· < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 7 Kasım 2020; 13:28:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fiberde En Kaliteli GPON ve Modem Hangisi

-
-
Talep ile vermiyorlar onları kendileri ellerin de ne var ise onu takarlar sadece, bazı bölgeler de zte router modemler var, ont olarak da huawei... Bazı bölgeler de tp link router veriyorlar bi zat ben kendi router i mi kullanmak istiyorum dedim nasıl bi yol izleriz dedigim de malesef ekip hangi cihazlar ile gelirse onu kullabilirsiniz demişlerdi...
Sonra ben sinirlendim istedigimi kullanırım kardeşim dedim... O da nasıl kullanacaksın dedi ? Bende size laf anlatmak istemiyorum gelen ekip görür neyi nasıl kullandıgımı dedim çıktım....
FTTH öncesin de hipernet kullanıcısıydım, TP link archer Vr2800 satın almışdım gelen ekip zte router ve huawei ont ile gelmişdi :)))
dedim ben router istemiyorum https://www.tp-link.com/tr/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr2800/#overview bunu kullanacagım adama laf anlatamadım dedi kullanamazsın sistem ayarlı sana verecegimden başka cihazlar çalışmaz filen :)))
Peki kardeşim seni kırmıyım alayım cihazını dedim ama bak yine de ben bunu kullanacagım dedim!
nasıl kullandıgıma gelince ont den çıkan rj45 i cat kablomu vr2800 e bağladım direkt WAN portuna sonra modem arayüzünden çalışma modunu dsl modem router dan kablosuz router a aldım sonra internet kurulumu ayarına kullanıcı adımı, ve şifremi girerek internet e bağlandım....
NE DAVARLAR var şu ülkede anlamıyorum arada sıkılıyorum onların verdigi router ı da bağlıyorum :)))
yanlız bende başka router da var netgear markası XR500 model onu bu şekil de kullanamadım çünki onda vlan id yi girecek sekme alan bulamıyorum fakat onuda şu şekilde kullana biliyorum şuan onu kullanıyorum mesala zte veya tp link i BRİDGE mod a alıp lan portundan xr500 ün wan portuna bağlayarak ip alabiliyorum xr500 e şuan o şekilde kullanıyorum...
-
Hocam kullanıcı adı var ama şifreyi isteyince de vermiyorlar diye biliyorum.
Türk Telekom mu kullanmaktasınız halihazırda, ve nasıl aldınız?
Anladığım kadarıyla ZTE'yi hiç kullanmıyorsunuz, bridging yapmadınız. Genelde fiber kullanıcıları ana modemden Bridging Mode'a alıp kullanıyorlar çünkü istedikleri router'ı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sarumanaHocam kullanıcı adı var ama şifreyi isteyince de vermiyorlar diye biliyorum.
Türk Telekom mu kullanmaktasınız halihazırda, ve nasıl aldınız?
Anladığım kadarıyla ZTE'yi hiç kullanmıyorsunuz, bridging yapmadınız. Genelde fiber kullanıcıları ana modemden Bridging Mode'a alıp kullanıyorlar çünkü istedikleri router'ı.
Şifreni bilmeden nasıl internet e bağlanıcak insanlar ? Benim kullanıcı adım ve şifrem senelerdir aynı yaklaşık 15 yıldır adsl de vdsl2 hipernet de şimdi de fiber ftth gpon sistem de hala aynı şifrem ile internet bağlanıyorum :)))
hatta kullanıcı adı ve şifre nizi tabiki telefon dan aradığınız da görmezler onlar sözleşmede yazar bu kullanıcı adınızdır, buda şifreniz dir diye modem kurulumun da bunları girerek internete bağlanabilirsiniz diye yazarlar özellikle hatta kuruluma evlerinize gelen ekipler de o kağıtdan bakar örnek..
Ftth kullanıcıları deniye bilir ellerin de sağlam özellikli router modem varsa benimkisi gibi tp link archer vr2800 ü gibi tarif ettigim şekilde tt nin verdigi router yerine kendi cihazını bağlaya bilirler...
cihazın çalışma modunu dsl modem-router dan - kablosuz router a alıp internet kullanıcı adı ve şifresini girerek vlan id klasik 35 dir onuda girerek internet e çıkabilirler...
üst düzey router lar da özellikle yabancı routerlar xr500 mesala benim yukarıda bahsettim onu kullanamıyorum direkt olarak çünki onda vlan id girecek yer yok öyle cihazları da anca diger cihazı bridge mod a alıp kullana bilirler..
-
·
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 7 Kasım 2020; 13:28:49 > -
İşlemi TELNET ile mi yapıyorsunuz yoksa ASUS’ta MAC adresi değişimi için bir kısım var mı arayüzde?quote:
Orijinalden alıntı: Dildo Baggins·
@Dildo Baggins
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
·
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dildo Baggins -- 7 Kasım 2020; 13:28:43 > -
mac spoofing yöntemi aynı zamanda ağ cihazınıza ISS tarafında kayıtlı olan MAC ID yi veriyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zyxel 1312 t20 var bende onu da kullanabilirmiyiz ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X