Şimdi Ara

Fiat Egea HB, Euro NCAP’te hayal kırıklığı yarattı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    aveo nun 5 yıldız aldığı yılda, linea yıda teste soksalar 5 yıldız alırmıydı sence? ben 3 yıldız bile alamayacağını

düşünüyorum, adamlar kafalık koymamışlar yav kafalık, Allah ım 3-5 liralık kafalık yav, ben daha ne diyeyim...
  • mehmet0303531 kullanıcısına yanıt
    Lineayı bilemem hocam ama aynı altyapıya sahip punto 2000 model ile 4, 2005 model ile 5 yıldız almış. Linea puntonun sedanı. Altyapı şasi vs aynı. Linea avrupaya satılmıyor tabi. Böyle olunca da senin de belirttiğin gibi kafalık vs gibi üreticinin kar amaçlı eksilttiği ekipmanlardan dolayı aynı yıldız sayısını alıp alamayacağı şüpheli. Alır da denemez almaz da denemez. Bununla birlikte teneke denmesi de gerçekçi değil, komik. Ama Egea / Tipo avrupada satılan ile aynı araç ve fark yok. Bu bizim adımıza güzel birşey. Farklı olsa bizim için dezavantajlı oluyor. Hatırlarım Clio ve o zamanki adıyla sedan kardeşi Clio Symbol ilk çıktığında, sedan versiyonda hidrolik direksiyon bile yoktu. Hatchback te ise böyle birşey yapamadılar. Sene tahminim 1999 idi. O zamanın tofaş doğanlarında bile hidrolik direksiyon vardı. Kısaca, maliyet için özellikten çalma her markanın yaptığı birşey özellikle de aynı araç avrupada da üretilmiyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aabidinnakka -- 27 Kasım 2016; 23:6:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet0303531

quote:

Orijinalden alıntı: cipro06

milletide anlamış değilim hem kalite arıyor hem ucuz.hem cebinde 5 para yok hem araba begenmez.şöyle açıklama getireyim.iyi denilen arabaların kazalarınıda gördüm canlıda gördüm.kazadan sonra beklenti nedir ola bi bakalım.araba parçalanmasın mı yoksa insan ölmesin mi ? şimdi bu nu da etlştirelim.50 ile bile çarpsan araban ne olursa olsun kaputun yamulur tamponun zarar görür.80-90 ile kaza yaparsan her araçta ölme riskin var.araçlar şöylemi olsun istiyorum offroad araçları gibi mi olsun hem hızlı olsun hem şekilli hemde takla atınca sıkıntı olmasın.yok öyle bir dünya

ncap boşuna test yapıyor desene, işte millet olarak düşünce yapımız... sözün bittiği yer!
    http://www.euroncap.com/tr/results/hyundai/i20/11044 bak buda ucuz araba ama 5 *****

hayırdır hangi firmadansın almayın o zaman hemşerim...kuş grubu arabalarda var millet alıyor biniyor.madem sıkıntılı niye onay veriliyor bu neyin kafası...ne güvenliğinden bahsediyorsun ki ? uzun yola çıkıyorsun en güvendiğin araç karşı yoldan gelen araçla kafa kafaya girsin bi görelim güvendiğin aracı...test yapılırda amacı ne onu bi açıkla.ben kartal la takla attım içinde 4 kişiydik araç pert oldu ama hiçbirimizde birşey yoktu.gözünde canlansın diye yazıyorum jimnastikcilerin havada parendeler attığu gibi başladı araba arka çaprazına düşüp taklaya devam etti.kartal ı da sokmuşlar mı bi bak sen aydın kişisin hemen çözersin.bu test neti amaclıyor araba sağlamlığını mı ölüm kalım riskini mi ? yada kafadan girerse böyle yandan çarparsa şöyle olur bu mu? kimse test yapmasın demedi milletin düşüncesinin de bu olduğunu belirleyecek otoritede sen değilsin.sen önce bu testler hakkında millete bilgi ver mesela şeffaf mı ? tarafsız mı? tek firma mı ? rekabet var mı? yapanlar konusunda uzman mı? sözde bitmez 2 cümle kurmayla.testleri yapan hakkında bilgi ver mesela tek firma mı ? tek değilse diğerleri e söylüyor.hakkatten çok güzel yorum yazmışsın bi sen biliyorsun testlerin boşunamı yapıldığını bi sen biliyorsun senden hariç kimsenin kafa yapısının hem aynı olduğunu düşünen.sözüde bitirdin oldu bitti hadi güle güle o zaman...

• cipro06 kullanıcısına yanıt
    ne firması kardesim...?!? yolun duserse eskisehir yolu mta ya çayımı iç kardesim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aabidinnakka A kullanıcısına yanıt
    kardeşim herkes kendince haklı ne diyeyim... ama ciddi ciddi almayi düşündüğüm araç 3 yıldız alinca haliyle hayal kırıklığı oluyor iste, vesselam...

• mehmet0303531 kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu güzel özetlemişsin. Fakat şeffaflık lazım bu testlere. Ben de bu aracın daha iyi puan almasını isterdim çünkü yerlilik oranı çok yüksek malzemede ve ülkemizde üretilip istihdam sayılır. Ama i20 de burda üretilip istihdam sağlıyor. O da bizim gurur kaynağımız. Ncap neden tek test referansı o tuhaf. Yani avrupada tanınan neden 2. 3. veya 4. firma yok bu alanda? Bunlar da sorulması gereken sorular. Kartel var ise sonuçlar şaibeye da açık olur. 3-5 tane test yapan olsa ve hepsi aynı araca yüksek veya düşük puan verse daha inandırıcı olmaz mı?
  • Normal donanım :

www.euroncap.com
    Resmi Fiat Tipo 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/fıat/tipo/25457

Güvenlik donanım :

www.euroncap.com
    Resmi Fiat Tipo 2016 güvenli derecelendirme sonuçları
    http://www.euroncap.com/tr/results/fıat/tipo/25458

• aabidinnakka A kullanıcısına yanıt
    Bu arada 2015 testinde BMW Z4 de 3 yıldız almış. Ben kimsenin bu araca teneke, ayaklı domates kasası, tekerlekli tabut dediğini duymadım. Üstelik egeanın kaç misli fiyata satılıyor. Alman malıysa ses çıkmıyor, herhalde onun kapısı da tok kapanıyordur ondan. Egeadaki logo farklı olsa eminim eleştiriler değişirdi. Şimdi bu çifte standart değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aabidinnakka -- 29 Kasım 2016; 2:9:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Orijinalden alıntı: Bluflame

Fiat ve italyan malları genelde çok adi, kalitesiz oluyor.
    Otomobilde en kaliteli ülke sıralaması:
    japonya>abd>kore>ab

İsveş ilk sırada yer alır Volvo kadar sağlam araba tanımıyorum.

volvo kazada iyi korur, fakat normal kullanımda çok problemli,
    -motor yağ akıtır
    -elektrik/sensor problemleri
    -deri koltuk 3yılda dökülür
    -hidrolik direksiyon yağ akıtır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Fiat ve italyan malları genelde çok adi, kalitesiz oluyor.
    Otomobilde en kaliteli ülke sıralaması:
    japonya>abd>kore>ab

İsveş ilk sırada yer alır Volvo kadar sağlam araba tanımıyorum.

volvo kazada iyi korur, fakat normal kullanımda çok problemli,
    -motor yağ akıtır
    -elektrik/sensor problemleri
    -deri koltuk 3yılda dökülür
    -hidrolik direksiyon yağ akıtır

Hocam bence bunların olmadığı marka yok, yani sorunsuz marka görmedim, keşke olsa...

• nede olsa fiat şaşılacak bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

nede olsa fiat şaşılacak bişey değil

HOcam son yazılanlar volvo için yazıldı fiat için değil...
  • Nesi sinifta kalmis ben anlamadim? Guvenlik paketi olan 4 yildiz almis. Aracin saside bi sikinti yok zaten 5 yildiz almamasinin sebebide o degil. 4 yildiz alan arac sinifta kalmissa o cok begendiginiz markalarin 3 yildizli araclari var. He ama fiat ya hemen kotuleyelim. Ya biraz arastirma yapin oyle yorum yazin

• burda kimse egeaya çamur atmasın , şuana kadar izlediginiz hangi euro ncap testinde far cam saglamlıgı normal cam saglamlıgı kaporta esnekliğini izlediniz ? egea yeni teste tabi tutuldu adamlar otomatik frenine kadar koymuslar daha ne multijet motorun uzun ömürlülüğü zaten tartışılmaz , admın gibi eminim eski teste tabi tutulsaydı 5 yıldızı hak ederi , kasası cidden sağlam araba , bi başka modellerle kıyaslayın kasayı kaza esnasında bakın

• R.I.P egea.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.