Şimdi Ara

Fiat Marea modellerinin gerçek fiyatları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Marea'ların şu anda ederleri nedir arkadaşlar ?

    Aşağıdaki ilandaki marea'lar gerçek fiyatlarından mı satılıyor, pazarlık konusundan fazlaca baskı yapılmalı mı ?

    Son olarak yakıt tasarrufu ve motor teknolojisi bakımından 2002 sonrası kasaları(Exclusive-Liberty) mı öneriyorsunuz, önceki kasalarda(ELX-SX) fazladan problem yaşar mıyım ?


    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-1.6-sx-marea-klimali-178816173/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-memurdan-sorunsuz-klimali-2000-model-fiat-marea-202502244/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinksk -- 4 Mayıs 2015; 13:50:38 >







  • makyajsız kasalar 98-2002 daha hoştur. ama almışken elz ful olanını almalısın. ayrıca piyasa arttıgı için durum böyle önceden 15e en kral mareayı alırken şimdi baz donanım düşük model denk geliyor.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Marea kullanıcısı mısınız ? 2002'den sonraki modellerin daha az yaktığı doğru mudur ? Maalesef bütçe benim de 15.000 TL...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinksk

    Marea kullanıcısı mısınız ? 2002'den sonraki modellerin daha az yaktığı doğru mudur ? Maalesef bütçe benim de 15.000 TL...

    sahibi değilim ama 2000-2006 yılları arasında 0 kmde alıp 64 bin kmde satmıştık. makyajlılar evet 0.5 litre daha az yaktıgı doğrudur. bence almışken elx alın çünkü biraz donanım farkı var.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Benim de tercihim Elx-Exclusive'den yana ancak fiyatlar el yakıyor gerçekten de. Bekleyeceğiz anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmir içi bakıyorum:) İlginize teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tşk ederim. ama izmir içi ile sınırlı kalmamanızı tavsiye ederim.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    İzmir ve çevresine bakıyorum yani Ege bölgesine, diğer türlü epey bir masraflı oluyor takdir edersiniz ki :)
  • Bradır verdiğin ilanların fiyatları normal tabi sen pazarlık yap yinede alıyorsan exclusive al arka stopları farklı olandan servise göster öyle al elx sx alma.
  • marea sahibiyim, 1998 model 1.6ELX modeli. aracı 1,5 ay önce aldım. 1 parça değişen olduğu söylendi ama sanırım 2 parça var. kaput ve ön tampon. Komple boyalı, orjinal 145 binde . tüplü ve ruhsata işlenmiş. Ağır bakımları yapoılmış, trim genelde temiz ama biraz hor kullanımasına rağmen temiz kalabilmiş diyelim, biraz yıpranmalar var. Ufak tefek masrafı var. Bu şartlardaki aracı 11.250 TL'ye aldım. SAhibi de acil paraya ihtiyacı olduğu için bu fiyata aldım. Yoksa şu şekilde diyeyim ; 1998 model , parça boyalı, ağır bakımı yapılmış ve temiz kullanılmış bir Marea ELX ortalama 13.000 TL diyebiliriz. sizin baktığınız 2001 Marealar da 14.000-14.500 aralığında normal fiyatlandırma diye düşünüyorum.

    Kasa olarak en iyileri eski kasalar . Fazladan problem filan yaşanmaz. Ben size klasik Marea problemlerini söyliyeyim:

    1- Far sönük olur, çözümü ise xenon far alıp taktırmak. eğer farlar calıysa şanslısınız demektir.
    2- Fan sorunu. : bu sorunda fan sürekli çalışır, içeriyi buğu yapar, aküden yer vb. çoğu Marea'da bu varmış.
    3- Hararet göstergesi sorunu: motor sürekli hararet yapıyor gibi görünür ama aldırmayın , her şey gayet sıradan.
    4- Boya solma sorunu. Çoğu Marea komple boyalıdır , sebebi ise güneşte hemen boyaları solar.
    5- yedek parça sorunu: tamamen palio,albea ve dobloya bağlısınız. kritik parçalar bozulduysa ustası zor bulunuyor.
    6- direksiyon pompası sorunu: hepsinde yokmuş ama genelde direksiyon pompası değişmediyse direksiyon biraz garip oluyor.

    Bunlar eksi yönleri, ama arabadan ben memnunum. ÇOk lüks, geniş, atak, karizmatik bir araç. 11.250 'ye aldım, 500-600 ufak bakım yaptırdım. gerisine karışmadım, sonuçta eski araba ; fazla da iyi hale getirmeye çalışmayacaksın. gitiği yere kadar süreceksin, durunca sanayiye gidersin yoksa eski arabalar insanı bitirir.




  • eski kasaları italyan, yenileri yerli üretim diye biliyorum. O yüzden eski kasaları daha sağlam oluyormuş doğal olarak.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni marea'nız uğurlu olsun. Güle güle sorunsuz binersiniz inşalllah. Aldığınız fiyat da gayet makbul denk gelmiş. Verdiğiniz cevaplar için gönülden teşekkür ederim. Hocam sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum.

    Bu maddelediğiniz sorunları ben not aldım ve satıcıya tek tek soracağım, onun dışında mareaları biraz araştırmam sonucunda boğaz kelebeği, devir göstergesi ve rölanti sorunları olduğunu öğrendim.

    Sizin böyle bir sorununuz oldu mu ? Ayrıca ilk bakışta nerelere dikkat etmeliyim aracı incelerken ?
  • sahinksk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, açıkçası eşim araba sürmeyi öğrensin niyetiyle aldım ve ehliyet alındıktan sonra satmayı düşünüyorum; yani uzun süreli kullanmayacağım.

    Boğaz kelebeği sorunu , tüp beyni sorunu , rölanti sorununun hepsi tüp ile alakalıdır. Arabayı gazda biraz sürün, gaz kokusu geliyorsa tüpçüye gösterin. Rölanti sorunu benim araçta da var, ancak her tüplü arabada bu sorunlar olduğu için önemsemiyorum. Bir vakit sonra sorun artar, tüpçüye gidip yaptırırız olur biter. Daha önceki aracım tertemiz MEgane idi ancak , ara sıra tüpten dolayı stop etme, devir dalgalanması vb oluyordu. BUnlar basit meseleler bence.

    Araç alırken ben ustaya gösteririm , sonuçta en iyi onlar anlıyor. her tarafına baktırıyor. ama siz ilk bakışta şunları yapabilirsiniz.

    1- arka koltuğu yatırıp alt kısma bakın , bagaj alt kısımlarına bakın: altta çürüme paslanma var mı bakın. kapıları açıp kapatın tam ve düzgün şekilde kapanıyor mu, açıklık yamukluk var mı bakın.
    2- kaputu açıp motora bakın, birleşme yerlerinde orjinalden farklı vidalar, ilginç kaynak noktaları var mı bakın. varsa nedenini sorun .
    3- aracın boyasına yakından bakın, bazı yerlerde püskürmüş noktalar varsa yeni boyanmıştır. bazı kısımlar daha canlı ve boyası parlıyorsa yeni boyanmıştır ve nedenini sorun. kaza mı yoksa solma mı vb.
    4- araç ile bir tura çıkın. 120-130 km civarında direksiyonu bırakın, araç aniden yamuluyorsa veya sallantıda saçma harektler yapıyor mu bakınız. mümkünse 160 -170 ne kadar yüksek sürete çıkabilrseniz iyidir. motorun ölüp ölmediği anlaşılır.
    5- klimasını çalıştırın, elektirikli aynalar, cam kaldırma düğmeleri, radyo vb. aklınıza gelen, gözünüze çarpan ne varsa bakın. her kapağı açıp kapatın.
    6- motoru çalıştırın, kaputu açın, motordaki sarı renkteki yağ çubuğunu çıkartın ve parmağınızı o çubuğun çıktığı deliğe koyun, üfleme var mı kontrol edin.
    7- aracın arkasına geçin egzozuna bakın, aracın içindeki bir kişiye gazı köklemesini söyleyin. ne renk duman çıkacak bakın. ilk başta koyu bir beyaz duman çıkkabilir ama sonradan saydamlaşıp hafif byeaz-gri-sis rengi bir duman atıyorsa normaldir, başka bir renkteyse sıkıntı olabilir.
    8- tüm bunları yaptıktan sonra bir ustaya gösterin. aklıma gelenler bunlar. tabi 5664 e mesaj atın, sigortacıya gidip aracın geçmişini sorgulatın. üzerinde hak mahrumiyeti vb var mı internetten sorgulatın.




  • ayrıca şoför koltuğunun altında bir tümsek/şişkinlik var mı diye bakın. sanırım o fan problemi ile alakalı.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim eyvallah hocam, yorduk sizi de. Zaten normal araçlarla ilgili ilk kontroller hep aynı...Mareaların sanırım sizin de yaşadığınız gibi tüp ve rölanti sorunları en çok ön plana çıkıyor, alırken soracağız yoksa ne ala varsa da tamir edilmesi basit maliyeti az olan sorunlar bildiğim kadarıyla.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bakmadan-gecmeyin-konforlu-tam-bir-aile-aracir-210407659/detay

    Şu ilanı yeni buldum. 15.250'ye bırakıyor sahibi. Biraz daha pazarlık yapıp 14.000-14.500'e indirebilirsem almayı planlıyorum. Tüp yeni takılmış ancak ruhsata işlenmemiş vs.

    Gerçekten ben uzun yıllar binilebilecek kaliteli, konforlu bir araç olarak görüyorum Mareaları, taktım kafayı alacağım bir tane. Sizin yakıt tüketiminiz ne durumda kontrol edebildiniz mi ?




  • sahinksk kullanıcısına yanıt
    kafkaf hocam, bu aracı satanın galerici olduğundan şüpheliyim, galerici değilse de böyle tarz araç sunumu yapan birinden araç alırken 1000 kere düşünürdüm.

    yakıt tüketimi şu şekilde:

    benzinde şehir içi kilometrede 50 kuruş
    benzinde şehir dışı kilometrede 30 kuruş
    gazda şehir içi kilometrede 28-30 kuruş
    gazda şehir dışı kilometrede 18-20 kuruş (hıza göre değişiyor 100-120 diyelim)


    burada gaz fiyatları 2.5 TL , izmirde daha ucuz olduğu için değerler de azalacaktır.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Hill hocam sormayın, malum site bu tip insan kaynıyor. Geçen haftaya kadar HERKEZ-YANLIZ yazanları bile eliyordum bırakın sunum şeklini ancak onlar galip çıkıyor maalesef.

    Yakıt şehir içi İstanbul(sanıyorum) olduğu için yüksek geldi bana, Liberty-Exclusive daha iyi oranlara sahip kullanıcılarına göre tabi bilemiyorum.16-17 krş'lardan söz ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek kapı bravo kullacısı olarak tavsiye ederim
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-italyan-isi-duzgun-aile-arabasi-15000-tl-211564927/detay

    Az önce ilanın sahibi ile görüştük, araca baktık. En son 14.000 TL ye bırakıyor.

    Ancak marşa bastığında 10-15 saniye sonra çalışıyor araç dediğine göre benzin çeyrek deponun altında olduğu için böyle oluyor imiş. 10 saniye sonra tüpe geçiriyor elle ondan sonra araç çalışıyor. Atiker sıralı sistem takılı ve komple boyalı araç güneş yanığından ötürü...

    Nasıl sizce araç arkadaşlar bilgilerinizi görüşlerinizi paylaşır mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.