Şimdi Ara

Fiber Optik Teknolojileri Hakkında Herşey (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ByAdmin

Hocam Adsl teknolojisini kullandığınız zaman Adsl sinyali sırasıyla, /Adsl kartının portu/Repartitör/Saha dolabı/Dağıtım Kutusu/Bina Ankastresine eklenerek gelir, Her bir ek noktası zayıflamaya neden olur, ve doğa olaylarından çok çabuk etkilenir. VDSL ise şöyle düşünün Başta söz ettiğimiz Adsl Kartının Portu Ankastresinize gelmiş. Başkada arada ek noktası yok, üstüne üstlük bant genişliği artmış. Sanırım anlatabildim

2) Aslında onunda çaresi var, tabiki yine fiber, Tip 11 yada Tip 21 kullanmak, fakat köylerde ve küçük yerleşim yerlerinde pek fazla abone olmadığından ve Telekomun yapacağı alt yapının (kazı pahalı) kendini amorti etmemesi sebebiyle uygulanmıyor. Yani Telekom artık para kazanmayacağı yere Hizmet için olsa dahi yatırım yapmıyor. Söylenecek çok şey var ama konuyu kapatırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 6 Mayıs 2014; 23:52:36 >

• Bi fotografta ben koyayim gecen gun cektim

Fiber Optik Teknolojileri Hakkında Herşey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

aslında butün kabınlerın resmını cekmek lazım
    Aslında daha yeni konu açtım bu konuyu görmemiştim artık orası kalsın sana sorayım

Uzun bir süredir Türk Telekom'un alt yapı çekmesini bekliyorum binamıza ve sonunda yavaş yavaş getiriyorlar son bizim sokak kaldı ve diğer binaya bağladıkları kutu da FİBER İNTERTET yazıyordu demek ki FİBER alt yapısı ile döşüyorlar size sorum şu şekilde :

1-)Arkadaşlar bundan 3 sene önce yani bu yeni binaya taşınmadan önce bir net paketim vardı aylık 50 TL idi galiba hızı 8 MB/s idi onu kapattırdık şimdi ki gibi ay sonunda eğer kotayı falan aşarsan hız düşme gibi bir durum yoktu diye hatırlıyorum tabi o zaman çocuktuk ama bilmiyorum çok oyun , film , müzik indiriyordum yani 1 haftada nereden baksan ortalama 50 GB harcıyorumdur ama hızda hiç bir düşme olmuyordu yine öyle bir paket var mı ?

2-)Bir de bu fiberler de ve bir çok açılan konuda AKN ve AKK diye birşeyden bahsediliyor bunlar nedir ayrıca FİBER İnternetin paketlerine baktım Limitsiz yazıyor 75 GB AKN yazıyor bunun anlamı nedir ?

ve son olarak almayı düşündüğüm paket nasıl olmalı sizce baya net harcıyorum yani neredeyse günlük ortalama 10 saat netin başındayım ve DİZİ , FİLM , MÜZİK , OYUN indiriyorum veya izliyorum hangi paketi tercih etmeliyim ?

Bu paket nasıldır sizce ?

http://i.hizliresim.com/YPqG66.png

Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 7 Mayıs 2014; 23:33:56 >

• Hocam o zaman ben de bir soru sormak istiyorum.

Şimdi evime fiber bağlanıcak daireye kadar.

Peki bağlantı nasıl yapılıcak adım adım anlatır mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Çevreciler ve Doğaseverler Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roccoti
    Hocam o zaman ben de bir soru sormak istiyorum.

Hocam binanızdaki kabinin resmini çekerseniz daha iyi yardımcı olabilirim
  • Hocam Öncelikle AKK: Adi Kullanım Kotası, AKN: Adil Kullanım Noktası, ikiside aynı kapıya çıkıyor. Eskiden yani 3-4 yıl öncesine kadar yine bunlar vardı, fakat TTnet pek uygulamıyordu yada aşırı geçince uyguluyordu, Fakat şuan durum başka, sistemsel bir sıkıntı olmadığı sürece 75 Gb tan sonra hızınız 3 Mbps düşürüyorlar.

quote:

Hocam o zaman ben de bir soru sormak istiyorum.

Hocam binanızdaki kabinin resmini çekerseniz daha iyi yardımcı olabilirim

undefined hocam uzun zamandır mobil ve mini den resim yüklenmiyor. Bu hata uzun zamandır var ve farkında değilsiniz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OA -- 8 Mayıs 2014; 12:38:00 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• resim çıkmamış hocam, bir siteye yükleyip linkte verebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 8 Mayıs 2014; 13:37:12 >

Hocam Öncelikle AKK: Adi Kullanım Kotası, AKN: Adil Kullanım Noktası, ikiside aynı kapıya çıkıyor. Eskiden yani 3-4 yıl öncesine kadar yine bunlar vardı, fakat TTnet pek uygulamıyordu yada aşırı geçince uyguluyordu, Fakat şuan durum başka, sistemsel bir sıkıntı olmadığı sürece 75 Gb tan sonra hızınız 3 Mbps düşürüyorlar.

Almayı düşündüğüm paket nasıl olmalı sizce baya net harcıyorum yani neredeyse günlük ortalama 10 saat netin başındayım ve DİZİ , FİLM , MÜZİK , OYUN indiriyorum veya izliyorum hangi paketi tercih etmeliyim ?

Bu paket nasıldır sizce ?

http://i.hizliresim.com/YPqG66.png

• Fiber alt yapı varsa hepsi iyidir. zaten çoğu AKK 'ler aynıdır. 50 yada 75 gb sonrası 3mbit.
    Dostum ev telefonsuz fiber internet bağlatıcam daha ekipler gelmedi. Modemi sadece priz bulunan bir odaya koymak istiyorum. Hat nasıl çekilcek ne olucak. Sadece prize takınca mı gelicek internet yoksa başka nereye bağlamamız lazım bilgilendirir misin

• Merhaba hocam öncelikle SOL mu yoksa TT net mi? Şayet ttnet ise kabinin resimini çekerseniz yardımcı olurum ?

Merhaba hocam öncelikle SOL mu yoksa TT net mi? Şayet ttnet ise kabinin resimini çekerseniz yardımcı olurum ?

0
    Küçük koyu renkli bi kutu işte doping internet

Yahu yüklenmiyor forumdan. @Citizen kardeşim bak şu işe

• Evinde bilgisayar varsa oradan yüklemeyi dene. hizliresim sitesine yükleyebilirsin.

Merhaba hocam öncelikle SOL mu yoksa TT net mi? Şayet ttnet ise kabinin resimini çekerseniz yardımcı olurum ?

Bu hocam. Birde santral onay vermemiş diyorlar ne demek bu ya lanet olsun

http://hizliresim.com/W2Gzvq

• Hocam O resimdeki Binalara Konulan Optik bölücü, Binanız büyük ihtimalle FTT-H projesine dahil edilmiş yani eve kadar fiber, buda demek oluyor ki paranız varsa 1000 Mbps kadar hız alabilirsiniz.

• quote:

bugün evime gelip fiber kullanamıyacağımı söylemişler. hat işlemleri tam değilmiş. bu ne demek oluyor

Hocam Muhtemelen sistem tanımlama işlemleri daha tamamlanmamıştır, (CBS ve sistem girişleri) Yapacağınız en iyi şey İl Telekom Müdürlüğü Erişim Planlama ve Yatırım Müdürlüğünün kapısına dayanmak.

quote:

bugün evime gelip fiber kullanamıyacağımı söylemişler. hat işlemleri tam değilmiş. bu ne demek oluyor

Hocam Muhtemelen sistem tanımlama işlemleri daha tamamlanmamıştır, (CBS ve sistem girişleri) Yapacağınız en iyi şey İl Telekom Müdürlüğü Erişim Planlama ve Yatırım Müdürlüğünün kapısına dayanmak.

bırak hocam ya nerdeymiş o yer. bunların allah belasını versin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.