Şimdi Ara

Fiat Panda incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4 ekimde satın almış oldugum fiat panda 1.2 8v 60 hp aracımın incelemesini ve yaklaşık 1 aydır kullandıgım aracla ilgili iyi ve kötü herşeyini belirledikten sonra a sagmenti ekonomik araç almak isteyenler için paylaşmak istedim

Model yılı ve ismi:Fiat panda 1.2 8v dinamic

Kaporta durumu:boya yok tamamen orjinal

km: orjinal km 43800

motor gücü: 60 hp

motor hacmi:1242 cc

max güç:5000rpm

max tork:2500rpm

yakıt türü:benzin/lpg

net ağırlık:865 kg

depo:35 lt

donanım: araç 2005 model yılı a sagmenti araçlara nazaran donanım olarak b sagementi diyebiliriz.

euroncap: 2004 yılında 3 yıldız almış.

Standart donanım(baz donanım)

Abs+ebd

Manuel klima

elektirikli ayna

2 cam otomatik

city modu(elektirikli direksiyon)

yol bilgisayarı

benim araçta bunlara ek olarak stil paket var

Tavan barı

sis farı

cd çalar ve 4 hoporör

orjinal çelik jant

ek olarak

:esp,asr yokuş kalkış desteği,dıgıtal klima,sky dome ek paket olarak satın alınabiliyor. yalnız 2. elde bu pandayı bulmak çok çok zor.

Fİat panda 2004 yılında avrupada yılın otomobili(car of the year) ödülünü almıştır.

Şimdi gelelim araçla ilgili izlenimlerime

Aracı 43 800 kmde niğdeden benzinli olarak aldım. araçta yaklaşık 35 tllik benzin vardı ve tam 180 km yaparak adanaya getirdim. şuanda araç 45700 kmde. araçla 27 günde 2bin kmye yakın yol kat ettim.

ş.içi : araç ş.içinde inanılmaz atak ve çevik dağ keçisi diyebilirim. Kaldırımlara rahatlıkla tırmanıyor. küçük bir cipi andırıyor diyebilirim zaten pandanın 4*4 modelide mevcut.
    Ş:dışı: araçla 1 defa adana-silifke(300 km) arası yazlığa 1 defa adana-kadirli(250 km) 1 defada niğde-adana(180 km) yol kat etttim. araçla 2 kişi olunca çok yorulmuyorsun ama arkadaki 3. kişiler için uzun yol belirli süreden sonra eziyete dönüşebiliyor. a sagmenti araçlar ş.içi kullanım için çok rahat olmasına ragmen ş.dışı 2 kişiden fazla binilesi değil.

Yakıt: aracı aldıktan hemen 1 gün sonra lpg taktırdım(hiç acımadan) atiker marka lpg araca cuk diye oturdu yeni nesil bir sistem oldugu için lpgde hiç sorun yaşatmadı. devir dalgalanması,arıza lambası,stop etme gibi lpgde çıkan problemlerle karşılaşmadım.

1 depo 28 litre lpg alıyor. ve ş.içi 380 ş.dışı 450 km yol yapıyor. buda ş.içi 7.5 ş.dışı 6 litre lpg tüketimine denk geliyor.

performans: aracı otobanda denedim lpgde 160 kmh sürate kadar çıkmasına ragmen 120den sonra tedirgin edebiliyor. otobanda son sürak giderken pek yol vermiyorlar.

Araçla ilgili herşeyi aktarmaya çalıştım herkese tşk ederim. Başka bir araç incelemesinde görüşmek üzere saygılar...

[simage]
     Fiat Panda incelemem
    [/simage]

[simage]
     Fiat Panda incelemem
    [/simage]

[simage
     Fiat Panda incelemem
    ][/simage]

• Tüketimi güzelmiş hemşerim.Hayırlı olsun.
    Aracı kaça almıştın?
    bir de palioya göre iç hacim nasıl?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Tüketimi güzelmiş hemşerim.Hayırlı olsun.
    Aracı kaça almıştın?

hemşerim fiyat söylemek pek mantıklı olmaz ama istersen özelden bildirebilirim. palioya göre tavanı yüksek oldugu için daha geniş diyebilirim. tüketimden memnunum ya 2.47den otogarın ordan alıyorum
  • Allah hayırlı etsin. Tüketim değerleri ile şehir içi ataklığı dikkatimi çekti. Güzel değerler.
  • ş.içi en sevdiğim araçlardan birdir panda...hele 4x4 olanı olursa karda süper olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Tüketimi güzelmiş hemşerim.Hayırlı olsun.
    Aracı kaça almıştın?

hemşerim fiyat söylemek pek mantıklı olmaz ama istersen özelden bildirebilirim. palioya göre tavanı yüksek oldugu için daha geniş diyebilirim. tüketimden memnunum ya 2.47den otogarın ordan alıyorum

Hocam adananın düzgün lpg satan en iyi istasyonu kanal köprü Shell tavsiye ederim.
    Arabanın fiyatını da özelden alabilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim bildiğim sizde avensis vardı, avensis den sonra pandaya geçmek biraz zor olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi
    10 yıl önce açıldı
    Yeni Fiat PANDA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Benim bildiğim sizde avensis vardı, avensis den sonra pandaya geçmek biraz zor olmuştur.

Avensisi satali 8 ay oldu kardesim simdilik idare ediyoruz bakalim.

• Yazık ettin stiloya, hayırlı olsun bu arada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovaTHOR

Yazık ettin stiloya, hayırlı olsun bu arada...

Stilo uzakta değil arkadaşıma sattım. Yalnız yeniden stilo alabilirim benim işim belli olmaz stilo candır
  • quote:

quote:

Stilo uzakta değil arkadaşıma sattım. Yalnız yeniden stilo alabilirim benim işim belli olmaz stilo candır

Stiloyu ufaktan anlatabilirmisiniz, mesela arıza yaparmıydı, yedek parça lazım olduğunda kolay bulabiliyormuydunuz satmak istediğinizde zorlandınızmı gibi.
  • hayırlı olsun. lpg taktırmanız şaşırttı beni. benzinde kaç litre yakıyordu?
  • Lpg ile zaten ekonomik olan araç daha da ekonomik olmuş anladığım kadarıyla.Hayırlı olsun.

Stilo'da ülkemizde ve kendi anavatanı İtalya hariç diğer ülkelerde değeri anlaşılamamış güzel araçlardan biriydi.
  • Fıstık gibi araba
  • Ülkemizde yakıt ve diğer masraflardan şikayetçi olan insanlara gidin şehir içinde kullanmak için A - B segmenti araç alın dediğimizde burun kıvırıyorlar.

Buyrun işte !! LPG ile olan uyumu ve gerçekleşen tüketimi hesaplayınca gayet güzel bir sonuç ortaya çıkmış...

Üstelik ikinci elde gayet uygun fiyatlarının olmasıda müthiş bir avantaj..

Güle güle kullanın..

Ek olarak: Bana göre bir aracın boyutu ve kapasitesi o kapasiteyi ne kadar sıklıkla ve süre ile kullandığın ile orantılı olarak önem taşır.
    Yani dört kişilik geniş diz mesafeli, bilmem kaç litre bagaj hacimli aracı kaç kere ve ne kadar süre kullanıyoruz ?

Bir yıllık bir kullanım periyodunun yüzde seksenini şehir içinde tek kişi yada en fazla iki kişi ile gerçekleştiği sürüşlerin geriye kalan yüzde yirmilik kullanımı için alırken daha çok para verdikleri C segmenti yada daha büyük bir segment sedan araç için her km başına fazladan taşıdığı ağırlığı da hesaba katınca ne kadar gereksiz bir yükü kendilerine taşıttıkları ortaya çıkıyor..

Ve tabi ki artan taksit oranları,vergiler,park sorunları, yakıt sorunları vs....

Yani velhasıl, bence aracınız çok güzel. Güle güle kullanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 1 Kasım 2013; 2:11:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

quote:

quote:

Stiloyu ufaktan anlatabilirmisiniz, mesela arıza yaparmıydı, yedek parça lazım olduğunda kolay bulabiliyormuydunuz satmak istediğinizde zorlandınızmı gibi.

anlatayım tabi

öncelikle stilo ço kdeğerli bir araç gerek konfor gerek donanım olsun piyasadaki bir çok c segment araçtan iyidi diyebilirim. ben stiloyu 89 binde aldım araç temiz oldugu için bna 7 aylık süreçte hiç bir sıkınjtı yaratmadı arıza vermedi. 89 binde aldıgım stiloyu 105 binde arkadaşıma sattım. 7 ayda 15 bin km kullandım yani araçtan hiç inmedim diyebilirim. yedek parça hiç kullanmama ragmen fiyatının pahalı oldugunu biliyorum mesela arka stoplar benim çatlaktı 600 tl fiyat verdi yetkili servis. ben stiloyu 6 ayda sattım 2. eli gerçekten kötü arayanlar çok oluyordu gerçi ama düşük fiyat teklif ettikleri için vermiyordum. yalnız 2. li iyi olmayan araba bir yabndan bna göre iyi çünkü 10 senede en fazla 3 defa el değiştiriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hay2010

hayırlı olsun. lpg taktırmanız şaşırttı beni. benzinde kaç litre yakıyordu?

aracı benzinde hiç kullanmadım. sadece niğdeden adanaya gelirken 35 liralık benzin kulllandım. lpg neden taktıdım forumda okuduklarıma gçre 6.1 6.2 yakan araç 30 krş yaksa lpgde 18-20 yakacaktım ve 1000 kmde 100 tl cebimde kalacaktı. şuanda 2000 km kullandım aracı 200 tl cebimde kaldı. hesabıma göre 9000 kmde araç kendini amorti edecek. ayrıca ben bu ülkede benzine para vermem arkadaş.
  • Inceleme icin emeginize saglık. Ihtiyacı karşılamaya yönelik ekonomik bir arac. Sehir ici iyi ama sehirler arası yorar sanki. Stilo'dan geçmesi zor olmuştur.
    Araca keçi demişsiniz, geçenlerde Top Gear programında off-road versiyonu vardı, o tam keçiydi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Ülkemizde yakıt ve diğer masraflardan şikayetçi olan insanlara gidin şehir içinde kullanmak için A - B segmenti araç alın dediğimizde burun kıvırıyorlar.

Buyrun işte !! LPG ile olan uyumu ve gerçekleşen tüketimi hesaplayınca gayet güzel bir sonuç ortaya çıkmış...

Üstelik ikinci elde gayet uygun fiyatlarının olmasıda müthiş bir avantaj..

Güle güle kullanın..

Ek olarak: Bana göre bir aracın boyutu ve kapasitesi o kapasiteyi ne kadar sıklıkla ve süre ile kullandığın ile orantılı olarak önem taşır.
    Yani dört kişilik geniş diz mesafeli, bilmem kaç litre bagaj hacimli aracı kaç kere ve ne kadar süre kullanıyoruz ?

Bir yıllık bir kullanım periyodunun yüzde seksenini şehir içinde tek kişi yada en fazla iki kişi ile gerçekleştiği sürüşlerin geriye kalan yüzde yirmilik kullanımı için alırken daha çok para verdikleri C segmenti yada daha büyük bir segment sedan araç için her km başına fazladan taşıdığı ağırlığı da hesaba katınca ne kadar gereksiz bir yükü kendilerine taşıttıkları ortaya çıkıyor..

Ve tabi ki artan taksit oranları,vergiler,park sorunları, yakıt sorunları vs....

Yani velhasıl, bence aracınız çok güzel. Güle güle kullanın...

aynen size katılıyorum. İnsanlar boş yere kredi çekip yüksek segment araç alıyor daha sonra yakıtından şikayet ediyor ve satıyor. sonra borç üzerine borç. zaten kaç defa uzun yola gidiyoruzki ?

• 18 bine satıyordun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.