Şimdi Ara

Fiber optik Pirelli PRG E4202G Modem ve Sabrin Sinirlari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar superonline Fiber ile bana -cok gelismis ozellikleri- olan bir modem verdiler. Gel gor ki bu cok gelismis modem ile en basit islemleri bile yapamiyorum.

    Internete baglanmak gibi.

    Isletim Sistemleri: Guncellenmis 1 adet XP, 1 wirelesstan bagli Vista, 1 network kablosu ile bagli vista, 1 adet Dreambox uydu alicisi network kablosu ile bagli.

    Modem: PRG E4202G
    Modem Yazılım Sürümü:
    PRGE4202G_TEL_4.3.2.0246

    Firmware Sürümü::
    4.5.3




    Sorunlar:
    Internetten tum bilgisayarlar ayni anda faydalanamiyor. Oyle ki eger 2 bilgisayar bagli ise diger 2 bilgisayarin baglantisi ister network kablosu ile bagli olsunlar ister wireless ile, otomatikman kesiliyor. Sacma ama dogru. Mesela su anda bu yazilari yazdigim XP yi actigim ve network e eristigim vakit Dreambox uydu alicisinin interneti gitmis durumda.

    Tum bilgisayarlar WORKGROUP isimli Windows networkune bagli olsalar bile ilginc bir sekilde HICBIR bilgisayar birbirini gormuyor. 3 tane network e bagli bilgisayar, 1 XP, bir wireless ile bagli Vista, 1 network kablosu ile bagli Vista ve hicbiri birbirini gormuyor! Dosya, yazici paylasamiyorum! (dosya, yazici paylasamadigim bir -network- um var evde)

    Modemin admin ekraninda gezinirken bir ayara basip uygulaya basarsam, takilabiliyor ve 192.168.1.1 den yaklasik 10 dakika kadar modeme erisemiyorum.

    En sinir bozucusu ile su: Diyelim ki internete XP bilgisayar ile bagliyim, 192.168.1.1 den PRG E4202G Yonetim Konsolu'na baglandigim zaman ana sayfada "Yerel Ağ" da bagli bilgisayarlari gosteren bir kisim var. ve Bagli oldugum XP bilgisayar bu kisimda gozukmuyor! Yani internete bagliyim, modem in konsoluna bagliyim, ama modem bagli oldugumu goremiyor ya da gosteremiyor? "Ag haritasi" denilen kisima bastigim zaman da ayni sey gozukmekte, "LAN WIRELESS ACCESS POINT" den bilgisayar bagli gozukmemekte fakat bilgisayarin uzerine tikladigimda Paylasilan Dosyalar , HTTP etkin gozukmekte.

    Bu gibi sorunlari yasayan, bu fiber modem ile dosya paylasabilen ya da tum bilgisayarlari internete baglamakta sorun yasayan \ yasamayan var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervusvagus -- 1 Ocak 2011; 22:31:00 >







  • bu forumdan ogrendigim kadari ile superonline ayni anda baglanti sinirini 5 bilgisar ile sinirlamis. Yani fiber optik interneti olanlar kontrata gore 5 wireless bilgisayardan fazlasini baglayamiyorlar.

    http://forum.donanimhaber.com/m_44204205/tm.htm

    Benim deneyimim, 2 si network kablosu ile bagli 3 bilgisayarda bile sorun yasaniyor.

    Fakat benim anladigim kadari ile sistemlerindeki bazi sorunlar yuzunden / ip guncelleme vs. ile alakali olabilir/ bu esasinda 2 bilgisayara kadar iniyor. Yani sisteme evdeki network kablosu ile bagli Vista desktop um bagli iken, ve de Dreambox kablo ile bagli iken , 3. bir bilgisayar geldigi vakit wireless bile olsa baglanti yapamiyor, cunku sinira ulasmis gibi gozukuyor. Bu benim icin kabul edilebilir bir durum degil acikcasi kontratimda olup olmadigini da kontrol edecegim.

    Destek ten bana soylenen 5 tane Wireless oldugu, oysa Dreambox network kablosu ile baglandigi anda bir Kablosuz Vista bilgisayarin internetinin gittigini, bu vista'ya internet geldiginde Dreambox un internet erisiminin engellendigine ben sahit oldum.

    Bu modemlerin sorunlu olduklarina kanaat getirmis durumdayim. Ben de ya Tilgin marka superonline modemine gececegim ya da hizmetimi durduracagim. kendi modemimi almak da bir opsiyon fakat bahsedilen modemler 300 TL.

    http://forum.donanimhaber.com/m_36836072/mpage_1/key_/tm.htm

    Bu durumda son soz: internet hizli olmasina ragmen Superonline in yaninda gelen modem cok baglantili bir kurulumu desteklemeyecek, ve siklikla sorun yaratacak kotulukte. Kablosuz baglanirken yasanan yavaslik, baglanamama, destek'i aradigimda bilgisayarlarimi bagli gormeleri oysa internete erisememem, ve yukarda saydigim sorunlarin hepsi 10 seneden beri ilk defa basima gelen sorunlar. Ileri duzey kullanicilara Pirelli den uzak durmalarini tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervusvagus -- 1 Ocak 2011; 22:37:01 >




  • Yeni bir router alın keyfinize bakın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacer -- 1 Ocak 2011; 23:17:10 >
  • destek'i aradim ve bu sayede kullanici sayisini yukseltebildim. ise de yaradi boylece artik tum bilgisayarlar sorunsuz baglaniyor.
  • kendin modem ayarlari sayesinde yükseltebildiysen bizede anlatirmısın
  • Bu modemle benzer sıkıntıları zaman zaman bende yasadım şimdi neden olduğu anlaşıldı. Wireless olarak baglandığımda ciddi hız problemleri yasadım zaten mecbur salonun ortasından kablo cektim vs. Bu modeminde acil değiştirilmesi lazım bence superonline tarafından.
  • Benim eski modem bozulunca yerine PRGE 4202G getirdiler. Bu modme bagli pek cok cihazim oldugundan, bazi cihazlarin kopmasi ve tekrar baglanamamasi, modemin acilip kapanmasiyla tekrar baglanabilmesi sorununa superonline teknik destek bolumunu aradim. Bana verdikleri cevap, yeni guncellemelerle birlikte modeme 4 cihazdan fazlasini baglayamazsiniz. Benim telefon da superonline'a yonlenmis durumda. O da bir cihaz sayiliyormus. Geriye sadece 3 cihaz baglama hakkim kaldi. Ama bende 3 laptop 1 receiver 1 printer 1 media player var internete baglanmasi gereken. Bu 4 cihaz limitini nasil kaldirabilirim bir fikri olan var mi? Modemin yonetici sifresini eve gelen teknik destek elemanindan almistim bir ise yarar mi? Ayrica bu Lan Bridge kismindaki Multitaskingin bir ustunde Aygıt Ağırlığı kismina 4 yazilmis. Acaba bu bahsettikleri 4 cihaz bu 4 mudur?
  • aynı problem bende de var, günlerdir kafayı yedim, sadece 2 cihaz bağlanabiliyor, bilemedin 3.

    Hadi 5e razı olduk diyelim, neden 3e razı olayım, üstelik, örnek olarak ipadin bağlantısını kestim, iphonedan bağlanayım dersen, onu da kabul etmiyor, dünden beri derdimi anlatıyorum superonline'a, çözüm getiremediler, açın kullanıcı sayısını diyorum, açmıyorlar, o zaman çare bulun diyorum, bulamıyorlar, nasıl bir firma bu? tam amatör iş yapıyorlar, 3 kere arayıp kavga edince yarın teknik servis göndereceklerini söylediler, bence tekniklik birşey yok, modemde problem var, cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar, artık her evde iphonelar ipadler, laptoplar derken 10 kadar cihaz var, 5 kullanıcı da ne demek oluyor, sanki internet kafe mi burası, ev...
    alacak olanlar tekrar düşünsün...siniriniz bozulacak.
  • Gercekten cok garip. Arkadasim bize geldigi her gun pc nin interneti kopuyordu.. Neden acaba diye dusunurken burayi okudum.. 1 ipod 2 nokia ve 1 pc wireless ile baglanamior evde.. Bunu superonline a bildirmek lazim yetti artik su dandik modemleri biraksinlar birde ya.. Airties falan versinler wireless modemin dibinden 13mbps yi gecmior.ßß
  • Arkadaşlar superonline hem mac hemde kullanıcı kimliği ile internet erişimi verdiği için her istediğimiz cihazı takıp kullanmamız engelleniyor fakat ZyXEL' in MAC CLONE özelliği olan ve 300 Mbps kablosuz ve ethernette giga hıza sahip superonline fiber hatlarında çalışan bir ürünü var, bu ürün sayesinde superonline tarafından verilen modemi devre dışı bırakıp MAC CLONE özelliği sayesinde fiber hattınızı 300 Mbps kablosuz kullanabiliyorsunu, üründe file ve printer sharing özelliğide bulunmaktadır, süperonline fiber kullanıp 300 Mbps kablosuz bağlanmak isteyen arkadaşlara ZyXEL NBG4615 kullanmalarını öneririm.

    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032




  • aynı sorun bende de var hatta daha demin foruma konu açtım. 2-3 bilgisarla bağlandım mı diğeri netten düşüyor. ya da hepsinin birden interneti kesiliyor. çözümü yok mu bunun hala? 5 değil 1 bilgisayar 2 laptopla bağlanmsam yeter fazlasıyla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laxi

    Arkadaşlar superonline hem mac hemde kullanıcı kimliği ile internet erişimi verdiği için her istediğimiz cihazı takıp kullanmamız engelleniyor fakat ZyXEL' in MAC CLONE özelliği olan ve 300 Mbps kablosuz ve ethernette giga hıza sahip superonline fiber hatlarında çalışan bir ürünü var, bu ürün sayesinde superonline tarafından verilen modemi devre dışı bırakıp MAC CLONE özelliği sayesinde fiber hattınızı 300 Mbps kablosuz kullanabiliyorsunu, üründe file ve printer sharing özelliğide bulunmaktadır, süperonline fiber kullanıp 300 Mbps kablosuz bağlanmak isteyen arkadaşlara ZyXEL NBG4615 kullanmalarını öneririm.

    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032


    Dostum superonline ın modemini devre dışı bırakıp bu router ı nasıl bağlıycaz, mac clone uygulamasını kendimi yapıyor cihaz biraz ayrıntı verirmisin?
    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.