Şimdi Ara

FIAT Fiorino Lastik Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhabalar,Otomıbil Genel ailesi.Öncelikle bu konuda hiç bilgim yok.O yüzden sizden yardım almak istedim.

Önerebileceğiniz lastikler var mıdır,aşınma problemi yapmayacak,uzun süreli kafamız rahat kullanabileceğimiz tavsiyelere açığım.

Şu lastik hakkında fikirleriniz ?

http://www.hepsiburada.com/petlas-205-55r16-91h-imperium-pt515-oto-lastik-uretim-tarihi-2017-p-OTOZSU23950?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=CjwKEAjw85DIBRCy2aT0hPmS1jkSJAC1m9Uv3StI9OkISxNhllGD19IzrjMjdi4HJTgFCb21REltpBoCQtjw_wcB

195 mi 205 mi tercih edilmeli sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopster -- 29 Nisan 2017; 12:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstersem bırakırım dediğim her şeyin müptelasıyım,iradem zayıf değil tutkularım güçlü

• Yapay Zekanın Yanıtı

FIAT Fiorino Lastik Tavsiyesi: Aracınıza Uygun En İyi Seçenekleri Keşfedin

FIAT Fiorino'nuz için en iyi lastikleri seçmek, aracınızın güvenli ve verimli çalışması için çok önemlidir. İşte Fiorino'nuzun ihtiyaçlarına uygun lastikleri seçmenize yardımcı olacak bazı tavsiyeler:

Lastik Boyutu: Fiorino'nuzun orijinal lastik boyutunu kontrol etmek için aracınızın kullanım kılavuzuna veya lastik yan duvarına bakın. Doğru lastik boyutunu kullanmak, aracınızın performansı ve güvenliği için çok önemlidir.

Lastik Türü: Fiorino'nuz için uygun lastik türünü seçmek, kullanım amacınıza bağlıdır. Şehir içi sürüşler için tüm mevsim lastikleri iyi bir seçenekken, sık sık zorlu hava koşullarında araç kullanıyorsanız kış lastiklerini veya dört mevsim lastiklerini düşünün.

Hız Derecesi: Lastiklerin hız derecesi, güvenli bir şekilde kullanılabilecek maksimum hızı gösterir. Fiorino'nuz için önerilen hız derecesini kullanım kılavuzunuzda bulabilirsiniz.

Yük Endeksi: Yük endeksi, lastiğin taşıyabileceği maksimum ağırlığı belirtir. Fiorino'nuzun normalde taşıdığı yükü göz önünde bulundurarak uygun bir yük endeksine sahip lastikleri seçin.

Marka ve Model: Piyasada çok sayıda lastik markası ve modeli bulunmaktadır. Fiorino'nuz için güvenilir ve saygın markalardan seçim yapın. Lastik incelemelerini okumak ve diğer kullanıcıların deneyimlerini öğrenmek, bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilir.

Fiorino Lastik Tavsiyesi:

• Bridgestone Ecopia EP150
    • Goodyear EfficientGrip Performance 2
    • Michelin Primacy 4
    • Continental EcoContact 6
    • Pirelli Cinturato P7

Bu lastikler, Fiorino'nun performansını ve güvenliğini artırmak üzere tasarlanmıştır. Her birinin kendine özgü özellikleri ve avantajları vardır, bu nedenle sizin için en iyi seçeneği belirlemek için ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Fiorino'nuz için en iyi lastikleri seçerek aracınızın güvenli, verimli ve keyifli bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İstersem bırakırım dediğim her şeyin müptelasıyım,iradem zayıf değil tutkularım güçlü
  • Üstadım ne lastik aldınız şu an bende 2010 fiorinom için arıyorum yaz lastiği
  • Arkadaşlar bende 2013 75 Hp Citroen nemo vizyon plus var. Üzerinde 185 65 R15 lastikler vardı . Aracın zıplama probleminden , virajlarda yatmasından rahatsızdım genel olarak. Lastik değişim vakti geldi aracın. Nasıl bir lastik taksam diye interette çok araştırdım. Bu siteden alternatiflere bakabilirsiniz: https://www.wheel-size.com/calc// Çok güzel bir site

Burada dikkat edeceğiniz lastik çapınızı değiştirmeden lastik seçmek. Lastik çapı da R=Jant çapı(inch)*(25,4mm)+2*(taban genişliği(185,195,205)*Yanal et kalınlığı oranı (0.65,0.60,0.55)

185*0.65=120.25mm lastik yanal kalınlığı , 195*0.60=117mm oldu yani lastik kalınlığı 3mm azaldı araç 3mm alçaldı. lastik çapı 3mm*2=6mm küçüldü, lastik genişliği 185mm den 195mm ye çıktı. Ben burada 75 HP lik nemoya 205 60R15 lastik de takabilirdim fakat araç bu sefer çok hantal olurdu ve 75 HP çok yetersiz kalırdı.

Öncelikle ben 195 60 R15 Petlas İmperium 515 88H 2021 Yaz lastiği tercih ettim. Lastik Normalde etiket değeri Yol Tutuş B, Yakıt E görünüyordu ama Petlas 2021' de Yakıtı C olarak iyileştirmiş lastikte. Bu lastiği takmamla araba eskiden 2000 devirde 100-110 bandında giderken şu anda 90-100 arası gidiyor ve yakıt tüketimim neredeyse 0,5-1 litre arttı. Fakat aracımda yol tutuş acayip derecede arttı ve araç artık virajlarda yatmıyor aşırı derece iyileşme oldu yol tutuşta, virajda yatma olayı kesildi ve zıplama olayı da kalmadı gibi, araç binek araç sürüş koşullarına döndü. Görünüm olarak da daha sportif oldu. Jantınız 15" ise ideal lastik 195 60R15 dir. 16" jantınız varsa buradaki arkadaşlar aracın ince yanaklı lastik yüzünden (195*0.55=107mm lastik yüksekliği) çok zıpladığından şikayetçi olarak burada 205 55 R16 lastik kullanarak lastik yüksekliğini arttırarak (205*55=112mm) zıplamayı kesip yol tutuşu yine arttırdılar. Burada fiorinonuz 95Hp ise 195 den 205 e lastik genişliğini arttırabilirsiniz. Umarım bu bilgiler tüm Fiorino,Bipper,Nemosu olanlara yardımcı olur  .

• 195 65 r 15
    195 60 r15 lassa greenwaysdi öneririm yanakları sağlamdır cukurda yarılma yapmaz tel kırmaz minimum 45/50.000 km yaparsınız yakıt yağmur yol tutuşu iyidir 4 kanallıdır. Petlasa göre kesinlikle çok çok daha uzun km ve sorunsuz dur şahsi görüşüm. Hafif ticari bir tip olduğu için başka marka pek bakmayın derim. 60 yanak az bulunut biraz daha pahalıdır piayasada 65 daha bol ve uygundur emsal connet kango 195 65 r 15 kullanır çoğu kasası da zaten

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

185/60/15 greenways İ20 araçta ufak çukurda yandan yarmıştım .

Petlastan memnunum şu anda. Gayet güzel lastikler. Fiyatı da baya uygun diğer lastiklere göre. İlerleyen zamanda göreceğiz tabi daha yeni lastikler.

Edit: Hız olarak eski lastiklere göre çok farkı yok. sadece yakıt 0.5 lt arttı.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.