Şimdi Ara

Fiat Uno benzinde çalışma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
36.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bu olay delirtti beni; benim uno benzin + lpg, araç ilk çalıştığında benzinle sonra belli bir devire gelince lpg ye geciyor, sıkıntıya gelince araç benzinle zor çalışıyor veya çalışmıyor, şimdi normalde aracın kontağını acar acmaz calışması gerekirken ben gaza basıp calıştıtıyorum (enjeksiyonlu araç ) araç benzinde çalışırken gaza sabit bir şekilde basıldığı halde bile deviri düşüyor, kime götürdüysem benzin pompasından dedi ama yeni değiştirdim pompanın basıncı 1.1 bar unonun orjinal pompası, birde araç lpg ye dönüşüm yapılınca hava filtre kutusunun bir kanalı bantla kapatılmış acaba yetersiz hava geldiği içinmi bu sorunu yapıyor, LPG de hiç bir sorun yok

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Uno Benzinle Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Fiat Uno'nuzun benzinle çalışmaması, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorun, özellikle enjeksiyonlu Uno modellerinde daha yaygındır.

Yaygın Nedenler ve Çözümler:

• Benzinden Yok: Öncelikle yakıt deposunun dolu olup olmadığını kontrol edin. Boşsa, en yakın benzin istasyonuna giderek doldurabilirsiniz.
    • Bozuk Benzin Pompası: Benzin pompası, yakıtı motora pompalayan hayati bir bileşendir. Bozulursa, Uno'nuz benzinle çalışmaz. Benzin pompası arızası, uğultulu bir ses veya aracın çalışmama durumu ile kendini gösterebilir.
    • Arızalı Benzin Pompası Sigortası: Benzin pompasını besleyen sigorta atmışsa, pompa çalışmayacaktır. Uno'nuzun benzin pompası sigortasının yerini öğrenmek için kullanım kılavuzuna başvurun. Atmış sigortayı yeni bir sigorta ile değiştirin.
    • Tıkalı Yakıt Filtresi: Tıkalı bir yakıt filtresi, benzin akışını engelleyebilir. Bu da Uno'nuzun benzinle çalışmamasına neden olur. Yakıt filtresini düzenli olarak değiştirin.
    • Arızalı Enjektörler: Enjektörler, benzini motora püskürten parçalardır. Arızalı enjektörler, benzin akışını engelleyebilir veya düzensiz enjeksiyona neden olabilir. Enjektörleri kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.

Sabahları Zor Çalışıyorsa:

Uno'nuzun sabahları zor çalışması, buji veya ateşleme bobini sorunlarına işaret edebilir. Bujileri ve ateşleme bobinini kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.

Diğer İpuçları:

• Herhangi bir onarım işlemine başlamadan önce Uno'nuzun aküsünü çıkarın.
    • Uno'nuzu yetkili bir servise götürmek, sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesini ve çözülmesini sağlayacaktır.
    • Benzinle çalışma sorunlarını önlemek için Uno'nuzun düzenli bakımını yaptırın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: richezza

Merhaba arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bu olay delirtti beni; benim uno benzin + lpg, araç ilk çalıştığında benzinle sonra belli bir devire gelince lpg ye geciyor, sıkıntıya gelince araç benzinle zor çalışıyor veya çalışmıyor, şimdi normalde aracın kontağını acar acmaz calışması gerekirken ben gaza basıp calıştıtıyorum (enjeksiyonlu araç ) araç benzinde çalışırken gaza sabit bir şekilde basıldığı halde bile deviri düşüyor, kime götürdüysem benzin pompasından dedi ama yeni değiştirdim pompanın basıncı 1.1 bar unonun orjinal pompası, birde araç lpg ye dönüşüm yapılınca hava filtre kutusunun bir kanalı bantla kapatılmış acaba yetersiz hava geldiği içinmi bu sorunu yapıyor, LPG de hiç bir sorun yok

benim daha önceden unom vardı belki yardımı olur diye yazıyorum,
    benim şu an paliom var tek nokta enjeksiyonlu,marş basarken hafif dokunursan hemen çalışacaktır. marşa basarkenn sadece gaza ufak bi dokunuş yap hemen alır.alması lazım yani.

araç benzinde çalışırken gaza sabit bir şekilde basıldığı halde bile deviri düşüyor
    hava filtre kutusunun bir kanalı bantla kapatılmış acaba yetersiz hava geldiği içinmi bu sorunu yapıyor, LPG de hiç bir sorun yok

evet ondan dolayı öyle yapıyor benim unoda karburatorun oldugu yeri bile bantlamışlardı hava filtresi hava girişlerini bantlamışlardı, çok sıkıntı çektim ama çözmüştüm.
    bu unoların klasik sorunu, hava ayarı gaza göre oldugu için benzinde alması gereken hava miktarı ile aldıgı miktar farklı.ama gazda sorun olmaz mesela, benim uno karbüratörlüydü şöyle çözmüştüm olayı, ben gittim arabanın filtresini değiştirdim lpg beynide yeniydi benim o zaman, ben bütün bantları söktürüp minimum bant seviyesini bulmuştum, unoda bant olacak aga bi kere ondan kurtulamazsın he kurtulup çözebilirsen banada söyle ögrenmiş olurum :)
    mesela gazda dip gaz yaptıgında araçta hoplama durumları oluyor mu ?böyle kafa atar gibi aniden yıgdırıyomu mesela araba?
    sende benim gibi hava filtresini değiştir gaz kelebek bogazını bi güzel temizlet ustana sonra bantları söktür gazcıda,bilgisayarla güzel bi ayar yaptır gerekirse bantlasınlar..

Fiat Uno benzinde çalışma sorunu

şimdi benim unoda 1-2 numaralı yerler bantlıydı onları söktürdüm
    3 numaralı yerde de o kapak sökülünce karbüratör var karbüratörde çok çok pismiş benim onu temizlemişlerdi ayrıca oraya sıvı conta sıkıp hava almasını engellemişlerdi .
    ondan sonra arabanın çekişinde muntazam artma olmuştu bence bu dediklerimi tek seferde yaptırın karbüratörlüyse aracınız bi temizletin filtreyi değiştirin sonra bantları komple söküp götürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjuuddaass -- 8 Nisan 2012; 20:31:30 >

• bu bant olayını denicem, ama benim araba enjeksiyonlu, sağol kanka
  • karbüratörden de olabilir. temizlettirmeyi dene bi karbüratörcüde..
  • bant olayını denedim olmadı :( ustam bana yakıt pompasından olduğunu söyledi yine, iyide agalar aracın orjinal pompasının basıncı 1.1 bar usta bana 4 veya 5 bar pompa alıp gel takalım dedi, bu kadar yüksek basınç farkı aracı yemesin :) benim korkum enjeksiyon sisteminde sorun olması, birde bu araç soğukken neden rolanti tutmuyor ve zangır zangır titriyor yedi bu araç beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: richezza

bant olayını denedim olmadı :( ustam bana yakıt pompasından olduğunu söyledi yine, iyide agalar aracın orjinal pompasının basıncı 1.1 bar usta bana 4 veya 5 bar pompa alıp gel takalım dedi, bu kadar yüksek basınç farkı aracı yemesin :) benim korkum enjeksiyon sisteminde sorun olması, birde bu araç soğukken neden rolanti tutmuyor ve zangır zangır titriyor yedi bu araç beni

Benzin pompasını basıncını bosch car serviste ölçtürün kafanızdan bu soru işareti silinsin.
  • Sorun çözüldü, aracın beynini resetledim herşey halloldu tertemiz çalışıyor yürüyor araba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    renault 9 kalorifer sorunu
    19 yıl önce açıldı
    Fiat brava stop etme problemi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende yeni bir araç aldım kendime, 98 model uno hobby tek nokta enjeksiyon benzin+lpg li. Çalıştırdıktan sonra gaza basınca 2 bin devirde lpg ye geçiyor.
    Aynı sorunu yaşıyorum, ilk aldığımda bir şey yoktu şimdi çalışma problemleri oluyor. marşa basıyoruz basıyoruz bazen 3. denemede bazen 5 bazen 7 denemede çalışıyor ancak.

yine bir forumdan okumuştum marş motoru ile volan arasındaki dişliden demişlerdi, onu değiştirdim yine düzelmedi. benzin pompasını bugün kontrol ettiler sağlam çıktı.
    rolanti kelebeği falan bişeyler diyorlar 1500 liradan bahsediyorlar.... siz nasıl çözdünüz?
  • pink tequila P kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Eger beyni resetlemek istiyorsaniz on yolcu bolmesine oturdugunuzda sag ayaginizin saginda, dosemenin bittigi yerde yada dosemenin altinda beyin soketi var. Kalin bir soket, ufak metal bir emniyeti vardir, bu metali saga, soketi asagi cekin. Biraz bekleyin beyin resetlenir, geri takip marsa basin. Yada kutup basini sokup biraz bekleyerek de yapabilirsiniz. Umarim problem bu sekilde cozulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.