Şimdi Ara

Fiberde Sık Çıkıntı Çıkmaması Gerekiyor Değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık iki hafta önce 3-4 gün süresince fiberde alarm ışığı yanan bir arıza yaşadım. Çözüldü ancak bugün yine böyle bir problem var. Kabul edersiniz ki fiberde sorun yaşamak öyle kolay değil ve çözümü de böyle uzun sürünce can sıkıyor. Bu sorunun kaynağını nedir bilen arkadaşlar bana anlatabilir mi? (Ttyi aradığımda genel arıza diyip otomatikmen 4 saat sonrasına çözüm diyor ama tabiki 4 saatte çözülmüyo)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Fiber'de sorun yaşamak aslında hiç zor değil. Eskiden beri ''Fiber internet kesilmez kopmaz'' gibi bir söylenti var ama bu gerçeği yansıtmıyor. Hatta Fiber internet DSL internetten bile daha sıkıntılı olabiliyor.

    Çünkü kablosu çok hassas, Fiber ekler çok hassas, ONT cihazına giren soket bile çok hassas. Santralden çıkan ışık bize gelene kadar 5-6 adet splitter ve onlarca ek yerinden geçiyor. Bu ek yerleri ilk başta düzgün yapılmamışsa, düzgün yapılmış olsa dahi dış ortam şartlarından, yağmurdan düzgün izole edilmemişse kolayca zarar görebiliyor.

    DSL hatlarda kabloda kopukluk olduğu zaman hızımız düşüyor, ama Fiber'de en uzak kopuklukta ışık iletilemiyor ve LOS ışığımız kırmızıya dönüyor.

    Bu yüzden firmalar akıllarını başlarına alıp bina üstünden salkım saçak Fiber çekmeyi bırakmalılar, yer altından doğru düzgün kanallardan korumalı bir şekilde Fiber çekilmelidir.

    TürkNet'in veya Türk Telekom'un en sık yaptığı şekilde binaların üzerinden sallandıra sallandıra yapılan Fiber'ler birkaç senede arıza verebiliyor.

    Fiber kablolar insanların ve özellikle çocukların erişemeyeceği kadar yüksekten, sağlam şekilde çekilmedir.

    Aşağıdaki sokakta gördüğünüz gibi iki firmanın Fiber hattı bulunmakta, aşağıya takılmış olan Gri Kutu'nun üzerindeki Fiber kablolar Türk Telekom'a ait. 10 yaşında bir çocuk o kabloları çok rahat elleyebiliyor, kablolar oldukça hassas olduğu için bir çocuk o kablolara asıldığı an muhtemelen binalara giden ince kablolar hasar görecektir ve LOS ışığınız yanacaktır.

    Fiber gibi 20-30 yıl ömrü olan bir Teknolojinin bu kadar özensiz döşenmesini akıl almıyor.

    Fiberde Sık Çıkıntı Çıkmaması Gerekiyor Değil mi?




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Aynen. Fiberin esprisi 100 üstü yüksek hız , düşük ping geçikme süresi, dsl gibi kayıp olmaması. Ama kablo hassas, bakır cat kablo gibi bükemezsin. Dsl de kabloda sorun oldumu sinyali düşükde olsa alırsın ama fiber de sinyal ya vardır ya yoktur. Sorun ikisinde de var , ama fiber daha gelişmiş teknoloji keşke olsa da kullansak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Benimkide havai fiber. Ama kabloda kopukluk olduğundan değil bu sorun. Çünkü eve gelip kontrol vs yapmadan çözebiliyorlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    Kopukluk evde değil sokakta bir yerdedir. İlla evinde olacak diye bir şey yok ki.

  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzn96 -- 25 Ağustos 2023; 21:21:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    Rica ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.