Şimdi Ara

Fiat Egea frene basmadan gelen ses sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba forumda yeniyim konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlış yerse kusura bakmayın
    ustalardan çözüm bulamayınca buraya danışmak istedim olay chat gpt ye kadar gitti.
    bende fiat egea var 70 binde aldım şuan 80 bin km güncel olarak şu son 2 3 haftadır sanki frenleme yaptığınızda sürtünme sesi gelir ya o şekilde ses geliyor ancak fren yapmadan geliyor bu ses.
    71 bin kmde fren yaptığımda çok fazla ses geldiği için disk Balata değişimi yapmıştım ki zaten experde öneriyordu 5,600 gibi bir ücrete nisan ayında.
    sonrasında frenleme yaptığımda ses gelmeye devam etti ancak yeni değiştiği için normaldir dedim düzelir dedim düzelmedi oda yetmezmiş gibi yaklaşık 1.500 kmdir yani son 1 aydır frene basmadan o ses gelmeye başladı ancak şu şekilde;
    yolumda 60 70 km hız ile seyir halindeyken (hız çok farketmiyor 130 140 tada geliyor) direksiyonu aşırı az milim yani sola çevirdiğimde şerit değişmek için olsun şeritten çıkmamak için olsun ciyak ciyak çok ince bir tınısı olan ses geliyor özellikle yanımdan arabalar geçtiğinde veya bariyer varsa o ses beynimin içine giriyor sanki.
    rot balansçıya gidip ön takım kontrolü yaptırdım ön takımın gayet sağlam dedi
    ustama gittim bir şey olmaz kuruntu yapıyorsun dedi.
    başka ustaya gittim test sürüşüne çıktık 10 15 km yol yaptık ses gelmedi usta ses yok teşhis koyamam dedi
    bende başladım ses geldikçe video çekmeye ustalara atıyorum cevap vermiyorlar.
    sonra gittim başka bir ustaya dedik belki balata vesayredir
    zımparalama yaptı arkadakileri söktü içini temizledi zımparaladı iyice spreyledi vesayre ses kesilmedi.
    şöyle ki yolda giderken orta süratte bilerek oynuyorum direksiyon ile ses eskisine göre daha belirgin ama tam ses geldiği esnada frene çok hafif dokunuyorum ses kesiliyor.
    ayağımı frenden kaldırıyorum sesi duyuyorum.
    belki şanzıman bilyesidir dedim ama vitesi boşa attığımda da o ses geliyor yolda giderken direksiyonu hafif sola çevirince
    anlayacağınız kimse bulamadı sürekli para gidiyor cepten herkes farklı diyince.
    en son ki ustam markadan kaynaklı olabilir dedi çok sert bir balata takmışlar KALE markası sanırım MGA takalım bu sesi balata yapar dedi sese şahit oldu bu usta bundan yola çıkarak dedi ama bilemiyorum başına gelen varsa yardımcı olabilir mi teşekkürler.

Gelen sese örnek videolar;
    Ses1;

Ses2;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tudorache10 -- 22 Ağustos 2025; 2:9:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Aynı sorunu ben de polo aracımda yaşıyorum araca ilk bindiğimde sorun yok 10-15 km gittikten sonra otoparkta aracı park ederken direksiyon manevraları esnasında yavaş hızlarda ciyak ciyak ötüyor frenler frene basmasam bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiyem, balatanın kaliper üzerinde oturduğu bölgeler ile kaliper pimlerinin uygun özellikte gresle yağlanmasıdır. Çünkü kaliper pimleri kuru kalıp sıkıştığında, frene bastıktan sonra ayağını pedaldan çeksen bile balatalar bir miktar basılı kalmaya devam edebilir, hatta dengesiz aşınmalar görülebilir. Ancak çoğu usta bu işlemi yapmıyor; hızlıca sadece balata değiştirip gönderiyor. Bu yüzden balata ve disk değişimine geçmeden önce, uygun bir yağlama yapılıp yapılmadığını kontrol ettirmeni öneririm. Tabii ustanın gönlü olursa :) Sonrasında gerekirse değişim işine bakarsın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ayni sorun benimde aracta var.ustaya göre hersey normal,ama kus gibi örterek gidiyorum yolda.balanstan,disk sacinin sürtmesinden,kaliper piminden...hepsinden olma ihtimali varmis,çözerseniz burdan bizleri de bilgilendirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.