Şimdi Ara

Vdsl altyapıda en iyi performansı veren modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben sadece modem olarak kullanacağım ve cihazı köprü moduna alıp kablo ile bağlayıp interneti routerıma aktaracağım iyi bir cihaz bakıyorum zte h1601 ve zyxel dx3200 b0 modemleri arasında kaldım acaba bunlardan hangisi bana en iyi altyapı performansını verir ve sizin önereceğiniz farklı modwm modelleri varmıdır cihazın sadece internet verme kısmı iyi olması yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikiside işinizi görür. Fakat bunların yanısıra Huawei Vodafone modem alıp köprü modu ile istediğiniz routerı kullanabilirsiniz. Bende fazladan MR70X vardı o şekilde kullanıyorum çok memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • admLive kullanıcısına yanıt

Alıcağım cihazdan maksimum altyapı hızını ve snr değerini almak istiyorum siz hangisini önerirsiniz

• Köprü moduna aldığınızda cihaza erişemiyorsunuz. İlk olarak hat değerlerine bakarsınız sonra köprü moduna alırsınız. Dediğim gibi stabil hat için huawei yada airties 5650 kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • admLive kullanıcısına yanıt

erişebiliyorsun. yapacağın iş sadece statik yönlendirme olacak. örneğin full köprü modunda olan bir modeme bağlı olan ve misal pppoe modunda çalışan bir router'a modemin ip'sini statik router olarak elyeceksin. örneğin modemin 192.168.1.1 ise router'a statik route eklenecek > 192.168.1.0 ve 255.255.255.0 bu yeterli olmayabilir. router firewall ayarlarına "allow traffic to 192.168.1.0/24" benzeri bir kural eklersin. eğer ki farklı subnetler var ise modem ve router'da bu durumda da “Inter-VLAN Routing” veya “IP Passthrough” gibi kuralları aktif hale getirirsin. bu şekilde farklı subnetler arasında iletişimi mümkün kılarsın.

modemin bağlandığı santral broadcom ise modemi de broadcom seç. kesinlikle daha uyumlu çalışacaktır. broadcom haricinde bir deneme şansım olmadı. hem atanabilir hem de ulaşılabilir hız açısından daha uyumlu ve gerçekçi değerleri görmek mümkün oluyor. broadcom santralde broadcom olmayan bir modem kullanıldığında, atanabilir değil ama ulaşılabilir hızı gerçekçi görmek mümkün olmuyor.

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Şuanki mevcut modemim td 9970 v3 ve şu aralar saçmalamaya bağladı cihaz çok ısınıyor ve internette kesinti ve hat hızının düşmesine neden oluyor cihazı 6 yıldır kullanıyorum bu arada saha dolabını hangi altyapıda olduğunu nasıl öğrenebilirim ben bir baktım ama üstünde herhangi bir ibare yoktu

• AirJET A kullanıcısına yanıt

tanıdığın birinden keenetic modem bul ve telnet üzerinden sorgulayarak öğren diyesim geldi. ya da öüşteri hizmetlerine bağlanıp, teknik hizmetlerden bağlı olduğun santraldeki dslam tipini sorsan söylerler belki de. ben keenetic ile öğrenmiştim. (config)> show interface DSL komutu ile detayları görebiliyorsun. far_itu_id: b5004244434da4a1 bilgisini edinmiştim.

b5004244434da4a1

HEX: b5 00 42 44 43 4d a4 a1

^^^^

B D C M

Santral cihazı Broadcom (BDCM)

sendeki modemde telnet üzerinden adsl info --show komutu ile görebilirsin belki. ya da xdslctl info --show benzeri hangi komutları kullanabileceğine modemde telnet üzerinden bakman lazım. avantajı ne oluyor modem ve dslam arasında uyum olduğunda? kesinlikle daha hızlı handshake gerçekleşiyor. daha hızlı internet erişimi. ulaşılabilir hız değerleri daha gerçekçi görünüyor. bunu dslam tipini öğrenip, farklı cihazlar kullanarak test ederek görebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.