Şimdi Ara

FİBER OYUNLARDA PİNGİMİ DÜŞÜRÜR MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sorum başlıkta yazdığım gibi fiberin oyunlardaki pingi düşürüp düşürmeyeceği ile ilgilidir, özellikle vds alt yapıdan fibere geçmiş kişilerin bu konu hakkında deneyimlerini belirtmesi çok iyi olur, benim bulunduğum mahalleye süperonline alt yapı çalışması yapıldı ve oyunlardaki yüksek pingimi bir nebze düşürmek için fibere geçmeyi planlıyorum, aslında Türkiye sunuculu oyunlarda ping değerim fazla olmasada yabancı sunuculu oyunlarda pingim bir hayli yüksek, örnek vermek gerekirse CS2 oyununda 60 ile 90 arasında ping değeri alıyorum, fibere geçmem bunu düşürür mü, birde diğer sorum bazı insanlar süperonlinenin alt yapısını beğenmediklerini ifade edip pingin daha fazla arttığını vdslinin daha mantıklı olduğunu söylemişler, deneyimi olan kişiler varsa sizce bu doğru mu sizce hali hazırda vdsl internet hızmı mı yükseltiyim yoksa fibere mi geçeyim? şuan kullandığım inernet 50 mps hızında, sağlayıcısı türktelekom.

• https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-71#161462487

Merhaba. Bu konuda bulunduğunuz bölgeden sonuç eklemiş olan forum arkadaşlarımızı bularak karşılaştırma yapabilirsiniz.

• Kısa ve öz yazacağım ve şaka yapmadan abartmadan yazacağım
    Asla ve asla superonline bulaşma pişman olursun
    Bu söylediklerimi şu aşağıdaki linkten aşağıya doğru konu başlıklarına bakıp anlarsın

https://forum.donanimhaber.com/superonline--f595

Normalde fiber internet daha iyi olur ama söz konusu Süperonline ise tam tersi yani çok kötü
    Araştırma yaparsan görürsün okursun
    Elini veren kolunu kaptırıyor abone olan pişman oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahilli -- 5 Haziran 2025; 0:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen gideni aratır superonline için söylenmiş sözdür bence. Bulaşma. Superonline tek güzel bir yönü var o da elektrik varsa internet var kopma veya herhangi bir sorun çok nadir oluyor.
    Kullanıcı adı ve şifreni alıp farklı modem kullanmak ayrı bir dert.
    Pingler kötü ve stabil değil. Ayrıca saçma bir ağırlık var ping iyi görünüyor ama değil. Mesela ping 60 görünüyor ama ben 150 200 ile oynadığımdan adım gibi eminim.
    Ping konusunuda mesafe ve hat kalitesi belirliyor. Maalesef superonline öyle şeyleri sevmiyor basıyor sansürü. Mesafeyide arttırma konusunda üzerine kimseyi tanımam. Avusturya ya ulaşmak için sana avrupa turu yaptırıp öyle gidiyor tabi haliyle ping oluyor ebesinin fiberoptik kablosu.
    Normalde VPN biraz daha ping ekler bağlantı sapıtır. Burda tam tersi oluyor VPN doğru yolu gösteriyor buna. Şaka gibi firma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla raspberry pi ile bir yönlendirici yapma projem var. o zamana kadar openwrtli routerı bi kenara koymuştum. bunların verdiklerini taktım. root yetkisi almama rağmen dns değişmeyince gittim çekya'dak kullanılan firmware'i yükleyip ancak öyle dns değiştirebildim. superonline kullanacaksan her şeye hakim olman da yetmiyor genel olarak kötü zaten. qos ayarlarsın bir işe yaramaz vs.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

yardımınız için çok teşekkür ederim süperolineye geçmekten vazgeçtim çünkü zaten internette pek işim yok, sağlamış oldukları dowloand upload gibi hızlar güzel olsada benim gibi standart kullanıcılar için önemi bulunmamakta, bu arada çok güzel düşünerek konu açmıssınız, Trabzonda yaşıyan biri olarak maalesef valve sunucularına test yapan diğer Trabzonlu bireylerin değerlerini internette rastlamak pek münkün değil, bu konunun bana çok faydası dokundu ama aklımda takılan bazı sorularda oluşturdu bazı bireyler türknete geçip ping değerinin düştüğünü gözlemlemişken bazı bireylerde tam tersine ping değerlerinin arttığını gözlemlemiş, yakın zamanda taahhütüm bitecek ve türknet 100mps ye geçmeyi düşünüyorum, acaba müşteri hizmetlerine ulaşssam bölgemdeki alt yapıya göre cs2 den kaç ping alabileceğimi söylebilirler mi yada uzun zaman kullanıcısı olduğum telekomun 100mps internetine mi geçiş yapayım bu konuda düşünceleriniz neler?

• enexd kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam çok sağolun yorumunuz için.

Maalesef öyle bir şey yok hocam yani kimse sistemden bakıp senin pingin şöyle olur böyle olur diyemez. Ping tamamen bölgesel duruma bağlı olarak değişen bir şey.

Turknet te zaten taahhüt yok. Bağlatırsınız Türknet baktınız pingler yüksek başka işletmeciye geçersiniz.

Bahsi geçen konuya katkılarınızı da bekleriz hocam her daim  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FPS değerim normal mi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Battlefield da VDSL TurkTelekom ile 43-50 arası alıyordum. Superonline geçince 37 almaya başladım. 5 km uzakta oturan arkadaş aynı superonline ile 48 filan alıyor.

Bölgesel değişiyor galiba. Başka online oyun oynamadığım için bir değerlendirme yapamayacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.