Şimdi Ara

Fiat standı;Bravo ve Freemont izlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün Antakya Prime Mall AVM'ye gittiğimde orada ford ovalının bir dükkan açıp küçük bir plaza haline getirdiğini gördüm.
    Ve kısıtlı zamanımda içerideki bu bahsettiğim modellerin fotoğraflarını çekip izlenimlerimi yansıtma olanağı yakaladım.
    Tabi diğer konularımda da belirttiğim gibi konuyu sabote etme amaçlı gelen fanboy tipleri ciddiye almayınız,direkt yönetime iletilecektir.
    Öncelikle Freemont'tan başlayayım:
    Araç full donanıma sahip 109 bin lira fiyatla satılan model.Tabi 100 bin gibi fiyatlara 2.0 motorla ne yapabileceğini zaman gösterecek.Belki Captiva gibi araçların tahtına rakip olabilir,çünkü gayet albenili özelliklere sahip.
    Aracın büyüklüğü ve heybeti çok hoş.Özellikle dış tasarımda amerikanvari bir hava yakalanmış ki bunu çok beğendim.
    Araç 170 hp güce ve awd donanıma sahip olan model.
    İç mekana gelince ön konsol tasarımı gayet hoş,büyük ekran Türk tüketicisini etkileyecek bir donanım.
    Ayrıca koltukların derisinin kalitesi de gayet iyi.
    Gözüme hoş gelmeyen taraf konsolun geri bölümü ve vites tarafı oldu.Sanki biraz ucuz kaçmış gibi.Gösterge tasarımını da pek sevmedim.ama ergonomik olarak bir problem yok.
    Resimleri verelim:
    Gelelim 2. aracımız olan Bravo modeline.Araç 120 hp easy dualogic dizel versiyondu.Bravoyu eskiden beri beğenirim,tasarım gayet hoş,iç mekan özellikleri de gayet iyi.Malzeme kalitesine gelince elbette ki bir golf değil.Konsol kalitesi vs yeterli aslında.Fakat 120 hp multijet motoru otomatik şanzımanla birlikte 55 bin gibi bir fiyata veriyor,indirim aldıktan sonra bu fiyata aracın sırıtan kapı içleri ve koltuklarını komple deri bile kaplatırsınız.Bu arada krom kapı kolları da gayet şık tasarlanmış.
    Resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 5 Aralık 2012; 21:41:51 >

• Hadi şikayet et.
    "Freemont da Amerikanvari hava yakalanmış"
    Ben de sana
    "Essahtan mı "diyorum.
    Aslı Dodge olan araçtan ne bekliyordun,Japona mı benzeyecekti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben freemont un 170 hp ile iyi performans vereceğini düşünmüyorum en az 200 hp olmalıydı bunun yerine 2007-2008 touareg 2.5 premium/exclusive düşünülebilir bence vergi farkı derseniz de en fazla 200 lira falan farkeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness88 -- 5 Aralık 2012; 21:53:06 >
  • Elinize sağlık..

3 yıldır Multijet Bravo kullanıyoruz Dynamic donanımlı , ilk zamanlar çok dikkat çekiyordu araç gerçekten bakan bir daha bakıyordu zaman geçtikçe bravo sayısı arttıkça göz alıştıkça herşey normale döndü tasarım konusunda biraz eskisede tasarımının hala güncel olduğunu düşünüyorum..

Motor konusuna gelirsek ben 6.5-7 lt yakıyorum şehir içi bazen sert kullanıyorum performansı C segmenti bir araç için yeterli 290 tork 320d kadar koltuğu yapıştırmasada anlık mutlu ediyor

Eksiklerine gelirsek malzeme kalitesi konusunda çok haklısınz bir Golf değil ama sınıfında ortalama bir kalitesi var diğer Fiat araçlar gibi kesinlikle değil kapı içindeki plastik sert daha iyi olabilirmiş bence birde arka diz mesafesi çok iyi değil 190 ım bazen zorlanıyorum arkada oturuken..

Yol tutuşuna gelrisek orta-sert süspansiyonlu klasik İtalyan yüksek hızda güven veriyor , arkaya spor yay takılırsa çok daha güzel sonuç alınabilir..

Genel olarak ilk çıktığında ses getiren ve dikkat çeken bir araçtı ama Fiatın istediği satış rakamına ulaşılamadı genel olarak klasik Fiat macerası büyük ihtimalle son Bravo olacak hiçbir bilgi yok bakarsınız seneye yeni Stilo yaparlar dört sene sonra yeni Tipo gelir fiat hep buradan kaybediyor zaten..

Yeni araç düşüncemiz vardı yılda az km yaptığımz için benzinli olurdu büyük ihtimal Golf-Passat-Insıgnia-Astra sedan dörtlüsüne bakıyorduk ama dün vazgeçtim hem ekonomik hem performanslı bir süre erteledim bu isteğimizi

Bravo düşünen arkadaşlar uzun süreli kullanım düşünüyorsa bayiyi biraz daha sıkıştırıp sıfır alsınlar derim yada 2010-2011 az kmde temiz araçlara baksınlar..

• Bravo'nun devir göstergesi ciddi anlamda başarısız. Freemont da abartıldığı kadar başarılı bir araç değil, kadran grubunda ise Türkiye piyasasında veya Avrupa piyasasında satılacak bir otomobilin mil olarak da hızı göstermesi sadece özentilik, Fiat markası ile ben sizin saçma vergi sisteminiz yüzünden de 2.0 dizel motorlu bir Amerikan'ım demek pek başarılı olacak bir kombinasyona benzemiyor. Fiat damdan düşer gibi değil de, ara modellerle suv piyasasına girseydi (sedici gibi devşirme araçları kastetmiyorum) daha başarılı olabilirdi diye düşünüyorum. Bakalım zaman bize neler gösterecek, eskiden bir Fiat Croma'yı oldukça etkileyici bulduğum günlerden çok uzaktayım malesef.

Paylaşımın ve görüşlerin için teşekkürler arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 5 Aralık 2012; 21:56:34 >

• freemont iç dizaynda kusma etkisi yarattı bende dacia hyundai accent (eski) daha iyi kalıyor bunun yanında bile... b*k gibi olmuş kusura bakmayında ....

şu freemont u alfa romeo üzerinden piyasaya koysalardı iç mekanı alfa yapaydı motoru falanda ooof tadından yenmezdide işte ... bunu alanda olur herkesin zevki başka tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

Hadi şikayet et.
    Ben de sana
    "Essahtan mı "diyorum.

iyi hoşta bunu beğendiğimi söylüyorum nesini şikayet edicem?
    kafan güzel herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnceleme için teşekkürler.Resimlerde simage kullanman incelik, bunu diğer forumdaşlardan da bekliyorum.

Bravo güzel araç. Fiat Bravo'nun yerine ne üretecek merakla bekliyorum.İsmini Bravo olarak devam ettirmesi kullanıcı kitlesi olarak daha çok benimsenmesini sağlar.Şimdiye kadar bunu Fiat'ta pek göremedik.Far, tampon, stopları makyajlasalar artı olarakta içerde bir iki rötuşla bence hala çok güzel çizgilere sahip bu aracı yitirmemiş oluruz.

Birde Viaggio vardı, piyasaya çıkacak mı haberi olan yazarsa sevinirim.

Düzenleme:Fazla kelimeler silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsallar -- 6 Aralık 2012; 2:37:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Elinize sağlık..

3 yıldır Multijet Bravo kullanıyoruz Dynamic donanımlı , ilk zamanlar çok dikkat çekiyordu araç gerçekten bakan bir daha bakıyordu zaman geçtikçe bravo sayısı arttıkça göz alıştıkça herşey normale döndü tasarım konusunda biraz eskisede tasarımının hala güncel olduğunu düşünüyorum..

Motor konusuna gelirsek ben 6.5-7 lt yakıyorum şehir içi bazen sert kullanıyorum performansı C segmenti bir araç için yeterli 290 tork 320d kadar koltuğu yapıştırmasada anlık mutlu ediyor

Eksiklerine gelirsek malzeme kalitesi konusunda çok haklısınz bir Golf değil ama sınıfında ortalama bir kalitesi var diğer Fiat araçlar gibi kesinlikle değil kapı içindeki plastik sert daha iyi olabilirmiş bence birde arka diz mesafesi çok iyi değil 190 ım bazen zorlanıyorum arkada oturuken..

Yol tutuşuna gelrisek orta-sert süspansiyonlu klasik İtalyan yüksek hızda güven veriyor , arkaya spor yay takılırsa çok daha güzel sonuç alınabilir..

Genel olarak ilk çıktığında ses getiren ve dikkat çeken bir araçtı ama Fiatın istediği satış rakamına ulaşılamadı genel olarak klasik Fiat macerası büyük ihtimalle son Bravo olacak hiçbir bilgi yok bakarsınız seneye yeni Stilo yaparlar dört sene sonra yeni Tipo gelir fiat hep buradan kaybediyor zaten..

Yeni araç düşüncemiz vardı yılda az km yaptığımz için benzinli olurdu büyük ihtimal Golf-Passat-Insıgnia-Astra sedan dörtlüsüne bakıyorduk ama dün vazgeçtim hem ekonomik hem performanslı bir süre erteledim bu isteğimizi

Bravo düşünen arkadaşlar uzun süreli kullanım düşünüyorsa bayiyi biraz daha sıkıştırıp sıfır alsınlar derim yada 2010-2011 az kmde temiz araçlara baksınlar..

Ustam Sizin Bravo kullanıcısı olduğunuzu başka başlıklar altında ki yorumlarınızdan biliyorum .Doktor arkadaşım aldı Bravo .Araçtan çok memnun benimde yerinde inceleme fırsatım oldu .Tek çekindiğim nokta bu araçta 2.el piyasasının çok zayıf olması .Dolayısıyla tedirginlik yaratıyor.Şu son kampanyalarda Dynmc plus Multjet assist kit olan aracın fiyatını 43.750 kadar indirmiştik bayide.Ama dediğim gibi 2. el konusu insanı tedirgin ediyor.Sıfır alıp satmak isterseniz epey zarar edersiniz ama 2. el düşük km düşünülürse çok daha iyi olabilir .Bakalım kısmet ben şu aralar B segmenti ile ilgileniyorum ama Bravo aklımın hep bir köşesinde .

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Hadi şikayet et.
    Ben de sana
    "Essahtan mı "diyorum.

iyi hoşta bunu beğendiğimi söylüyorum nesini şikayet edicem?
    kafan güzel herhalde

Çok şükür kafa yapıcı şeylerden kullanmıyorum ama seni de bilmiyorum.
    Önceki mesajıma da yazdım "aslı Dodge olan araçtan ne bekliyordun? "

• quote:

yani tebrik ederim tartışma çıkartacak bir şeyler bulmuşsun.
    Aracın bir avrupa markası olan fiat adı altında amerikanvari hava yakalamış olmasını beğendiğimi ifade ediyorum hepsi bu.
  • 100 bin lirayı fiata vermek???
  • Fiat bayisine gittim geçen gün, fiat freemont vardı, incelemedim, çünkü fiat 500 gözlerimi aldı bütün zamanımı orda geçirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuLazz®

quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Elinize sağlık..

Ustam Sizin Bravo kullanıcısı olduğunuzu başka başlıklar altında ki yorumlarınızdan biliyorum .Doktor arkadaşım aldı Bravo .Araçtan çok memnun benimde yerinde inceleme fırsatım oldu .Tek çekindiğim nokta bu araçta 2.el piyasasının çok zayıf olması .Dolayısıyla tedirginlik yaratıyor.Şu son kampanyalarda Dynmc plus Multjet assist kit olan aracın fiyatını 43.750 kadar indirmiştik bayide.Ama dediğim gibi 2. el konusu insanı tedirgin ediyor.Sıfır alıp satmak isterseniz epey zarar edersiniz ama 2. el düşük km düşünülürse çok daha iyi olabilir .Bakalım kısmet ben şu aralar B segmenti ile ilgileniyorum ama Bravo aklımın hep bir köşesinde .

Merhabalar hocam ;

Aracınızı sık sık değiştiriyorsanız sıfır yerine temiz ikinci el Bravo tercih etmek daha mantıklı ama uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız kuvvetli ve orta donanımlı bir dizel C segmenti için 43.750 gerçekten güzel bir fiyat günümüzde dizel B segment araçlar için istiyorlar bu paraları..

Dediğim gibi hocam uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız sıfır tercih daha iyi olur sanki , ayrıca Bravo son dönemlerini yaşıyor üretimi yakın zamanda duracak bu yüzden diğer alternatiflerede yönelebilirsiniz :)

Sevgiler..Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

100 bin lirayı fiata vermek???

• 3 sene sonra 60 liraya iyi bir tercih olabilir Freemont.

Bu arada Bravo'da Punto kadranının kullanıldığını bilmiyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

100 bin lirayı fiata vermek???

insanlar captiva gibi bir araca 100 bin küsürleri nasıl verebiliyorlarsa fiata da verebilirler.
    ki servis kolaylığı marka gücü gibi kriterler göz önüne alınırsa fiatın chevy den pekte aşağı kalır yanı yok.
    96 bin liraya bir boy küçük kuga satıldığını düşünürseniz bence fiyat öyle aşırı yüksek değil.
    Sadece 2.0 olmasından ötürü mtv ve tabi bu boyutlardaki bir araca Türk tüketicisinin bakışı önemli.
  • Bravo güzel ama şu Freemonta bir türlü gözüm alisamadi..station, suv ve jeep karişimi bir sey,tipsiz.
    paylasim icin tsk
  • freemont güzel araç bence. dodge markası yerine fiat'ın servisleri yapacak bakımını. ama biraz daha ucuz olabilirdi.
  • Freemontu bugün ben de inceleme fırsatı buldum. Kelimenin tam anlamıyla; Felaket!

Bir SUV bu kadar mı küçük olur? Yanında Linea duruyordu. Arka koltuğa oturamadım, sol dizim içeri girmedi. Hatta kia Picantoda bile diz mesafesi yeterliyken, ben gerçekten arka koltuğa oturamadım.. Sürücü koltuğunda,benim normal sürüş mesafeme yakındı, bu pozisyonda kalkıp arkaya geçtim. Ne özelliklerini,ne motorunu,ne başka birşeyini sormaya gerek duymadım. Kesinlikle ömür boyu bana hitab etmeyecek bir araba yapmışlar. Utanmadan da 112.000 gibi bir rakam istiyorlardı.

Ordan kalkıp Linea ya geçtim. Malzeme kalitesi maalesef düşük. Çok iyi bir araç değil, ancak çok kötü de sayılmaz. Ancak arka koltuğa oturduğumda, yine hayal kırıklığı yaşadım. Boyum 1.74 olmasına rağmen, tavan, kafama yapışmıştı.

Anladım ki Fiat, arka koltukları boşuna koyuyor, boşuna para ödüyoruz. Kesinlikle 1-2 kişilik araçlar yapıyor Fiat. Binek aracı kesinlikle bana hitab etmiyor. Bravo olsaydı onu da incelemek isterdim. Bu kadar övgü boşunamıymış, öğrenmiş olurdum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.