Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.562
Cevap
53
Favori
669.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: xxxfenerlixxx

Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..Satılık bir araba var 99 model siena 1.6 hl 120.000'de tüplü adam 12.000 Tl diyor sizce alınabilecek bir aaraç mı?Ayrıca aracın bu modeli nasıl Yardımlarınızı bekliyorum biraz acil cevap verirseniz sevinirim..

Temizse alınır.Siena'nın 1.6 olanı iyidir.Yokuşta falan bayılmaz.Yalnız biraz pahalı gibi.

Pazarlık payı var sizce bu aracın ederi ne kadar?
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak..Satılık bir araba var 99 model siena 1.6 hl 120.000'de tüplü adam 12.000 Tl diyor sizce alınabilecek bir aaraç mı?Ayrıca aracın bu modeli nasıl Yardımlarınızı bekliyorum biraz acil cevap verirseniz sevinirim..

Temizse alınır.Siena'nın 1.6 olanı iyidir.Yokuşta falan bayılmaz.Yalnız biraz pahalı gibi.

Pazarlık payı var sizce bu aracın ederi ne kadar?

11250-500 ver gitsin.11'e almaya çalış.Daha bakım falan yaptırırsın 500 lira oraya gider.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

1.6 motor gereksiz bence bu araçlar için zaten yol tutuşu vasat ve frenleri pek iyi olmayan bir araç. Basmaya gelmez.
    1.4 almanız hem ekonomik olarak daha iyi olucaktır. Vergisi, yakıtı vs.

Dipnot:Siena sahibiyim kötülediğimi düşünmeyin gayet memnunum

1-)Benim dediğim modelde (1.6 hl) klima var mı peki araçta?
    2-)Bir diğer sorum bitanede palio weekend 1.4 var 99 model oda aynı siena gibi mi biliyormusunuz?
    3-)Sieanın hangi modeline sahipsiniz acaba?
    ***Bu arada teşekkür ediyorum sorularıma cevap verip yardımcı olduğunuz için.

Yanlış hatırlamıyorsam 1.699 hl'lerde var gerçi 1999 1.4 el modellerinin kimisinde var kimisinde yok.
    Weekend kullanma şansım oldu gayet büyük rahat bir araç fakat yol tutuşu Siena'dan daha vasat. Tabiki kullanıma bağlı ona bakarsanız Toros'lar, kuş serileri teneke gibi araçlar senelerdir kullanılıyor.
    Kısacası beklentilerinize bağlı. Siena'ya kesinlikle teneke falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.

İşin özü Siena alırsanız 4 teker 1 direksiyonu olan denk gelirse kliması olan, az yakan, parçası ucuz(Gerçekten ucuz merak edersiniz değiştirdiğim parçaların listesini yazabilirim) sessiz, konforlu, rahat, yumuşak bir araba almış olacaksınız. Performans konusuna gelince 1.4'ler gayet tatminkar hatta yerine göre tehlikeli. 1.6'lar şakaya gelmez o arabaya o motor fazlaaa.

Bu arada 1999 model 1.4 EL sahibiyim lpg'li 102binde. ..
    Menekşe Mavisi.

• ARKADAŞLAR FİAT SİENA VE PALİO HL 1.6 1997 - 2002 ARASI OLAN MODELLERDE KULLANILAN MOTOR ÖDÜL ALMIŞ BİR MOTORDUR FİAT BU MOTORU ÖNCE BİR YARIŞ ARABASINDA KULLANMIŞ SONRA BU MODELERDE KULLANILMAŞTIR. ARASTIRINIZ... YİNE 1999 2000 Lİ YILLARDA SİENA VE PALİO CUP OLARAK İSİM YAPMIŞ ADINA YARIŞLAR DÜZENLENİP YARIŞLARA KATILMIŞ BİR ARAÇTIR. SON OLARAK BİR TAKSİCİ HİÇ MOTOR YAPTIRMADAN 600 000 KM Yİ GÖRÜYOR VE ARABASI DA BAKIMLI OLDUGUNDAN HATA YOK. ARACI 1.6 OLANLAR ARABANIZIN KIYMETİNİ BİLİ**** KOLAY SIKINTI AÇMAZ AÇARSA KULLANICIDAN KAYNAKLANAN SORUNDUR. UFAK TEFEK ŞEYLER YÜZÜNDEN ARACIN MOTORUNA HELEDE İŞİN ERBABI OLMAYAN USTAYA GÖSTERMEYİN.
  • aslan888 değerli kardeşim söylediklerinin tamamına imzamı atarım fiat ın 1.6 olan motor yapısı gerçekten çok kez ödül almış bir motordur ben kendım bizzat kullanıyorum 1.4 veya 1.2 siena larla mukayese dahi etmem asla boyle bir kıyaslamaya bile girmem,
    bu bahsettğimiz 1.6 motoru bilen zaten bilir
  • Merhabalar arkadaşlar. boğaz kelebeğinin yan tarafındaki işaretlediğim bu parçanın ismi ve görevi nedir ?
    Şimdiden teşekkür ederim.

Araç siena 99 1.6 hl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esginmurat -- 4 Eylül 2012; 18:24:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslan888

ARKADAŞLAR FİAT SİENA VE PALİO HL 1.6 1997 - 2002 ARASI OLAN MODELLERDE KULLANILAN MOTOR ÖDÜL ALMIŞ BİR MOTORDUR FİAT BU MOTORU ÖNCE BİR YARIŞ ARABASINDA KULLANMIŞ SONRA BU MODELERDE KULLANILMAŞTIR. ARASTIRINIZ... YİNE 1999 2000 Lİ YILLARDA SİENA VE PALİO CUP OLARAK İSİM YAPMIŞ ADINA YARIŞLAR DÜZENLENİP YARIŞLARA KATILMIŞ BİR ARAÇTIR. SON OLARAK BİR TAKSİCİ HİÇ MOTOR YAPTIRMADAN 600 000 KM Yİ GÖRÜYOR VE ARABASI DA BAKIMLI OLDUGUNDAN HATA YOK. ARACI 1.6 OLANLAR ARABANIZIN KIYMETİNİ BİLİ**** KOLAY SIKINTI AÇMAZ AÇARSA KULLANICIDAN KAYNAKLANAN SORUNDUR. UFAK TEFEK ŞEYLER YÜZÜNDEN ARACIN MOTORUNA HELEDE İŞİN ERBABI OLMAYAN USTAYA GÖSTERMEYİN.

İşin erbabını bulursan hiç bırakma.Bu motordan anlayan pek yok.6 sene palio 1.6 kullandım.Gördüğüm kadarıyla bu motordan anlayan yok deneme yanılma yöntemiyle tamir ediyorlar.Adam gibi ayar yapılsa, düzenli çalışsa elektroniğinden anlasalar güzel ama sorun çıkardı mı 10 tane gereksiz parça değiştirirsin.

• Arkadaşlar 99 1.6 siena aracım var. lovato smart sıralı sistem lpg var.

Bunda aküyü söksem bir yarım saat beyni sıfırlamak için sonuçlar ne oluyor deneyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esginmurat -- 9 Eylül 2012; 22:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esginmurat

Arkadaşlar 99 1.6 siena aracım var. lovato smart sıralı sistem lpg var.

Bunda aküyü söksem bir yarım saat beyni sıfırlamak için sonuçlar ne oluyor deneyen var mı?

selamlar tekrar yokmu deneyen arkadaşlar
  • corumda bu arabadan anlayan iyi bir usta onerebilir misiniz. cok magdurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=65717195 ,bu konuya yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n_mert -- 14 Eylül 2012; 20:00:03 >
  • quote:

quote:

Denemiştim pek bir değişme olmadı hatta hiçbirşey görmedim.Aküyü söküp bu halde arabayı marş yapman ve 15-20 dakika beklemen lazım.
  • merhaba arkadaşlar benim arabam 99 -1.6 16v sorun şu ki ön sag tekerlek arkasından motor parçası görünüyor bu normalmidir sizce. yoksa orda davlumbazın bir parcası vardıda düştümü? servisten sordum davlumbazın hepsini degiştirmemi önerdiler yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

quote:

quote:

Denemiştim pek bir değişme olmadı hatta hiçbirşey görmedim.Aküyü söküp bu halde arabayı marş yapman ve 15-20 dakika beklemen lazım.

Çok teşekkür ederim üstad tamam deneyeceğim.

• ankarada sanayide siena 1.6 motorundan anlayan birini onerebilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayın yer çekimi ben ankaralıyım fakat 12 yıldır ankara da yasamıyorum
    istersen sana şunu önerebilirim ankara şaşmaz sanayii de çok saglam ve düzgün ustalar bulabilirsin bir kaç özel servise sor en iyi fiat çı kim diye en azından kafanda bir fikir oluşur hangi ustaya gideceğine dair
  • Arkadaşlar mrb. Bende 2000 model 1.2 S Siena Var. Aracı aldığımda tüp yoktu. Taktırdım bir müddet bindim derken bir dizi sıkıntı çıkartmaya basladı. Hepsini hallettim fakat biri hariç. Motor ısındıktan sonra fan devreye girecek iken araç önce elektik kesiyor. Bazen stop ediyor bazen de zar zor kurtarıyor. Bunun sebei nedir sizce, benzinde denedim yapmıyor. Lütfen aynı problemi yaşayan ya da çözümünü bilen arkadaşlar varsa yazsın. Delirmek üzereyim.
  • Selam Arkadaşlar Öncelikle Akünün + kutup başını çıkarıp yarım saat bir saat bekleyip taktıgınız zaman parametreler fabrika çıkış ayarlarına geri dönüyor. başka bir değişme olmuyor. Benim arabam Siena HL 1.6 1999 da sıfır aldık son 1.5 seneye kadar abimdeydi yeni araba alınca bana geçti. Ben araba bana geçeli en küçük ince ayrıntısına varana kadar yaptırıdım. şuan sıfır hata ses dahi yok. satmamda bugun satmış olsam alan adam bana dua eder hiç masrafsız uzun süre biner. En son yaptırdıgım işlemler alt takımdan bozuk yollarda ve arabayı kullanırken gaz verip ani gazdan ayagımı çekğimde rahatsız edici ses geliyordu bi kaç yere ustaya gösterdim bulamadı son olarak sanzuman alt takozundan geldigini tespit ettik parçayı değiştirdik sorun düzeldi. Sonra vites kolunda beya boşluk vardı 2.vitesten 1. vitese geçiş zordu senkromenç dediler şu dediler bu dediler yüksek meblalarda masraf cıkarmaya çalıştılar. Kanmadım... Ben kendim internet üzeinden araştırıp bu soruna çözüm olabilecek parçayı buldum Vites kol burcu diye bir parca orjinali 80 tl bugun değişimi yapıldı o kadar güzel oldu ki vites kolunda boşluk minunmuma indi vites geçişleri yumusak çok güzel oldu. Demek istidigm kendi arabanızın ustası olun bi yerden gelen sesi yada sorunu dinleyip arastırıp bulmaya çalışın ustanızı bu dogrultuda tönlendirin. Benim bir ustam var Fiat yetkili servisinden ayrılıp kendi özel servisini kuran bilgili tecrübeli arabanın herşeyinden anlayan süper bir usta aracımı gönül rahatlıgıyla bırakırım yapar mı yapamaz mı düsüncesi olmadan gözüm arkada kalmadan giderim dediği saatte gider alırım. İşin erbabı tek ustaya baglı kalın ve aldıgınız parçanın orjinalliğine çok dikkat edin.

• SİENA DEĞİŞEN PARÇALAR TARİH: 31 Ocak 2012

1- Elastik Burç 2 Tane 15+15=30 Lira

2- Arka Amortisörler 2 Tane Monreeo Marka 60+60=120 Lira

3- Ön Amortisörler 2 Tane Monreeo Marka 100+100=200 Lira

4- Ön Amortisör Takozları 2 Tane 35+35= 70 Lira

5- 16 Tane Bijon 30 Lira

6- İşçilik Ücreti: 150 Lira

TOPLAM : 600 Lira

TARİH: Ocak 2012 - Haziran 2012

-Ön Koltuk Oturak ve Sırt Döşemesi : 150

-Döşeme Takma İşçilik : 40

-Karbon Temizleme : 100

-Krom Kapı Eşikleri : 25

-Paspas : 50

-Ön Kapı Gergi : 36

-Arka Kapı Gergi : 37

-İşçilik : 60

-Ön Kapı Gergi : 43

-Arka Kapı Gergi : 43

-İşçilik : 50

-Alternatör ve Direksiyon Kayışı : 26

-İşçilik : 10

-Boğaz Kelebegi Temizleme : 25

-Hava Filtresi : 10

-Benzin Filtresi : 15

-Enjektör Temizleyici : 30

-Würth Slikon Sprey : 30

-Döşeme ve Lastik Temizleyici : 30

-4 Adet Marshal Lastik : 400

-Ön Fren Balataları : 40

-Direksiyon Kılıfı ve koltuk Minder : 15

-Pasta Cila ve Lokal Boya + işçilik: 130

-Kapı Çıtaları Karbon Kaplama : 40

-Arka Çamurluk İçleri ŞeffafKaplama:10

-Cihan Rot Balans Bakım fren ayarı : 55

-Çelik Jant Göbek Arması : 20

-Opar Fren Balataları : 30

-İşçilik : 20

-Arka Kampana Temizleme : 30

-Rot Ayarı : 20

-Sanjuman Takozu : 30

-İşçilik : 20

-Arka Jant Düzeltme ve torna : 40

-4 Tane Bijon : 8

-Vites Kol Burcu : 75

-İşçilik : 50

-TOPLAM : 2443

-Hepsinin Toplamı : 2443 + 600 = 3043 LİRA

• quote:

Orijinalden alıntı: Aslan888

Selam Arkadaşlar Öncelikle Akünün + kutup başını çıkarıp yarım saat bir saat bekleyip taktıgınız zaman parametreler fabrika çıkış ayarlarına geri dönüyor. başka bir değişme olmuyor. Benim arabam Siena HL 1.6 1999 da sıfır aldık son 1.5 seneye kadar abimdeydi yeni araba alınca bana geçti. Ben araba bana geçeli en küçük ince ayrıntısına varana kadar yaptırıdım. şuan sıfır hata ses dahi yok. satmamda bugun satmış olsam alan adam bana dua eder hiç masrafsız uzun süre biner. En son yaptırdıgım işlemler alt takımdan bozuk yollarda ve arabayı kullanırken gaz verip ani gazdan ayagımı çekğimde rahatsız edici ses geliyordu bi kaç yere ustaya gösterdim bulamadı son olarak sanzuman alt takozundan geldigini tespit ettik parçayı değiştirdik sorun düzeldi. Sonra vites kolunda beya boşluk vardı 2.vitesten 1. vitese geçiş zordu senkromenç dediler şu dediler bu dediler yüksek meblalarda masraf cıkarmaya çalıştılar. Kanmadım... Ben kendim internet üzeinden araştırıp bu soruna çözüm olabilecek parçayı buldum Vites kol burcu diye bir parca orjinali 80 tl bugun değişimi yapıldı o kadar güzel oldu ki vites kolunda boşluk minunmuma indi vites geçişleri yumusak çok güzel oldu. Demek istidigm kendi arabanızın ustası olun bi yerden gelen sesi yada sorunu dinleyip arastırıp bulmaya çalışın ustanızı bu dogrultuda tönlendirin. Benim bir ustam var Fiat yetkili servisinden ayrılıp kendi özel servisini kuran bilgili tecrübeli arabanın herşeyinden anlayan süper bir usta aracımı gönül rahatlıgıyla bırakırım yapar mı yapamaz mı düsüncesi olmadan gözüm arkada kalmadan giderim dediği saatte gider alırım. İşin erbabı tek ustaya baglı kalın ve aldıgınız parçanın orjinalliğine çok dikkat edin.

selamlar aslan888 verdiğin bilgiler için teşekkürler. arabanı da merak ettim baya bir masraf etmişsin belli. bencede alan kişi şanslı valla. :)

merak ettiğim şu beyni resetleyeceğim ancak hep akünün önce - kutbu sonra + kutbu sökülür takılırken de önce + sonra - kutbu diye. - kutup başı takılıyken + kutup başını söküp tekrar + yı takmak sıkıntı yaratmıyor mu? şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esginmurat -- 20 Eylül 2012; 20:45:14 >

• 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.