Şimdi Ara

Fiat Doblo EGR arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
11.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar yeni aldığımız 2009 1.3 multijet Doblonun motor arıza ışığının yanması sonucu servise götürdük ve EGR'sin olmadığını gördük. bizden önceki sahibi ya söktürmüş yada aldığında yokmuş. galeriden aldığımız için sahibine ulaşamadık. Sizden ricam EGR olmazsa ne gibi sorunlarla karşılasırız.Bilgi ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• EGR bildiğim kadarıyla yanan yakıttan çıkan gazın bir kısmını tekrar yanma odasına veriyor. Amaç emisyon düşürmek. Çevrecilik adına taktırsanız iyi olur ama olmazsa olmaz değil diye biliyorum teknik olarak.
  • TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA MADDİ OLARAK BİRAZ SIKINTIM VAR BU ŞEKİLDE ÇALIŞMASI BENİ NE KADAR İDARE EDER DAHA BÜYÜK BİR SORUN ÇIKARTIRMI. BUNLARI MEREK EDİYORUM. MOTOR LAMBA IŞIĞI Bİ YANIYOR Bİ SÖNÜYOR :(
  • millet söktürmek için para veriyor
    siz taktırmak için
    gidin bi beyinciye silsin o ışığı
    takmaya gerek yok egr yi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pertry kullanıcısına yanıt
    söktürüldüğünü bende duydum ama ileride zararı olurmu onu merak ediyorum ve motor arıza lambası söndürüyoruz tekrar yanıyor.
  • ecu denen parçadan sildireckesiniz bidaha yanması imkansız
    yerim egr yi euro normlarına uydurmak için abidik gubidik parçalar takıyolar motorlara
    yok dpf miş yok katalizörmüş yok egr miş
    hepsi birbirinden pahalı

ford aracım var bir dpf sıvısına 800 tl fiyat çekiyolar
    amerikada varmı bakalım bizim gibi fındık motorlara binen
    kükreyen aygırlara biniyolar, küresel ısınmaya asıl sebep olan onlar, bizse nerden ekonomi yapacağımızı şaşırmışız
    dünyanın en pahalı yakıtını tüketiyoruz, etimiz ne budumuz ne fransada adamlar bizden zengin bizden ucuz yakıt alıyorlar
    sudi arabistanda sudan ucuz benzin gelde çıldırma yaaaaaa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pertry kullanıcısına yanıt
    paylaşımın için teşekkürler. bu ecu dediğin beyin kontrol olark geçiyorservise gidince soracam bunu silsin ordan. yakıt konusunda haklısın burnumuzun dibinden petrol çıkıyor ama en uzak ülke bizden ucuz kullanıyor. anlamıyorum. neyse tşkr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Fiorino (2010)Motor arıza
    11 ay önce açıldı
    ford fiesta motor arıza lambası
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • malesef yetkili servisler bunu yapamaz sadece arıza ışığını söndürebilirler ama gene yanar
    chip tuning ve oto beyin tamiri yapan yerlerden yardım almanız gerek
    örneğin full oto kocasinan
  • egr yakıt tasarrufu da sağlar ayrıca. bunu göz ardı etmeyin. Performans düşürür ancak verdiği gaz ile yanma odasındaki alevi boğup ateşi kısıp daha sıcak ortamda yanmasını sağlar haaa olmazsa ne olur. hiç de bir şey olmaz :)
  • mazarat05 M kullanıcısına yanıt
    Ben egr nin tek faydasının emisyonu düşürmeye yaradığını biliyorum.
    Opel astra aracım var egr zaten kronik sorun bizim araçlarda. 6 ayda bir temizletmezsem performsn düşüyo ve düşük devirlerde tekleme yapıyor. Bi kere bozulsa söküp atacam o mereti...
    hiç taktırmayın öyle kalsın.
  • ozaman taktırmaya gerek yok. bilgi için hepinize tesekkürler. b
  • arkadaşlar
    Benim OPEL Astra H ta da EGR arızası olduğunu gördüm. Servise gittim. TEK 2 denilen cihaz ile kontrol edildiğinde EGR arızası görüldü. EGR sensörü söküldü.
    Manifold üzerinde bulunan bu sensör çıktığında cihazın algılama yapması veya çalışabilmesi mümkün değildi. Nedeni de tamamen KURUM kaplanmış olduğunu gördük.

Sensörün çıktığı yerden içeriye bir tornavida soktuğumuzda orda manifoltta sadece tornavida kalınlığında boşluk kaldığını gördük. bu şartlarda motorun rahat hava akımı yaratması mümkün değil. (dizel araçlarda bu sorun ne ilk nede son olacak)
    Bu sorunun çözümü için manifold'un sökülerek KURUMUN temizlenmesi gerekiyor dediler. Vaktim olmadığından aracı bırakamadım.

Bir arkadaşım Bu sorun için CARBON CLEAN denilen bir temizleme sıvısı ile motoru temizleye bileceğimi söyledi.

CARBON CLEAN HAKKIND BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR DESTEK OLURSANIZ. BAYRAMDA BU İŞLEMİ YAPARAK PERFORMANSI ARTAN ARACIMI KULLANIRIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: captainmemo3

arkadaşlar
    Benim OPEL Astra H ta da EGR arızası olduğunu gördüm. Servise gittim. TEK 2 denilen cihaz ile kontrol edildiğinde EGR arızası görüldü. EGR sensörü söküldü.
    Manifold üzerinde bulunan bu sensör çıktığında cihazın algılama yapması veya çalışabilmesi mümkün değildi. Nedeni de tamamen KURUM kaplanmış olduğunu gördük.

Sensörün çıktığı yerden içeriye bir tornavida soktuğumuzda orda manifoltta sadece tornavida kalınlığında boşluk kaldığını gördük. bu şartlarda motorun rahat hava akımı yaratması mümkün değil. (dizel araçlarda bu sorun ne ilk nede son olacak)
    Bu sorunun çözümü için manifold'un sökülerek KURUMUN temizlenmesi gerekiyor dediler. Vaktim olmadığından aracı bırakamadım.

Bir arkadaşım Bu sorun için CARBON CLEAN denilen bir temizleme sıvısı ile motoru temizleye bileceğimi söyledi.

CARBON CLEAN HAKKIND BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR DESTEK OLURSANIZ. BAYRAMDA BU İŞLEMİ YAPARAK PERFORMANSI ARTAN ARACIMI KULLANIRIM.

Hocam forumda Carbon Clean ile ilgili bir konu vardı ama şimdi bulamadım. Forumu biraz kurcalarsanız bulabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.