arkadaşlar wireless sinyalleri odama baya düşük geliyor o yüzden alternatif yollara bakıyorum bu powerline homeplug lardan fiber internet ile deneyeniniz oldumu hiç...
güncel...
Aynı sorunun cevabını ben de bekliyorum. Bu konuda düşüncesi olanlar varsa, paylaşırsa sevinirim.
Ben kullanmadım fakat güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum. Sağlam bir elektrik hattında sorunsuz çalışabilir. Yanılmıyorsam 200 metreye kadar elektrik hattı üzerinden veri aktarımı yapabiliyor. Kablosuz bağlantıda verim alamıyorsanız iyi bir alternatif olabilir. Evin bütün prizlerine internet sinyali göndermiş oluyorsunuz. Piyasada değişik hızlarda powerline ethernet adaptörler mevcut (14, 85, 200, 300, 1000 mbit) fakat fiyatları pahalı.
Ben bu sistemi ciddi oluşturmayı düşünüyorum... Deneyen var mı ? 20mbit hatta 10 metre ötede ve arada tek duvar olan wifi hat mı daha hızlıdır yoksa bu powerline olayı mı ?
Üyelerimizin çoğuna pahalı olduğu için bu sistemi önermiyoruz imkanın varsa acces point sistemi ile çözebilirsin. Veya Tılgın modemlerde anten değişme özelliği olduğundan dolayı ( Eski kasa ) modem değişimi talebinde bulunup uygun bir fiyata iyi bir anten alıp evdeki sinyali çoğaltabilirsin. powerline homeplug sistemide işine yarayacaktır.