız ve kurguyu yavaşlatan şeyler, üstelik aşırı derecede eğreti duruyorlar.

yabancı dizilerdede tonlarca reklam var ancak hiçbiri sırf bir ürünü tanıtmak için özel sahne yazmaz veya normalde kullanmadığı kamera açısı kullanmaz veya uzun süre o ürünün logosuna zoom yapmaz. ürünleri sahnelere öyle bir yerleştirirlerki sen orada ürünü görürsün, bilinçaltında ürünün reklamının yapıldığını anlarsın ancak seni zerre rahatsız etmez o reklamlar.

düzgün ve mantıklı bir biçimde reklam yapsınlar canımızı yesinler, yoksa içerde dizisinin yaptığı gibi salakça reklamları internetten bu diziyi izleyenler yemezler. aksine bu reklamlar dizi izleyicilerinde antipati yaratıyor ancak reklamverenlerin kendileri bile farkında değiller bu durumun.

tanım: türk standartlarında bile vasat dizi, dizinin şuan televizyonlarda yayınlanan iki saatlik sıradan işlerden tek farkı, dizide sigara ve içki içilebilmesi, küfürlerin sansürlenmemesi ve sevişme sahneleri olması ki o sahnelerde ilk üç bölümden sonra yok doğru dürüst. bunların dışında güzel kadro kötü senaryo.

not: can manay karakterinin psikiyatr mı yoksa psikolog mu olduğunu açıklığa kavuşturması gerekiyor dizinin. kitabı okumak gibi bir zaman harcama yöntemine başvurmayacağım emin olmak için ancak büyük ihtimalle kitabın yazarı azra kohen bile bu iki meslek arasındaki farkları bilmiyor. o bu ayrımı bilmeden yazmış kitapları, senaristler de hatayı düzeltememişler gibi bir izlenim var.

sırf şu konuda senaristlerin veya yazarın bir bilgisinin olmaması ve düzeltme emaresi göstermemeleri bile türkiyede senarist ve yazar tayfasının büyük çoğunluğunun(hatta buna oyuncular da dahil) ne kadar içi boş ve bilgisiz olduğunun göstergesi.

son olarak söylüyorum yahu elinizde görece iyi bir oyuncu kadrosu var ancak bula bula bu kitabı mı buldunuz senaryolaştırmak için? diziyi şuan izleyenlerin büyük bölümü başladığı diziyi bitirmek veya sırf internet dizisi olduğundan şans vermek için izleyenler. ileride tekrar buna benzer kötü bir senaryo ile gelirseniz izleyicinin karşısına, yüzünüze bile bakmazlar haberiniz olsun. sizin artık biraz daha izleyici nabzını ölçmeniz ve ona göre işler yapmanız gerekiyor."

• Sezon finali 16 haziranda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noxiousu kullanıcısına yanıt
    13 bolum olacak deniyordu 12 mi yapmislar

• HeRo11 kullanıcısına yanıt
    Belki kıyak geçip 2 bölüm yayınlarlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • can manay'ın taktığı gözlükleri lindberg marka mı yoksa bilen varsa söyleyebilir mi markayı
  • Acayip sıkıcı bir dizi. Koskoca bir bölümde bazen neredeyse hiç olay olmuyor, 7den 9 a atlasanız mesela ya da 4 ten 6 ya falan anlamazsınız bile

• Heralde bir benim ilgimi çekemedi şu dizi. Normalde çok dizi izleyen biriyimdir ama...
  • Zorlama küfürler de olmasa daha güzel olacak.
  • 1x4

Ulen dizideki en aklı başında insan Bilge dedik. O bile alemin hızlı delikanlısı çıktı :D Kimseye güvenemiycek miyiz arkadaş. :)
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Travesti yakıştırması ağır kalır ancak suratları çok değişmiş.

Berrak Tüzünataç ve Özge Özpirinççi yi takip ederim hep ancak nedendir bilmiyorum. Kendileri aşırı itici bi yüz hatları var. Özge çok tatlıydı önceden ama şuan aşırı itici geliyor. Makyaj yakışmıyor kesinlikle kendilerine. Dizide birde yakın çekim hastalığı var oyuncuların ağzının içine kadar giriyorlar, onunda etkisi olabilir tabii. :)
  • sezon finali dahil son 3 bölüm etkilemedi. kötü bi sezon finali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 17 Haziran 2017; 0:27:17 >
  • final hakkikaten kötüydü, sıradan bölüm gibi geldi son sahne hariç.
  • Sezona bomba gibi girmiştir bence.

can manay duruyu resmen yedi bitirdi aslanım benim duruyla deniz zaten olmuyordu son bölümlerde denizin yaptıkları duruya zıt gidiyordu olması beklenen şey oldu diyebilirim senarist bozmaz umarım. Son sahnede ilk bölümden bir kesit gösterdi sanki duru cana ilgi çekmek için çorabını falan giydi yani duruda az değilmiş aslında kaltak

• 12. Bölüm yayınlandığından beri ne puhutv uygulamasından ne de tv deki puhutv den izleyemedim. Ne kadar boktan sunucuları varmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tritlum -- 17 Haziran 2017; 6:33:32 >
  • Kişisel tahliller çok iyiydi çok iyi bir sezon finali oldu

En sonda söylenen bir cümle var.Av mısın avcı mı ve bu esnada durunun üstünü değiştirken canı farkettiğini ve bilerek perdeyi kapamadığını öğrendik

Duru aslında en başından beri avcıydı.Denizi nasıl avladığını gördük ve bunu kendi çıkarı uğruna kullandığını gördük

Duru da en az Can kadar sorunlu bir tip hırsı için herşeyi yapabileceğini gördük
  • çok iyi bir sezon finaliydi.

şimdi eti'nin babası eti'ye tecavüz ediyor ve can manay eti'nin oğlu mu? babamızı öldürdüm diyince ben bunu anladım.
  • vasat bir yazı ve düşünce.bu dizi işleri kümülatif olur birike birike ilerleye ilerleye gelişir.kimse bi anda got ayarında dizi beklemesin.bu arkadaşın yazısından ben bunu anlıyorum.dizinin diyologları büyük ölçüde güzeld, ulusal kanallarda yayınlanan dizilerin diyologlarını izlememiş herhalde bunu yazan arkadaş.dizide sırıtan tek reklam eti browni reklamıydı kimse kendini kandırmasın.

hiçbir birikim olmadan her şeyin en iyisini isteyen klasik boş ekşi tayfası işte ne bekliyorsun.

hayatımda dizi anlamında gördüğüm en ama en boş yorum okumaya harcadığım vakite yazık.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.