Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Fiat'ın frenleri çok hissiz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
6.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş....Bende duramadım bildiğimi yazayım..Arkadaşlar frenleri hissiz arabalara giydirip duruyorsunuz..O hissiz freni olan arabada ..BALATA DİYE NE TAKILI ? HİÇ BAKTINIZMI ?...Ucuz ucuz daha ucuz olsun deyip gidip nanemolla marka ORJİNALİNİN AAAAYYYYNISIII HEMDE DÖRTTE BİR FİYATINA.....Deyip taktığımız balataların hiçmi suçu yok ?...O frenleri hissiz yapan dandik balatalar değilmi ? Yazın ..Okuyalım....Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Ocak 2012; 14:07:10 >
  • fiat doblo ve panda var evde, doblonun frenleri kötü dikkatli kullanmak gerekiyor pandanınkiler güzel iyi tutuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş....Bende duramadım bildiğimi yazayım..Arkadaşlar frenleri hissiz arabalara giydirip duruyorsunuz..O hissiz freni olan arabada ..BALATA DİYE NE TAKILI ? HİÇ BAKTINIZMI ?...Ucuz ucuz daha ucuz olsun deyip gidip nanemolla marka ORJİNALİNİN AAAAYYYYNISIII HEMDE DÖRTTE BİR FİYATINA.....Deyip taktığımız balataların hiçmi suçu yok ?...O frenleri hissiz yapan dandik balatalar değilmi ? Yazın ..Okuyalım....Saygılarımla..

    Klavyesi olan post kasmak için yazıyo işte kardeşim.Gidip şirket arabalarının frenlerine dokunuyolar sonrada gelip buraya genelleme yapıyorlar.Adamın sinirini bu bozuyo işte...




  • Ben de oyle hassas frenleri daha cok seviyorum. Dacia logan ve de megane2 de de frenler oyle azicik dokunuyorsun duruyor basiyorsun kilitleniyor.

    Su an corollayi kullaniyorum. Sadece yavaslarken yaptigim frenleme Dozajini meganede yapsam megane frenlerini kilitler. Corollanin frenlemesi cok iyi ama fren pedali sert. Her turlu durma icin basmak gerekiyor. 2000 civicde de ayni durum vardi.

    Jetta 2012 nin frenleri de corollaya yakin olsa da biraz daha yumusak.
  • Benim bir arkadasımda punto evo var kullandığım zamanlar bende zorlanıyorum. Frenleri biraz hissiz ama alışılmayacak gibi değil. Birkaç kez sarsildiktan sonra düzeliyor hersey. Yumuşak davranmak lazım yoksa tahminlerin ötesinde yapistiriyor cama insanı :)
  • şuan kullandığım kia sportage (2007 model ) ilk kullandığımda çokkkk hissiz gelmişti kesin kaza yaparım dediğim 4-5 an oldu sağ salim eve geldim 2-3 defa daha kullandıktan sonra alıştım sonra problem çekmedim ama eskı aracım peugeot 308 2-3 gömlek daha üstünde hatta kullandıgım en iyi fren sistemlerinden biriydi
    herkesin sevdiği tarz vardır ama bence en güzeli yukarıda tepki veren fransız frenleri japon ve koreliler biraz yumuşak ve aşağıda tepkı verıyor alışkanlık meselesi ama güven vermıyor bana .
  • Hissiz diye bir şey yok,makul hızlarda giderseniz normal olarak durursunuz.
  • Palio kullanıcısı olarak söylediklerinize katılıyorum.Aracın frenleri rezalet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş....Bende duramadım bildiğimi yazayım..Arkadaşlar frenleri hissiz arabalara giydirip duruyorsunuz..O hissiz freni olan arabada ..BALATA DİYE NE TAKILI ? HİÇ BAKTINIZMI ?...Ucuz ucuz daha ucuz olsun deyip gidip nanemolla marka ORJİNALİNİN AAAAYYYYNISIII HEMDE DÖRTTE BİR FİYATINA.....Deyip taktığımız balataların hiçmi suçu yok ?...O frenleri hissiz yapan dandik balatalar değilmi ? Yazın ..Okuyalım....Saygılarımla..


    Bu konu da çok önemli gerçekten.

    En pahallı ve standardı yüksek balataları almaya çalışırım. Muayenede ön aksta sadece % 0.3 fark ölçülmesinde etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Bu sene de arka aksa bir operasyon var... Şimdiye kadar "frenci" dükkanında ne varsa oydu. Bakalım ne olacak.

    Bu konuda standartlar eksik. Ampullerin, lastiklerin standartları var ama balataların yok. ABD'de geçen senelerde yeni bir standart çıktı. Şimdilik zorunlu değil. Sürtünme katsayıları arasındaki farklılıkların belirli bir limitte, ve orjinal ekipman standartları içinde (FMVSS 135) olmasını kontrol ediyor. ("D3EA" diye aratabilirsiniz - Dual Dynamometer Differential Effectiveness Analysis)




  • Bu konuda hak veriyorum.

    Fiat yada başka markaların değişik modellerinde frenleme dozajını ayarlama sıkıntısı olabiliyor.

    Hafif dokununca ani fren yapmış hissinde olan sistemler tedirgin edici, en büyük riskte ıslak zeminde ve yüksek süratlerde.
  • bir marea kullanıcısı olarak alıştım
  • En son aldığım dobloda hissiz olduğunu düşünmekle beraber, diğer sahip olduğum hiç bir fiatta böyle bir şey hissetmedim.
    Bu arada era da çok kullandım albea da... Era gözümde tamamen aracın çok güçlü motorundan ibarettir. Yüksek hızda ve frenajda Albea çok daha iyiydi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

    Albea ve Dobloyu bilemiyecem fakat Grande Punto'larda harika bir fren var.

    Bugüne kadar C3 sahibi oldum, şuan Seat ibizaya biniyorum. Ani frenlemelerde Grande Puntomdaki freni çok arıyorum. İbizada ani yaptığım frenler bana güven vermiyor


    arkadşımla aynı fikirdeyim.albea ve dobloyu bilmem fakat bende de punto evo var dediğiniz hissizlik yok sert basmaya korkar oldum fren tepkileri oldukça güven verici abs / esp sistemi boscha ait



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 16 Ocak 2012; 12:05:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Albea,Linea,Doblo

    Bunların hepsini kullandım.. Dediğiniz olayada aynen katılıyorum.

    Fren ve Debriyaj hissiz.. Heleki Albeanın debriyajı bildiğimiz şahin-doğan debriyajından farkı yok..

    Evet sürüş zevki 0 Fiat araçlarda.. Nekadar ekmek okadar köfte.. Benimde bir sonraki aracım maddi durumlar yüzünden büyük ihtimal Fiat olucak.

    Fiat herşeyiyle ucuz araba,idarelik araba,ayağımı yerden kessin arabası..Kimse 40-50 bin Lirası varken gidipte Fiat falan almaz zaten.

    Kolay gelsin.

    Fiat'ın diğer araçlarını bilmem ama Bravo için bu yorumlar yapılıyorsa sadece kaba etimle güler geçerim.


    Konuya yorum yapmak gerekirse;

    Kendi kullandığım araçta frenler yumuşak ve hissiz evet doğru ancak fren gücü açısından bir sıkıntı yok zira aracımdaki fren ve abs sistemleri BOSCH firmasına ait ve bu sistemler birçok araçta kullanılıyor. (Örn. Mercedes) Ama hissizlik konusuna katılıyorum banada çok ruhsuz geliyor.




  • 2011 doblo kullanıyorum bahsedilen gibi bir durum söz konusu değil.
  • insanların psikolojik takıntıları pahalı ama 5 para etmez arabaları yüceltip kullanıslı performans ve istikrar sahibi aracları yerin dibine sokuyor... bu forumdaki tek sorun MARKA nın ve ambleminin insanda uyandırdıgı histen ötesi değil... sizin yerinizde olsam psikolojik takıntılarınızı herkesin takıntısıymıs gbi düşünüp burda yorumlar yapmazdım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confusion. -- 17 Ocak 2012; 20:51:13 >
  • bence bu fiatla ilgili değil. bende albea var babamda doblo var. doblonun frenleri çok güzel hatta şu ana kadr kullandığım araçların içinde en güzel frenlerdi gerek his gerek dozlanma olarak. albea çok acayip bende böyle bi konu açmayı planlıodum gerçekten berbat. punto kullanmadım bilmiyorum ama bu frenlerin iyi olduğunu söyleyen arkadaşlara şaşırıyorum gerçekten. kendi albeamdaki frenler şöyle çalışıyor.

    %10 basarsan frene TUTMAZ.

    %20 basarsan gene TUTMAZ.

    %30 basarsan %10 TUTAR.

    %40 basarsan %10 TUTAR.

    %50 basarsan %20 TUTAR

    %60 basarsan %80 TUTAR.

    %60 SONRASI ABS ÇALIŞIYOR ZATEN.

    aracı durdururken sorun yok insan alışıyo bu dururmada olay yavaş akan trafikte oluyo. siz 20 le girderken öndeki araba durmuşsa o kafa kesinlikle cama yapışçak kurtuluşun yok yani. servise gittiğimde sormuştum bunun bi çözümü varmı diye. bu durum fren merkezinden kaynaklanıyomuş. çözümüde yok demişti ordaki usta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfiasis -- 26 Şubat 2012; 17:19:49 >




  • Kiralık 2009 albea vermişler babama geçenlerde, mecburen sürmem gerekti.hafif yokus asagi frene dokundum sadece, Corolla dan kalma alişkanlik.ama araba öyle yavaşladı ki ayagimi cekmesem duracaktı neredeyse.aslına bakarsanız tuhaf hissettim, frenleme gücü tamamen kontrolüm altinda gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

    Kiralık 2009 albea vermişler babama geçenlerde, mecburen sürmem gerekti.hafif yokus asagi frene dokundum sadece, Corolla dan kalma alişkanlik.ama araba öyle yavaşladı ki ayagimi cekmesem duracaktı neredeyse.aslına bakarsanız tuhaf hissettim, frenleme gücü tamamen kontrolüm altinda gibi

    demek istediğim tamda oydu :D
  • 2 yıl clionun frenlerine alışıp albeaya ilk bindiğimde 40 la giderken taa ilerden bi jeep dönücekti frene bi dokuniyim dedim araba bi kaydı lap diye durdu,babamın yanında arabayı kaldırmaktan çok durdurmak sorun oluyo frenler çok hassas
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.